Dodaj do ulubionych

ślad ekologiczny

26.03.11, 21:32
a ślad ekologiczny sobie liczycie ? big_grin
ciekawe kto to wymyślił big_grin
Obserwuj wątek
    • pierwsze-wolne Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 22:53
      Poszukałam i zrobiłam - nie wiem kto to wymyslił ale pewnie zdaniem e-mam jestem trollem, bo wyszła mi połowa tego co średnia ekologicznego Polaka wink
      • czarnaalineczka Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:02
        jak sie napisze ze sie w 9 osob mieszka w mieszkaniu ponizej 30 m to wychodzi mniejszy slad niz u jak to fajnie nazwali "ekologicznego afrykanczyka"

kurde wiekszej bzdury nie widzialm big_grin
        • pierwsze-wolne Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:05
          Niestety, wpisałam prawdę smile
        • krapheika Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:13
          Ale bzdura wyszlo, ze moi tesciowie potrzebuja 10,5hektarabig_grin
    • niamn Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:06
      ja sobie nie licze, ale akurat dzisiaj o tym czytalam to linkuje dla chetnych
      www.thestar.com/living/article/959347--what-does-it-cost-in-carbon
      • dorcia1234 Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:16
        e, pytania a właściwie odpowiedzi są tendencyjne. Można poruszać się samochodem albo komunikacją miejską- a gdzie pieszo bądź rowerem? Można mieć ogrzewanie mieszane, a nie tylko jedna odpowiedź do wyboru. Więc wynik nie jest miarodajny
        • pierwsze-wolne Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:20
          Domu mojego formatu też brakowało wink
    • el_jot Re: ślad ekologiczny 26.03.11, 23:27
      Hmm, mi wyszło 5,9 hektarawink Tyle, że nie mam innej możliwości dojazdu do pracy jak tylko samochodem, domu nie zmniejszę, chociaż mogę kogoś zaprosić do mieszkaniawink
      • czarnaalineczka Re: ślad ekologiczny 27.03.11, 21:23
        ale serio w to wierzysz co tam piszą ?
    • pierwsze-wolne Oszczędzaj wodę, kąp sie z przyjacielem ;) n/t 26.03.11, 23:30

• iuscogens Re: Oszczędzaj wodę, kąp sie z przyjacielem ;) n/ 26.03.11, 23:50
        Mi 2,2 wyszło, zmniejszę mieszkanie to może się załapię na Afrykańczyka wink
        • pierwsze-wolne Re: Oszczędzaj wodę, kąp sie z przyjacielem ;) n/ 26.03.11, 23:56
          Mi wyszło identycznie, niestety dom na wiekszy zmieniam wink
    • irina_katodina Re: ślad ekologiczny 27.03.11, 07:29
      czarnaalineczka napisała:

>
      > ciekawe kto to wymyślił big_grin

Nie wiem, kto, ale musiał się nieźle natrudzić intelektualnie, oto, co mi zapodał na koniec:

"Jeśli wytrwasz w swoich postanowieniach przez cały rok, zmniejszysz swój ślad ekologiczny o 0 m², pozwalając innym cieszyć się tymi zasobami naturalnymi. Jeśli wszyscy Polacy zrobią podobnie, uda nam się zmniejszyć ślad ekologiczny planety o 0 m² (czyli 0 milionów hektarów). Oznacza to ochronę lasów, ławic ryb, zmniejszenie emisji CO2 i większą przestrzeń dla dzikiej przyrody."
    • irima2 Re: ślad ekologiczny 28.03.11, 09:54
      Mi wyszło 2,8 a myślałam że będzie więcej niż średnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka