Dodaj do ulubionych

Sklepy sieciowe...

29.08.11, 21:47
Często spotykam się ze zdaniem, że te sklepy (H&M, Zara, C&A, Next...) to dno. Jest drogo i sztampowo, a jakość byle jaka. Tylko jaka jest tak naprawdę alternatywa? Jak można to konkretnie proszę. Dla mnie siła tych sklepów to przede wszystkim przewidywalność kolekcji. Wiadomo czego się spodziewać wizualnie i jednak dostępność (jeśli chodzi o ilość sklepów).
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 21:48
      Chodzi rzecz jasna o sklepy odzieżowe.
    • czar_bajry Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 21:53
      W żadnym z wyżej wymienionych nie widzę dnasmile
      Jeśli Zara jest bee to polecam Massimo Duttitongue_out
      Zostaje też THsmile
      • rosapulchra-0 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 21:56
        Dlaczego nikt nie wymienia Primarka? wink
        • shellerka Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:01
          bo go w Polsce nie mamy. chyba. coś tam słuchy chodziły, że ma powstać, ale już to widzę... ceny pewnie będą jak w Zarze, a jakość wiadomo jaka jest, chociaż białe t-shirty z primarka mam już 3 rok i nic absolutnie się z nimi nie dzieje, kiedy np. zarowe wyglądają po dwóch latach jak szmaty.

dziewczyny psy wieszają na sieciówkach, bo chcą się lepiej poczuć IMO.
          alternatywą są sieciówki droższe typu simple, monnari, albo butiki no name. ewentualnie dobra krawcowa.
          już widzę te wszystkie ematki obszywające się na miarę, albo kupujące tylko na net-a-porter wink
          • alanis11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:21
            A czemu nie korzystacie z tego że macie internet? Obsługa paypala was przerasta a może płatność kartą czy może rejestracja w anglojęzycznym sklepie? Ja nabywam ubrania poza polską , widzę miliony okazji bo ciuchy np w USA są sporo tańsze. I można znaleźć sztuki zupełnie nie znanych w PL firm których nie ma na naszych ulicach. Bez sztampy , taniej , lepsze to gatunkowo, rozmiarówka ogólnodostępna. Więc pytam czemu nie?
            • hanalui Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:25
              alanis11 napisała:

> A czemu nie korzystacie z tego że macie internet? Obsługa paypala was przerasta
              > a może płatność kartą czy może rejestracja w anglojęzycznym sklepie? Ja nabyw
              > am ubrania poza polską , widzę miliony okazji bo ciuchy np w USA są sporo tańsz
              > e. I można znaleźć sztuki zupełnie nie znanych w PL firm których nie ma na nasz
              > ych ulicach. Bez sztampy , taniej , lepsze to gatunkowo, rozmiarówka ogólnodos
              > tępna. Więc pytam czemu nie?

Bo sporo sklepow wcale nie sle worldwide to raz, czesto gesto jesli juz to akurat do PL nie wysyla (bo towary w PL dziwnie sie gubia), dwa -nie kazdy kupuje hurtowo, a kilkoma szmatkami nie warto sobie zawracac glowy bo przesylka tez kosztuje, trzy - jak sie kupuje wiecej to trzeba sie liczyc ze trzeba bedzie zaplacic clo, 4 - nie kazdy ma rodzine w USA na adres ktorej sie kupuje a ona wsyla to jako prezent.
              A...zeby nie bylo ze mnie kupno przerasta - mieszkam poza PL i robie zakupy przez internet.
              • alanis11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:34
                Wszystkie argumentu mogłabym skwitować nie prawda , wystarczy poszukać. Jest sporo sklepów które wysyłają do PL ,jest ebay zawsze mozna pytac /prosic sprzedawce (na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy mi odmówiono wyysłki na niezliczoną ilość zakupów)
                cło od 150 euro ale ponizej tej sumy można kupić ubrania w ilości sztuk kilka , wysyłki bywają za free bo sa kody zniżkowe , promocje.Wystarczy upatrzyć sobie ulubione sklepy i sledzić ich oferty ew. podac im maila by info wysyłali nam na skrzynkę. W obrębie UE nie ma mowy o cle sklepów tez jest dużo. Prawdą jest że nalezy poswiecić trochę czasu na zorientowanie się w temacie a nie wszystkim się chce bo łatwiej leciec do najbliższej galerii handlowej i kupić to co sąsiadka w H&M.
                • hanalui Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 00:25
                  alanis11 napisała:

> Wszystkie argumentu mogłabym skwitować nie prawda , wystarczy poszukać. Jest sp
                  > oro sklepów które wysyłają do PL ,jest ebay zawsze mozna pytac /prosic sprzedaw
                  > ce (na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy mi odmówiono wyysłki na niezl
                  > iczoną ilość zakupów)

A i owszem ze sa sklepy co sla do PL, co nie znaczy ze wszystkie i wiecej w USA bedzie takich co nie sle niz sle.
                  Ebay to nie sklep internetowy tylko portal aukcyjny - i znowu nie wszyscy sla worldwide jesli juz to zwykle placisz za przesylke, jesli nie to masz ja wliczona w cene i kuponikow rabatowych tam raczej nie masz tam wiele big_grin

> cło od 150 euro ale ponizej tej sumy można kupić ubrania w ilości sztuk kilka
                  > , wysyłki bywają za free bo sa kody zniżkowe , promocje.

Bywaja to nie znaczy ze sa...w wiekszosci wypadkow trzeba placic, poza tym sklepy w USA niektorych marek nie wysyla nigdzie indziej tylko na terenie USA mimo ze sklep ma przesylki worldwide

Wystarczy upatrzyć sobi
                  > e ulubione sklepy i sledzić ich oferty ew. podac im maila by info wysyłali nam
                  > na skrzynkę.

Aaa....czyli kupujesz w sumie w kilku sklepach na krzyz, a nie akurat gdzie jest cos co bys chciala kupic, bo albo nie sla, albo przesylka droga - troche ci sie pole zaweza, rzeklabym dosyc sporo ci sie zaweza big_grin

> W obrębie UE nie ma mowy o cle sklepów tez jest dużo.

Ale w swoim poscie zaczelas od USA a nie od UE wiec clo trzeba brac pod uwage
                  w UE tez nie wszystkie sklepy sla...o tych w PL to juz nie wspomne jak do UE wysylaja, bo nie dosc ze jezcze nie trafilam na taki gdzie by mozna zaplacic paypalem lub CC to jeszcze przesylka w kosmicznej kwocie big_grin

• alanis11 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 00:39
                    Nie jest jak piszesz , rozumiem jednak że musisz wyklepać kontrę do tego co napisałam. Wystarczyło napisać nie preferuje/ nie lubie tej formy zakupów i tyle a nie na siłe udowadniać że nie mam racji albo kupuję w tym necie na siłę wink Ja robię od kilku lat zakupy przez internet mam spory asortyment sklepów, nie płacę cła a na ebayu potrafię wynegocjować darmową przesyłkę nawet z Australii. Ubrania mam inne niż reszta , nie przepłacam jestem zadowolona , przyjmuje jednak że nie każdy wybiera te formę zakupów TYLE.
                    • dlania Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 10:58
                      naprawde istnieja ludzie, którzy siedzą w sieci i sledza wyprzedarez, promnocje, rabaciki??????? Szok. To ile wy razy w roku te zakuoy ciuchowe robicie,? Bo ja 2.
                      • alanis11 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:06
                        nie muszę sledzić i wertować ,wystarczy że sprawdzę skrzynkę mailową ,
                        to tak jak ty wyciągasz ze skrzynki pocztowej papierologię informującą o promocji na kiełbasę w REALU , ja dostaje kody zniżkowe /darmową przesyłkę /info o wyprzedazach ubrań w sklepach internetowych.
                        • dlania Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:11
                          A, jasne, po zarejestrowaniu to faktycznie mozliwe (dostaje takie oferty z amazona i sklepów płytowych, w dodatku ukierunkowane na moje gusta... cięzko się oprzećwink)
                      • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:09
                        > To ile wy razy w roku te zakuoy ciuchowe robicie,? Bo ja 2.

a inni częsciej. so what?
                        • dlania Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:12
                          Prowadze badania etnograficzne, więc pytam - ile razy? Co miesiąc, co tydzień? Nie mozna?
                          • alanis11 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:14
                            a gdzie ja napisałam że kontenery szmat zamawiam ?
                            • dlania Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:20
                              Ja tego nie insynuuję, broń bożewink Choć przy opłacie za wysylke chyba nie oplaca sie zamawiac po jedym fatałaszku?
                            • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:40
                              a po co Ty sie tłumaczysz? chcesz, stać Cię, to zamawiaj i kontenery smile
                              • dlania Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:46
                                A czemu ty wszystko traktujesz w kategoriach przepychanki, za długo na emamie jesteś?wink Ona wyjaśnia nieoświeconemu, a nie tlumaczy sięwink
                                • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:55
                                  > A czemu ty wszystko traktujesz w kategoriach przepychanki

ależ bynajmniej big_grin

> Ona wyjaśnia nieoświeconemu, a nie tlumaczy się

a zabrzmialo inaczej big_grin
                  • boja21 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 10:49
                    Ale bzdury opowiadasz to własnie b. dużo sklepów z USA wysyła bez problemu do Polski choćby Nordstrom, Saks, LandsEND, Shopbop i mój ulubiony outlet Overstock i tak się składa, że najwięcej problemów miałam ze sklepami z UK.
                    Od około 2 lat najczęsciej kupuję w Nordstrom, co prawda do wysyłki doliczają cło, ale ja tam poluję na wyprzedaże i np. skórzaną kurtkę kupiłam za 99$ przecenioną w 268$ i nawet po dodaniu kosztów wysyłki zapłaciłam połowę pierwotnej ceny.
                    • boja21 to powyżej to odp. do alanis11 30.08.11, 10:52
                      • boja21 Re: sorry do hanalui :-) 30.08.11, 10:53
                • morekac Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 01:07
                  Bp niektórzy lubią przymierzyć?
                • aneta-skarpeta Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 01:10
                  Prawdą jest że nalezy poswiecić trochę czasu na zorientowanie się w temacie a nie wszystkim się chce bo łatwiej leciec do najbliższej galerii handlowej i kupić to co sąsiadka w H&M.

a jak komus wystarcza hm i jest zadowolony to w czym masz problem?

ja lubie robic zakupy gl z ciuchlandach, bo to ma dla mnie smaczek "poszukiwania skarbu", ale kazdy lubi cos innego

poza tym, nie kazdy chce byc oryginalny
                • 18_lipcowa1 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 07:35
                  alanis11 napisała:

> Wszystkie argumentu mogłabym skwitować nie prawda , wystarczy poszukać.

a mi sie nie chce >

a nie wszystkim
                  > się chce bo łatwiej leciec do najbliższej galerii handlowej i kupić to co sąsi
                  > adka w H&M.

ale co ci do tego?
            • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:28
              Wiesz ja na przyklad mam tak, ze musze przemacac material. Bo jesli okaze sie, ze ladna na fotce rzecz jest z materialu, ktory mi nie odpowiada, to wiem, ze nie bede jej nosic smile Malo ktorej firmie ufam bez tego. Chyba tylko wlasnie sportowe ciuchy z Athlety moge tak na niewidziane.
            • rosapulchra-0 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:34
              Nie ma takiej możliwości, żebym kupowała ciuchy, buty przez neta.
              Ja muszę przymierzyć, moja córka (co najmniej jedna suspicious) musi wyrazić opinię na temat tego ciucha i mnie w nim, rzadziej mąż. Przez neta nie przymierzę, prawda? A bieganie po sklepach, przymierzanie i potem szukanie w necie zbyt wiele czasu i energii mnie kosztuje, wolę ją spożytkować na awantury na emamie tongue_out
            • ola Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:37
              Więc pytam czemu nie?

nigdy nie kupuję ubrań bez mierzenia.
              nawet jakby było od Chanel za darmo.
              Oto masz odpowiedź.
              • alanis11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:41
                Tylko że wiesz wystarczy poszukać i masz aboslutnie każdy odpowiednik rozmiarówki , niezaleznie od kraju i firmy. Ja zawsze trafiam z rozmiarem , nie twierdzę ze prosto i szybko stworzyłam sobie tego typu gotowca do zakupów bo kosztowało mnie to sporo śleczenia/szukania w necie ale według mnie było warto.
                • ola Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:52

może ty sobie trafiłas z rozmiarem.
                  Gratuluje.
                  Ja mam taką figurę, że mierzę wszystko i zawsze. I każdy ciuch, nawet z tej samej firmy, raz leży dobrze a raz nie. Firmy ustalają rozmiary wedle własnego uważania - kobieta, która ma w biodrach np. 90 cm MUSI mieć 170 cm wzrostu. Ale niestety nie musi. I mamy klops. Ubrania "przy ciele" powinny mieć zaszewki tam, gdzie akurat TY masz wcięcie. A co jak masz biust 2 cm wyżej niz się krawcowej zamarzyło?
                  Ja mam 158 cm i waże 48 kilo. Jestem dośc drobna. Wydaje mi się, że to proporcjonalna sylwetka, ale nie wiedzieć czemu np. producenci spodni uparli się, że im ktoś ma mniej w biodrach, tym ma więcej wzrostu. Więc albo spodnie leza dobrze na tyłku, ale kończa się za przymierzanią, albo spadają mi z tyłka.
                  A i tak najczęściej kupuję na stoisku dziecinnym (H&M ma na dziecinnym rozmiary 150-160 cm, które leża na mnie idealnie)
                  Nie mam zamiaru ściagac sobie ze stanów spodni, które potem będe musiała praktycznie szyć od nowa u krawcowej.
                  To dla mnie absurd.
                • hanalui Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 00:36
                  alanis11 napisała:
                  > Ja zawsze trafiam z rozmiarem , nie twierdzę
                  > ze prosto i szybko stworzyłam sobie tego typu gotowca do zakupów bo kosztowało
                  > mnie to sporo śleczenia/szukania w necie ale według mnie było warto.

I pewnie sie nie przyznasz ze kupe kupionych rzeczy bylo nietrafionych, nie takich jak oczekiwalas, nie z tego materialu, za malych, za duzych albo takich "no bedzie, ale.." lub puszczonych na allegro by odzyskac kase smile
            • bri Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 08:43
              Ja nie kupuję nic bez przymierzania.
            • wuika Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 09:03
              Dziwna jakaś jestem, ale przez net to mogę sobie kupić wielką koszulę nocną, a nie ubrania, które trzeba przymierzyć suspicious
            • diabel.lancucki Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 10:07
              ... bo producenci często zakładają, że jak kobieta ma figurę klocka i ma w pasie 60 to w biuście max. 82 i potem trzeba odsyłać ubrania.
            • laminja Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 12:06
              bo widzisz jeśli się nie ma kogoś w Stanach koszty przesyłki oferowane np przez GAP mocno podwyższają cenę tych rzeczy. Ostatnio mi wyskoczyło, że koszt przesyłki przy zamówieniu kilku ubrań dla dzieci będzie wyższy niż jej wartość. Oczywiście można kombinować z Polamerem, wtedy przesyłka jest sporo tańsza, ale jeśli chcesz uniknąć cła i vatu musisz zaniżyć wartość przesyłki do kwoty niższej niż 50euro, a to mimo ubezpieczenia na wyższą kwotę może być zgubne w skutkach. 80% zakupów robimy w Stanach, ale rzeczy są wysyłane do znajomych i przywożone do Polski.
        • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:02
          bo wiekszosc nie ma do niego dostępu? smile
          • rosapulchra-0 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:09
            No przeca wiem, że niedostępny w Polsce wink
            Jednakże ciekawostkę wam powiem, sama osobiście kupuję w Primarku bieliznę, skarpety, rajstopy, a nawet czasem staniki i t-shirty. I, kurcze, nie do zdarcia. Serio, serio.
            BTW, dziwię się na te najazdy na sieciówki, nie czuję ani lepsza, ani gorsza, bo kupuję tu albo tam. Wręcz przeciwnie - cena ma dla mnie znaczenie, a zaraz potem jakość. Straszna skucha, co?
            • shellerka Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:11
              nie rosalka wink straszna skucha się do tego przyznać na forum wink
              • kropkacom Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:16
                Zaraz skucha... big_grin
            • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:13
              > Jednakże ciekawostkę wam powiem, sama osobiście kupuję w Primarku bieliznę, ska
              > rpety, rajstopy, a nawet czasem staniki i t-shirty. I, kurcze, nie do zdarcia.
              > Serio, serio.

ja tez mam pare pierdół kupionych tamże i nie powiem zeby ta jakość jakoś tak straszna byla. buty mam nawet i sie spoko trzymają juz pięty rok...

> BTW, dziwię się na te najazdy na sieciówki, nie czuję ani lepsza, ani gorsza, b
              > o kupuję tu albo tam.

a to my sie mamy wartosciowac miejscem zakupów??... kurde, nie jestem trendy big_grin

> Wręcz przeciwnie - cena ma dla mnie znaczenie, a zaraz potem jakość. Straszna skucha, co?

podajmy sobie dłonie big_grin jakosc ma dla mnei znaczenie wyłącznie przy rzeczach ktore planuje nosic dlugofalowo - buty, plaszcze, kurtki, stroje wyjsciowe i wizytowe. jakość białego t-shirta mam idealnie w nosie, wiadomo ze za rok trzeba bedzie kupic nowy...
              • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:14
                > buty mam nawet i sie spoko trzymają juz pięty rok...

piĄty rok.
                lekko wcięta jestem, przepraszam za bełkoty big_grin
                • gemmavera Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:39
                  dziennik-niecodziennik napisała:

> > buty mam nawet i sie spoko trzymają juz pięty rok...
                  >
                  > piĄty rok.
                  > lekko wcięta jestem, przepraszam za bełkoty big_grin

hehe smile
                  Ale akurat o butach powiedzieć, że się trzymają pięty - to ma sens. wink
                  • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:44
                    > Ale akurat o butach powiedzieć, że się trzymają pięty - to ma sens. wink

niby tak, ale rok, w jednych butach?...
                    • anyx27 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:53
                      Dla młodej 90% ciuchów mam z Next. Bo nie lubię łazić po sklepach, wolę przez net kupować, a dziecko szybko wyrasta. Next ma przewidywalne kolekcje, lubię ich klasykę i jakość za niewielkie pieniądze, czasem M&S. Dla siebie też najczęściej Next, często Kappahl, Camaieu, Esprit. A gdzie mam niby kupować? Na bazarku? Na oryginalnego Diora czy innego Chanela raczej mnie nie stać wink
              • rosapulchra-0 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:30
                Z butami to ja mam problem. Na otro. Tylko Ecco. Wierna jestem od 17 lat, no taka głupia jestem wink
                • anyx27 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:41
                  rosapulchra-0 napisała:

> Z butami to ja mam problem. Na otro. Tylko Ecco.

To tak jak ja wink Ostatnio kupiłam 3 pary dla siebie i 2 dla młodej. Ale je kupuję też przez net - mam 3 sprawdzone sklepy, bo taniej. Na tych ostatnich zakupach zaoszczędziłam prawie 50% w stosunku do cen sklepowych smile

• cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:15
              Nie wiem, mnie sie z Primarka wszystko sypie nawet gorzej niz z H&M. Nie kupuje juz w zadnym, rekord szmacenia sie. Moze mam jakis dziwny gust i kupuje same szmaty...
              • hanalui Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:33
                cherry.coke napisała:

> Nie wiem, mnie sie z Primarka wszystko sypie nawet gorzej niz z H&M. Nie kupuje
                > juz w zadnym, rekord szmacenia sie. Moze mam jakis dziwny gust i kupuje same s
                > zmaty...

Eeee tam....dzieki temu ze maja rajstopy nie do zdarcia...mam ich ponad 100 par (w glownej mierze z Primaxa oczywiscie) po przegladzie i wywaleniu np tych zafarbowanych od butow na palcach czy pietach, zmechaconych od rzepa. Noz kurna nawet dziecka rzep ich nie zalatwia big_grin
                • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:43
                  Musze jakas kostropata byc, bo kiedys wlasnie probowalam slynnych rajstop z Primarka i kurcze zaciagaly sie i rozlazily jak kazde inne sad A z kolei jak sie wstrzelilam w M&S, to nie musze kupowac nowych wcale, o ile nie podre na gwozdziu smile
                  • rosapulchra-0 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 10:18
                    Dla mnie właśnie primarkowe gacie i skarpety są nie do zdarcia. Serio, serio big_grin
    • karra-mia Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:00
      dla mnie sklep to sklep, raz coś mi się podoba w hm innym razem w c&a. Nie kupuję wszystkiego, jak leci, tylko dlatego, ze coś tam, że ktoś powiedział, ze to fajne, albo nie skreslam, bo ktoś stwierdzil, że to kicz. I nie szukam innej alternatywy, kupuję to, na co mnie stać, to, co mi pasuje, a jeżeli innym poprawiają humor zakupy w chanel to super. Mnie nie poprawią, bo dla mnie za drogo. Ale czy brak pieniędzy na prawdziwiemarkowe sklepy ma oznaczac, ze mam chodzić nago?
    • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:02
      > Jest drogo i sztampowo, a jakość byle jaka. Tylko jaka jest tak naprawdę altern
      > atywa?

second handy jak ktos ma talent do polowania na szmaty i rękodzielność własna. to jedyne dzieki czemu mozesz byc ubrana w miare niepowtarzalnie.
      mnie w tych sklepach denerwuje juz nawet nie tyle sztampowosc wzorów, ile rozmiarów. kupić coś ładnego na figurę obecnie "niezgodną z wzorcami" - sensacja.
      • kropkacom Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:05
        > second handy jak ktos ma talent do polowania na szmaty

No zgoda, tylko tam też są rzeczy z sieciówek big_grin Rękodzieło jest drogie...
        • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:09
          > No zgoda, tylko tam też są rzeczy z sieciówek big_grin

no przeciez nie tylko. i o tym mowie smile

> Rękodzieło jest drogie...

wlasne? - tanie jak barszcz. robisz sweter, jak Ci sie znudzi prujesz i przerabiasz na inny... cudowna rzecz smile
          • kropkacom Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:14
            W samych swetrach chodzisz ubrana? Porządne rękodzieło to ciekawe modele, bardzo dobre materiały, porządny warsztat i kupa czasu.

> no przeciez nie tylko. i o tym mowie smile

Ale jednak "tylko".
            • dziennik-niecodziennik Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:17
              > W samych swetrach chodzisz ubrana? Porządne rękodzieło to ciekawe modele, bardz
              > o dobre materiały, porządny warsztat i kupa czasu.

a co, mam Ci sie rozpisywać o wszystkich kolejnych częściach garderoby??...
              ciekawe modele - kwestia fantazji, bardzo dobre materiały - zalezy jak długo ma przetrwac, porządny warsztat i kupa czasu - no cóż, kwestia wprawy.

> Ale jednak "tylko".

naprawde macie w SH wyłącznie sieciówkowe ciuchy?...
    • martishia7 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:03
      To jest dobre pytanie i często je sobie zadaję, czytając dyskusje o "blesieciówkach". Generalnie nie należy hipsteryzować tongue_out

pokato.net/1457,Jeste%C5%9Bmy-tak-alternatywni-%C5%BCe-nie-szukamy-ubra%C5%84-w-lumpie-Szukamy-ich-w-%C5%9Bmietnikach
    • szyszunia11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:04
      ja bardzo lubię H&M. Ostatnio trochę uzupełniałam garderobę, nachodziłam się po sklepach i jakoś tak wyszło, że za każdym razem ostatecznie kupowałam w HM mimo, że wcale nie miałam takiego zamiaru:0 to jest moim zdaniem sklep, w którym mimo, że jest sporo badziewia - jest też duzy wybór i propozycje dla każdego stylu i na każdą okazję. Ja najbardziej lubię tzw. styl przełamany i w HM zawsze znajdę coś dla siebie. Wczoraj kupiłam sobie sliczna marynarkę na jesieńsmile poza tym to jest jednak sklep na moją kieszeń, ostatnio korzystałam z promocji dzięki której płaciłam 20% mniej i naprawdę nie wychodzą kosmiczne ceny.
      • i_love_my_babies Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:18
        a propos HM, my np. dzieciom kupujemy rzeczy tylko tam i efekt jest taki, że syn nosi koszulki po 3 lata (jedne spodenki nosi już 5 lat! rosną razem z nim), po czym młodszy jeszcze donasza, bo nie są w ogóle zniszczone

i co mnie niezmiernie ciekawi, te rzeczy w ogóle nie przyjmują plam, przy czym z innych często nie daje się już wywabić...

ja dla siebie jakoś tam rzeczy nie znajduję, za to w Orsay'u lub New Yorkerze zawsze (może i badziew, ale fasony i kolory mi odpowiadają), no i uwielbiam Mangowink

• szyszunia11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:22
          i_love_my_babies napisała:

> a propos HM, my np. dzieciom kupujemy rzeczy tylko tam i efekt jest taki, że sy
          > n nosi koszulki po 3 lata (jedne spodenki nosi już 5 lat! rosną razem z nim), p
          > o czym młodszy jeszcze donasza, bo nie są w ogóle zniszczone

o, dla dzieci mają rzeczy ślicznesmile podobnie zreszta Kaphhal -tam to już dla dzieci jest raj - piękne i dobre jakościowo !! ubranka, co widać zwłaszcza po pajacah do spania dla 2-latka, pranych mnóstwo razy. Mnie się też podobają rzeczy w tym sklepie, mam z niego to i owo. Moją mamę w zeszłym roku tam ubrałyśmy na wesele mojego bratawink
        • super-mikunia Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:27
          bo nie są w ogóle zniszczone
          >
          > i co mnie niezmiernie ciekawi, te rzeczy w ogóle nie przyjmują plam, przy czym
          > z innych często nie daje się już wywabić...

masz jakieś grzeczne dziecko chyba, serii nie tarzających się gdzie się da wink
          dla mojego rzeczy z tego sklepu, są czasem po jednorazowym założeniu do wyrzucenia uncertain i najbardziej mnie wkurzają szarobure spodnie od dresu, które uwielbiam dla syna ze względu na szarobure kolory i ściągacz przy nogawce i wytrzymają na nim hmm 2 tygodnie uncertain
    • aga.pier Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:17
      od H&M i C&A wolę już sh. Dziś np kupiłam futerko z królika w idealnym stanie, do talii i co najważniejsze w kolorze burgunda smile
    • yenna_m Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:22
      uwielbiam scieciowki, szczegolnie wowczas, gdy musze kupic jakies ciuchy dla dzieciakow a sa wyprzedaze big_grin
      wcale nie uwazam, zeby rzeczy byly zlej jakosci
      malo tego - w niektorych ubraniach chodza moje dzieci, a potem jeszcze dzieciaki kolezanek big_grin i ciuchy daja radę smile
    • odcienie.szarosci Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:23
      Ja tez sie ubieram w sieciowkach, bo jestem młoda i kolezanki tez sie ubieraja w sieciowkach, a nie chce wygladac jak stara młoda. Lubie h&m, zare, reserved, pinko. Ubieram sie raczej tak na luzie. Chociaz mam zamiar to zmienic i beda szpilki, torebki,plaszcze troche powazniej niz do tej porysmile
    • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:24
      No nie ma za bardzo alternatywy dla sieciowek. Mozna kupowac w butikach, ale polka cenowa jest to jednak inna, a nawet chcac upolowac cos fajniejszego zwyczajnie nie mam czasu oblatywac regularnie butikow z pojedynczymi rzeczami. Dobra opcja sa tez charity shops, bo rozne dziane panie oddaja do nich rzeczy z butikow wlasnie. Mam z niech jedna ukochana bluzke i wspanialy plaszczyk. Ale tez za leniwa jestem na regularne oblatywanie, a to podstawa ;p

Ja glownie lapie rzeczy z A-Wear, Zary, Warehouse, French Connection - najczesciej ide w sezonie wyprzedazy i kupuje sporo, a potem na dlugo mam z glowy. Rajtki itp. z M&S. I lubie bardzo Athlete, to przez sprzedawcow z Ebaya, bo nie ma ich w Europie. Chcialabym znalezc firme od ladnych i niezniszczalnych dzinsow - jakies pomysly?

I staram sie kupowac przede wszystkim pod katem jakosci materialu, nie nabierac sie na szmaciasty nawet jesli rzecz jest ladna.
      • hanalui Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 00:45
        cherry.coke napisała:
        > Chcialabym znalezc firme od ladnych i niezniszczalnych dzinsow -
        > jakies pomysly?
        Oasis, River Island (troche zeszli na psy ostatnio), Marc O'Polo - zalezy w sumie jaka masz figure...niekniecznei wszystko fajnie lezy
        • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 00:53
          Oasis tez mam na oku, jakos nie zagladalam tam do tej pory. River Island musze obejrzec, kojarzy mi sie z pociachanymi ciuchami z fredzlami smile Co to jest Marc O'Polo?
          Dzinsy z Nexta niestety spieraja sie, z M&S maja tylko takie ciotkowate kroje, a jak trafilam jedne fajne, to puscily kolor. Czy jest w ogole cos takiego, zeby kupic ciemne dzisny i moc je nosic dlugo a namietnie bez utraty koloru? Czy juz nikt takich nie robi?
          • anyx27 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 00:58
            cherry.coke napisała:

> Dzinsy z Nexta niestety spieraja sie

Nie zgodze się. Mam obecnie 7 par jeansów Next - w różnych fasonach, kolorach, najstarsze od ponad roku. Kompletnie nic złego się z nimi nie dzieje po praniu. Dla mnie nie ma lepszych jeansów niż Next i to nie tylko ze względu na dostępność 4 długości nogawek wink
            • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 01:03
              A lubisz jasne czy ciemne? Bo ja lubie ciemne, a koncze ze srednimi... A piore delikatnie. Dlugosci sa fajne, i z krojow tez mozna cos fajnego wybrac.
              • anyx27 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 01:28
                Raczej ciemne. W sumie mam tylko 2 pary takich średnich. Moim hitem od kilku sezonów jest ten model:

www.next.co.uk/x4872s1#362693x48
                Piorę w 40st, czasem specjalnym programem JEANS, ale rzadko.

• hanalui Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 01:44
            cherry.coke napisała:

> Co to jest Marc
            > O'Polo?

Wrzuć w wyszukiwarkę to ci wyskoczy, chyba szwedzka czy norweska sieć, maja nawet sklep netowy ale nie ślą wszędzie chodź pewnie koleżance przesla darmo wink.

• babcia.stefa Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 09:35
            > Co to jest Marc O'Polo?

Nie polecam, szwy w lnianych spodniach za 5 stówek stopiły się pod żelazkiem i wykruszyły po jednym sezonie.
            • hanalui Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:08
              babcia.stefa napisała:

> > Co to jest Marc O'Polo?
              >
              > Nie polecam, szwy w lnianych spodniach za 5 stówek stopiły się pod żelazkiem i
              > wykruszyły po jednym sezonie.

Czasem warto czytac metki odnosnie prania, uzytkowania.
              Batowa kupila przepiekna tuniczke, tez sporo kosztowala i wrzucila do prania - nadawalo sie 6 letnia dziewczynkepo wyjeciu - no ale na metce bylo ze dry cleaning smile
      • grey_goose1 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 04:16
        Polecam jeansy marki Hudson
    • kali_pso Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:25

W Zarze może i jest drogo...kawałek szmatki i 200 zł po kieszeni- w H&M kupuję, rzadko ale zdarzają sie fajne rzeczy- ostatnio kupiłam taka ciepła marynarkę, może być noszona zamiast płaszcza, na jesienne, chłodniejsze dni- super.
      W Reserved tez mi się zdarza, Carry- lubię ich sweterki i sukienki, kurtkę mam już dwa lata- generalnie w każdej sieciówce zdarzają się perły i szmaty, problem aby wyłuskać perły wśród szmatwink Mnie sie to udaje, więc nie narzekam- jasne, że nie dam 100 zł za kawałek tiulu, ale można znaleźć ciekawe rzeczy.
      • szyszunia11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:55
        kali_pso napisała:

>
        > W Zarze może i jest drogo...kawałek szmatki i 200 zł po kieszeni- w H&M kupuję,
        > rzadko ale zdarzają sie fajne rzeczy- ostatnio kupiłam taka ciepła marynarkę,
        > może być noszona zamiast płaszcza, na jesienne, chłodniejsze dni- super.

może kupiłaś tą co ja? taką z łatkami na łokciach?wink
        też uważam, że w Zarze jest drogo. Szczerze mówiąc jest tam też dla mnie nieco za "pańciowato"wink ale mam kilka rzeczy. Jedną kupiłam sobie sama, a 3 z nich - uwaga - znalazłamwink
        • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:04
          W zeszlym roku bylo panciowato smile W tym roku jest duzo czerwonego i szafiru i to jest to!
          • szyszunia11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:07
            cherry.coke napisała:

> W zeszlym roku bylo panciowato smile W tym roku jest duzo czerwonego i szafiru i t
            > o jest to!

hmm, pozostaje jeszcze kwestia fasonu, z ciekawości się przejdęsmile w każdym razie dobre jakościowo mają sweterki - mam właśnie (z tych rzeczy znalezionych) i jest to obecnie mój ulubiony sweterek, klasyczny, beżowy, świetne tło do mocniejszego makijażu i dodatków. Był już wiele razy prany a wciąż jest fajnie obcisły i nie zmechacony! i do tego mam go za darmowink
            • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:09
              Wlasnie Zara zawsze slynela z bezow, brazow i kremowych... a ja nie moge tego nosic. Ale w tym sezonie jest w koncu jakis porzadny kolor big_grin
              • szyszunia11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:38
                cherry.coke napisała:

> Wlasnie Zara zawsze slynela z bezow, brazow i kremowych... a ja nie moge tego n
                > osic.

nawet nei wiedziałam o tym. Wszakże ja również nieciekawie wyglądam w samym klasycznym bezu, ale łaczę go np. z bojówkami w kolorze intensywnej oliwki, czymś intensywnym w okolicy szyi, do tego martensy a że ostatnio mam fazę na szaleństwa makijażowe, takie "góry" a'la masa tabulette się przydają. Z znalezisk spod łóżka mam jeszcze bluzeczkę ze Snoopywink ta nie jest bynajmniej pańciowata, ale używam tylko do spania.
        • kali_pso Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:20

Nie, ale wiem o którą Ci chodzismile
    • anias29 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 22:38
      Ja tam lubię ciuchy z sieciówek, ostatnio mam jazdę na Mohito, podoba mi się prawie wszystko;P
    • drinkit Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:06
      Jak zwykle skrajność.
      Wymienione sklepy to nie dno, tylko po prostu zwykle sieciówki, których jakość nie jest powalająca. I jaka jest alternatywa? Chyba żadna, bowiem teraz już produkuje się niewiele rzeczy trwałych, dobrej jakości. Trwałość nie napędza konsumpcji. I tyle.
      • szyszunia11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:10
        drinkit napisała:

Chyba żadna, bowiem teraz już pro
        > dukuje się niewiele rzeczy trwałych, dobrej jakości. Trwałość nie napędza konsu
        > mpcji. I tyle.

a ja powiem szczerze, że trwałość wcale nie jest dla mnie najwazniejsza, przynajmniej nei w przypadku wszystkich ciuchów. Dlaczego? bo lubię sobie czasem coś zakupic nowego, a moje szafy mają ograniczona pojemnośćwink ubranie przede wszystkim musi mi się podobać.
        czyli nie mam nic z prababki, która podobno miała świetny gust, była bardzo wymagająca i dokładnie dwa razy do roku zamawiała większą partię super jakościowo-nie-do-zdarcia rzeczy, także pościeli itd. i była szczęśliwa, że ma na pół roku spokójwink a ja to nawet jak mam kupic czapeczke dla dziecka - ciesze się jak dzieckosmile - wyrodna prawnuczkawink
        • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:14
          Ale wiesz, prawdziwa dama a la prababcia jak chce kupic cos nowego, to robi przeglad szaf i oddaje niezniszczalne ciuchy do charity shopu big_grin
        • boloski1985 Re: Sklepy sieciowe... 31.08.11, 10:22
          ostatnio w sieciówkach moim zdaniem jest kicha totalna.Ja znalazłam nie dawno na necie czarekkoszmarek.pl-bardzo fajne rzeczy w miarę tanie.Marki dosyć znane bo babaluno,minoti,soul and glory.
    • landora Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:14
      To prawda, że jakość siciówkowa jest często niska, ale ceny też do wygórowanych nie należą (zwłaszcza na wyprzedażach), więc ja się nie czepiam... Natomiast śmieszy mnie obnoszenie się z zakupami w Zarze, jakby to było nie wiadomo jakie cudo - a to przecież zwykła sieciówka, taka jak H&M. Nie wiem dlaczego w Polsce ma opinię ekskluzywnego sklepu.
      • cherry.coke Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:16
        landora napisała:

> To prawda, że jakość siciówkowa jest często niska, ale ceny też do wygórowanych
        > nie należą (zwłaszcza na wyprzedażach), więc ja się nie czepiam... Natomiast ś
        > mieszy mnie obnoszenie się z zakupami w Zarze, jakby to było nie wiadomo jakie
        > cudo - a to przecież zwykła sieciówka, taka jak H&M. Nie wiem dlaczego w Polsce
        > ma opinię ekskluzywnego sklepu.

A ma taka opinie? Zgadzam sie, sieciowka jak sieciowka. Dla mnie jej glowna zaleta jest to, ze ma mniej ciuchow z dzianin, a wiecej z tkanin, co ostatnio preferuje.
        • landora Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:46
          Taką opinię widywałam na forum Moda, i tak też uważa kilka moich znajomych.
          W Zarze kupuję na wyprzedażach, wtedy nie jest drogo wink
          • tosterowa Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 10:10
            To urban legend, nie spotkałam jeszcze osoby, która uważałaby Zarę za ekskluzywny sklep. Za drogi i z cenami nieadekwatnymi do jakości - owszem. Za to od czasu do czasu na forum ktoś napisze, że Polacy uważają Zarę za ekskluzywny sklep. Ta, ciekawe którzy ;P
      • alanis11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:18
        jak która chce wspomóc fundację może przejrzeć garderobę naszych gwiazd
        Steczkowska , Horodyńska , Kręglicka itd

www.szafagwiazd.pl/
        wygląda to tak jak pozbywanie się niemodnych zbytków z ich szaf ale w sumie nigdy nie wiadomo co komu może wpaść w oko wink
      • kali_pso Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:24

To proste - bo jest drogo...
        Pamiętam jak lat temu 6-7 nie było mnie stać na H&M i uważałam za drogi sklep, dzisiaj Zara jest często poza moim zasięgiem finansowym..o sklepach typu Simple( chociaż widziałam kiedyś u nich przepiekny zielony płaszczyk- odeszłam z płaczemwinkp- nie wspominam bo dla mnie to kosmo cenowy
        • szyszunia11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:28
          kali_pso napisała:

>
          > To proste - bo jest drogo...

dokładnie, zdecydowanie drożej niż w HM, Kapphalu czy CA. Dawniej lubiłam kupować w promodzie, ale ostatnio widzę tam mniej ciekawych rzeczy a odstręczają mnie również ceny nieadekwatne (jak dla mnie) do atrakcyjności ubrań.
          • kali_pso Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:43

Co do Promodu- pełna zgoda, chociaz mam od nich dwie rzeczy i jestem wniebowzieta- bluzka w moim ulubionym kolorze i kombinezon kupiony na wyprzedazy, który mój syn okresla mianem piżamywinkp
            • szyszunia11 Re: Sklepy sieciowe... 29.08.11, 23:52
              kali_pso napisała:

>
              > Co do Promodu- pełna zgoda, chociaz mam od nich dwie rzeczy i jestem wniebowzie
              > ta- bluzka w moim ulubionym kolorze i kombinezon kupiony na wyprzedazy, który m
              > ój syn okresla mianem piżamywinkp

ja własnie taką "piżamę" mam z Zary - jedyna rzecz tam zakupiona. A moje rzeczy z Promodu tez uwielbiam smile ale są one juz dość stare.
    • marcelina4 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 07:11
      kupuje ubrania w sieciówkach dla siebie, męża i córki, sklepy są ogólnie dostępne, nie muszę jechać po coś przez pól miasta
      kiedyś kupowałam w różnych, teraz właściwie tylko Tatuum i Esprit ( dla mnie ), odpowiada mi ich wzornictwo i jakość, nie lubię włóczyć sie po wszystkich sklepach, więc wybrałam tylko te dwie firmy i mnie to wystarcza, buty Ecco, czasem Ginno Rossi, czasem Venezia, dzinsy Levis i Wrangler i ot cala moja szafa, a jeszcze czasem Benneton

nie wiem czemu ludzie zachwycają się TH, MD, Simple czy Max Mara, przecież to tez sieciowki, tylko, że bardzo drogie
      dla mnie cena jest ważna, jakość jaka oferują sklepy w których kupuję jest dla mnie zadowalająca, ceny akceptowalne, więc nie zamierzam silić się na oryginalność i latać po mieście w poszukiwaniu nie wiadomo jakich dizajnerskich ciuchów, nie mam na to czasu i przede wszystkim nie czuję takiej potrzeby
      a wybrzydzanie na sieciówki jest specjalnością forum moda, tam same modowe ekspertki wieszają psy na sieciówkach i pokazują sobie fotki z kolekcji Prady, czy innych projektantów, tak juz widzę, jak wszystkie tam sie ubierają smile
    • 18_lipcowa1 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 07:33
      Mam w du co ludzie myślą o takch sklepach.
      Kupuje w nich bo mam blisko, bo bywa tanio na wyprzedażach, bo jakość jest całkiem ok, najczęsciej i tak kupuje ubrania tzw basics wiec wali mnie czy dla kogos wyglądam sztampowo.
      Nie zalezy mi.
    • lola211 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 08:34
      Sieciówki- tak,ale zalezy które.

Kupuje czasem w tych wymienionych tu sieciówkach, ale głownie na wyprzedazy. Uwazam, ze w standardowych cenach ten towar nie jest tyle wart.Naprawde - czesto to sa okropne szmaty.Ostatnio skusilam sie na sukienke z Kaphala- przeceniona ze 150 zl na 39.Fason fajny, kolor jak chcialam.
      Załozylam, wsiadlam do samochodu i.. szok.Ten cieniutki materiał nie przepuszcza nalezycie powietrza.Po raz pierwszy w zyciu mialam mokre plamy pod pachami,na plecach,brzuchu- do tej pory widziałam taki efekt tylko na reklamach dezodorantów.Letnia sukienka,a nie nadaje sie na upały.Gdybym to kupila za 150 zl szybko bym oddała.

Niedawno odkrylam cos takiego jak TK Maxx-kupilam za stówe piękna spodnice-takiej w popularnej polskiej sieciowce sie nie znajdzie.
      A najczesciej kupuje w sieciówce-polskiej firmie.Jakosc w stosunku do sieciowek bardzo popularnych-niebo a ziemia.Wzornictwo ciekawsze,materiały lepszej jakosci,no i pol miasta w tym nie smiga.Ciut drozej niz z Zarze,za to duzo lepiej.
    • triss_merigold6 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 08:59
      Dziecięce rzeczy kupuję niemal wyłącznie w sieciówkach, najczęściej na wyprzedażach i promocjach. Mam w pobliżu 2 centra handlowe, zawsze mogę podejść i oddać ciuch, gdyby rozmiar nie pasował.
      Swoje ciuchy też głównie w sieciówkach, nie są mi potrzebne np. dzianinowe sweterki czy bawełniane bluzki, które przetrwają kilka sezonów, bo się nudzą i wychodzą z mody. Buty - Ryłko, Rieker i Wojas, przyzwoite i w przytomnych cenach.
      Po bazarach jeździć nie będę, nie chce mi się.
      Internet? No way, muszę przymierzyć, dotknąć, pomacać tkaninę.
      • kajak75 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 09:57
        Mlodą obkupuje przede wszystkim w H&m. Podoba mi sie wzornictwo i spojnosc kolekcji. To, ze rajstopy beda pasowaly do bluzy itd. Czasami dorzucam cos z innych sklepow, zeby nie wygladala jak pozostale dziewczynki w przedszkolu. Chociaz na razie to nie problem, bo najladniejsza sukienka, to ta, ktora ma tez Amelkasmile
        Dla siebie, ostatnio przeprosilam sie z tatuumem i trafilam kilka fajnych rzeczy. Lubie tez dzianiny z Solara. Simple, ktorego kiedys uwielbialam zrobil sie strasznie 'laleczkowaty" i nieprzytomny cenowo. Najlepsze garnitury mam z Espritu, niestety w Pl jest maly wybor.
        Z ecco mam spokoj, nie maja numeracji co pol numeru, wiec jedna buty sa troche za ciasne, inne za duze. Zreszta kilka par ecco nam sie doslownie rozsypalo, wiec bez zalu pozegnalam sie z firma.
      • lafiorka2 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 12:20
        triss_merigold6 napisała:
        . Buty - Ryłko, Rieker i Wojas, przyzwoite i w przytomnych cenach.

Heh...nie ma to jak pochwali się,że stac ematkę na buty.Taka tam "normalna"cenauncertain
    • angazetka Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 09:44
      Kupuję w sieciówkach, bo alternatywy nie widzę. Bazarki? Wolne żarty. Lumpeksy? Jako uzupełnienie. Butiki? Nie stać mnie. Przez net? No way, muszę zmierzyć, pomacać. Więc zostają sieciówki. Rzadko HM, bo jakość kiepska. Rzadko Zara, bo ceny absurdalne. Ostatnio Orsay, Vero Moda, czasem KappAhl, Pretty Girl...
    • lilly_about Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 11:18
      Kupuję. Bo jest wybór, bo mogę kupić to, na co mnie stać, bo bywają rzeczy świetne gatunkowo, bo w niektórych sieciówkach mogę w ciemno kupić mój rozmiar i wiem, że będzie pasować.
    • jdylag75 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 12:07
      A ja przysięgam wierność po grób na zmianę sieciówkom, second handom i twórczości własnej. W praktyce wygląda to tak, ze sobie kupuję rzeczy w sieciówkach i malutkich sklepikach, płaszcze szyję, starocie przerabiam na nowości, coś dodziergam, skrócę, zwężę. Mężowi kupuję w sieciówkach i nie przerabiam, szczególnie lubi bawełniany koszule z Carry w dobrej cenie i bez domieszek, a dzieci są obkupione gdzie popadnie, głownie w sh, ostatecznie z długich spodni robię krótkie i lato mamy załatwione. Zakupy w centach handlowych to dla mnie konieczność, mogę wyjść na nie o 19.00 i zdążę je zrobić, a wcześniej nie mam czasu.
      • lafiorka2 Re: Sklepy sieciowe... 30.08.11, 12:29
        No proszę.Jak kiedyś któraś napisała,że H&M to "lepszy" sklep to ogólnie wyśmiano ją.A teraz? Proszę...Prawie każda emama kupuje w takich sieciówkach.

A tak naprawdę to faktycznie ciuchy produkowane w Chinach i Indiach za śmiesznie tanie pieniądze,gdzie pracownicy już od uprawy bawełny na ten ciuch są narażeni na ciężkie choroby,nie wspominając, że chorują nawet ludzie pracujący np w DE przy odbiorze tych palet z ciuchami.Niemiłosiernie dużo pestycydów jest w tych ciuchach.Żeby dopłynęły do europy nie zżarte przez robactwo spryskiwane są chemikaliami dawno już z UE wycofanymi.Tak koszt produkcji koszulki czy sukienki bawełnianej kosztuje 2-7euro,a my płacimy za nią po 50euro.
        Tak więc omijam szerokim łukiem takie sklepy i wolę kupic polski produkt dla dzieci .Dla siebie jak już kupię to rzaaadko,raczej wolę kupic w ciucholandach,gdzie ta rzecz została wyprana kilkanaście razy i w jakimś stopniu pestycydy z ciucha zostały zneutralizowane.
    • attiya Re: Sklepy sieciowe... 20.05.14, 06:59
      trzy pierwsze sklepy wymienione przez ciebie plus Kappahl - istotnie - istny wybór szmat - nie kojarzyć z Pawłowicz tongue_out i na dodatek drogie
      ubieram się coraz częściej w necie, zdarzyło mi się mało pomyłek, to, co wymaga mierzenia - np sukienka na imprezę, to istotnie kupowane jest w sklepach ale reszta w necie - tanio i oryginalnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka