Dodaj do ulubionych

Taka pogoda

25.08.11, 11:30
Taka pogoda, jak dziś, ma jeden, jedyny plus. Jeśli potrzebuję portek na popołudnie, to mogę je wyprać o 9, powiesić o 10, przewiesić na drugą stronę np. teraz i za godzinę nadają się do włożenia na tyłek (uprzedzam - spodnie nie wymagają prasowania) suspicious
Tak, musiałam sobie jakoś poprawić humor, bo poza tym, zdechlakiem jestem okropnym i nic, co letniego - może poza letnimi deszczami, nie cieszy mnie nic a nic.
Dziękuję za uwagę smile
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Taka pogoda 25.08.11, 11:39
      Mam nadzieję, że nie na balkonie.
      • gupia_rzona Re: Taka pogoda 25.08.11, 11:43
        No tak smile bo to patologia jest przeca big_grin
        ja to nawet tej pogody nie widzę uncertain non stop w klimatyzowanym bunkrze od rana, wychodze popołudniami i albo jest burza, albo już po pogodzie. Stopy mi marzną sad
        • wuika Re: Taka pogoda 25.08.11, 11:55
          Skarpetki! smile
      • wuika Re: Taka pogoda 25.08.11, 11:55
        A gdzie? Wywieszone w oknie, za szybą, nie wyschną.
        Ale nie bój nic - mam osłonięty balkon tak, że widać co na nim jest tylko jeśli ktoś się na niego przypatrzy z góry, a takie możliwości są bardzo ograniczone. Chyba, że mam również dbać o ew. szok i traumę pilotów helikopterów, bo jak wiadomo - nad polskimi miastami przelatują oni 10 razy na dobę, raptem 5 metrów nad blokami suspicious
    • fajnykotek Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:01
      A Ty Wuika jesteś w ciąży? Bliźniaczej? To wyobrażam sobie jak się czujesz <przytula>. Ja o mało wczoraj ducha nie wyzionęłam, a jestem tylko bardzo zmęczona, bo mojej córeczce idą zęby. Po co człowiekowi tyyyyle zębów surprised.
      • wuika Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:37
        Żeby, jak już będzie teściową, miało człowieka co boleć tongue_out
    • deodyma Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:05
      u nas piekna pogoda a ja wkurzona, bo musze w domu siedziec, poniewaz czekam na kurierasad
      • dorcia1234 Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:15
        eeeee
        a gdzie ta ładna pogoda? bo u mnie za oknem pokrywa chmur. Może nie będzie z nich deszczu.
      • rosapulchra-0 Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:16
        A u mnie brzydka pogoda i wszystko wokół jest brzydkie i do d*py. I nic mnie cieszy, a zdołować już bardziej się nie da.
      • deodyma Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:17
        warminsko-mazurskiesmile
        • rosapulchra-0 Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:29
          O, to tam, gdzie Ameryka jest smile
          • deodyma Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:34
            Ameryka to blizej Olsztyna a ja od kilku lat mieszkam jakies 100 km za Olsztynem( Olsztyn to moje rodzinne miasto).
            w sumie to jakies 100 kilosow mam do Gdanska.
            • rosapulchra-0 Re: Taka pogoda 25.08.11, 14:33
              Amerykę codziennie mijałam, gdy przez miesiąc jeździłam do Olsztyna do szpitala, do dziecka. A wakacje, kilka lat z rzędu, spędzałam po drugiej stronie Olsztynka, w pewnej niezwykle urokliwej wsi i ciepło ten czas wspominam smile
      • wuika Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:39
        U mnie w zacienionym miejscu aktualnie 27 stopni, w słońcu 35, w domu (pozasłaniane rolety (jasne, ale jednak)) 26.
    • tosterowa Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:36
      Ja też lubię, jak mi pranie szybko schnie wink
    • kikimora78 Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:47
      a w moim raju 15 stopni, ale mam suszarkę bębnową big_grin
      • wuika Re: Taka pogoda 25.08.11, 12:57
        Odejdź, bo się zrobię zielona z zazdrości tongue_out
    • nihiru Re: Taka pogoda 25.08.11, 14:02
      ja tam jestem z tegorocznej pogody zadowolona: po raz pierwszy w życiu przez TRZY MIESIĄCE nie musiałam podlewać ogródka. Za upałami też nie przepadam - jak pracuję. A że całe lato pracuję, więc ...smile

• mary_lu Re: Taka pogoda 25.08.11, 14:55
      U mnie taka pogoda, jak przez 3/4 wakacji - ciepło, ale wilgotno jak w saunie. Codziennie sprawdzam w lustrze, czy cudownie nie poprawiła mi się cera, ale niestety...

Pranie ciągle suszyłam po dwa dni, przewieszając je z balkonu do pokoju, aż w końcu się poddałam i zażądałam suszrki bębnowej przed remontem, który miał dopiero stworzyć dla niej wygodne miejsce. Zazdrościć nie ma czego, bo w łazience muszę teraz przechodzić bokiem, rachunki za prąd wzrosną prawdopodobnie o 50-100 złotych, w dodatku wybrałam urządzenie przeciwne mojemu charakterowi - straszliwie elektroniczne, twierdzące, że lepiej ode mnie wie, jaki program do moich szmat wybrać i kiedy pozwolić mi drzwiczki otworzyć...
    • ewcia1980 Re: Taka pogoda 25.08.11, 20:21
      U mnie dziś też było gorąco jak w saunie.
      Tak, że po powrocie z pracy zanim weszłam do domu to rozebrałam się do bielizny, opłukałam wężem ogrodowym i "wtarabaniłam" do basenu dzieciaków.
      I nie wyszłam z niego przez 2 !! godziny.

Plusów takiej pogody jak dziś żadnych nie znajduję.
      • wuika Re: Taka pogoda 25.08.11, 21:09
        Tak w ogrodzie? A sąsiedzi? A moralność? suspicious
        • rosapulchra-0 Re: Taka pogoda 25.08.11, 22:01
          I pewnie miała na sobie gaciowy róż, spod którego wypływały fałdy tłuszczu! Fu! suspicious
          big_grinbig_grinbig_grin
          • ewcia1980 Re: Taka pogoda 25.08.11, 22:53
            rosapulchra-0 napisała:
            > I pewnie miała na sobie gaciowy róż, spod którego wypływały fałdy tłuszczu! Fu!
            > suspicious
            > big_grinbig_grinbig_grin

Kurde bardziej przejęłaś się moimi gaciami i fałdami tłuszczu niż moi sąsiedzi, których nie mam uncertain

• ewcia1980 Re: Taka pogoda 25.08.11, 22:59
          wuika napisała:
          > Tak w ogrodzie? A sąsiedzi? A moralność? suspicious

ponieważ nie mam ani jednego ani drugiego wink to mam to w d.u.p.i.u smile
          a tak na serio sąsiadów nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka