Dodaj do ulubionych

Jak śpicie?

12.07.11, 15:19
Wątek lajtowy smile
W piżamie, koszuli, czy nago? Barchany czy atłasy? Wtulone w faceta/kobietę/dziecko, czy raczej rozwalone na całym łóżku? Z kotem, psem, szynszylą?
Jak ładnie odpowiecie, to napiszę Wam analizę smile Podobno to, jak się śpi wiele mówi o człowieku.

Kiedy byłam jeszcze piekna, młoda i szczupła - sypiałam nago. teraz dzieci duże, nie jestem szczupła (ale nadal piękna, hehehehe), więc sypiam w piżamie. Poza tym marznę już ze starości, więc w czymś spać muszę. Żadnych koszul, bo zwijają mi się w okolicy szyi, co bywa męczące. Piżama ładna, ale bawełna. Koronki dobre są na rozbieranie, w nocy w tyłek gryzą smile
Zasypiam na brzuchu, a w nocy śpię tam gdzie znajdę miejsce, ponieważ w naszym łóżku na stałe śpię ja, mąż, kotka i suka, a na gościnne występy czasami pies. Dzieci już na szczęście nie smile
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:24
      Spodenki i koszulka męża. śpie gdzie popadnie smile zasypiam na boku w tzw pozycji embrionalnej albo jak twierdzi mój mąż na " ofiarę wypadku" aktualnie śpią z nami koty. psom jest za duszno i wyprowadziły się na balkon. zimą młodszy pies przychodzi mnie nagrzać a później idzie spać obok łóżka córki młodszej a starszy pies pilnuje starszej córki. koty cały rok śpią na nas smile
    • czarnaalineczka Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:24
      a prosze bardzo big_grin
      analizuj

jak jest zimno to w dresie , srednio to w pizamie lub koszuli
      albo w szortach bawelnianych i t shircie
      bez znaczenia jakim
      co mi pierwsze w oczy wpadnie
      spie tylko i wylacznie na boku z kawalkiem koldry mieszy kolanami
      inaczje nie zasne czyba ze noge na chlopa albo psa zarzuce
      spie z chlopem
      albo z kotem i psem jak chlopa nie ma

co wygralam ? big_grin
      • sadosia75 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:27
        A wystawiasz jedną nogę bo za duszno jest? od zawsze tak miałam. mama się ze mnie śmiała, że coś z nogą mam nie tak bo ciągle ją wystawiałam poza kołdrę. i do dziś mi tak zostało ale widze, że młodsza córa też tak ma. moim koszmarem największym jest spanie w śpiworze albo po środku.
        • mitazonda Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:31
          w koszulce męża lub piżamie zimą, w pozycji na boku lub na wznak z jedną nogą podgiętą, ale położoną, rozumiesz o co mi chodzi, nie? sypiam z dzieckiem. czekam z niecierpliwością na analizę
        • czarnaalineczka Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:35
          sadosia75 napisała:

> A wystawiasz jedną nogę bo za duszno jest?
          noooo big_grin

> moim koszmarem największym jest spanie w śpiworze albo po środku.

ja mialam spiwor zapinany z boku i z suwakiem z obu stron
          i go tylko od gory do bioder zapinalam
        • dziennik-niecodziennik Re: Jak śpicie? 12.07.11, 21:17
          > A wystawiasz jedną nogę bo za duszno jest?

no a jak inaczej? przeciez nogą się oddycha, nie mozna się tak przykrywac smile
      • echtom Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:34
        Ja też na boku (prawym), z tym, że kołdrę podwijam pod stopy. Najchętniej w piżamie, w upały w koszuli na ramiączkach.
    • wespuczi Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:33
      koszulka, spodnie - w lecie jakies lekkie - nie lubie sie przykrywac, tylko jak jest juz tak zimno, zinmo bardzo, ale i tak czesto wtedy budze sie na koldrze smile
      • wespuczi Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:39
        zartowalam - tak naprawde mam haki w suficie i zawszieszam sie glowa w dol i mam rece skrzyzowane na piersi, aha i spie tylko w dzien - liczy sie smile
    • marusia_ogoniok_102 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:33
      W piżamie bawełnianej, najlepiej z długimi rękawami i nogawkami. I różowej lub niebieskiej, w każdym razie w jakimś pastelowym kolorze którego w życiu nie założyłabym poza domem.
      Boję się, co będzie, gdy jakimś cudem znajdę męża - bo o dzieleniu łózka ze mną nie ma mowy, żadne z nas się nie wyśpi. Nie to, że śpię rozwalona na całej długości, ale strasznie się wiercę smile
      Śpię z mp4, od czego powoli lecz nieubłaganie głuchnę.... kot śpi na kocyku obok.
      • izak31 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:37
        Ciekawe co powiesz o mnie:
        spię sama, nikogo nie toleruje w łozku jak spię
        w krotkiej pizamie, zawsze koszulka wkasana w podenki
        pozycja zawsze na boku, wtulona w kołdrę
        nawet sobie tak udrapuje te kołdrę przy glowie aby sie w to wtulic
        nogi najczęsciej podkurczone i rozrzucone na łozku
    • kali_pso Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:40

Latem- nago, zimą czesto też, ale wtedy lubie też bawełniana koszulkę plus szorty.
      Nie zagrabiam przestrzeni, najczęściej wtulona w faceta.
      Kot sam sobie wybiera z kim śpiwink
      • lukrecja34 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:55
        nie sypiam nago bo mam w domu dojrzewającego nastolatka uncertain
        sypiam w króciutkich koszulkach lub pidżamach składających się z bokserek i koszulki-najważniejsze,żeby było to bez rękawów i bez jakichkolwiek nogawek-zimą i latem.
        nie mam w domu dużych poduch-oboje a mężem śpimy na cienkich jaśkach-ja podkładam pod głowę rogiem,symbolicznie choć najlepiej śpi mi się całkiem na płasko.
        zasypiam w pozycji pół na brzuchu,pół na prawym boku,mąż kładzie się niemal na mnie,zawija nogi wokół mnie,łapie za pierś-i tak od lat zasypiamy.nie umiem spać sama,jak męża nie ma w domu w nocy bo jest na wyjeździe to źle śpię,budzę się często i ogólnie jest do dupy.
        kot z nami sypia-owszem big_grin
        aha-kołdrę mam między nogami,jedna noga na zewnątrz
    • eweliska18 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 15:59
      w koszulce swojego niemęża, zasypiam na boku zazwyczaj prawym, czasmi mam kołdrę między nogami, pod głowe koniecznie mała poduszka bez tego ani rusz smile ostatnio coraz cześciej śpię na brzegu łózka bo co noc przychodzi do nas spać córka smile
    • montechristo4 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 16:14
      więcej, więcej poproszę smile
    • wrednadziewucha Re: Jak śpicie? 12.07.11, 16:19
      W lato nago, ale to dlatego że muszę być przykryta, a w piżamie byłoby za gorąco. Najbardziej lubię zimą spać w krótkich spodenkach i koszulce na ramiączkach. Muszę mieć idealną ciszę do spania. Śpię na boku, rzadko na plecach, nigdy na brzuchu (bardzo lubiłam, ale od tego robią się zmarszczki, po co przyspieszać nieuchronne?) muszę mieć swoją wielką poduszkę i dwie małe: jedna pod, druga na głowie (żeby odizolować się akustycznie od otoczenia). Śpię długo i z pasją, zajmuję dużo miejsca, nie lubię jak chlop się wiesza na mnie czy tuli w czasie snu. Co z tego wynika?
      • wrednadziewucha Re: Jak śpicie? 12.07.11, 16:21
        Acha, zapomniałam dodać że lubię jak jest otwarte okno (zima czy lato), i mocno wykrochamlona pościel. W ciągu dnia lubię sobie przysnąć na kanapie pod kocem z wełny merynosówsmile
        • kasia191273 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 16:24
          bokserki/gatki typu knickers + top na ramiączkach cienkich

pod osobną kołdrą, obok męża, który też ma swojąwink

z jednym kotem przy głowie i jednym w nogach, do niedawna z dzieckiem pośrodku

czekam na analizęwink)))
    • mara_jade73 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 16:34
      W krótkich koszulkach na ramiączkach, z mężem ale wtulona w kołdre, czasem dodatkowo z dzieckiem i/lub kotem jak przylezą w nocy.
    • ga-ti Re: Jak śpicie? 12.07.11, 16:39
      Zimą długie bawełniane lub flanelowe portki, koszulka bawełniana z rękawem krótkim bądź długim, często skarpetki frote. Latem dłuższa koszulka z krótkim rękawem (marznę w ramiona). Wszelkie koszuleczki-koroneczki dobre na przedspanie wink
      Z małą podusią pod szyją bardziej niż pod głową, ale musi być, bo muszę pod nią rękę włożyć. Zasypiam na boku, w pozycji embrionalnej (wiem że to nie najlepiej o mnie świadczy wink ), otulona kołdrą, nawet w upały i budzę się mokra. Śpię z mężem, pod dużą kołdrą, często zasypiamy "na łyżeczkę" potem on się rozkłada, bo mu gorąco. Długo z brzegu, bo wstawałam siusiu albo na karmienia, teraz od ściany, z czym jest mi źle. Raczej się nie wiercę, a zmiany pozycji pamiętam. Lubię spać długo rano. Nie lubię czytać, oglądać tv leżąc wieczorem. Rano mogę wszystko w łóżku robić, byleby opóźnić jego opuszczenie.
    • 18_lipcowa1 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 17:49
      majty + koszulka ,ew nago
      du...ami do siebie z męzem- spimy tak od 1 nocki spedzonej razem wink))
      z nami spi córka- czasem pól nocy, czasem tylko nad ranem
      oraz żabka, elmo, myszka oraz jakis miś
      • jufalka Re: Jak śpicie? 13.07.11, 21:41

he he jak śpi ze mną córka to tez i jakis miś oczywiście
    • nanuk24 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 18:12
      spie w bawelnianej pizamie dwuczesciowej, sama samiusienka na lozku 180 x 200 owinieta w koldre jak nalesnik - no nie calkiem tak sama, bo z kotem. najlepiej mi sie spi na plecach lub na brzuchu.
    • estelka1 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 18:15
      W koszulce na ramiączkach i cienkich piżamowych spodniach, czasem nago. Na bokach naprzemiennie, średnio skulona. Przykrywam się wybiórczo, jednak brzuch i ucho, które nie przylega do poduszki, muszą być obowiązkowo przykryte. Reszta wystaje sobie w różnych konfiguracjach (jak jest ciepło), a jak jest zimno to tylko czubek głowy wystaje. Jak chłopa miałam na stanie, lubiłam jak mi się wtulał w plecy. Wyrko mam duże i to bardzo, ale sama za wiele na nim miejsca nie zajmuję. A jeszcze koty... jeden sypia obok, ale w bezpiecznej odległości, drugi w zagięciu moich kolan najczęściej, czasem na biodrze. Jak się wyłożę (choć nie do snu) na brzuch loguje mi się na tyłku, a jak rano chwilę przed wstaniem leżę na wznak, to kot obowiązkowo na pęcherzu wink
    • sueellen Re: Jak śpicie? 12.07.11, 18:50
      Śpię różnie, najczęsciej w piżamie, czasem w samej bieliźnie, odkąd mam dziecko raczej rzadko nago. Czasem w koszulce męskiej. Najczęściej śpię z dzieckiem, ale też często śpimy we trójkę, rzadziej we dwójkę a dziecko osobno. Sama nigdy. Zwierzakow nie mam, nie mam tez pluszaków i innych takich. Nierzadko zasypiam z laptopem!
      • 18_lipcowa1 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 19:10
        , odkąd mam dziecko
        > raczej rzadko nago

ale że co, dziecka sie wstydzisz?
        • sueellen Re: Jak śpicie? 13.07.11, 20:40
          Nie, ale nie uprawiamy seksu w łóżku kiedy dziecko z nami śpi a śpimy nago właciwie tylko gdy uprawiamy seks bo nie chce nam się potem ubierać.
    • klubgogo Re: Jak śpicie? 12.07.11, 19:01
      W bawełnianej koszulce, pół nocy z mężem, zimą wtulona, latem z daleka, z kotem wtulonym w zagłębienie kolan lub brzuch. Nad ranem zwykle zostaję u dziecka, rozwalona, dopóki nie zarzuci mi swoich nóżek na szyję, kot wędruje za mną do dziecka.
    • anorektycznazdzira Re: Jak śpicie? 12.07.11, 19:08
      W czymś wygodnym, ale ładnym (odpada i barchan i koronkowe stringi wrzynajace się w rów), koniecznie z mężem, ale nie koniecznie przytulona, alternatywnie może być obłożona dziećmi coś w stylu jak szynszylami, chętnie na boku lub na brzuchu, chętnie od strony ściany, chętnie w pięknej pościeli, chętnie do 9-10 zamiast do 7 rano smile
    • tosterowa Re: Jak śpicie? 12.07.11, 19:33
      w pidżamie, z chłopem.
      nigdy nie wystawiam nogi, bo potwory pod łóżkiem.
      • mamamia-1 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 22:34
        O nie! tosterowa masz to co jasmile a już myślałam, że jak 3 dychy na karku, to wstyd sie przyznawać, he,he!pozdrawiam!
        • jufalka Re: Jak śpicie? 13.07.11, 21:39
          ja tez tak mam smile nie wystawiam za łóżki chyba, że jak już jest widno smile poza tym latem śpię w koszuli nocnej z krótkim rękawkiem, przy otwartym oknie, zimą w piżamie z długimi rękawami/nogawkami (bywa zimno), we wszystkich pozycjach właściwie chyba, aktualnie czasem z dzieckiem, czasem sama
    • figrut Re: Jak śpicie? 12.07.11, 20:11
      W trykotowej koszulce i majtkach. Nie znoszę koszul nocnych które się plączą i zawijają wokół ciała, ani piżam z długimi nogawkami i rękawami.
      • figrut Re: Jak śpicie? 12.07.11, 20:12
        Aaa no tak, zasypiam na wznak i muszę mieć wtedy prawie płasko pod głową, później śpię różnie.
        • carbonka Re: Jak śpicie? 12.07.11, 21:14
          W majtkach i koszulce na ramiączkach, koszuli nocnej, a w zimie zdarza się w piżamie z długim rękawem, (gdy byłam chora potrafiłam spać w rękawiczkach!) zdarza mi się spać nago (bardzo rzadko). Zawsze zasypiam na lewym boku, w pozycji pół na brzuchu , pół na boku. Przeważnie z kołdrą między nogami, przykryta po szyję, bo zmarzlak ze mnie okropny. Śpimy tyłkami do siebie lub mąż obejmuje dłonią moją lewą pierś. gdy śpię sama rozwalam się na łóżku jak żaba -leżę na plecach a nogi szeroko. Nienormalna jestem. Co mnie czeka?
    • tarte_aux_oignons Re: Jak śpicie? 12.07.11, 22:31
      W lecie w samych majtkach, w dni chlodniejsze w majtkach i podposzulku. W zimie w podkoszulku z dlugim rekawem, spodniach i skarpetkach (mamy zimno w domu zimie). Zasypiam zawsze na wznak, pod glowa maly, plaski jasiek. Budze sie przewaznie rowniez na wznak.
    • panna.w.paski Re: Jak śpicie? 12.07.11, 22:46
      Zimą w piżamie (bywają i obrzydliwe frotte, przyznaję się bez bicia) i skarpetkach (choć oduczam się, bo podobno niezdrowe), latem częściej obcisły zestaw piżamowy - góra na ramiączkach + damskie bokserki niż koszula.Atłasy i koronki raczej nie - wolę założyć jako wabik a potem zrzucić i tak już zasnąć smile Lubię spać nago latem, jeśli sypiam z moim chłopakiem. Sama też, ale ostatnio dzielę pokój z innymi ludźmi, więc sypianie w stroju Ewy odpada.
      Zasypiam na prawym boku z podkurczonymi nogami (pozycja embrionalna), lubię mieć coś do przykrycia - latem sypiam naga przykryta skrawkiem prześcieradła. Prawą rękę zakładam pod głowę lub kłade na poduszkę a lewą zginam i dotykam łokcia prawej lub obejmuję mojego chłopaka. Czasem zasypiamy też "na łyżeczki", ale zazwyczaj budzimy się twarzami do siebie.
      Jeśli jest mi gorąco, lubię wytelepać nogę na zewnątrz, słynę z odkopywania się i przekręcania kołdry w trakcie snu. Zimą uprawiam sztukę robienia naleśniczka, czyli zagarniania kołdry w okolicach kończyn dolnych pod siebie i moszczenia sobie tam ciepłego gniazdka a la śpiwór, przez co mój chłopak budzi się z zimnymi stopami wink
      Zwierząt ani dzieci się jeszcze nie dorobiłam, więc na ten temat na razie zamilknę wink
    • karro80 Re: Jak śpicie? 12.07.11, 22:46
      zimą bywało, że w dresiku i skarpetach - w skrajnych przypadkach naciągniętych na nogawki dresikabig_grin
      Latem w koszulkach bawełnianych na ramiączkach i portkach od piżamy jakiś.
      Nie lubię koszul, koszulek nocnych itp - muszą być gacie i góra.

Spię na boku z "kordłą" na głowie, nawet jak ciepło - nogę wypuszczam, a jakże - to jest jakiś termoregulacyjny patent. Nie lubię się wtulać, chyba, że mi zimnowink
      Spię z chłopem na duuużym łóżku. Z dzieckiem rzadko i też się nie tulimy jak co.
    • katriel Re: Jak śpicie? 12.07.11, 23:00
      Zawsze w koszuli nocnej, w zależności od temperatury cieńszej lub grubszej,
      z długim lub krótkim rekawem. W piżamie tylko na wyjazdach, gdzie może mnie
      ktoś obcy zobaczyć (schroniska, domy wycieczkowe ze wspólnymi łazienkami).
      Na boku, przeważnie na lewym.
      Mała poduszka (50x60), koc lub kołdra, dodatkowy jasiek miedzy kolanami.
      W zależności od temperatury przykryta po uda, po pas, po pachy lub po szyję.
      Mąż i syn na tym samym legowisku, ale na tyle daleko, że się nie dotykamy.
      • heca7 Re: Jak śpicie? 13.07.11, 08:33
        Śpię w piżamach bawełnianych, kolorowych- nie lubię majtkowych kolorów. Jedną mam z Hello Kitty- dostałam od męża. Czasem jak bardzo ciepło to w jedwabnej koszulce na ramiaczka. Śpimy na jednym łóżku z dwoma materacami, dwoma kołdrami. Każde ma 3 jaśki, nie mamy w ogóle dużych poduch. Nienawidzę spania pod kołdrą z drugą osobą ( dzieckiem lub męzem) rano budzę się niewyspana, bolą mnie plecy albo ręka i ramię. Poza tym jak śpię to muszę miec zakryte plecy a jak leżą dwie osoby pod kołdrą to między nimi robi się przerwa i mi tam wieje! Śpię na boku z lekko podgiętą jedną nogą. I zawsze, niezależnie od pogody śpię pod kołdrą puchową. Nie potrafię inaczej.
    • majowadusza post w stylu gazeta_mi_płaci :-)) 13.07.11, 10:01
    • tempera_tura Re: Jak śpicie? 13.07.11, 10:02
      Na golasa ale nie dlatego że ma byś seksi. Po kapieli zakładam po domu coś wygodnego (koszulka, szorty) a jak mnie już ciągnie do spania to zdejmuje to co akurat ma na sobie i rzucam na podłogesmile Zdejmuje bo zawsze mi gorąco. Bywa oczywiście że coś zostanie jak chłodniej albo jak padam na twarz. Często spię w skarpetkach.
      Sypialnia to jedyny fragment domu w którym zasadniczo jest wiecznie bałagan. Nie wiem skąd to sie bierzesmile Mamy wielkie wygodne łóżko, spimy bez poduszek, pościel zwykła bawełniana. Mamy dwie kołdry bo śpimy głowami w innych kierunkach.
      Na mojej twarzy zawsze śpi przynajmniej jeden kot. Dziecko ma swój pokój.
      Proszę o analizę....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka