Dodaj do ulubionych

To nie jest normalne.

• lemonna Re: To nie jest normalne. 12.06.11, 21:32
      ojtam ojtam... takie czasy tongue_out
    • b.bujak Re: To nie jest normalne. 12.06.11, 21:52
      ciekawa jestem, jaki wpływ na powstanie tego dziwadła miał brak obecności jego matki w czasie dorastania...
    • i_love_my_babies Re: To nie jest normalne. 12.06.11, 22:15
      skoro Szpak jest takie bleeee, to jaka jest np. Doda?
      autentyczna? naturalna? jest sobą???

bo dla mnie to dopiero apogeum sztuczności i fałszu, o umiejętnościach wokalnych wspominać nie będę... czemu nie piszecie o niej? bo nie ma problemu z własną seksualnością?
      a jeśli już ktoś ma (chociaż wg mnie Szpak takowego nie posiada) to trzeba go publicznie zlinczować???

ktoś wcześniej słusznie wspomniał Boy Gorge'a czy Prince'a
      czy to, że wygladali tak a nie inaczej sprawiało, że byli nic nie warci?

dziwię się, że prowadzicie tu taką płytką dyskusję...
      • aretahebanowska Re: To nie jest normalne. 12.06.11, 23:26
        Ale Prince, Boy George, Bowie, Mercury, Manson czy nawet Burns, mieli poza wyglądem jeszcze coś do zaproponowania - swoją twórczość (jak by jej nie oceniać). Śpiewali swoje (lub swoich zespołów) kawałki i w jakiś tam sposób pokazywali przez to siebie. Mnie tam jego wygląd nie szokuje, nie podnieca, bo nie takie rzeczy się widziało. Choćby wymienionych wyżej, których kreacje, w tamtych latach naprawdę były czymś niezwykłym. Nawet Madonna, obśmiewana swego czasu przez poważnych krytyków, też była na swój sposób rewolucyjna, razem z taką Cindy Lauper czy Annie Lennox np., to była taka mała rewolucja kobiet w muzyce pop lat 80-tych. Ale znowu, to co śpiewały (abstrahując od jakości tej twórczości) to były ich, lub dla nich pisane kawałki. A cóż my tu mamy - jest sobie chłopaczek, który jak na polskie standardy rzeczywiście, dla niektórych może wyglądać dziwnie, startuje w durnym programie, śpiewając i czasem masakrując, utwory innych. Jedyne co może zaproponować to ten wygląd, bo już nie głos, a tym bardziej własną muzykę. Ja nie mówię, że się nie rozwinie. Może tak. Na razie jest zręcznym kopistą i nikim więcej.
        • i_love_my_babies Re: To nie jest normalne. 12.06.11, 23:42
          ale oni też musieli od czegoś zaczynać - nie można wymagać, aby tak młody koleś od razu był ukształtowanym artystą z własnym repertuarem i twórczością w plecaku
          • aretahebanowska Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 00:04
            Ale oni nie pchali się do telewizji mając lat kilkanaście. Pchali się gdy mieli coś do zaproponowania. Zresztą nikt by na nich wtedy nie spojrzał. Madonna pierwszy przebój miała w wieku 27 lat. Nikt z nich nie zwrócił na siebie uwagi dlatego, że wykonywał cudze przeboje. Z tego to może żyli na początku grając po knajpach, żeby na czynsz i chlebek zarobić. Do poważnej branży wchodzili z własnym dorobkiem. I to jest coś co mnie szokuje. Że robi się "gwiazdę" z kogoś, kto niczego nie może zaproponować - nawet niekoniecznie ze swojej winy - za młody jeszcze. Ot, chłoptaś, który lubi przebieranki. I cóż w tym rewelacyjnego? Jak wypuści kiedyś coś swojego i będzie to warte uwagi, to ją na niego zwróce. Na razie szkoda czasu się tym podniecać. Te wszystkie programy, które na siłę próbują produkować "gwiazdy" są dla mnie żałosne.
            • i_love_my_babies Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 09:17
              ok, w porządku - zastanawia mnie tylko jedno - czemu nie piszecie o Adzie Szulc???

do telewizji się pcha, śpiewać nie umie, wyglądać też nie potrafi - no czemu pytam się?

bo jest NORMALNA????

to mnie bulwersuje, że patrzycie na ludzi głównie przez pryzmat tego, jak wyglądają, nie mając pojęcia, jacy są naprawdę

coś na zasadzie mojej teściowej, która jak tylko zobaczyła Szpaka - w ciągu sekundy miała "wyrobione zdanie" na jego temat...
              • aretahebanowska Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 10:22
                > ok, w porządku - zastanawia mnie tylko jedno - czemu nie piszecie o Adzie Szulc
                > ???
                Kto to Ada Szulc? Nie oglądałam tegoż programu. Kolesia zobaczyłam teraz, na YT, czytając tę dyskusję. Sprawdziłam kto zacz. Nie oceniam jego wyglądu - niech sobie robi co chce, jego biznes. Nie jest on (ten wygląd) dla mnie tak szokujący, żebym miała się nim podniecać. Ja tylko piszę o tym, że jak na razie, dla mnie, koleś poza tym wyglądem nie ma nic do zaproponowania. Jak na razie IMO nadaje się na modela jedynie. Ja nie wiem czy on jest miły, czy niemiły. Inteligentny czy prosty jak cep. Z materiałow mi dostępnych nie mogę wyciągać żadnych wniosków na ten temat. Nie mówię też, że go lubię czy nie lubię. Na razie po prostu nic nie pokazał, poza nieco odmiennym od większości obywateli naszego kraju, wyglądem. To, że wystapił w programie, w którym odtwarza (lepiej lub gorzej, ogólnie szału IMO nie ma) cudze utwory nie czyni go, w mojej opinii, osoby wartej uwagi. Jeśli wybije się jako model, będzie fajnie, zapamiętam go. Jeśli nagra oryginalną płytę, która mnie zainteresuje - też będzie fajnie. Na razie, jak dla mnie to zaczął od tyłka strony. Wizerunek fizyczny powienien dla muzyka/piosenkarza (a tym chyba chce być) dodatkiem, uzupełnieniem. W przypadku ludzi jak Burns czy Boy George - wygląd był równie ważny jak muzyka, ale jednak muzyka była pierwsza i własna. Bo jednak pamiętamy (przynamniej ja i parę stacji radiowych o formacie złote przeboje) parę fajnych kawałków, a nie tylko fatałaszki.
            • i_love_my_babies Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 09:22
              Z tego to może żyli na początku grając po kn
              > ajpach, żeby na czynsz i chlebek zarobić. Do poważnej branży wchodzili z własny
              > m dorobkiem.

bo nie było takich programów
              dzięki temu, że są, Szpak być może będzie mógł rozpocząć karierę wcześniej i nie będzie musiał zarabiać na chlebek w knajpkach...
              • aretahebanowska Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 10:29
                > bo nie było takich programów
                > dzięki temu, że są, Szpak być może będzie mógł rozpocząć karierę wcześniej i ni
                > e będzie musiał zarabiać na chlebek w knajpkach...

I to straszne, że są, bo niczego do rozwoju muzyki nie wnoszą. Wręcz przeciwnie. A co do rozpoczynania kariery - jaką karierę koleś rozpoczął? Muzyczną? Nie wydaje mi się. Na razie robi za modela, ale do tego nie potrzeba udawać, że się jest muzykiem. Zostanie nim jak pokaże coś własnego. Wcale nie twierdzę, że to niemożliwe, w końcu znane są przypadki modeli/modelek, którzy udanie rozwinęli karierę artystyczną - choćby Grace Jones. Tylko błagam, nie róbmy z niego w tej chwili "gwiazdy". A co do grania po knajpach, jak śpiewał klasyk - "bo najbardziej płodny jest artysta głodny ..." wink.
              • kawka74 Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 13:43
                >
                > bo nie było takich programów

W Polsce finaliści takich programów kończą na jajecznicy albo otwieraniu supermarketu. Ze wszystkich 'Idoli', 'Mam talent' i całej reszty ile osób faktycznie zrobiło karierę? Dwie? Może Szpak będzie wyjątkiem, ale większe jest prawdopodobieństwo, że błyśnie i zgaśnie.
    • lila1974 Re: To nie jest normalne. 12.06.11, 22:22
      To zdjęcie mi się nie podoba, ale już sesja bardzo.
      Chłopaczkowi kibicuję i mam nadzieję, że nie przeleci jak kometa ... jest jeszcze bardzo młody ... ale podziwiam go za odwagę bycia sobą ... owszem, nieco irytujący ma sposób bycia, ale generalnie odbieram go pozytywnie.

I wiecie co ... to porównywanie wszystkich wokalistów do madonny jest po prostu śmieszne ... doskonale pamiętam czasy, gdy się wybijała ... opinię miała niezbyt przyjemną ... małą bezczelna ku... ... mniej więcej taką ... a teraz nagle wielkie halo ... skąd wiecie kim kiedyś będzie ten nieszablonowy chłopak?
      • ylunia78 Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 00:09
        Do Madonny jemu to jeszcze daaaaleeeekooooo!
        To,ze wyglada jak wygląda(na tym zdjęciu tylko umacnia mnie w przekonaniuże totalnie byle jak) nie oznacza,że będzie "drugą Madonną"
        Potrafi tylko wyć a i mimika i ruchy są co najmniej...obrzydliwe w jego wykonaniu.
        I jeszcze zapytam co on k...a ma za pepek?uncertain <rzyg>

No własnie...typowy chłopaczek.Będzie miał kilka sesji,żeby gazetki się posprzedawały trochę więcej niz zazwyczaj i przeleci jak kometa....Ogólnie niezauważalnie.
        • rosapulchra-0 Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 00:25
          Przypomina mi to pewną gwiazdkę Big Brothera 1. Taka młoda blondyneczka, która jako jedna z pierwszych brała prysznic nago. Później miała kilka rozbieranych sesji, m.in. w Playboyu, zagrała chyba w jakimś śmiesznym filmie i słuch wszelki o niej zaginął. A mówiono o niej, że jest sensacją dekady i wróżono jej wielką karierę. Tu widzę podobną histerię na punkcie tego Szpaka. I rzeczywiście, jego występy przypominają mi występy drag queen.
      • ma_dre Re: To nie jest normalne. 14.06.11, 16:35
        "podziwiam go za odwagę bycia sobą ... "?? pod warunkiem ze jest soba a nie tym co sie najlepiej sprzeda uncertain
    • rosapulchra-0 Wygląda 12.06.11, 22:46
      jakby miał tampony dentystyczne w dolnej wardze. Tak, to jest dziwne.
      • gabrielle76 to jest normalne! 13.06.11, 00:56
        kiedyś i Boy George i Freddie byli takimi dziwakami którzy dopiero zaczynali karierę i błagam nie piszcie że Michał nie ma głosu bo to jest śmieszne, ma super głos smile
        • kolpik124 podróba Dead Or Alive 13.06.11, 07:56
          www.youtube.com/watch?v=zJv5qLsLYoo
    • insomnia0 a kim Ty jesteś.. 13.06.11, 09:27
      aby oceniać czy to normalne czy nie?
      Szczerze mówić irytuja mnie takie sytuacje jak ta..

Zostaw jemu to jak wygląda- jak się zachowuje..
      To nie Twoja sprawa..
      Może Ci sie to nie podobać... ale taki osąd nie jest na miejscu i już.

https://suwaczki.maluchy.pl/li-37215.png
      • rosapulchra-0 Re: a kim Ty jesteś.. 13.06.11, 09:37
        Dlaczego wyrażenie negatywnej opinii jest nie na miejscu? Bo ta opinia jest pod prąd? Trochę nie rozumiem.
        Szpak sprawia wrażenie sensata, który właśnie na tym buduje swoja karierę. Oby ona nie skończyła się równie szybko, jak kariery wielu innych tego typu "gwiazd' idolowato-mamtalentowych.
        • lila1974 Re: a kim Ty jesteś.. 13.06.11, 09:41
          Ale dlaczego ma się jego kariera skończyć?
          Nie lubisz go, drażni ci ... nie oglądaj ... zawsze możesz przełączyć ... ja nie znosze Merlin mensona i jeszcze kilku artystów, ale im nie bronię występów - mają swoją publikę
          • rosapulchra-0 Re: a kim Ty jesteś.. 13.06.11, 09:59
            Czy ja napisałam, że go nie lubię, albo że mnie drażni? Czy ja napisałam, że jego kariera się skończy? Proponuję przeczytać jeszcze raz. Uważnie i ze zrozumieniem:
            Szpak sprawia wrażenie sensata, który właśnie na tym buduje swoja karierę. Oby ona nie skończyła się równie szybko, jak kariery wielu innych tego typu "gwiazd' idolowato-mamtalentowych.
            Ilu pamiętasz wygranych idolów, którzy zrobili oszałamiającą karierę i utrzymują się do dziś na topie? Pamiętasz Wydrę? Makowieckiego? To były sezonowe gwiazdy, bardzo szybko i bardzo mocno rozbłysły, by teraz ledwo co świecić. Podobnie jak wielkie i kontrowersyjne gwiazdy Big Brothera big_grin I obawiam się, że podobnie będzie z karierą Szpaka.
            Pomijam już fakt, że na tej fotce wygląda okropnie.
            • insomnia0 Re: a kim Ty jesteś.. 13.06.11, 10:05
              > Pomijam już fakt, że na tej fotce wygląda okropnie.

a ja tak nie uważam.

• lila1974 Re: a kim Ty jesteś.. 13.06.11, 10:30
              pominęłam "nie, zostalo mi samo OBY smile
        • insomnia0 Re: a kim Ty jesteś.. 13.06.11, 10:04
          Negatywną opinię można wyrazić, ale pisanie , że to jest nienormalne.. to określenie jakby jego stanu psychicznego.
          A zapewne autorka nie ma takich informacji.

Można wyrazić się, że "mi się nie podoba" "to obleśne" "paskudne".

wiem moze się czepiam słów.

Ale pracowąłam z ludzmi chorymi psychicznie i uważam, ze nie powinno naduzywać się tego słowa, zwłaszcza kiedy nie jest się lekarzem i nie ma się kontaktu z pacjentem.

• rosapulchra-0 Re: a kim Ty jesteś.. 13.06.11, 10:13
            To pewnie też złościsz się, gdy słyszysz, że dwoje zdrowych psychicznie ludzi wyzywa się w kłótni od idiotów czy debili. Ale rozumiem to, też się złoszczę czasem, choć te nazwy są nie tylko zarezerwowane jako nazwy schorzeń.

Słownik jęz. polskiego mówi:
            1. «nieprawidłowy»
            2. «niespotykany»
            3. «chory psychicznie»

Myślę, że tu chodziło o drugie znaczenie słowa 'nienormalne', więc nie bądźmy takie drobiazgowe wink
    • tosterowa Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 14:08
      Strasznie jesteście nietolerancyjne.

Na mnie on nie robi żadnego wrażenia, jego image przypomina mi image Michała Wiśniewskiego, dużo kiczu smile
    • makarona1 Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 14:13
      Czy to normalne czy nie wystarczy zapytać na Forum Mężczyzna.
      Nikt tak dobrze faceta nie oceni jak drugi facet big_grin
    • osa551 Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 14:16
      Mnie tam wszystko jedno jak on wygląda i jak się zachowuje. W kwestii "zjawiska" stawiam go w jednej linii z Jolą Rutowicz, bo talentu wokalnego to on wielkiego nie ma.
    • makarona1 Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 14:48
      Najbardziej nienormalne to on ma majtki pod tym strojem i pępek przypominający damską cipę- dokładnie taką jaką jest sam.
    • asocial Re: To nie jest normalne. 13.06.11, 23:35
      lady malina, to ty nie jestes normalna. Brzydka, z beznadziejnym nosem i krzywymi nogami. Nie kupuje ciebie w ogole.

Dziwie sie niepomiernie, jak to sie stalo, ze zostalam wychowana w duchu.... nawet nie tolerancji, ale w duchu normalnosci. W zyciu do glowy by mi nie przyszlo mowic, ze ktos jest nienormalny, tylko dlatego ze ma dlugie/ krotkie wlosy/ maluje sie/ lub nie. Wydaje mi sie to tak absurdalne, ze nie przechodzi mi przez usta. Moge stwierdzic, ze wg mojego gustu jest ktos nieatrakcyjny lub super pociagajacy.

tobie lady malina zycze z calego serca, by twoj ewentualny syn wlasnie taki byl, otwarty, zeby nie bal sie byc tym kim naprawde chce byc i kim sie czuje. Zeby nie czul sie zobligowany przez rodzicow do powielania tych samych tandetnych schematow co oni. chocbymialo to tylko dotyczyc wygladu. W ogole to najchetniej to bym ci zyczyla, zebys stracila noge w wypadku, a gownarzeria potem wysmiewala sie z jednonogiej maliny na publicznych forach, ale nie jestem az tak okrutna, poza tym brak nogi uwazam za tragedie, a dlugie wlosy i kobiecy ubior u faceta za zwykla fanaberie.

Taka zasciankowosc mnie po prostu poraza. Swoja droga, moja sasiadka z naprzeciwka byl przemily starszy lysiejacy pan z brzuszkiem, ktory nosil zawsze najmodniejsze spodnice, buty na obcasach, pelny makijaz i zlote kolczyki. I co? Pstro. Czlowiek jak kazdy inny. Pracuje w banku od 8-14 po drugiej stronie ulicy, mieszkalam tam dwa lata i nikt sie z niego nie smial.

Kolezanka z poprzedniej pracy ma dwie przepiekne kuzynki, wygladaja troche jak doda (kwestia gustu), z pieknym duzym biustem, rewelacyjnym tylkiem i na maksa dlugimi nogami. Okazalo sie, ze kilka lat temu byly KUZYNAMI.

A znajoma z wydzialu (w Hiszpanii) w wieku 17 lat przeszla operacje zmiany plci. Jako jedna z pierwszych nieletnich (!) w tym krajju. Poznawanie takich historii z pierwszej reki pomaga zrozumiec swiat, ktory nie jest wcale tak prosty jak sie wydaje, nie ogranicza sie do placka drozdzowego w soboty, zycie jest czasem bardziej skomplikowane, zwlaszcza jesli nie jest Twoje lady malinko.

Naprawde zycze wiecej tolerancji, swiat nie jest tylko czarno bialy, nie ogranicza sie do parapetu i twoich pelargonii w oknie.
      • lila1974 hmmm 14.06.11, 09:06
        życzenia tolerancji od osoby tak ziejącej jadem są co najmniej zaskakujące
      • makarona1 Re: To nie jest normalne. 14.06.11, 09:55
        asocial

Po twoim wpisie wnioskuję, że ty też transwestyta.
      • i_love_my_babies Re: To nie jest normalne. 14.06.11, 17:53
        Poznawanie takich histor
        > ii z pierwszej reki pomaga zrozumiec swiat, ktory nie jest wcale tak prosty jak
        > sie wydaje, nie ogranicza sie do placka drozdzowego w soboty, zycie jest czase
        > m bardziej skomplikowane, zwlaszcza jesli nie jest Twoje lady malinko.

ament smile
    • ma_dre Re: To nie jest normalne. 14.06.11, 16:28
      cokolwiek by to nie bylo.... szpetne toto uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka