Dodaj do ulubionych

luźny wątek - jak spedzacie niedzielę??

25.09.11, 19:44
Taki sobie luźny wąteczek zakładam .Jak spędzacie niedzielę?? Siedzicie w domu bo nic wam się nie chce, spacerujecie z dzieciakami, jeździcie z wizytami?? A może lezaczek i gazetka przed domkiem?? Ja niestety nie mam domku - wiec lezaczek i gazetka odpada - ale za to jestesmy amatorami wycieczek - mieszkamy w Małopolsce wiec baza wypadowa w Beskidy - superowa..nie powiem kosztowne to troche - ale tak mi szkoda pogody - wiec sie wlóczymy, Krynica, Jaworzyna , Wierchomla, Muszyna , Ryto,Szczawnica, Czerwony Klasztor ..itp..
A jak tam u was???
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 19:52
      Dziś to był ogród , rower, ogród, znowu rower, ogród i dom bo najmłodszy syn padł ze zmęczenia i śpiwink Z wizytami też czasem jeździmy albo ktoś do nas przychodzi ale domu otwartego nie prowadzimy. Mąż pracuje dużo w tygodniu i do późna( taka praca) więc jak coś chcemy zobaczyć, gdzieś pojechać albo coś wspólnie kupić to pozostaje weekend.
      • lila1974 Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 20:04
        Niedziela jest dla przyjemności małych i dużych ... dziś były bajki oglądane rano, potem dziewczynki się bawiły, a jaz mężem szykowaliśmy obiad (szybki, bo wczoraj byliśmy na grzybach), potem wraz z parą przyjaciół zabraliśmy dzieciaki na spacer, plac zabaw i lody a jeszcze później zmontowaliśmy ognisko, nad którym piekliśmy kiełbaski a dzieciaki targały z lasu gałęzie i robiły szałas.
    • eniac_woman Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 20:02
      A ja jestem ciekawa waszych odpowiedzi, bo nie spędzam niedzieli na luzie, nie mogę się wyluzować i non stop latam i coś robię. Dziś doszłam do wniosku, że mam dorosłą wersję ADHD.
      ;/
    • aagnes Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 20:09
      Udalam sie na festiwal smakow czy cos takiego, zakupilam chleb, rozczarowalam sie reszta asortymentu i poszlam sobie, nastepnie udalam sie do lekarza z corka, pozniej na obiad do mamy, pozniej na spacer, nastepnie wykonalam chyba z 15 zaleglych telefonow i zaleglam na łożu, jestem w trakcie podejmowania decyzji - taniec z gwiazdami czy must be the music, chociaz i tak przewiduje ze o 21-ej zasne.
    • purpurowa_komnata Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 20:22
      ale tak mi szkoda pogody - wiec sie wlóczymy, Krynica, Jaworzyna , Wierchomla,
      > Muszyna , Ryto,Szczawnica, Czerwony Klasztor ..itp..
      o moje ukochane Rytro-zazdroszczę.
    • gonia28b Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 20:31
      Chciałabym tak móc z rodziną wybrać się na wycieczkę w góry... a tak to ja niestety 8 godzin w pracy - naprawdę jesztem za zakazem handlu w niedzielę... smile
      • superslaw Re: gonia 25.09.11, 20:46
        biedaku....szkoda że musisz byc w pracy...ja za to jak pojade mam wciąż wrażenie że dzien ucieka a ja musze złapac każdą wolną chwile ...aby miec siłe na nadchodzacy ciężki tydzień...nawet teraz wymarzyłam sobie nowy aparat żeby każda chwilke uchwycac...no i jak jade w Beskidy to nawet moje ulubione radio odbiera i słucham smile))
      • mona_mayfair Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 20:49
        Ja sobie z rana pranie zrobilam, potem poszlam do szkoly, odebralam dziecie od ojca u ktorego spędzało weekend i polazlam z nim sie szlajać wzdłuż wału przeciwpowodziowego na zalewie, w poszukiwaniu czapliwink Czapli co prawda nie bylo, ale były piękne ważki i piękna pogoda, aż się wracać nie chciałosmile
    • inguszetia_2006 Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 21:02
      Witam,
      Aktywnie. Ale chyba muszę przybastować, bo nie widuję domu przez siedem dni w tygodniu i już zapomniałam, gdzie mieszkam;-P
      Pzdr.
      Inguszetia
    • dlania Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 21:07
      My tez sie włoczymy po górach dopóki, dopóty są warunki. A wczoraj i dzis warunki byly re-we-la-cyj-ne! Zimą - sanki, muzea.
    • anias29 Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 21:21
      w sezonie zwykle plaża albo rowery albo wypad za miasto
      poza sezonem wynajdujemy jakieś atrakcje typu teatrzyk/wystawa/kino/zoo/obiad w knajpie itp
      zimą sanki/lodowisko
      albo po prostu gościmy się po domach z dzieciatymi znajomymiwink
      a czasami nie robimy nic;P
      • andaba Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 21:30
        Niestety, na wycieczki w niedziele brakuje czasu, do kościoła chodzimy na 11, bo chłopcy tak mają ustawione dyżury, poza tym jest msza dla dzieci, potem przeważnie na cmentarz, obiad, zmywanie i robi się popołudnie, za późno na wycieczki.
        Zostaje książka lub komputer, dzieciaki gonią po polu.
    • estelka1 Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 21:36
      Na grzybkach byłam smile cztery godziny spaceru po lesie i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. Zwłaszcza że wczoraj byłam w Berlinie. Jakieś 9 godzin jazdy plus drugie tyle na bieganiu po tym uroczym mieście (jeździć się nie dało za bardzo z racji maratonu, dla którego centrum zamknęli).
    • madzioreck Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 21:43
      Leniwie wink Wyspałam się do południa, kawa przy forum; zrobiłam obiad, małżonek wrócił z pracy, pograliśmy sobie w ulubioną grę, obejrzeliśmy film, i obijamy się, aż miło big_grin
    • chomiczkami Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 25.09.11, 22:26
      Leniwie, chyba że jest jakiś ważny sprawdzianik wiedzy na dniach wink cały dzień sobie oglądam fora, robię jakiś tam obiadek, czytam, lenię się, przeciągam, do kościoła na 20.00, Katechizm Poręczny do podusi i spać.
      • azjaodkuchni Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 26.09.11, 07:57
        Zależy do niedzieli, ale zwykle rodzinnie coś robimy.
        • kolpik124 Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 26.09.11, 08:24
          Wczoraj? Msza Św. na 10, potem leniwe opalanko w ogrodzie wink a na podwieczorek rowerkami na ciasto i kawę do rodziców.
    • lilly_about Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 26.09.11, 08:54
      Wczoraj do południa byliśmy w lesie, nawet trochę grzybów udało nam się znaleźć, potem na placu zabaw. Po obiedzie drzemka, a później tata zabrał córkę na spacer, a mama leżała na kanapie z książką.
    • default Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 26.09.11, 10:52
      W lesie i w ogrodzie. Z psami. Staram się całą domową robotę odwalić w sobotę, żeby w niedzielę móc tylko się relaksować. Spacerować, leżeć na leżaczku, czytać, rozwiązywać jolki.
    • poppy_pi Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 26.09.11, 10:55
      Odpoczywanie w łóżku, spacer, wspólne robienie i jedzenie obiadu, rowery, lody na starówce, tv...
      • penelopa40 Re: luźny wątek - jak spedzacie niedzielę?? 26.09.11, 11:17
        z dzieckiem
        do wyboru: kino, koncert, spacer, rower, rolki, czasami basen, czasami zakupy w galerii handlowej, okazjonalnie wypad do lasu, do rodziny...
        często wpadamy do babci na kawę
        po południu czy wieczorem lekcje na poniedziałek jak są, zabawa i tv -dziecko, ja: prasowanie, książka/gazeta
        nie oglądam TV, a już w szczególności w weekendy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka