• kfiatuszkowa Re: Tatuaże 14.07.11, 07:59
      Ja już też od 4 lat myślę o tatuażu ale ciągle nie wiem co to ma być. Kwiatuszki, delfinki i inne serduszka nie wchodzą w grę. Kiedyś myślałam o pewnym tekście ze Starego Testamentu, po Hebrajsku ale nie znam nikogo, kto by mi ten tekst do porządku przełumaczył i "rozrysował", żeby tatuażysta wiedział co i jak. Bo nie chcę, żeby się potem okazało, że zamiast tekstu pożądanego mam jakiejś pierdoły
      • ceide.fields Re: Tatuaże 14.07.11, 08:22
        A dlaczego po hebrajsku, a nie po polsku? Przenosisz się do Izraela albo jesteś Żydówką?
        • rosapulchra-0 Re: Tatuaże 14.07.11, 08:26
          Tylko Żydzi mogą sobie hebrajskie napisy tatuować, tak?
          • ceide.fields Re: Tatuaże 14.07.11, 08:29
            Wiesz, na osobach innej narodowości czy wyznania niemojżeszowego bedzie to śmiesznie i pretensjonalnie.

Poza tym w przeciwieństwie do ideogramów chińskich, pismo hebrajskie jest pismem literowym, więc cytat zajmie sporo miejsca.

Nie wspominając o tym, że jeśli wystawi cytat na słoneczko w czasie wakacji w Egipcie czy Tunezji, a nawet w Turcji, to może liczyć na prawie pewne kłopoty.
            • rosapulchra-0 Re: Tatuaże 14.07.11, 08:57
              Siedzisz w skórze każdej osoby, że tak zbiorowo się za innych wypowiadasz? Mów za siebie, tak będzie najlepiej. Poza tym co ma narodowość do tatuażu? Wiele osób sobie robi różne tatuaże, napisy i jakoś nie narażają się na śmieszność. Jakieś kompleksy leczysz czy ke? suspicious
              • ceide.fields Re: Tatuaże 14.07.11, 09:02
                "Kompleksy" to zgrany argument. Postaraj się bardziej.

Jeśli więc jesteśmy w temacie napisów, to dla mężusia polecam stary ale jary cytat "Мoряки Кacпийcкoгo Moря..." starczy miejsca?
                • rosapulchra-0 Re: Tatuaże 14.07.11, 09:12
                  Twoja odpowiedź również nie należy do oryginalnych. I nie zmienia faktu, że wypowiadasz się za innych, do czego nie jesteś upoważniona.
                  Za radę dla męża dziękuję w jego imieniu (w przeciwieństwie do ciebie ja jestem upoważniona) i nie skorzystamy. Znam rosyjski, propozycja jest nietrafiona. Mój mąż nie posiada tatuaży i nie chce ich posiadać. Może twój mężulek skorzysta? Czemu pchasz się do cudzych mężów? Pilnuj swojego mężusia, o ile takowego w ogóle posiadasz.
                  • ceide.fields Re: Tatuaże 14.07.11, 09:15
                    No i widzisz, nie zrozumiałaś...
                    • rosapulchra-0 Re: Tatuaże 14.07.11, 09:17
                      Niech ci się tak wydaje. Odejdź w pokoju i nie rób więcej smrodu.
        • rysiowa85 Re: Tatuaże 22.06.16, 13:03
          Akurat judaizm jest antytatuażowy, więc wątpie żeby w ten sposób dawała wyraz swojej bliskości wobec Izraela
          www.the614thcs.com/40.958.0.0.1.0.phtml
          (co oczywiście nie znaczy, ze Żydzi się nie tatuują)
    • morgen_stern Re: Tatuaże 14.07.11, 09:44
      Nie mam i nigdy mnie specjalnie do tatuaży nie ciągnęło, ale myślę od jakiegoś czasu o jednym konkretnym w konkretnym miejscu, ale jak piszecie, że to jest akurat bolesna miejscówka, to chyba zrezygnuję...
      Gdybym miała dużo kasy, zrobiłabym sobie na plecach lecącą żołnę, w kolorkach, ale te kolorowe drogie jak pierun. Koleżanka ma piękny, kolorowy i rozległy na całych plecach, robiła go kilka lat i na pytanie o koszty tylko ciężko wzdycha smile

A tu parę ciekawych wzorów dla zastanawiających się tongue_out

ugliesttattoos.failblog.org/
      • faustine Re: Tatuaże 14.07.11, 10:29
        Dziewczyny a macie jakąś wiedzę na temat robienia tatuaży na bliznach ? Da się to zrobic z zadowalającym efektem? Byłabym wdzięczna za info .
        • missmiriam1 Re: Tatuaże 14.07.11, 10:58
          Faustine, wszystko zależy od rodzaju i wielkości blizny. Musisz przejść się do studia i po prostu ją pokazać. Kolega robił kilka takich tatuaży, ale wiem, że raz odmówił - właśnie z powodu rodzaju blizny.
    • nata2121 Re: Tatuaże 04.09.11, 15:31
      witam wszystkich.Proszę bardzo Tych którzy posiadają tatuaże o wypełnienie ankietki.Jest mi ona bardzo potrzebna w napisaniu pracy licencjackiej.Z góry bardzo dziękuje. oto link do ankiety
      www.wbadanie.pl/ankieta/239844171/
    • majenkir Re: Tatuaże 04.09.11, 16:28
      Zwykle tatuaze na skorze sa juz oklepane. Teraz przyszla kolej na oczy big_grin
    • zefirek1612 Też sobie zrobimy;-) 04.09.11, 20:12

tak czytam te tatuażowe wątki, zapytałam męża czy sobie zrobimy oboje takie same, zgodził się;_)
      Będą na nadgarstkachwink
      A to mój drugi będzie;_)
      • tobisia13 Re: Też sobie zrobimy;-) 04.09.11, 23:13
        To juz kolejny watek i mam coraz wieksza ochote na drugi wink
        Mam jeden nad kostka od 6 lat i nie zaluje.Jest niepowtarzalny(maz zrobil sobie taki sam ale wiekszy i w innym miejscu),do tego stopnia,ze bylismy z mezem sfotografowani w studio i wisial jakis czas w oknie na wystawie.Zastrzeglismy aby go nie kopiowano ale jest on bardzo osobisty wiec watpie,a jest to napis Chinski skladajacy sie z 3 znakow.Gorny i dolny czarny,a srodkowy czerwony.Do dzis w swietnym stanie ale dbam o niego czesto nawilzajac skore balsamem.Mam juz pomysl na drugi i chcialabym na stopie przed palcami ale nad kostka juz bolalo i obawiam sie,ze tam bedzie jeszcze gorzej.Czy ktos ma w tym miejscu tatuaz,jakie wrazenia?
        https://www.suwaczki.com/tickers/iv093e5eby3jyecq.png
    • super_kotka Re: Tatuaże 25.01.14, 18:23
      Taki mi sie podoba
    • memphis90 Re: Tatuaże 25.01.14, 18:38
      Chciałabym mieć watercolor tattoo. Może sie kiedyś zdecydujesmile
    • koralik12 Kup sobie krem emla w aptece 25.01.14, 18:42
      To znieczulenie miejscowe, smaruje się w domu kremem, zakleja specjalnym plastrem i po godzinie mozna robic tatuaż. Działa super. Stosuje sie tez u dzieci przed szczepieniem jak sa bardzo wrażliwe na ból.
      • rosapulchra-0 Re: Kup sobie krem emla w aptece 25.01.14, 20:24
        Pod warunkiem, że nie masz uczulenia na ten krem.
        • koralik12 Re: Kup sobie krem emla w aptece 26.01.14, 08:12
          to oczywiste, na wszystko można być uczulonym, krem mam sprawdzony, pytałam o zdanie wielu osób które stosowały ten krem i wszystkie były zadowolone z efektu
    • majaaleksandra Re: Tatuaże 25.01.14, 22:08
      Ja na razie mam jeden,wyczekany latami.
      Na ramieniu ale raczej w granicy T-shirta.
      Wzór można uznać za religijny,w kolorach.
      Studio BodyDreams na Bródnie, dokładnie Marcin Mołga aktualnie pracujący gdzieś indziej.

O ile Twój wzór nie będzie motylem,delfinem czy różą to rób. Twoje ciało,twoja sprawa i przede wszystkim Twoja radość, mój jest nowiutki,rok ma dopiero a ja żałuję.

Żałuję że dopiero teraz mogłam go zrobić i że chwilowo brak kasy i pomysłu na cos nowego.
    • gretchen184 Re: Tatuaże 26.01.14, 08:18
      mam jeden, wymarzony i wyczekany od wielu lat.
      odważyłam się i mam. nie żałuję.
      czuję się taka..kompletna,jakby tatuaż to było coś z czym powinnam była się urodzić
      wzór mały,nie oklepany, na pośladku.
      myślę cały czas o drugim ale nie wiem gdzie i nie znalazłam póki co wzoru,który powaliłby mnie na kolana i przemówił do mnie big_grin
    • natka2109 Re: Tatuaże 22.06.16, 11:56
      Razor tatoo- godne polecenia web.facebook.com/RAZORtattooWarszawa/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka