czarnaalineczka 26.03.11, 21:32 a ślad ekologiczny sobie liczycie ? ciekawe kto to wymyślił Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierwsze-wolne Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 22:53 Poszukałam i zrobiłam - nie wiem kto to wymyslił ale pewnie zdaniem e-mam jestem trollem, bo wyszła mi połowa tego co średnia ekologicznego Polaka Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:02 jak sie napisze ze sie w 9 osob mieszka w mieszkaniu ponizej 30 m to wychodzi mniejszy slad niz u jak to fajnie nazwali "ekologicznego afrykanczyka" kurde wiekszej bzdury nie widzialm Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:13 Ale bzdura wyszlo, ze moi tesciowie potrzebuja 10,5hektara Odpowiedz Link Zgłoś
niamn Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:06 ja sobie nie licze, ale akurat dzisiaj o tym czytalam to linkuje dla chetnych www.thestar.com/living/article/959347--what-does-it-cost-in-carbon Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:16 e, pytania a właściwie odpowiedzi są tendencyjne. Można poruszać się samochodem albo komunikacją miejską- a gdzie pieszo bądź rowerem? Można mieć ogrzewanie mieszane, a nie tylko jedna odpowiedź do wyboru. Więc wynik nie jest miarodajny Odpowiedz Link Zgłoś
pierwsze-wolne Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:20 Domu mojego formatu też brakowało Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:27 Hmm, mi wyszło 5,9 hektara Tyle, że nie mam innej możliwości dojazdu do pracy jak tylko samochodem, domu nie zmniejszę, chociaż mogę kogoś zaprosić do mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ślad ekologiczny 27.03.11, 21:23 ale serio w to wierzysz co tam piszą ? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Oszczędzaj wodę, kąp sie z przyjacielem ;) n/ 26.03.11, 23:50 Mi 2,2 wyszło, zmniejszę mieszkanie to może się załapię na Afrykańczyka Odpowiedz Link Zgłoś
pierwsze-wolne Re: Oszczędzaj wodę, kąp sie z przyjacielem ;) n/ 26.03.11, 23:56 Mi wyszło identycznie, niestety dom na wiekszy zmieniam Odpowiedz Link Zgłoś
irina_katodina Re: ślad ekologiczny 27.03.11, 07:29 czarnaalineczka napisała: > > ciekawe kto to wymyślił Nie wiem, kto, ale musiał się nieźle natrudzić intelektualnie, oto, co mi zapodał na koniec: "Jeśli wytrwasz w swoich postanowieniach przez cały rok, zmniejszysz swój ślad ekologiczny o 0 m², pozwalając innym cieszyć się tymi zasobami naturalnymi. Jeśli wszyscy Polacy zrobią podobnie, uda nam się zmniejszyć ślad ekologiczny planety o 0 m² (czyli 0 milionów hektarów). Oznacza to ochronę lasów, ławic ryb, zmniejszenie emisji CO2 i większą przestrzeń dla dzikiej przyrody." Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: ślad ekologiczny 28.03.11, 09:54 Mi wyszło 2,8 a myślałam że będzie więcej niż średnia. Odpowiedz Link Zgłoś