sueellen 23.07.11, 00:37 Są tu mamy z Norwegii chyba? Czym właściwie Norwegia podpadła islamskim terrorystom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 00:58 sueellen napisała: > Są tu mamy z Norwegii chyba? Czym właściwie Norwegia podpadła islamskim terrory > stom? cytuję Gazetę.pl Policji udało się zatrzymać sprawcę strzelaniny. Jest to obywatel Norwegii Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 01:10 Od chwili wybuchu w radio mówią tylko o tym co się stało , to samo na każdym kanale telewizyjnym. W tej chwili oglądam z mężem wiadomości na NRK. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 13:48 marghe_72 napisała: > sueellen napisała: > > > Są tu mamy z Norwegii chyba? Czym właściwie Norwegia podpadła islamskim t > errory > > stom? > > cytuję Gazetę.pl > Policji udało się zatrzymać sprawcę strzelaniny. Jest to obywatel Norwegii > > > > Ona ma 32 lata rolnik ,bardziej tu chodzi o partię pracy Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 01:12 dopiero sie mediow dorwalam, wspolczuje norwegom.. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 02:01 Norweskie wojsko bierze udzial w Bombardowaniu w Libii, choc w planach bylo wycofanie ich 1go sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 02:20 Norweg, blondyn, nordycki typ, lat 33, prawicowe przekonania - tyle narazie confirmed zarowno przez BBC jak i Al Jazeera. Fascynujace jest jak szybko, nie znajac ZADNYCH potwierdzonych faktow, niektorzy sa gotowi oskarzac te "wygodna" strone - muzulmanow ... A swiat pelen jest szalencow pod roznymi sztandarami Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 10:43 > Fascynujace jest jak szybko, nie znajac ZADNYCH potwierdzonych faktow, niektorz > y sa gotowi oskarzac te "wygodna" strone - muzulmanow Otoz to. Nawet w ponizszym artykule, traktujacym o sprawcy- zdeklarowanym rasiscie i lokalnym czubku o pogldach skrajnie prawicowych- jest o terroryzmie muzulmanskim. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9995537,Telewizja_podala_tozsamosc_zatrzymanego_ws__zamachow_.html Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 02:26 Podczytuję i podglądam na nrk.no, chociaż po norwesku rozumiem słabiej. No i smutno mi. W Szwecji atak był w Boże Narodzenie, ale nikt nie zginął. To jest straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 07:47 Sądząc po liczbie ofiar na wyspie, gdzie spotkali sie młodzi ludzie, których łaczyły przekonania polityczne, wszystko wskazuje że podłoże było polityczne tych ataków. Coś strasznego i niewyobrażalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 13:50 mama303 napisała: > Sądząc po liczbie ofiar na wyspie, gdzie spotkali sie młodzi ludzie, których ła > czyły przekonania polityczne, wszystko wskazuje że podłoże było polityczne tych > ataków. > Coś strasznego i niewyobrażalnego. 94 ofiary do tej pory a jeszcze lista się nie zamyka dzieci 13, 22 lat Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 08:37 Terrorysta jest Norwegiem i do islamu mu bardzo daleko. Trudno mi sobie wyobrazić, że jeden wariat zastrzelił tyle osób. Straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 08:38 80 ofiar na wyspie? I jeden człowiek za to odpowiedzialny? Biedne te dzieciaki z obozu Nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Nie potrafię... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 09:02 > Czym właściwie Norwegia podpadła islamskim terrorystom? Niczym. Sprawca zamachu nie jest islamskim terrorystą. Za łatwo wyciągasz wnioski. Ale ja nie o tym. Gdy kładłam się spać, ofiar było ok. 20. Teraz co najmniej 87. Jestem w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 09:03 Dlatego nacjonalizmu boję się jak zarazy. Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 09:07 Mieszkalam pare lat w Oslo. Budynki rzadowe wcale nie sa dobrze chronione, nic nie jest ( oprocz ambasady amerykanskiej) ze wzgledu na ogolne przekonanie ludzi ,ze co zlego to nie u nas. Straszne to co sie stalo, biedne dzieci, a ich rodzice..... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 09:15 "Zatrzymany zamachowiec to trzydziestokilkuletni rdzenny Norweg Anders Behring Breivik. Założył on kilkanaście dni temu konto na Twitterze. Przez zamachem wysłał tylko jedną informację: "Jedna człowiek wiary jest wart tyle, ile 100 tys. ludzi wierzących tylko w robienie interesów". Na swej stronie na Facebooku, zablokowanej już przez norweską policję, Breivik określił się jako konserwatysta, miłośnik kulturystyki i wróg masonów. Jego znajomi powiedzieli policji, że kilka lat temu Breivik stał się zwolennikiem skrajnej prawicy i opowiadał się m.in. przeciwko mieszaniu się różnych ras i wyznań." Ma poglądy jak nasze pisiory. Lepiej uważać na ulicach bo jak któremu z naszych pisiorów tak odwali to będzie kaszana Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 10:51 No tu się zgadzam, tudzież Wsza Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:17 Norweska Partia Pracy to ugrupowanie od wielu lat terroryzujące społeczeństwo norweskie. To są dokładnie ci, którzy stoją za ostatnim uprowadzeniem polskiej dziewięciolatki od rodziców. To NPP rządzi w Norwegii i to NPP daje zielone światło terrorystom socjalnym na rozporządzanie nie swoimi dziećmi, uprowadzanie ich z rodzinnych domów i umieszczanie u obcych ludzi. NPP wyprała mózgi Norwegom na tyle skutecznie, że ten biedny omamiony naród wierzy, że to naprawdę dla jego dobra, a dobrobyt w Norwegii to dzięki genialnym rządom lewactwa, a nie bogactwom naturalnym Norwegii. Człowiek, który dokonał tego zamachu wiedział doskonale, że w inny sposób nie da się wstrząsnąć społeczeństwem norweskim, żeby się wreszcie opamiętało i zrozumiało, że są niewolnikami i żyją jak ptaki w złotych klatkach. Bo to nie NPP sprawia, że Norwegia jest bogata, tylko NPP położyła łapy na bogactwie Norwegii i steruje społeczeństwem prostą taktyką kija i marchewki. Gdyby wytłuc wszystkich członków NPP i cały rząd Norwegii, ilość jej zasobów naturalnych nie zmieniłaby się. Człowiek wolny to wie, a niewolnik wierzy w to, w co mu każą wierzyć. Naród norweski to naród niewolników, a zamachowiec jest człowiekiem wolnym i moim zdaniem motywem jego postępowania była walka o wolność we własnym kraju. Szkoda, że musiało zginąć tyle osób, ale może dzięki temu Norwegowie się nareszcie opamiętają i pogonią lewactwo od żłoba, zmienią swoje chore prawo i staną się naprawdę wolnym narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:21 Nie do końca mu o to chodziło, a ty zmień leki. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:23 Sama się wylecz z tego lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:30 Bardzo łatwo was rozpoznać, bo wszędzie wyjeżdżacie z tym lewactwem, każdy, kto się z wami nie zgadza, to lewak. Jesteście jak z taśmy zdjęci, w fabryce was robią, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: duch_mariana 23.07.11, 15:49 > o czym ty kobieto gadasz ? Nie kobieto, tylko facecie jeśli już i chyba napisałem wyraźnie co myślę i nie trzeba tego dodatkowo wyjaśniać. Dodam jeszcze to, że widziałem w telewizji uczestników tego obozu. Najpierw jakiś Arab albo Turek, potem dwie chyba Hinduski. I to wszystko w młodzieżówce partii rządzącej. Norwegią powinien rządzić Norweg a Norweg jest biały. Ja też nie chcę żeby w moim kraju rządzili imigranci. Niech robią kebaby i sprzedają ciuchy na bazarach, a rządzenie w Polsce niech pozostawią Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:26 Lo kurde, marian, zapatrywania polityczne zmieniasz jak rekawiczki - to niedawna byles komunisto-anarchista, a teraz lewactwo ci smierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:50 Lewactwo śmierdziało mi zawsze, a najbardziej w wersjii multi-kulti i ekooszołomstwo. Lewactwo nigdy nie doprowadzi do dobrobytu w kraju i nie doprowadzi do tego kapitalizm. Nie chciałbym żyć w kraju, w którym pies miałby większe prawa niż ja. Nie chciałbym żyć w kraju, w którym dziecko imigranta może przypieprzyć mojej córce i będzie to zwykły incydent, a gdy będzie na odwrót, to będzie to prześladowanie na tle religijnym albo etnicznym. A do tego chce doprowadzić lewactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:55 >Nie chciałbym żyć w kraju, w którym pies miałby większe prawa niż ja. a jak ci sie zyje ze swiadomoscia ze ten pies ma wiecj rozumu niz ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 11:03 > Lewactwo śmierdziało mi zawsze, a najbardziej w wersjii multi-kulti i ekooszoło > mstwo. Lewactwo nigdy nie doprowadzi do dobrobytu w kraju i nie doprowadzi do t > ego kapitalizm. Aha. A co do tego dobrobytu doprowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 11:08 marianizm marian na prezydenta marianna na pierwsza dame Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 11:21 Eno, daj sie chlopakowi wypowiedziec, bo ja od dawna z drzeniem serca na to czekam. Bo jak do tej pory obraz jest taki: w przyszlym edenie bedzie rzadzila banda urzednikow, regulujaca w panstwie co sie da, a szczegolnie pensje pracownikow. Min. ma byc to bodaj 1500 netto. Kapitalisci beda karani najlepiej powieszeniem na galezi za mniejsza minimalna, a dobra (towar, uslugi etc), jak wiadomo, beda wytwarzaly sie same i same beda sie sprzedawac. Przy tych calych regulacjach urzednicy beda posiadac anarchistyczne upodobania i beda miec w dupie cala reszte aspektow zycia spolecznego. Jak dla mnie jest to wizja mocno schizofreniczna, dlatego czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz mariana. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 15:54 Do dobrobytu prowadzi praca całego społeczeństwa i sprawiedliwy podział zysków, a więc likwidacja własności prywatnej dóbr strategicznych, czyli ziemi rolnej, przedsiębiorstw, kopalni, sieci transportowej, energetyki i wielu innych rzeczy, których nie chce mi się wymieniać. W centrum Warszawy mamy jeden skrawek ziemi, który wrócił w prywatne ręce i właściciel utrudnia budowę II linii metra. 2 miliony Warszawiaków ma mieć utrudnienia z powodu jednego wielkiego obszarnika ze skrawkiem ziemi, który przeszczać można. I tak już oszpecił centrum gigantyczną reklamą. Tak właśnie wygląda własność prywatna, a o innych jej aspektach już wcześniej pisałem i o zarobkach i poziomie życia w biedniejszych regionach kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 16:59 o dobrobytu prowadzi praca całego społeczeństwa i sprawiedliwy podział zysków, a więc likwidacja własności prywatnej dóbr strategicznych, czyli ziemi rolnej, przedsiębiorstw, kopalni, sieci transportowej, energetyki i wielu innych rzeczy, których nie chce mi się wymieniać. No, czyli komunizm cala geba. Tak wiec jak juz wczesniej wspomnialam, zarzadzac nami ma armia urzednikow, ktorzy beda decydowac co komu i ile sie nalezy. Tak, wiem, wszytskim nalezy sie rowna pensja i sprawiedliwy podzial zyskow. Po czym oczywiscie owa armia urzednikow ma sie nie wtracac do niczego innego. Nie wiem marian czy zauwazyles, ale to sa dwa wykluczajace sie warianty, z ktorych pierwszy juz przerobilismy i zakonczyl sie spektakularna klapa. To nadal schizofrenia i bezsensowny wishful thinking. Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:27 "Człowiek, który dokonał tego zamachu wiedział doskonale, że w inny sposób nie da się wstrząsnąć społeczeństwem norweskim, żeby się wreszcie opamiętało i zrozumiało, że są niewolnikami i żyją jak ptaki w złotych klatkach" Przepraszam, ty tak na powaznie? jak tak to naprawde - takich ludzi jak ty nalezy bac sie tak samo, jak tego ziejącego nienawiscia czlowieka, ktory spowodowal smierc ponad 80 ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:52 I teraz pomyślcie, dziewczyny, że są w Polsce ludzie, którzy myślą właśnie w ten sposób. To skrajna prawica. Weźcie to sobie do serca przed wyborami na jesieni. A ty, marian, po prostu sp...j, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy. Rozmawiam tylko z ludźmi zdrowymi psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:54 > I teraz pomyślcie, dziewczyny, że są w Polsce ludzie, którzy myślą właśnie w te > n sposób. Wiele forumek ma takie poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:58 No ba, suellen powinna rzucić swego hiszpańskiego macho i przyjechać do marianka woziłby ją swoim wielkim autobusem, częstował piwem z puszki i opowiadał o lewakach. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:54 wiem i zawsze o tym mysle unikam takich ludzi jak ognia a najglupsze w tym calym marianku jest to ze nie dociera mu do lba ze ktos o takich pogladach jak jego moze zabic jego i jego corke za ich " cyganska urode " Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:57 Jak pisałam, z samodzielnym myśleniem u nich ciężkawo. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 13:58 morgen_stern napisała: > I teraz pomyślcie, dziewczyny, że są w Polsce ludzie, którzy myślą właśnie w te > n sposób. To skrajna prawica. Weźcie to sobie do serca przed wyborami na jesien > i. > A ty, marian, po prostu sp...j, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy. Rozma > wiam tylko z ludźmi zdrowymi psychicznie. > Amen ! Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_kier Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 09:57 A czym się różni pobicie przez imigranta od dostania "z glana w ryj" przez prawicowca za poglądy? Bo na razie nie widzę różnicy. Lecz się psycholu. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i nie 23.07.11, 10:14 zrobilam tego. Bardzo dobrze. Postawa tego pana, jest niestety dla mnie zrozumiala. Norwegia to troche socjalistyczne wiezienie. Przeciez to oni odebrali ostatnio Polce dziecko. Partia Pracy wprowadzila tam wrecz faszystowskie rzady - mozna wprawdzie glosowac, ale zeby sie upic trzeba przyjechac do Polski lub na prom, krytyka politycznej poprawnosci panstwa czy sluzb socjalnych grozi odebraniem dziecka - co jest bardzo skuteczna kara na niepokornych, sciaga sie nadmierne podatki, co wywoluje apatie ludzi (po co sie starac, jak i tak zabiora) i finansuje emigrantow, ktorzy i tak maja ten kraj w d...... To opinia znajomych Norwegow. W tym kontekscie atak na Partie Pracy oraz jej mlodziezowke - czyli przyszle psycholozki i socjolozki, ktore by podtrzymywaly ten system i go rozwijaly, jest zrozumialy, jakkolwiek nie popieram. PS. A czym sie rozni ten pan od libijskich "powstancow", ktorzy tez walcza zbrojnie przeciw "rezimowi"? Niczym. Zbombardujmy teraz Oslo! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 10:29 Ktoś siłą Norwegom narzucił te socjalistyczne nowinki? I jakie wiezienie? Zawsze można wyjechać. Fakty są takie: Norweg zabił Norwegów. Myślisz, że są z niego dumni? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 10:38 a Hitlera ktos narzusil Niemcom, czy tez moze zostal wybrany w demokratycznych wyborach? Myslisz, ze 100% Norwegow sie zgadza z ta polityka PP? Nie, ale teraz czesto sie juz boja zaprotestowac. Bo nie chca klopotow. Wiadomo, ze nie ciesza sie z tego co sie stalo. Ja tez sie nie ciesze, jednak ten bunt w spoleczenstwach europejskich przeciw lewacko-imigranckim eksperymentom zaczyna powoli narastac. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 10:41 nie mozna bic dzieci nie mozna bic zony pedalow i ciapatych nawet bic nie mozna psa nie wolno skopac straszna ta norwegia jak oni biedni moga w takim wiezieniu zyc Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 10:52 bardziej subtelnie - poczytaj m.in. artykul o tej Polce: - na dziecko nie mozna nawet krzywo spojrzec, - dziecko nie moze byc nawet przez chwilke smutne, bo zaraz jakas psycholozka szkolna (sama zreszta najczesciej bezdzietna) to zglosi do opieki, - nie mozna zabronic dziecku widywania sie z jakimis nie akceptowanymi przez nas elementami, - w ogole nie mozna dziecka wychowywac inaczej niz zgodnie z ofijalna linia partii, -zbyt glosa krytyka inii partii moze spowodoawac oskarzeniem o rasizm, faszyzm, nacjonalizm = oznacza to, ze nie nadajesz sie na opiekuna dziecka (tam nie ma rodzicow, tylko opikunowie) = moga ci je zabrac = lepiej nic nie krytykowac - "ciapatemu" jak to ladnie okreslilas nie mozna nawet zwrocic uwagi, bo sie albo dostanie (i policja nie zareaguje ze strachu przed oskarzeniem o rasizm) albo samemu cie oskarza o rasizm Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 10:58 o ktorej Polce mowisz ? o tej zabranej osmiolatce ? serio za krzywe patrzenia zabrali ? wow straszne nie mozna dziecka izolowac przerazajace rodzic powinien miec prawo przywiazac dziecko do kaloryfera i pozwalac jedynie na kontakty z rodzina serio uwazasz ze to normalne ??? - w ogole nie mozna dziecka wychowywac inaczej niz zgodnie z ofijalna linia partii, nie mozna sie znecac straszne nie ? nie mozna traktowac dziecka jak wlasnosci bez prawa glosu no dramat Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 11:13 Nawet w postepowej Skandynawii dziecko jest traktowane jako wlasnosc bez prawa glosu. Wystarczy, ze stanie sie wlasnoscia panstwa i tez nie ma prawa glosu. Czym sie rozni to, ze matka nie chce zeby dziecko sie nie spotykalo z lokalnym chuliganem (bo uwaza ze ma zly wplyw na dziecko), od tego, by panstwo uznalo, ze nalezy dziecko odebrac matce bo ma ona (matka) zly wplyw na nie? A zly wplyw to moze byc wszystko: Polka wywolywala smutek u corki bo rzekomo "przenosila na nia swoje problemy" oraz nie pozwala sie spotykac z jakas kolezanka, ktora jej sie nie spodobala. Straszna krzywda sie dziala dziecku, az sie mi chce plakac. "rodzic powinien miec prawo przywiazac dziecko do kaloryfera i pozwalac jedynie na kontakty z rodzina" A panstwo Norweskie co niby chcialo zrobic? Odebrac dziecko, wywiezc w nieznane, oddac rodzinie zastepczej i pozwalac dziecku jedynie na kontakty z ta rodzina. Z tego co pamietam, dziewczynka byla zamykana w pokoju i nawet odwozona do szkoly pod eskorta, zeby nie uciekla. Piekna wolnosc . Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:47 Ale, za przeproszeniem, o czym ty woman pierd...sz, bo przecieram oczy ze zdumienia? Jak twój tok myślowy ma zaprowadzić nas do masakry na wyspie? Jak ty masz czelność próbować usprawiedliwiać tego gnoja? Nie mieści mi się to w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 15:57 To nie jest usprawiedliwianie gnoja, tu sa opisywane fakty z zycia Norwegow. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 17:19 Które usprawiedliwiają to, co się wydarzyło. Następna, i dziwnym trafem znów miłośniczka pisu. Jaki zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 17:25 morgen_stern napisała: > Które usprawiedliwiają to, co się wydarzyło. > Następna, i dziwnym trafem znów miłośniczka pisu. Jaki zbieg okoliczności. No to nie ma usprawiedliwienia bo gdybyś płakała po katastrofie w Smoleńsku to ok a kiedy gnida strzela no bezbronnych to cacy Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 19:17 bo gdybyś płakała po katastrofie w Smoleńsku to ok a kiedy gnida strzela no bezbronnych to cacy hej hej\ Pod Smoleńskiem też strzelali Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 17:48 morgen_stern napisała: > Które usprawiedliwiają to, co się wydarzyło. > Następna, i dziwnym trafem znów miłośniczka pisu. Jaki zbieg okoliczności. Nie jestem milosniczka Pisu. Probujesz mi ten pis do gardla wcisnac. Nie mysl, ze Twoje poglady usprawiedliwiaja Twoja agresje. Nienawisc jest nienawiscia pod kazdym sztandarem . Niczym nie roznisz sie od nienawidzacych pisowcow. Sklad Twojej piany kapiacej z twoich ust ma taki sam sklad chemiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 17:55 Zaskoczyłaś mnie z tym pisem, no pasowało mi to do ogólnego obrazu, choć składu chemicznego śliny kapiącej niemal w każdym poście z ust twych korali nie badałam Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 18:04 > Zaskoczyłaś mnie z tym pisem, no pasowało mi to do ogólnego obrazu, choć składu > chemicznego śliny kapiącej niemal w każdym poście z ust twych korali nie badał > am Ty nie obrazuj sobie ogolnie, tylko mysl. Jesli jestes poprawna politycznie, to badz tez poprawna na forum. Jesli jestes za demokracja, to pozwol demokracji istniec na ematce. Jesli szalejesz, daj poszalec innym. To proste. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 10:44 > Wiadomo, ze nie ciesza sie z tego co sie stalo. Tylko nie cieszą? Gdyby to ich dziecko zginęło tez by się tylko nie cieszyli? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 10:54 ale o co ci chodzi? mnie smierc tych ludzi wcale nie cieszy, ale to nie znaczy ze mam jakos specjalnie rozdzierac teraz szaty i plakac, ty chyba tez tego nie robisz? No chyba, ze placzesz od rana za obcymi osobami. Najczesciej oplakuje sie najblizszych lub tych ktorym znamy i jakos tam lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 10:58 Szczerze? Miejsca sobie nie potrafię dzisiaj znaleźć. I tak - płacze nad tymi obcymi młodymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:21 kropkacom napisała: > Szczerze? Miejsca sobie nie potrafię dzisiaj znaleźć. I tak - płacze nad tymi o > bcymi młodymi ludźmi. od 13 do 22 lat jest nad kim płakać! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 11:00 to ja jakas nienormalna jestem bo obcych oplakuje nawet prezydenta z ktorym mi nie bylo po drodze musialam odchorowac Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 11:10 widziałam, zdjecie tego zamachowca nie dałabym smiercionosnego zastrzyku Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 11:50 Dalczego? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 11:53 > widziałam, zdjecie tego zamachowca > nie dałabym smiercionosnego zastrzyku Dlaczego nie? Bo to przystojny blondyn? Zapewne tak słodko nie wyglądał w oczach,do których strzelał. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:17 w norwegi zdaje sie kary smierci nie ma a gdyby byla to skazanie go na smierc uczynilo by z niego w oczach innych prawicowcow meczennika co zacheciloby innych do zamachow Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:47 czarnaalineczka napisała: > w norwegi zdaje sie kary smierci nie ma > a gdyby byla to skazanie go na smierc uczynilo by z niego > w oczach innych prawicowcow meczennika > co zacheciloby innych do zamachow biedak, jaka piękna okazja, żeby wrazliwcy forumowi powspółczuli, pewnie mama go bila i pies go pogryzł, więc musiał jakoś tę straszliwą traumę odreagować. Męczennik to nie, za to ofiara na pewno. Na pewno miał stresujące życie. Jakoś tak te straszne wydarzenia w Norwegii idealnie korespondują z tą obroną przestępców, która się wczoraj przetoczyła przez forum. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 13:57 jestes taka glupia czy taka slepa ? gdzie pisalam ze wspolczuje ? gdzie pisalam ze go ktos bil ? napisalam ci jak wyglada mechanizm ktory wystepuje w takich przypadkach za glupia jestes zeby zrozumiec ?? dalsze rozmowy z toba nie maja sensu poziomem od marianka nie odbiegasz Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:19 czarnaalineczka napisała: > jestes taka glupia czy taka slepa ? > gdzie pisalam ze wspolczuje ? > gdzie pisalam ze go ktos bil ? > > napisalam ci jak wyglada mechanizm ktory wystepuje w takich przypadkach > za glupia jestes zeby zrozumiec ?? > > dalsze rozmowy z toba nie maja sensu > poziomem od marianka nie odbiegasz założę, że twoja werbalna agresja to efekt ciężkiego dzieciństwa i nie skomentuje tego co stworzyłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:29 Sorki ale stworzylas jakies wymysly na temat postu o zupelnie czym innym, a teraz tworzysz jej ciezkie dziecinstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 16:12 cherry.coke napisała: > Sorki ale stworzylas jakies wymysly na temat postu o zupelnie czym innym, a ter > az tworzysz jej ciezkie dziecinstwo? ależ to było odniesienie do wczorajszych postów czarnej o tym, że policjanci/żolnierze i kaci to jak mordercy na zlecenie oraz ogólnej forumowej histerii o cięzkim dziecinstwie biednych morderców Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:29 Ale ona ma rację, pierdzielisz znów nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 11:14 moze to wina hormonow Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 11:18 a moze ludzkiego odczuwania uczuc i emocji ? Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:43 Właśnie przeczytałam info o tym zamachowcu. Nie wiem, dlaczego, ale taki typ człowieka, jego poglądów, od razu kojarzy mi się z szajbusami z wielodzietnych.org. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:45 ...hełe, hłe, hłe...i z obsesja na punkcie długiego karmienia piersiąp Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:25 kali_pso napisała: > > ...hełe, hłe, hłe...i z obsesja na punkcie długiego karmienia piersiąp ta z cycem do 18 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 16:14 Ty wiesz, że ja od rana zaglądam na wielodzietnych w oczekiwaniu na jakiś wątek? A tam nic, cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 16:17 To ja chyba mam te same hormony, bo co prawda płakać nie płaczę, ale męczy mnie temat od rana i nie mogę przestać o tym myśleć. Zresztą po katastrofie w Smoleńsku też podobnie miałam i tylko potem mi się odwróciło, jak zrobiono z tego cyrk polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Podobno Polska mu sie podobała????? 24.07.11, 19:44 podobno pisał sporo o naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:16 kropkacom napisała: > > Wiadomo, ze nie ciesza sie z tego co sie stalo. > > Tylko nie cieszą? Gdyby to ich dziecko zginęło tez by się tylko nie cieszyli? i wybudowali gnojowi pomnik za jego zasługi ,ku... paranoja jak nie klnę tak od wczoraj az się zacietrzewiam tyle dzieci taka strata Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 16:01 Na razie do Hitlera to bliżej jednak temu panu, co strzelał. Pamiętam Cię z dawnych wpisów na NNJN i byłaś zupełnie innym człowiekiem. Dopiero od pewnego czasu coś Ci się gibnęło. Powiedz mi, to hipnotyczny prezes tak na Ciebie wpływa? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:02 Postawa tego pana jest dla ciebie zrozumiała, powiadasz? Czyli co? Jak mam inne poglądy niż partia rządząca, to zamorduję 91 osób? Ty to rozumiesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:05 > Postawa tego pana jest dla ciebie zrozumiała, powiadasz? Czyli co? Jak mam inne > poglądy niż partia rządząca, to zamorduję 91 osób? Ty to rozumiesz??? no cóż, psychopatką moze byc i pani z sasiedztwa... Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:08 I to jest przerażające, bo z tego co czytam (a może już wiadomo coś więcej), to facet działał sam. I pewnie też był dobrym synem, kolegą, sąsiadem i zawsze mówił dzień dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:13 Jakoś watpię, że zaplanował to i zorganizował zupełnie sam... Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:19 Pewnie wkrótce będzie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:27 Jestem gotowa uwierzyć, że działał sam. Uwierzyć na słowo, bo nie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:38 Ale odziel wiarę od realizmu. Logistycznie ta akcja( wybuch bomby + masakra na wyspie) jest trudna do zrelizowania dla jednej osoby na moje widzimisię. Mnie trochę przekonuje punkt widzenia Dziewulskiego- masakra była niejako pokłosiem "nieudanego" zamachu bombowego- nie zginął nikt z prominentów, strzelanina na wyspie była planowana niejako na zapas trochę....on chciał mieć spektakularny sukces, to widać okiem laika...chciał zaistnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:45 Jeśli chodzi o realizm to dla mnie zabicie dziesiątek dzieci przez jednego człowieka jest niewyobrażalne. Zobaczymy co pokaże śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:00 juz sam fakt uzycia bomby sugeruje udzial innych osob bomby sie gotowej w sklepie nie kupi ktos ja musialm zrobic a gosciu chyba nie bardzo sie na tym znal Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:05 Skonstruowanie bomby to akurat nie problem...podobno...wystarczy mieć tylko odpowiednie materiały i ciut wiedzyp No i najnowsze newsy sa takie, że sami świadkowie strzelaniny mówią o przynajmniej dwóch sprawcach..ale to wiadomo- stres, trauma ludziom może się pomieszać... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:07 > > Skonstruowanie bomby to akurat nie problem...podobno...wystarczy mieć tylko odp > owiednie materiały i ciut wiedzy ja nie umiem zrobic bomby Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:46 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9996099,Anders_Behring_Breivik_kupil_szesc_ton_nawozu__Uzyto.html Nawóz azotowy był składnikiem materiału wybuchowego Podejrzewam,że w internecie można znaleźć wszystko łącznie z instrukcją złożenia bomby. Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 12:40 woman_in_love napisała: , sciaga sie nadmiern > e podatki, co wywoluje apatie ludzi (po co sie starac, jak i tak zabiora) i fin > ansuje emigrantow, ktorzy i tak maja ten kraj w d...... To opinia znajomych Nor > wegow. Wiesz,z tym się nie zgodzę. Nikt tutaj emigrantów nie finansuje. Jeśli jesteś emigrantem , pracujesz, płacisz takie same podatki jak norweg.Jeśli nie pracujesz i zarejestrujesz sie jako osoba bezrobotna, musisz mieć mieć wcześniej wypracowaną określona sumę ( 2 lata temu było to 150 tyś koron), żeby otrzymać zasiłek od państwa. Przywileje maja azylanci: socjalne mieszkania, bezpłatne szkoły językowe ( ja za naukę języka w szkole muszę płacić). Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:02 woman_in_love napisała: > zrobilam tego. Bardzo dobrze. Postawa tego pana, jest niestety dla mnie zrozumi > ala. Norwegia to troche socjalistyczne wiezienie. Przeciez to oni odebrali osta > tnio Polce dziecko. Partia Pracy wprowadzila tam wrecz faszystowskie rzady - mo > zna wprawdzie glosowac, ale zeby sie upic trzeba przyjechac do Polski lub na pr > om, krytyka politycznej poprawnosci panstwa czy sluzb socjalnych grozi odebrani > em dziecka - co jest bardzo skuteczna kara na niepokornych, sciaga sie nadmiern > e podatki, co wywoluje apatie ludzi (po co sie starac, jak i tak zabiora) i fin > ansuje emigrantow, ktorzy i tak maja ten kraj w d...... To opinia znajomych Nor > wegow. > W tym kontekscie atak na Partie Pracy oraz jej mlodziezowke - czyli przyszle ps > ycholozki i socjolozki, ktore by podtrzymywaly ten system i go rozwijaly, jest > zrozumialy, jakkolwiek nie popieram. Nastepny/a, co popiera masakre na podstawie konferencji detektywa Rutkowskiego i artykulu w Newsweeku, jak to smutne dzieci porywaja. Piwo se kup, wyciagnij na sofie i kibicuj. Jak bylam mlodsza, to szokowaly mnie i zamachy, i poparcie dla nich. Poczyta czlowiek forum i juz nic go nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:06 mnie dalej dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 14:08 woman_in_love napisała: > zrobilam tego. Bardzo dobrze. Postawa tego pana, jest niestety dla mnie zrozumi > ala. Norwegia to troche socjalistyczne wiezienie. Ale skoro się nie podoba nie trzeba tam mieszkać ,prawda ? Przeciez to oni odebrali osta > tnio Polce dziecko. Zesrali rok czasu trwała zanim zabrali nie odpowiedzialnym rodzicom,wrecz patologiczna rodzina ! Partia Pracy wprowadzila tam wrecz faszystowskie rzady - mo > zna wprawdzie glosowac, ale zeby sie upic trzeba przyjechac do Polski lub na pr > om, krytyka politycznej poprawnosci panstwa czy sluzb socjalnych grozi odebrani > em dziecka - co jest bardzo skuteczna kara na niepokornych, nie no zajebista jesteś sciaga sie nadmiern > e podatki, co wywoluje apatie ludzi (po co sie starac, jak i tak zabiora) i fin > ansuje emigrantow, ktorzy i tak maja ten kraj w d...... To opinia znajomych Nor > wegow. nie wiem co bierzesz ale zmień lekarz > W tym kontekscie atak na Partie Pracy oraz jej mlodziezowke - czyli przyszle ps > ycholozki i socjolozki, ktore by podtrzymywaly ten system i go rozwijaly, jest > zrozumialy, jakkolwiek nie popieram. > > PS. A czym sie rozni ten pan od libijskich "powstancow", ktorzy tez walcza zbro > jnie przeciw "rezimowi"? Niczym. Zbombardujmy teraz Oslo! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 15:52 Gabi 683 - umiesz coś napisać bez chamstwa, prymitywnych tekstów i bluzgów? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 13:59 > To wy rozumiecie tylko i wyłącznie w języku siły. Mój znajomy skrajny nacjonali > sta dobrze stwierdził, że lewacki śmieć wierzy tylko w to, co jego guru powiedz > iał, a jak chcesz mu coś przetłumaczyć, to tylko z glana w ryj. No i jesteś teg > o najlepszym przykładem. Jak ktoś by chciał nawpuszczać do Polski całe klany ro > dzinne kolorowych, żeby sobie wygodnie pasożytowały na polskim narodzie, a byle > kundel z kulawą nogą albo nutria miała większe prawa w Polsce niż Polak niż to > fajnie, w porządku i w ogóle super, cywilizacja, postęp. A kto myśli inaczej, > to idiota i oszołom. A tymczasem oszołomstwo to ty i tobie podobni i to wy znis > zczylibyście ten kraj i każdy inny kraj gdybyście w nim rządzili. Nacjonaliści > przynajmniej chcą dobra swojego narodu i swojego kraju. Gdyby ktos sie jeszcze dziwil, skad sie biora takie katastrofy - z marianow sie biora. Nie wystarczy jeden, co rzuci bombe, musi byc jeszcze ilus go popierajacych. A przed Al-Jazeera przy kazdym zamachu islamskim siedza i ciesza sie islamskie mariany, dla ktorych swiat zachodu to jak dla polskiego mariana Norwegia. Zepsute, szkodliwe i ktos im musi sila pokazac wlasciwa droge. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 14:00 marianna1970 napisała: > 100% racji ale nie wiem czy te panie na tym forum to zrozumią dla krórych aborc > ja to zwykły zabieg kosmetyczny, Bóg nie istnieje, a homoseksualizm to to coś g > odnego pochwały a nie zboczenie i choroba nie zmieniaj debilu ników ! Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Stało się to, co musiało się stać 23.07.11, 14:47 Calkiem powaznie - zastanawiam sie sklad sie tacy ludzie biora?? nie jestem tuza psychologii, psychoanalizy ani filozofii, ale mi zawsze wychodzi, ze jakas straszna krzywda od ludzi sie musiala takiemu stac, ze potem zieje nienawiscia do ludzi jako takich. Stala sie masakryczna tragedia a tutaj czytam, zamiast jakis wyrazow wspolczucia, przedziwne i niezrozumiale wywody polityczne propagujace wrecz nacjonalistyczne poglady. co sie kurde porobilo z tymi ludzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 17:29 A więc nie umiesz. Tak myślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: bylam bardzo ostrozna w oskarzaniu islamu i n 23.07.11, 17:53 anulka.p napisała: > A więc nie umiesz. Tak myślałam. Myśl co chcesz o ile potrafisz Ja mam żal smutek i to jest mój upust nerwów ale nie biorę karabinu maszynowego w rękę i nie zabijam niewinnych .Ze względu na przekonania dla tego się buntuje dla tego jestem wściekła mam do tego prawo ! Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 18:54 Wczoraj pisali o grupie 'Pomocnicy Globalnego Dżihadu', wiec nie ma co czepiac sie Sueellen za wzmianke o islamskich terrorystach. wiadomosci.onet.pl/raporty/zamachy-w-norwegii/grupa-terrorystyczna-przyznala-sie-do-zamachu-to-d,1,4801071,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 19:20 Grozi mu najwyżej 21 lat i może wyjść po 14. Nadzieja w tym,że w więzieniu trafi na kogoś z rodziny albo znajomych swoich ofiar i oni się nim "zaopiekują" odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Co tak cicho o Oslo? 23.07.11, 21:10 Dziwi mnie, że sporo tu osób popierających rzeź, która się wydarzyła. Jak można popierać, czy choćby nie czuć smutku, gdy dzieje się rzecz tak straszna, że nie można sobie tego wyobrazić. Jak można popierać dewianta, człowieka chorego na umyśle, brutalnego mordercę. Coś nie tak z wami, ludzie. Jak można obarczać winą rząd Norwegii, to kraj, który jest bogaty, gdzie socjal jest na bardzo wysokim poziomie, gdzie ludziom żyje się zwyczajnie dobrze. To był skrajny prawicowiec, człowiek nieprzewidywalny. Dobra lekcja przedwyborcza... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Co tak cicho o Oslo? 24.07.11, 10:09 Dobra lekcja przedwyborcza. dokładnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
robertmar1 Re: Co tak cicho o Oslo? 24.07.11, 18:21 > Jak można obarczać winą rząd Norwegii, to kraj, który jest bogaty, gdzie socjal > jest na bardzo wysokim poziomie, gdzie ludziom żyje się zwyczajnie dobrze. Ty tak na serio? W sytuacji, w której szajbus po 2 godzinach od zamachu na budynki rządowe przez ponad godzinę strzela do wszystkiego co się rusza i NIKT z policji go nie powstrzymuje, śmiesz wychwalać ten dziki kraj??? PS. Tak, świadomie zacytowałem Drzewieckiego, który mówił o Polsce. Teraz widać, że Norwegia jest jeszcze gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 12:25 Tak, szajbusy są wszędzie, a to nie jest chory kraj, to przykład jednego z najzdrowszych na świecie, powinniśmy brać z nich przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Na pewno? 25.07.11, 18:21 > powinniśmy brać z nich przykład. Norweskie służby wykazują się wyjątkową skutecznością, jeśli trzeba zabrać dziecko od rodziców. Natomiast jeden koleś może wysadzić budynek w centrum stolicy, po czym spokojnie dotrzeć i wejść na podobno prywatną wyspę i przez półtorej godziny strzelać do ludzi jak do kaczek i tu służby jakoś nie wykazują się skutecznością. Rzeczywiście przykład godny do naśladowania. Naród norweski powinien premiera Stoltenberga na widłach wynieść z gabinetu i spuścić w łódce na Bałtyk. Do rządzenia się nie nadaje ani on ani jego totalitarna partyjka. Potrafią tylko terroryzować naród politpoprawnością i służbami socjalnymi, a bezpieczeństwo leży. W kraju z nadwyżkami budżetowymi policja nie ma ani łodzi, ani helikoptera, ani oddziału antyterrorystycznego, żeby błyskawicznie dotrzeć do celu i unieszkodliwić napastnika, za to utrzymywana jest cała armia biurw socjalnych rozbijających rodziny i wpuszczani są imigranci, którzy zamiast stanowić tanią siłę roboczą dla Norwegii, biorą się za rządzenie tym krajem. Widać było na zdjęciach z tego obozu młodzieżówki NPP. Prawdziwy Norweg jest biały, a nie ciemnoskóry. Breivik nie mógł znieść tego, co NPP i Stoltenberg wyprawia w jego kraju i zrobił to co zrobił. Szkoda, że za cel ataku wybrał młodzież. Młodzież jest podatna na pranie mózgu i można było ich jeszcze ustawić na właściwe tory. Wytłuc by się przydało tych, którzy naprawdę szkodzą Norwegii i piorą mózgi nie tylko młodzieży, ale całemu narodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Co tak cicho o Oslo? 24.07.11, 12:12 sueellen napisała: > Są tu mamy z Norwegii chyba? Czym właściwie Norwegia podpadła islamskim terrory > stom? To byl prawdziwy chrzescijanin, dziewczynko. Kolejny przyklad, jak bardzo niebezpieczne sa wszelkie religie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Co tak cicho o Oslo? 24.07.11, 14:24 aniorek napisała: > sueellen napisała: > > > Są tu mamy z Norwegii chyba? Czym właściwie Norwegia podpadła islamskim t > errory > > stom? > > To byl prawdziwy chrzescijanin, dziewczynko. > > Kolejny przyklad, jak bardzo niebezpieczne sa wszelkie religie. Blond czupryna niebieskie oczy buzia anioła Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Policja w Norge? 24.07.11, 15:55 Skrece troche watek ... Jestem zbulwersowana informacjami o dlugosci czasu jakiego potrzebowala policja norweska zeby dotrzec na wyspe. 90 minut facet strzelal i strzelal Policji zajelo 20 minut zeby znalezc lodz! Wierzyc sie nie chce. Jak napisal pewien internauta w komentarzach zamieszczanych przez moja codzienna gazete, gdyby kiedys czlowiekowi przyszlo do glowy skolonizowac jakis kraj, wystarczy zebrac kilku kolegow, znalezc lodz i Norwegia nasza. I to wcale nie jest smieszne Ponadto wyraznym sie staje, ze policja skupiala sie wylacznie na potencjalnych extremistach muzulmanskich, olewajac wszelkie sygnaly o coraz glosnieszych ekstremistach prawicowych. Bardzo niebezpieczny bias, skutki tragiczne, nalezy miec nadzieje, ze policje innych krajow wyciagna wnioski i pozostana open-minded w sledzeniu poczynan WSZYSTKICH odlamow extremistycznych z kazdej strony politycznego/religijnego/spolecznego spectrum. Gdybym byla Norwezka, oczekiwalabym bardzo powaznego, publicznego rozliczenia policji z piatkowej akcji i jakiejs ogolnokrajowej rewizji emergency procedures, nie tylko w przypadku ataku terrorystycznego ale kazdej innej naglej sytuacji wymagajacej interwencji policji. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Policja w Norge? 24.07.11, 16:50 bi_scotti napisała: > Skrece troche watek ... > Jestem zbulwersowana informacjami o dlugosci czasu jakiego potrzebowala policja > norweska zeby dotrzec na wyspe. 90 minut facet strzelal i strzelal Policji > zajelo 20 minut zeby znalezc lodz! Wierzyc sie nie chce. no własnie też o tym myslałam, to jakaś zgroza, jeden facet przez póltorej godziny strzelał sobie do ludzi jak do kaczek i nic?? Są jego zdjęcia z helikoptera, nie było tam zadnego snajpera, zadnych jednostek specjalnych, nic?? Chyba, ze Norwedzy wzieli sobie do serca mądre teorie głoszone przez czarnąlineczkę o mordercach-policjantach i mordercach-zołnierzach i postanowili zgodnie z polityczną poprawnoscią mu nie przeszkadzać Ogólnie zgroza, ile dzieci mogłoby przezyć jakby zareagowano odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Policja w Norge? 24.07.11, 23:06 Stanowisko policji w tej sprawie jest takie: zrobili co mogli i najszybciej jak mogli, i gdyby mu dali jeszcze troche czasu postrzelac, to ofiar byloby duzo wiecej (amunicji mu nie braklo, jak sie poddal to jeszcze duze zapasy mial). Dla mnie wstrzasajacy jest rowniez faktm, ze prasa sobie helikoptery wynajela, zeby popatrzec na masakre... Latali nad tymi dzieciakami i morderca, zdjecia cykali, takie europejskie safari... A zebrac grupe ratunkowa nie bylo jak, ludzie z pobliskiego campingu ratowali z wody swoimi lodziami, pod obstrzalem, ponoc kolo 250 osob wyciagneli. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Policja w Norge? 25.07.11, 10:51 jak_matrioszka napisała: > Stanowisko policji w tej sprawie jest takie: zrobili co mogli i najszybciej jak > mogli, i gdyby mu dali jeszcze troche czasu postrzelac, to ofiar byloby duzo w > iecej (amunicji mu nie braklo, jak sie poddal to jeszcze duze zapasy mial). > > Dla mnie wstrzasajacy jest rowniez faktm, ze prasa sobie helikoptery wynajela, > zeby popatrzec na masakre... Latali nad tymi dzieciakami i morderca, zdjecia cy > kali, takie europejskie safari... A zebrac grupe ratunkowa nie bylo jak, ludzie > z pobliskiego campingu ratowali z wody swoimi lodziami, pod obstrzalem, ponoc > kolo 250 osob wyciagneli. Wlasnie o to chodzi.... i co najgorsze wychwala sie sysytem panujacy w norwegii, nie ma sie czym chwalic zyc sie odechciewa jak sie na takie rzeczy patrzy, boze uchron moje dzieci przed psycholami... Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Policja w Norge? 25.07.11, 11:30 No własnie prasa miała helikoptery, a policvja nie?? Ponad godzina jak na tę odległosc to JEST DUŻO. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Policja w Norge? 25.07.11, 18:27 No i kolejne pytanie w temacie pracy policji: jak oni tych zabitych liczyli, ze sie o 20 machneli? Od piatku do poniedzialku nie mozna dokladnie policzyc do 76? Z calym szacunkiem dla Norwegow, ale policja jakos nie budzi w tym wszystkim wielkiego zaufania Co zapewne poglebia poczucie przygnebienia i moze nawet strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co tak cicho o Oslo? 24.07.11, 19:18 Oglądałam w "Faktach" rozmowę z chłopakiem, który przeżył masakrę na wyspie. Niedobrze mi się zrobiło. Nie mam słów, nie mam wyobraźni, by zrozumieć, co oni tam przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Lancuszek polaczonych rak 24.07.11, 23:10 www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/lenke.php Nie wiem czy bylo gdzies na forum wczesniej, moze ktos ma ochote dolaczyc swoj "glos", cos na ksztalt wirtualnego znicza. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 09:41 dziś napisali, że ten facet mieszkał z matką. i przygotowywał się do zamachu od miesięcy. i zadaję sobie pytanie: czy ona naprawdę nic nie widziała? nie chciała widzieć? nie mogła, bo tak dobrze się krył? czy rodzice są tak ślepi? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_z_polnocy Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 10:03 Nie jest cicho, nie powinno być cicho o Oslo. To dramatyczne wydarzenia i kompletnie niezrozumiałym jest dla mnie, jak można przejść nad tym do porządku dziennego wzruszeniem ramion i dorzuceniem na dokładkę nieśmiertelnego argumentu (?) o tym jak to państwo norweskie odebrało Polakom dziecko. Jakie to ma znaczenie? Jak to niby ma tłumaczyć śmierć niemal setki młodych ludzi?? Media od razu rzuciły się na islamskich terrorystów, a tu proszę, sprawcą okazał się stuprocentowy faszyzujący norweg. Chora nienawiść pozostaje jednak identyczna, bez względu na kolor skóry, religię i przekonania polityczne. Ot, taki ponury dowód na to, że wszyscy jesteśmy "tacy sami"... Nawet jeśli było to działanie jednego szaleńca, to nie można traktować tego wydarzenia jako pozbawionego politycznego kontekstu. Strzelaniny w amerykańskich szkołach stały się źródłem inspiracji dla szaleńców na całym świecie. Mało trzeba, by ktoś w innym kraju poszedł w ślady Breivika? Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 11:23 Bardzo wspolczuje rodzinom , ktore stracily bliskich, ale ja nie moge zrozumiec jednej rzeczy. Czemu tak mlodym dzieciakom robi sie pranie mozgu, no bo sorry , co 14 -15 latek robil w partyjnej mlodziezowce? Takie dzieciaki to chyba powinny zajmowac sie czyms innym. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 11:29 bablara napisała: > Bardzo wspolczuje rodzinom , ktore stracily bliskich, ale ja nie moge zrozumiec > jednej rzeczy. > Czemu tak mlodym dzieciakom robi sie pranie mozgu, no bo sorry , co 14 -15 late > k robil w partyjnej mlodziezowce? Takie dzieciaki to chyba powinny zajmowac sie > czyms innym. od lat tam dzieci wyjeżdżały a wyspa jest prywatna własnością partii pracy ,i to jest sprawa wewnętrzna Norwegii a nie twoja Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 12:05 A niby czemu nie moja sprawa, mam prawo zastanawiac co takiego sklonilo kogos do takiego a nie innego czynu. Uwazasz ,ze to normalne ,ze w tak mlodym wieku ludzie naleza do partii ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 12:19 >Uwazasz ,ze to normalne ,ze w tak mlodym wieku ludzie naleza do partii ? a to normalne ze naleza do kosciola , oazy , harcerzy czy kolka strzeleckiego ?? maja z domu nie wychodzic do 20 r.z. czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 12:23 Uwazasz ,ze to normalne ,ze w tak mlodym wieku ludzie naleza do partii ? Do młodzieżówki koleżanko. Tak, tonormalne, w Polsce jakoś z młodizeżówkami nie walczysz Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 12:55 Nie nie walcze, ale nigdy nie wyraze zgody na to zeby moje dzieci do czegos takiego wstapily. Nie zaleznie czy to bedzie PiS, PO , czy jeszcze jakas inna partia. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 15:39 bablara napisała: > Nie nie walcze, ale nigdy nie wyraze zgody na to zeby moje dzieci do czegos ta > kiego wstapily. > Nie zaleznie czy to bedzie PiS, PO , czy jeszcze jakas inna partia. Ale dlaczego? Okreslenie "pranie mozgu", ktorego uzylas wyzej sugeruje jakies negatywne wplywy na mlodych ludzi. A zakladajac, ze partie organizujace mlodziezowki sa legalne, nie maja na celu zadnych nielegalnych dzialan, zainteresowania polityczne mlodziezy sa czyms jak najbardziej korzystnym. Obywatel zainteresowany wylacznie konsumpcja i cieplem wlasnej pupy to jest problem a nie mlody czlowiek, ktory interesuje sie polityka! Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 12:40 A uwazasz to za jakies wytlumaczenie? Mozna sobie pojsc postrzelac do harcerzy na rocznice PW albo do dzieciakow na zlocie chrzescijan na Ostrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 12:47 Uważam, że nie to jest tutaj problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Co tak cicho o Oslo? 25.07.11, 13:31 bablara napisała: > A niby czemu nie moja sprawa, mam prawo zastanawiac co takiego sklonilo kogos d > o takiego a nie innego czynu. Uwazasz ,ze to normalne ,ze w tak mlodym wieku lu > dzie naleza do partii ? Nie Odpowiedz Link Zgłoś