Dodaj do ulubionych

dane osobowe

24.05.11, 21:36
Co zrobić w sytuacji, w której otrzymało się przypadkiem pismo adresowane do kogoś obcego?
Pismo zawiera dane osobowe, adresowe, informacje o kwestiach finansowych danej osoby.

Jest to zupełnie mi nieznana osoba, czy powinnam to zgłosić do danej instytucji, która mi to przysłała czy zgłosić tej osobie, czy nie robić nic ?
Obserwuj wątek
    • kkokos Re: dane osobowe 24.05.11, 21:40
      znalazłaś w skrzynce list zaadresowany do kogoś innego i go otworzyłaś????????
      • lykaena Re: dane osobowe 24.05.11, 21:46
        Nie.
        W kopercie zaadresowanej do mnie z pismem od banku adresowanym do mnie (którego się zresztą spodziewałam) znajdowało się drugie pismo z nagłówkiem imienia i nazwiska jakiegoś faceta i jego danymi dotyczącymi rachunku.
        • lykaena Re: dane osobowe 24.05.11, 21:48
          Akurat korespondencję do licznych obcych osób znajduję notorycznie w skrzynce(poprzedni właściciele mieszkania wynajmowali wielu osobom)i wrzucam do zwrotów.
          Na pewno nie zakładałabym z tego tytułu wątku na forum wink
        • ib_k Re: dane osobowe 24.05.11, 21:54
          oddaj facetowi a on niech robi awanturę w banku
          • lykaena Re: dane osobowe 24.05.11, 22:05
            Ale tak po prostu zapakować w kopertę i mu wysłać ?
            Ja też bym chętnie zażądała wyjaśnień w banku, bo tracę do nich zaufanie
      • gazeta_mi_placi Re: dane osobowe 24.05.11, 21:54
        Mogła mieć nawyk otwierania od razu kopert.
    • kataryniara Re: dane osobowe 24.05.11, 22:14
      Ja na komórkę służbową zaczęłam dostawać potwierdzenia sms-owe dokonanych przelewów / wypływów z konta, chyba z PKO BP. Narazie tematu nie ruszam, bo nie wiem co z tym zrobić, wywalam po prostu te smsy. Ktoś najprawdopodobniej się pomylił przy podawaniu swojego numeru - mam nadzieję że się szybko zorientuje i poprawi swój numer w banku.
      • lykaena Re: dane osobowe 24.05.11, 22:20
        Numer mógł być podobny o 1 cyfrę, a więc w Twoim przypadku pewnie(zakładam) pomylił się klient.
        Tu w jednej kopercie dwa pisma, adresaci z różnych miast, różne nazwiska, a nawet pierwsze litery nazwisk(a więc to nie tak, że im się coś skleiło przy wydruku)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka