Dodaj do ulubionych

Jaka książka dla 3,5 latka?

25.07.11, 13:57
Witam smile)

Podpowiedzcie mi proszę mamy jaką książkę kupić dla mojego 3,5letniego synka do poczytania na dobranoc i nie tylko.
Chodzi mi o książki które juz mozna czytać rozdziałami, przeczytaliśmi już wszystkie części Pana Kuleczki W Widłaka.
A książki z serii poczytaj mi mamo-Brzechwy , Tuwima juz dawno odłożyliśmy.

Syn juz zna na pamięć wszystko co mamy w jego biblioteczce, na H Potera jest za mały, wiem że jest seria książek o detektywie ale też są dla niego za dorosłesad

Czekam na podpowiedź
pozdrawiam
Małgosia
Obserwuj wątek
    • nisar Re: Jaka książka dla 3,5 latka? 25.07.11, 14:12
      U nas nadal święci triumfy seria o Kajtusiu vel Kamyczku. Nie są to książeczki z rozdziałami, ale są stosunkowo krótkie, więc synek (3 lata) bez problemu wytrzymuje nawet kilka.
    • kammik Re: Jaka książka dla 3,5 latka? 25.07.11, 14:35
      Julek i Julka, Mama Mu, seria o Findusie, książki Janoscha.
      • tymianek21 Re: Jaka książka dla 3,5 latka? 25.07.11, 15:24
        Jejku mój syn uwielbiał dokładnie te same książki o których napisała @kammik. To są książki ktore są dostępne chyba już w każdej bibliotece co więcej każda ma kilka części, wspaniałe rysunki a Findusa i Mamę Mu najlepiej oglądać z lupą. Polecam ci jeszcze Pluk z wieżyczki- choć może jeszcze być za mały bo to długa powieść z wieloma rozdziałami
        merlin.pl/Pluk-z-wiezyczki_Annie-Schmidt-Annie-M-G-Schmidt/browse/product/1,624369.html
        Zubr Pompik- są już 4 części
        merlin.pl/Zubr-pompik/browse/search/1,,1.html?phrase=Zubr+pompik&place=1+simple&offershock&category=&title=&person=&firm=&date=&isbn=&series=&sort=rank&x=0&y=0
        Tu jest cała dyskusja o książkach dla 3 -4 latków
        forum.gazeta.pl/forum/w,566,122200326,,Ulubione_lektury_3_latkow.html?v=2
    • malagosa Re: Jaka książka dla 3,5 latka? 25.07.11, 15:17
      "Wielka księga przygod reksia" coś takiego, nie pamietam czy dokladnie taki tytul, ale jest to zbiór opowiadań o Reksiu, u nas hitem od ponad roku, co jakiś czas wraca.
      • tymianek21 Re: Jaka książka dla 3,5 latka? 25.07.11, 15:44
        Ten Reksio był u nas czytany non-stop tak jak Julki. Kupiłam go w promocji za 30 zł bo normalna cena to ponad 40. Chyba już jest niedostępny w większości księgarni a wygląda tak:
        www.gandalf.com.pl/b/reksio-wielka-ksiega-przygod/
        Teraz w księgarni pokazała się seria o Bolku i Lolku-różne tytuły. U nas też hitem były Frankliny
    • mondovi Re: Jaka książka dla 3,5 latka? 25.07.11, 16:29
      "Opowieści z mchu i paproci" - czyli Żwirek i Muchomorek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka