Dodaj do ulubionych

X Factor - tylko ja tak mam?

08.05.11, 21:48
Po występie Loski wyłączyłam tv. Poziom jest tak żenująco niski (zarówno jurorów jak i tzw artystów) że az sie płakać chce. Nuda, nuda, nuda i dźwięki zupełnie pod lub nad albo obok tego, co powinno zabrzmieć.
Dało się z przyjemnością posłuchać jedynie Szpaka i Gienka.
Pierwszy raz w zyciu miałam też ochotę zamordować Wojewódzkiego big_grin

Mam wrażenie, że program (oraz przede wszystkim tzw artysci) nie wytrzymuje porównania z must be the music, gdzie artysi prezentowali zdecydowanie wyzszy poziom (kurcze, no ktos na castingu tych ludzi wybral... Kuba, Czeslaw i Maja slepi byli? glusi? wsluchani w swoje napuszone "ja" a nie w kandydatow na gwiazdy?)

Tylko ja tak mam?
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu Re: X Factor - tylko ja tak mam? 08.05.11, 21:55
      Nie tylko Ty. Rozczarował mnie ten program na maxa uncertain
      • falka32 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 08.05.11, 22:07
        Ja podobnie. W Must be the music był o niebo wyższy poziom. Tutaj nawet, jak ci ludzie są zdolni, to są tak przeraźliwie źle zrobieni, mają tak źle dobrane piosenki, tak bardzo widać, kogo przepchnięto do finału ze względów demograficznych, że aż wstyd. Zespoły - no tragedia, widać, że nie było po prostu z czego wybierać. Jury się zachowuje w sposób kompletnie niezorganizowany, Wojewódzkiego nie widziałam nigdy aż tak nieprofesjonalnego. Żal mi Gienka w tym wszystkim, no burdel tam jest smile
        • falka32 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 08.05.11, 22:16
          Ale oddaję sprawiedliwość, że w końcu kazali Szpakowi zaśpiewać normalnie i naprawdę dobrze na tym wyszedł smile
    • 18_lipcowa1 nie tylko 08.05.11, 22:02
      Program jest Kuby i robi on wszystko by wyeliminowac uczestników nie z jego grupy. Jedzie z nimi jak ze szmatami, nawet jakby dobrze zaspiewali nie otrzymaliby od niego pochwały.
      Wg mnie Dziewczyny i Gienek mają tam ten x factor.
      Reszta to jakaś porazka - Matt bezbarwny płaczek, Pani Gosia - nie wiem kto ją tam wział, Ada- jak to Maja powiedziała stara malutka i bez pomysłu na siebie, głos dobry ale niespecjalnie wyróżniający się, Szpak robi się niestrawny z tym swoim przeżywaniem muzyki, poza tym nic do niego nie mam. Kto tam jeszcze jest? Sweet Rebels były beznadziejne i na dodatek jedna brzydsza od drugiej.
      Zgadzam się, że poziom żenująco nisko, tyle fajnych ludzi mieli na castingach a z wybranej 9 to tak jak pisałam, tylko 2 ma coś co sprawia ze chce ich oglądac i sluchac.
    • imogen0 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 08.05.11, 23:46
      Ja oglądam tylko Gienka
      Jak zaśpiewał Layla to mnie w fotel wbiło...
      Reszta przeciętna,pani Małgosia tragiczna choć sympatyczna kobitka,może jeszcze Szpak ciekawy...
      • ylunia78 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 08.05.11, 23:54
        Nie oglądałam(jak zwykle zresztą)chociaż powtórkę z zeszłego tyg widziałamwink
        Mnie tam podoba się Genek,Ada,"Dziewczyny".Ale k....a!!!Kto to jest ta cio...a co ma imię jak facet a zachowuje się jak baba???!!!I te ruchy.O fcuk?!
        • vampire-freak Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 06:30
          No to teraz sobie poczytasz hehehe wink
          • angazetka Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 08:54
            E, nie. Żal komentować.
        • morgen_stern Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 09:54
          Miałam cię za niezbyt może mądrą, ale sympatyczną. Zmieniłam zdanie, wylazło z ciebie prostactwo.
          • ylunia78 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 11:11
            morgen_stern napisała:

> Miałam cię za niezbyt może mądrą, ale sympatyczną. Zmieniłam zdanie, wylazło z
            > ciebie prostactwo.
            >

WOWsurprised
            Dziękiuncertain
            Niezbyt mądrą....No to mi dowaliłaś....
            • morgen_stern Re: X Factor - tylko ja tak mam? 11.05.11, 08:55
              Widzę, że prostactwem niespecjalnie się przejęłaś tongue_out
              • ylunia78 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 11.05.11, 08:59
                No proszę cię....?Mam się przejąć,bo jakaś ematka napisała na forum,żem prostaczka,nie znając mnie,a wysunęła taką tezę,bo wyraziłam swoje zdanie?
        • jszko222 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 10:39
          ylunia78 napisała:

> Nie oglądałam(jak zwykle zresztą)chociaż powtórkę z zeszłego tyg widziałamwink
          > Mnie tam podoba się Genek,Ada,"Dziewczyny".Ale k....a!!!Kto to jest ta cio...a
          > co ma imię jak facet a zachowuje się jak baba???!!!I te ruchy.O fcuk?!
          ,,Ta'', jak to napisałaś, ciota, to Michał Szpak. Nie rozumiem jednak tego. Dla mnie chłopak ma talent, i naprawde piekny głos. Co z tego, że się ubiera bardziej kobieco? Przecież to jego sprawa, a to mu talentu nie odbiera.
          • ylunia78 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 11:16
            jszko222 napisała:

> ,,Ta'', jak to napisałaś, ciota, to Michał Szpak. Nie rozumiem jednak tego. Dla
            > mnie chłopak ma talent, i naprawde piekny głos. Co z tego, że się ubiera bardz
            > iej kobieco? Przecież to jego sprawa, a to mu talentu nie odbiera.

Och,bo chłopak pokazał się w tv i jest ogólnie nagle uwielbiany???
            Wiedziałam,że pewnie mi się oberwie za tą"ciotę"ale?No albo wóz,albo przewóz.Nie można zachowywać/ubierać się jak kobieta,a być facetem.Rozumiem geja,rozumiem lesbijki,rozumiem zmianę płci,ale nie kobiece ruchy,makijaż,mimikę,paznokcie jak kobieta,skoro jest się facetem.
            No sorki,ale tak ,albo tak chyba co?
            Gdybyś zobaczyła go na ulicy,nie znając z programu też tak byś go zaakceptowała tak?Polubiła?
            No ja nie raczej.
            • angazetka Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 11:19
              > No sorki,ale tak ,albo tak chyba co?

No sorki, poszerz sobie horyzonty.
            • ladylu Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 11:25
              czytam ze zgrozą. co ci do tego, ze ubiera się czy zachowuje jak kobieta? krzywdzi cię tym? każdy z nas jest wolnym człowiekiem (prawda?) i ma prawo nosić się tak jak chce.
              • ylunia78 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 14:11
                No tak...Zapomniałam,że teraz modne jest akceptować to,co jeszcze niedawno było nie akceptowalne.No i wyrazić swoje zadanie na forum,to zaraz zostanie się posądzonym o zaściankowość czy też o wąskie horyzontybig_grin
                Muszę go akceptować bo to teraz modne?akceptować odmieńców?

>co ci do tego, ze ubiera się czy zachowuje jak kobieta?

No tak.Co mi do tego,ale jak już kobieta w wieku 35 + założy mini to na forum można o tym dyskutować?

Albo nie daj Boże dorosła kobieta zachowuje się jak 20-to parolatka.
                O tym już wolno na forum swoje zdanie wygłaszać?
                • angazetka Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 14:16
                  > Muszę go akceptować bo to teraz modne?akceptować odmieńców?

Nic nie musisz. Ale sama sobie wystawiasz świadectwo.
                  BTW sprawdź, jak wyglądali ludzie związani z muzyką tak gdzies od lat 70. XX w. Masa dziwnych strojów, panów w makijażach, z pomalowanymi paznokciami etc.
                  • ylunia78 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 15:06
                    Och.No oczywiście.ALE zachowywali się jak facet.Nie jak baba.
                    Jeżeli przypominał by mi ludzi związanych z muzyką lat 70tych raczej bym się nie czepiaławink
                    No dobra,dobra,nie będę polemizować,bo i tak nikt się więcej nie przyzna,że koleś wygląda i mimikę ma z lekka dziwną.
                    • morgen_stern Re: X Factor - tylko ja tak mam? 11.05.11, 08:58
                      Do tego jeszcze g... wiesz na temat gry z płcią w historii muzyki rozrywkowej smile Szpak to tylko popłuczyny. Nie kompromituj się już smile
                • jszko222 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 15:02
                  Ja patrzę na jego GŁOS, nie wygląd. Chyba, że... Ja o czyms nie wiem, i wygląd ma wpływ na talent, w obojętnie jakiej dziedzinie.
            • kepucha Re: X Factor - tylko ja tak mam? 11.05.11, 08:46
              ylunia78 napisała:

>Ni e można zachowywać/ubierać się jak kobieta,a być facetem.

No widzisz, a jednak można wink.
    • kawka74 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 00:00
      Dzisiaj to się generalnie nie popisali, ani jurorzy, ani uczestnicy.
      Pani Małgosi nie dało się słuchać. Rozumiem, że dla publiczności jest żywym dowodem na to, że mając pięćdziesiąt lat, nadwagę i nijaką przyszłość można COŚ zrobić. Chwała jej za to, że się odważyła, że śpiewa, ale jest słaba okrutnie.
      Ada - co by Wojewódzki nie mówił - coraz bardziej przypomina Alę Janosz.
      Genek - tak sobie wypadł.
      Szpak trochę się uspokoił, wyszedł i zaśpiewał, i dało się słuchać.
      Dziewczyny też tak sobie, znacznie poniżej swoich możliwości.
      Wojewódzki miał chyba pms, był po pensjonarsku nieznośny.
      Must be the music nie oglądam, jeden, z przeproszeniem, szoł wystarczy.
      • i_love_my_babies Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 00:04
        zgadzam się w calutkiej rozciągłościwink

jakoś im te piosenki beznadziejne dobierają, lepsze byłyby jakieś mało znane mam wrażenie

w "Mam talent" wykony były duuużo lepsze
        • anulka.p Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 00:41
          Nie wierzę, że Wojewódzki robi te swoje gierki, bo chodzi mu o dobro uczestników (swoich). Raczej - w swym mniemaniu - zabawia się kosztem widzów. Nie wiem, coś na zasadzie - ile i jak można wcisnąć, a publika to kupi. Jak podkręcić, zmanipulować, stworzyć jakaś rzeczywistość i poczuć się jej bogiem - może przesadzam, ale mam wrażenie, że odpala mu nieco i idzie w tym kierunku.
          Bo nie potrafię sobie racjonalnie wytłumaczyć, jak np. można zachwycac się np. tym Matsem, bo jest tak marne, że aż boli. To zwykła ściema.
          Ogólnie TVN kompletnie położyło ten format, wszystko tam jest złe, nie taki prowadzący, nie takie jury, finaliści w ogromnej większości okropni.
    • katia.seitz Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 02:00
      E tam, a mi się podoba. Może dlatego, że nie oglądam żadnych innych programów tego typu big_grin
      Wojewódzki gra nie fair, ewidentnie uparł się, żeby wspierać swoich kosztem zachowania minimum obiektywności. Na jego tle Maja i Czesław mają klasę. Nie myślałam, że kiedyś to powiem, ale mam do Mai coraz większą sympatię.
      Gienek był dziś dobry, jak zwykle, Szpak - poprawił się w porównaniu z zeszłym tygodniem, Ada - nieźle, reszta - nie za bardzo dało się słuchać. smile
    • vampire-freak Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 06:32
      Ogólnie słabizna, poza Gienkiem i trochę Szpakiem.
      Jury się lansuje i kłóci między sobą i to też nudne, choć pewnie ma wprowadzać "dreszczyk"
      A jak słyszę w ustach Mai po raz enty słowo "wykon" to od razu mi się przypomina lachon i jest smutno, a nie nudno.
      • ladylu Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 07:34
        vampire-freak napisała:
        > A jak słyszę w ustach Mai po raz enty słowo "wykon" to od razu mi się przypomin
        > a lachon i jest smutno, a nie nudno.

Dziękuję, dziękuję Ci, że zwróciłaś na to uwagę. Nie rozumiem, czy słowo "wykonanie" jest tak trudnym słowem do wymówienia, żeby musieć je zastępować tym miernym "wykonem".
        Żal!
        • oldrena1 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 14:10
          ladylu napisała:
          > Nie rozumiem, czy słowo "wykonanie" jest tak trudnym słowem do wymówienia, żeby musieć je zastępować tym miernym "wykonem".

Jest dwa razy dłuższe od "wykonu" (czy może "wykona"), nieprawdaż. A czasy takie, że wszystkim się spieszy okrutnie. Ten ułamek sekundy z pewnością ma ogromne znaczenie dla czegośtam.
          No i pewnie zapomniała, że istnieje dwusylabowy występ. Nie ona jedna, zresztą. Polska język - trudna język.
    • pomarola Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 07:45
      Obejrzałam co prawda do końca, ale wkurza mnie ten program coraz bardziej. Popisy Kuby są już całkiem niestrawne. Komentarze, które w Mam talent! brzmiały jeszcze w miarę intelignetnie i dowcipnie, tu zostały doprowadzone do formy ordynarnych, płaskich docinków.
      Wykonawcy - oprócz Genka, Szpaka i może Dziewczyn - całkowicie przeciętni, a już Pani Małgosia to kompletna porażka, biedna ofiara formatu (musiał się załapać ktoś w tym wieku, ale już chyba lepszy był ten szpakowaty facet, nie pamiętam nazwiska, który odpadł w "domu mentora").
      Kuba czepia się czasem dla samego czepiania - np. zupełnie nie rozumiem zarzutu, że Genek "nie jest artystą uniwersalnym" ! WTF ? Ma arie Moniuszki zaśpiewać ? Swoją drogą repertuar jest dobierany fatalnie, np. Pani Małgosia na pewno świetnie sprawdziłaby się w polskich piosenkach, takich bardziej "tradycyjnych". Jej brak znajomości angielskiego fatalnie wpływa na wykonanie.
      • laaisa Wtórność, kicz, nuda 09.05.11, 08:24
        za to na Polsacie- Show, a to też dlatego, że tam można było wykonywać Własne utwory, a nie przemielone na wszelkie sposoby wtórne i mdłe piosenki. Enej-prima sort. X Factora wygra zapewne Szulc i słusznie bo jako jedyna potrafi śpiewać.
    • lilly_about Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 08:24
      Oglądam ten program dla Kuby i Gienka.
    • angazetka Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 08:55
      Mówiąc szczerze, też jestem rozczarowana. Słuchałam kilku wykonawców z MBTM - o wiele ciekawiej tam było. X factor oglądam dla Czesława i Jarka, co począć.
    • chusteczka4 Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 09:02
      Mi już się odechciało oglądać, w szczególności "dzięki" pani Gosi, która dla mnie po prostu fałszuje, Szpak przesadza ze swoimi emocjami przy śpiewaniu każdej piosenki. A najbardziej w tym programie denerwuje mnie Sablewska i ten koleś, który nie potrafi sie wysłowić tylko kaleczy język i jego wypowiedzi w ogóle nie mają sensu.
    • kepucha Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 09:49
      No, coś im nie poszło. Ale widownia jest, więc pewnie będzie druga edycja i może wtedy się poprawią wink.
      Program jest strasznie przewidywalny. Za tydzień odpadnie pani Gosia, za dwa Mats, a tuż przed finałem Dziewczyny. No a wygra Loska.
      Dobór piosenek - do bani.
      Jury chyba się nie lubi (w odróżnieniu od Mam talent, gdzie sympatia między nimi dodawała programowi uroku).
      I te patetyczne wstawki przed każdym "wykonem" (sic!), te, co pokazują uczestnika z różnych stron, a w tle lecą jakieś monumentalne nutki - wrrrrr
      A wczoraj oliwy do ognia dodała Ada, która brzydko zinterpretowała piosenkę Evy Cassidy (zresztą chyba żadne inne wykonanie tej piosenki by mi się nie podobało, Eva Cassidy ma na to wyłączność).
      Kuba- mam do niego słabość, więc mu wybaczam wink.
    • albertynaa Re: X Factor - tylko ja tak mam? 09.05.11, 10:00
      Słabizna i tyle.
    • dulcymea11 Nie znacie sie :) 09.05.11, 12:35
      Ja zakonczylam ogladanie tego programu po pierwszych eliminacjach. Podobnie robie z 'Mam Talent', 'You can dance' i innymi tego typu - poniewaz wielka frajde sprawia mi ta roznorodnosc na 'wejsciu'. Niektorzy maja naprawde mega talent i nie przechodza.

Wszak nie o talent tu chodzi a o KASE jaka moze zarobic tv na wizerunku danej osoby. Im bardziej ktos nietypowy, kontrowersyjny tym lepiej zapamietany i wieksze szanse na zarobek.
      A Wy myslicie, ze oni chca zwyklym ludziom pomagac w robieniu kariery big_grin
      • angazetka Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 13:35
        Uwielbiam takie niosące kaganek oświaty posty big_grin
        • kawka74 Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 13:37
          Przecież samodzielnie w życiu nie zorientowałabyś się, że to program robiony dla kasy. wink
        • morgen_stern Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 13:39
          Moje życie się zmieniło po przeczytaniu tego posta tongue_out
          Ale mnie już ten program też wk..., Wojewódzkiego nigdy nie lubiłam, więc niczego dobrego się po nim nie spodziewałam, dla mnie zawsze był dwulicowym gwiazdorzyną zgrywającym "niezależnego", co to prawdę w oczy powie.
          Ale zachwyt nad panią bożesztymójmalgosią, która po prostu fałszuje, mnie dobił. To już jest robienie z ludzi debili w żywe oczy.
          • cielecinka Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 18:02
            pani bożesztymójmalgosia
            żaliła się gdzieś , że to kompletnie nie jest jej repertuar, nie zna angielskiego i nigdy w tym języku nie śpiewała. Weszła z eliminacji z polskim kawałkiem. Wszystkie następne zostały jej narzucone przez producentów i nie ma nic do gadania, mimo ,ze wie ze śpiewa je tragicznie i nie są w jej stylu.
      • dulcymea11 Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 13:52
        Oj tam, oj tam - to juz 'wielce oswiecona' (znaczy - wedlug Was - JA !) sie nie moze odezwac w temacie oczywistej oczywistosci? zwlaszcza jesli ktos moze byc oburzony na tym etapie programu co autorka.

big_grin
        • angazetka Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 13:57
          Nie no, czekaj. Jasne, że program jest dla kasy, ale czy ci występujący nie mogliby być ciekawsi? To dwie inne sprawy są.
          • sharpless6 Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 14:14
            nie oglądałam wczoraj bo nie cierpię Wojewódzkiego. Wokaliści i zespoły nie umywali się to tych z polsatowskiego MBTM. W sumie się nie dziwię, że nikt dobry się nie zgłosił do nich, ludzie nie są głupi i widzą kto zasiada w jury.
            • jszko222 Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 14:25
              Jeżeli chodzi o jury, to dla mnie Mozil jest uroczy.
              • i_love_my_babies Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 22:12
                no właśnie, ten uroczy Czesław, normalnie jeszcze trochę i się w nim zakocham big_grin
                no boski jest smile

• dulcymea11 Re: Nie znacie sie :) 09.05.11, 14:33
            angazetka napisała:
            > Nie no, czekaj. Jasne, że program jest dla kasy, ale czy ci występujący nie mog
            > liby być ciekawsi? To dwie inne sprawy są.

Dlatego napisalam, ze najciekawsze sa eliminacje bo pozniej ci 'wystepujacy' to juz pacynki w rekach jury i innych specow od wizerunku.
            • iin-ess a co powiecie o prowadzacym? ;-D 10.05.11, 10:28
    • freakwave Re: X Factor - tylko ja tak mam? 10.05.11, 10:50
      ostatni odcinek byl wyjatkowo slaby, szczerze mowiac ja mialem podobne odczucia odnosnie poziomu slabizny gdy przypadkiem obejrzalem MBTM z resteckim i livka, to byl chyba polfinal - MASAKRA.
      w X faktorze jestem oczywiscie za Gienkiem, mysle ze on wygra ten program.
      co do zarzutow o to ze w castingach wystepowali lepsi i ich nie ma, to macie np taki Ali al ani (czy jak to tam lecialo) wygral wlasnie szanse na sukces. programow dla wokalistow jest tyle ze zwyczajnie momentami odnosi sie wrazenie ze na castingach przewijaja sie wciaz te same twarzyczki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka