Dodaj do ulubionych

Sukienka na wesele - którą wybrać?

04.08.11, 10:03
Pisałam na forum moda, ale tam mam wrażenie same trend-setterki, i takie kiecki jak zalinkowane przeze mnie to dla nich szczyt bezguścia. Więc może tutaj sensownie ocenicie, co sądzicie o zamieszczonych poniżej sukienkach.
Ewentualnie poproszę o podlinkowanie fajnych sukienek na wesele.

Mam do wyboru dwie takie sukienki: fotoforum.gazeta.pl/72,2,873,127623150,127623150.html
Zastanawiam się, która lepiej zakryje krągłości - fason niby ten sam, ale na inne ułożenie materiału.
Dodam, że jestem blondynką, mam lekko opaloną skórę - naturalnie, bardzo delikatnie, i nie chciałabym dodatkowo się opalać.
No i, jakie dodatki najlepiej pasują do każdej z nich?
Liczę na Waszą pomoc i inspiracje!

Dodam jeszcze, że zależy mi, żeby sukienka była z klasą, skromna ale zarazem "ze smaczkiem".
Obserwuj wątek
    • adwarp Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:17
      tą trzeciąwink
      • czarnaalineczka Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:30
        adwarp napisała:

> tą trzeciąwink

zgadzan sie big_grin
        • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:33
          czarnaalineczka napisała:

> adwarp napisała:
          >
          > > tą trzeciąwink
          >
          > zgadzan sie big_grin

czarna i adwarp - kupie fariatki wink))))
          • czarnaalineczka Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:39
            moze poszukaj takiej jak ta druga tylko w "srodkowym" kolorze
    • minnie_su Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:23
      forumowiczko, "zakrycie kraglosci" to chyba ostatnia rzecz, jakiej mozesz sie po tych sukienkach spodziewac wink
      • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:27
        minnie_su napisała:

> forumowiczko, "zakrycie kraglosci" to chyba ostatnia rzecz, jakiej mozesz sie p
        > o tych sukienkach spodziewac wink

Kurcze, to co mam założyć worek, żeby nie opinał się na biodrach? Ołówkowy krój w moim przypadku się sprawdza, bo wyszczupla, do tego planowałam założyć gaciochy wyszczuplające i miało być pięknie....
        • jowita771 Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:30
          To zależy, ile masz tych krągłości. Jak nie ogromnie dużo, to będzie ok, nie będziesz wyglądała jak Kate Moss, ale raczej jak Marilyn Monroe. Mnie by się podobała zaokrąglona figura w takiej sukience.
      • minkapinka Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:42
        big_grin Rzeczywiście obydwie wyszczuplające big_grin.
    • jowita771 Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:28
      Ja bym wybrała drugą, bo wszelkie odcienie pomarańczowego mnie odrzucają.
      Ale jeśli masz spory tyłek, to taki krój go podkreśli.
    • laracroft82 Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:29
      Fason maja jak najbardziej ok, jezeli oczywiscie masz zblizona sylwetke do modelki ze zdjecia..natomiast jak dla mnie za duzo sie dzieje - koronki, marszczenia, perły..zdecydowanie postawiłabym na dwójke majac do wyboru te dwie, jednak nie sa za bardzo w moim guscie..ale ja gustuje w totalnie prostych, nudnych sukienkach wink
    • kali_pso Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:35

A gdzie Ty masz te krągłości? Tyłek, uda, biodra, biust?winkp
      • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:37
        kali_pso napisała:

>
        > A gdzie Ty masz te krągłości? Tyłek, uda, biodra, biust?winkp

Brzuch, uda, biodra.

Biust idealnie by ta sukienka wyeksponowała ;P
        • kali_pso Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:49

...czyli ta sukienka nie ma szans na ukrycie tego, co chcesz ukryć- wszystkie strategiczne miejsca będą znajdowały się w jednym obszarze kolorystycznym- moim zdaniem odpada. O ile jeszcze miałabyś płaski brzuch a jedynie szersze biodra i uda( ale tak jak ktoś pisał wcześniej w stylu MM) dałoby radę, ale ten brzuch moim zdaniem dyskwalifikuje te sukienki..i za żadne skarby ta trójkolorowa- te przejścia kolorystyczne będa zwracały uwagę...
          Moim zdaniem poszukaj czegoś eksponującego biust ale o szerszym dole...
          • minnie_su Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:56
            a najlepiej to wrzuc nam tu twoje zdjecie w bikini - raz dwa cie swietnie ubierzemy smile
            • kali_pso do autorki.. 04.08.11, 11:04
              lula.pl/lula/1,111796,9447986,Gruszka_,,ga,,3.html
              Poczytaj porady T&Ssmile
              • forumowiczka.to.ja Re: do autorki.. 04.08.11, 11:19
                Dziękuję kalipso. Jestem typową klepsydrą, poczytałam i jest tam ołówek ;P
                • czarnaalineczka Re: do autorki.. 04.08.11, 11:24
                  lula.pl/lula/1,97804,7050173,Jennifer_Lopez_lansuje_przyjaciolke_.html
                  www.zeberka.pl/img/el/1822_1.jpg
                  jak najbardziej olowkowa i jak najbardziej gruszka
        • minnie_su Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:52
          forumowiczka.to.ja napisała:

> kali_pso napisała:
          >
          > >
          > > A gdzie Ty masz te krągłości? Tyłek, uda, biodra, biust?winkp
          >
          > Brzuch, uda, biodra.
          >
          > Biust idealnie by ta sukienka wyeksponowała ;P

w takim razie druga - od bioder w dol jest ciemniejsza, wiec troche te czesc ciebie optycznie pomniiejszy. no i musisz sobie jakos dodac kraglosci w biuscie - dla zrownowazenia kraglosci pozostalych.
      • czarnaalineczka Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:40
        głowa big_grin
        • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:43

> głowa big_grin

uszy! czarna, jesteś dzisiaj niemożliwa....szalona noc za Tobą, czy jak? ;D
          • czarnaalineczka Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:53
            szalona kuzwa
            nawet nie wiesz jak szalona
            • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 11:18

> szalona kuzwa
              > nawet nie wiesz jak szalona

Ooooo, to pochwal się, bo u mnie nuuuuda...
              • czarnaalineczka Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 11:19
                pies zjadl zawartosc kociej kuwety suspicious
                • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 11:23

> pies zjadl zawartosc kociej kuwety suspicious

no dobra, to wolę moją nudę ;P a pies to pies, wys..ra i po sprawie (chyba) wink
                  • czarnaalineczka Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 11:25
                    ale zanim wstalam i zobaczylam co zrobil to zdarzyla psica wycalowac chlopa big_grin
                    chlop wkurzony troszeczke big_grin
                    • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 11:39

> ale zanim wstalam i zobaczylam co zrobil to zdarzyla psica wycalowac chlopa big_grin
                      > chlop wkurzony troszeczke big_grin
                      >
                      hahahahaha, wyobraziłam to sobie! chłop pysia szorował później namiętnie?
                      • czarnaalineczka Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 11:41
                        i odgrazal sie psicy ze ja zakatrupi i wypcha tongue_out
    • katia.seitz Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:40
      1. Szkoda, że maja te perełki na ramiączkach, bez tego obydwie byłyby moim zdaniem fajne;
      2. Stawiam na tą trzykolorową (jasne perełki przy tej pomarańczowej mnie odrzucają), ale z dodatkami już bardzo skromnie - nic na szyję, jedynie bransoletka w tym stylu co na zdjęciu (ewentualnie jeszcze jakieś proste kolczyki w tym samym, mosiężnym kolorze)
    • aneta-skarpeta Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:44
      mi sie podoba 2 jesli jestes drobna na gorze to pasuje, ze jest jasna na gorze
      ale

ale jak tem mam kraglosci i jesli masz kraglosci ala klepsydra to ta sukienka jest super
      jak masz kwadratową pupę- z powodu szerokich ud, brzuszek etc to mozesz srednio wygladac

ale mozesz tez wygladac bosko
      ja mam np dosc plaski brzuch przy swoich kraglosciach i mi bardzo dobrze w takich fasonach, do tego fajna dlugosc
      • aneta-skarpeta Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 10:54
        jak juz kupisz to daj znac jaka jakosciowo, jak sie uklada itd

bo znalazłam ja na allegro i mi sie podobaja, a mam we wrzesniu wesele to moze bym kupiłasuspicious
    • mia_siochi Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 11:02
      shop.semperfashion.eu/pl/c/Sukienki/3/5 trzy ostatnie
      Widziałam na żywym modelu, serio wyszczuplają w strategicznych miejscach.
    • snob_nad_snoby Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 11:17
      Po pierwsze sukienki, które mają poprzeczne marszczenia pogrubiają.
      Druga sukienka pogrubia dodatkowo, bo dzieli figure na częsci.
      Jak sie ma cos do ukrycia, to wybiera się proste fasony.
    • simm-ona Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 12:10
      Taką dwukolorową zalinkowała niedawno jakaś dziewczyna na modzie, moim zdaniem jest b. niechlujnie odszyta, poza tym takie marszczenia i poziome cięcia (kolory) dodają krągłości.
    • zuzanka79 Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 13:34
      Ja myślę , że idealny rozmiar do tych sukienek to 36-38 i tak jak dziewczyny piszą co jak co, ale do nich nie można mieć krągłości tu i ówdzie .
      Ja wybrałabym pierwszą ze względu na fajny kolor ( mnie się podoba innym nie musiwink ).
    • a.va Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 14:01
      Te marszczenia i poziome przeszycia sporo cię pogrubią, a chyba chcesz właśnie przeciwnie?...
      Ponadto ta pierwsza jest dość kiczowata (połączenie tych dwóch materiałów w taki sposób). Druga byłaby w porządku, gdyby nie miała tych perełek, ale w tej formie też imo odpada.
      • czar_bajry mierzyłam obie:) 04.08.11, 14:53
        Obie mierzyłam, na cieniowaną byłam nawet napalona ale w końcu zrezygnowałam bo nie było kolorów które chciałam, czyli złotego.

moda.allegro.pl/nowosc-diana-s-p-grafit-36-i1733064971.html
        Ta jasna, którą zalinkowałaś nie wygląda za ciekawie " na żywo" , kuzynka miała i było tak sobie.
        Koralowa jest ładna, dobierz do niej jasne buty i coś efektownego na szyję i rękę( błyszczącego), zresztą buty mogą być też czarne.
        Ja miałam w kroju taką jak ta cieniowana tylko w jednolitym szafirowym/granatowym kolorze a dół nie marszczony tylko takie jakby plisy poziome miał. Do tego beżowe platformy + biżuteria.
    • iwoniaw Jeśli nie masz 180 cm wzrostu to w żadnym razie 04.08.11, 15:18
      nie bierz tej trójkolorowej w poziome pasy, bo będziesz wyglądać przysadziście. Jednokolorowa w barwie dowolnej (byle pasującej do Ciebie) może być, nawet z krągłościami, tylko bierz swój rozmiar jaki by on nie był, a nie dwa numery za małą, bo "rozmiar XYZ to już dla słoni" - nic tak nie uwypukla niechcianego sadła jak za małe ubrania, w których się wygląda jak baleron obwiązany sznurkiem.
    • soft69 Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 15:26
      obie są okropne.
    • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 15:34
      Jednak nie wezmę żadnej....widziałam inne zdjęcia, lipa i ....badziewiaste z lekka.

Może znacie jakieś fajne sklepy - mogą być internetowe z fajnymi sukienkami na wesele, długość midi, nie drenujące kieszeni czyli do 200 - 250 zł?
      • tosterowa Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 15:38
        dobra decyzja.
        na zdjęciach też są badziewiaste
      • kali_pso Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 15:42

A daleko masz do jakiegoś centrum handlowego? Ja takie kiecki kupuję w NOOK- opinie o tej sieci sa różne, ale moje trzy tam kupione są świetne, służyły mi juz na kilku weselach. Plusem będzie to, że wszystkiego dotkniesz, pomacasz no i nie kupisz kota w worku.
        • forumowiczka.to.ja Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 04.08.11, 15:44
          Mam, ale tak mi się nie chce jeździć, szukać, mierzyć..........
      • czar_bajry forumowiczka 04.08.11, 23:07
        Skąd jesteś?
        jeśli z Warszawy to jedź na Marwilską.
    • suazi1 Re: Sukienka na wesele - którą wybrać? 07.08.11, 16:37
      Gdyby wyeliminować te koronkowe wstawki i koraliki na ramionach, to sukienka miałaby szansę być "z klasą"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka