malka37 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 10:19 znam Junone i jej syna Feliksa Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 10:25 Sąsiadka Balbina, kuzyn Tytus. Odpowiedz Link Zgłoś
hexe28 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 10:47 Znam Dionizego, Gustawa i Eryka. Z kobiecych imion dla mnie rzadko spotykane to Elwira, Karina, Marzanna, Stella, Teodozja. Znam te osoby i różnie reagują na swoje imiona, podobnie jak ludzie ,z którymi się spotykają. Mój M pracuje z Adolfem i Klemensem - też oryginalnie Pozdrawiam wszystkich z nietuzinkowymi imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 11:10 znam Mirona i Ścibora. obaj mają po 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 11:11 nie Ścibor, tylko Czcibor OMG - tak czy owak Odpowiedz Link Zgłoś
boroovca Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 11:14 Lukrecja (mama koleżanki), Blandyna (50+), Eligiusz (35), i dzieci: Wit, Xavier, Cyprian, Dorian, Kosma, Noe i Achilles (!). Odpowiedz Link Zgłoś
trwe Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 11:16 "Blandyna" wymiata Nawet nie wiedziałam że jest takie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 16:39 Znałam jednego Achillesa. Zdrabniało się go do Dudusia Odpowiedz Link Zgłoś
pomarola Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 11:20 Strzeżysław, Włastymir, Hejnoch, Bojomir, Muttermilch, Krzesimir, Szyja, Chawa, Salopa, Domosław, Jurepełek, Maurycy, Spitogniew, Bogumir, Radogost, Mundek i Dobrosław Zagadak (łatwa): z czego to cytat ? Odpowiedz Link Zgłoś
pomarola Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 11:21 * zagadka ! Sorry za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 11:25 Georgia i moj synw Polsce jest tylko paru chlopcow o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
trwe Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 11:25 Nie wierzę, że jest takie imię jak "Muttermilch"! Przecież to z niemieckiego oznacza mleko matki.. To chyba trzeba mieć coś z głową nie tak, zeby nazwać tak swoje dziecko.. Nawet nie jestem do końca pewna czy w Niemczech można wybrac takie imie, raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Babcia donata 07.10.11, 11:41 strasznie mi sie to imie podoba, tylko nie wiedziec czemu wszyscy mowia do niej Danuta Odpowiedz Link Zgłoś
pomarola Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 12:35 trwe napisała: > Nie wierzę, że jest takie imię jak "Muttermilch"! Kochana, a co powiesz na te: Sadomir, Mnożysław, Cypa, Berek, Nosisław, Nosacz, Chamuś, Zawisław, Kundek, Cziapnik Mścisław, Swatosza, Bolemir, Kubek, Niecysław, Radosław, Krajewski, Szymon, Srul, Sołowiejczyk Przesław, Sulimir, Przesolony, Dobiesław, Wienczysław, Kupa, Uradowańczyk Żegota, Idiota, Błażej, Błazenek, Wirosław, Kawa, Sara, Niemira, Tomiła, Bernard Odpowiedz Link Zgłoś
trwe Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 12:37 Nie przesadzajmy-nie ma takiego imienia jak KUPA. To jest uznawane jako obraźliwe. Idiota? Kawa? Muttermilch to melko matki. Spróbuj zarejestrowac swoje dziecko pod tym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 12:57 Od kiedy nietypowy jest Radek, Szymek i Sara? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: trwe, wuika... 07.10.11, 13:22 Wy tak na poważnie ? Przecież to cytaty z "W oparach absurdu" Słonimskiego i Tuwima ! "Najważniejsze imiona słowiańskie i żydowskie" Odpowiedz Link Zgłoś
marika_2006 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 12:19 Laurencjusz Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 12:48 Marżolena - właścicielka to cudowna kobieta, więc i imię bardzo pozytywnie mi się kojarzy... pewnie nie tylko mi, bo ta pani to anioł naszej porodówki i szkoły rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:22 Tuje, serio, nie kompromituj się już więcej. Zachowałaś się, delikatnie mówiąc, jak prymitywna prostaczka. Zero taktu, zero wyczucia chwili, zero kultury. Twoje zachowanie należy do zbioru pospolitego chamstwa, jakie można spotkać wśród ludzi z nizin społecznych. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:30 tuje.1 napisała: > okropne imię jak dla starej kobiety babcia Matylda pasuje ale młoda Matylda? ko > jarzy mi się z babcia szydełkującą na bujaku w okularach no babcia Matylda Cóż, można wyrazić swoją opinię kulturalnie, nie każdemu musi podobać się to samo. Wprost przeciwnie, inaczej byłoby nudno, ale prostackie wierszyki jak z żulerskiego podwórka pokazują jaka jesteś. Dlatego się cieszę, bo to nie moja bajka. Obejrzyj "Leona Zawodowca" może inaczej spojrzysz na Matyldę - choć nie nalegam, pewnie ci się nie spodoba, bo to świetny film. Odpowiedz Link Zgłoś
tuje.1 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:33 ogladalam leona zawodowca ale nadal matylda kojarzy mi sie z babcia matylda ewentualnie kaczka matylda i moim znajomym tez to imie sie nie podoba takie teraz modne podobnie jak Amelia a ta mi sie kojarzy z niepelnosprawnoscia no kazdy ma jakies skojarzenia na temat imion co ja poradze, ze matylda mi sie ze starsza kobieta kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:36 tuje.1 napisała: i moim znajomym tez to imie sie nie podoba takie teraz > modne podobnie jak Amelia a ta mi sie kojarzy z niepelnosprawnoscia Coraz lepiej. Znajomi pewnie z tego samego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
tuje.1 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:42 na pewno nie z podworka Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak A interpunkcja i kultura osobista pewnie na tym 07.10.11, 16:28 samym poziomie u tych znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:55 lillaj, celnie trafiłaś z tym podwórkiem Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:59 rosapulchra-0 napisała: > lillaj, celnie trafiłaś z tym podwórkiem Niby tak, ale ona nie zrozumiała co autor miał na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
dynema Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 16:05 Pozostawiajac na boku fakt ze wiekszosc wypowiedzi tuje.1 powoduje opad rak, to akurat w przypadku imienia Amelia sie zgodze. Jakby nie bylo jest to nazwa wady genetycznej i ja osobiscie bym dziecka tak nie nazwala.Ale de gustibus.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:53 Cytatmatylda kojarzy mi sie z babcia matylda ewe > ntualnie kaczka matylda i moim znajomym tez to imie sie nie podoba takie teraz > modne Imię może ci się nie podobać, masz do tego pełne prawo, ale nie zatrzesz wrażenia tymi tłumaczeniami i chowaniem się za opinią znajomych, swojego chamstwa i prostactwa, jakim się wykazałaś na forum. Uwierz, to ci zostanie zapamiętane. Na długo i jeszcze dłużej. BTW, moje dzieci są w przedziale wiekowym 13-16. Gdy się rodziły to te imiona były jeszcze rzadsze, nigdy modne. Szczególnie w Polsce. Kiara, oryginalna pisownia Chiara, włoska Klara, tak ma na imię m.in. córka Marcelo Mastroianniego i Catherine Deneuve. Podaję linka, bo szczerze wątpię, że osoba o takich horyzontach myślowych jak ty wie, o kim mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
trwe Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:58 No popatrz, popatrz. Teraz ktoś czerpie przyjemność z tego, że wyprowadził ciebie z równowagi..Fajna zabawa? masz racje, pewne zachowania zostaną zapamietane. Wraca jak bumerang, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 14:03 Ojej, wyprowadziłam cię z równowagi, bo ci orta wytknęłam? Biedactwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
trwe Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 14:09 Dam ci koleżenska rade-weź jej znajdź błąd orto. i rozpisz się aż do znudzenia przez kolejne 20 postów. Ale ubaw! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 14:10 A ty zacznij korzystać z autokorekty w swoim kompie i nie kompromituj się więcej Odpowiedz Link Zgłoś
tuje.1 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 13:59 nie podoba mi sie ani Chiara an i Kiara ani Matylda ani Amelia okropnosci nie interesuje mnie ktos ma corke o takim imieniu my zyjemy w polsce i chiara jest tutaj obciachowa bo mamuska cos sobie w glowie uroila zapewne corka jako dorosla kobieta nie bedzie lubila tego imienia i bedzie prosic zeby kazdy wolal na nia Klara albo nirmlaniej niz Kiara Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 14:07 tuje.1 napisała: my zyjemy w polsce i chiara jest > tutaj obciachowa bo mamuska cos sobie w glowie uroila Tuje przykro mi, to ty jesteś obciachowa. Pogódź się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 14:09 tuje, ty naprawdę masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Powtarzam ci po raz ostatni, moje dzieci NIGDY nie miały problemów z powodu swoich imion, ich imiona się im podobają i nigdy nie chciały mieć innych imion. My nie obracamy się w takim towarzystwie jak ty - prostackim i chamskim, o zawężonych horyzontach myśleniowo - kulturowych. No i jeszcze dodam, żebyś nie miała wątpliwości - twoja opinia na ten temat ma dla mnie takie znaczenie, jak zużyty papier toaletowy. Ląduje w miejscu do tego przeznaczonym, czyli w ścieku. EOT, bo z trollem, takim jak ty, naprawdę szkoda czasu na jakąkolwiek dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: rosa 07.10.11, 15:04 No właśnie widzę, ale gazeciarzowi to ona nawet paznokci niewarta czyścić Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 14:04 tuje.1 napisała: > okropne imię jak dla starej kobiety babcia Matylda pasuje ale młoda Matylda? ko > jarzy mi się z babcia szydełkującą na bujaku w okularach no babcia Matylda Co z durnowaty argument "to nie imię dla dziecka, to nie imie dla młodej osoby"... W takim razie jakie imiona są dla dzieci a jakie dla staruszków? Rozumiem, że w pewny wieku każdy powinien swoje imie zweryfikować z jakąś listą i ewentualnie zmienić...? Przypominam Ci, że kazdy staruszek kiedys był dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 14:50 Znam dziewczynke o imieniu Mara i chlopca Vincenta. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 17:09 Vincent - czołowa postać z Pulp Fiction Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 21:26 Mi sie kojarzy z van dogiemznajomy zle uslyszal podpowiedz na tescie z malarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 14:54 Askaniusz i Owidiusz, Tycjan, Milan. Pamiętam jak naście lat temu pani w USC mocno się dziwiła na Igora, teraz to już dość popularne imię Odpowiedz Link Zgłoś
alpha.sierra Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 15:58 Marzenna, Lubomir i Nabila. Znam takowych. Odpowiedz Link Zgłoś
alpha.sierra Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 16:12 Jeszcze Gaja Felicja i Firas Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 16:31 Kilkanaście lat temu znałam Dagmira, nadal to bardzo rzadkie imię. A ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 16:51 zapomniałam dodać, że u mojego siostrzeńca w przedszkolu jest dziewczynka o i mieniu Maura Odpowiedz Link Zgłoś
kaku79 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 16:51 pracowałam z paniami o imionach brzmiących tak samo, a różnych pisownaiach: Arleta, Aretha, Arletta, a w szkole miałam nauczycielkę Arhetta(wszystkie obecnie ok. 50+), Liwia z 2007 (rodzice zakochani w imieniu Oliwia, ale było ich już bardzo dużo więc zdecydowali się obciąć O); jeszcze z pracy Fabiola (ok. 30 lat i do tego dziwne nazwisko), kilka Romuald i Bernadett; chcieliśmy z mężem nadać synkowi Kajetan, ale teść nauczył moją córkę rymowanki "Kajtek bez majtek" i niestety nie można jej było przekonać do nadania tego imienia braciszkowi Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.jarek Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 19:38 Natasza - córka Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 12.10.11, 17:27 No nie!!! Arleta a Aretha (Areta) to jednak coś innego. Areta Sybilla Odpowiedz Link Zgłoś
mamalilianki Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 20:16 W podstawówce Idzi, też Śnieżana czyli Śnieżka Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 22:40 Moja ciocia to Xymena czyli Ksenia, do podstawówki chodziłam z Mieszkiem -prymusem był. Natomiast osoba o najdziwniejszym imieniu jakie słyszłam to Gordana Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 07.10.11, 23:36 Imiona z którymi się zetknęłam u osób 30+ lub mniej: Sulika, Oktawiusz, Arleta, Żywia, Blanka, Bernadetta. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 08.10.11, 00:17 Melina, Zachar (nie Zachary ani nie Zachariusz) Maj, Folkmar, DolaNT, Kruszyna, Mariza, Mona, Angi, EDYCJA, Jaginia, Fabia, Visna, MARII, Megalia, EMALIA. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Marionila 09.10.11, 00:52 Nataniel, Kryspin, Benita, Milan, Cyprian, Presilla ( na czesc Presleyowej, Edeltrauda, i - brawo za pomysłowośc - Trojan (skądinąd sympatyczni to ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Winicjusz 10.10.11, 07:44 Przypomniało mi się, że jeszcze Wirginia jest wśród moich znajomych Oraz Stella. Znajomym urodziła się Syntia (tak pisane), a innym Estela (nie Estera) i Serafin. Odpowiedz Link Zgłoś
kalarepka83 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 09.10.11, 14:46 Kamilla (2xL)- 25+ Jurand 25+ Jonasz ok.5lat Tymon 5 lat Nadzieja 50+ Lukrecja 50+ Odpowiedz Link Zgłoś
igus_tryn Matylda i Marisa. Imoina córek mojej kuzynki. 09.10.11, 19:02 Imiona córek mojej kuzynki. _ _ _ Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 10.10.11, 15:03 Raymund, jest chłopczyk o takim imieniu w grupie mojej córy Odpowiedz Link Zgłoś
agaguru Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 11.10.11, 17:24 Mam corke Fione, ale gdzie mieszkam to normalne, w Pl slysze ''co ilona'' , albo przerobki typu Fionuska. Mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
malka37 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 12.10.11, 13:54 'Ja lubię czekoladę, a mąż komputer, więc córce daliśmy na imię Emilka' Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Oryginalne i rzadko spotykane imiona 12.10.11, 14:29 ja znam Atenę,Pafnucego,Stellę,Eneasza Odpowiedz Link Zgłoś