22.10.11, 21:53
„Najtańszą odmianą dumy jest duma narodowa. Każdy żałosny głupiec, który nie
ma na świecie nic, z czego mógłby być dumny, jako ostatniej deski ratunku
czepia się narodu, tylko po to, by być z czegoś dumnym".
Obserwuj wątek
    • znowu.to.samo Re: Duma 22.10.11, 22:16
      Ale osssooooo chodzi?

i co znaczy miec dumę narodową?
      • sueellen Re: Duma 22.10.11, 22:23
        Chodzi o dumę... narodową i politykę i pis zapewne. Bo jak nie wiadomo o co chodzi to na pewno chodzi o pis...
        • azjaodkuchni Re: Duma 22.10.11, 22:40
          A ja zazdroszę singapurczykom ich dumy narodowej i bardzo bym chciała by moje dziecko było dumne, że jest z Polski by nie wstydziło się tego powiedzieć. Ewentualne poglądy polityczne mojego dziecięcia są mi obojętne. Zanim odrośnie do wieku wyborczego to pewnie ani pis ani po nie będzie pewnie PSL zostanie jak zwykle.
          • wioskowy_glupek Re: Duma 22.10.11, 23:02
            Dobre smile z kogo to cytat ?
            • saraanna Re: Duma 22.10.11, 23:52
              Dobre ? Chyba dla inteligentnych inaczej tongue_out
              • owianka Re: Duma 23.10.11, 06:40

To Schopenhauer, czyli wróg. Wszystko się zgadza,
              • anna-na Powiedziała fanka P.Coelho, lol (n/t) 23.10.11, 07:31
                • rosapulchra-0 Re: Powiedziała fanka P.Coelho, lol (n/t) 23.10.11, 10:33
                  A co masz do Coelho?
                  • gazeta_mi_placi Re: Powiedziała fanka P.Coelho, lol (n/t) 23.10.11, 10:56
                    Pewnie to samo co do niejakiej Daniell Steel wink
              • wioskowy_glupek Re: Duma 27.10.11, 23:43
                No skoro tak to powinien Ci sie podobać...
    • woman_in_love Czy twoja duma z Izraela to wlasnie taka duma? 23.10.11, 11:09
      Czy też duma z bycia żydówką jest bardziej szlachetna?
      • sabciasal o co chodzi? 28.10.11, 09:55
        ze zdumieniem obserwuję, że w każdym wątku tropisz krejzimame i walisz jakiś tekst bądź o oszalałej żydówce, Izraelu itp. Próbuję jednak naiwnie to zrozumieć. Masz jakiś problem? Bo to nie wygląda zdrowo.
        • krejzimama Re: o co chodzi? 28.10.11, 10:17
          Woman jest wyznawczynią teorii spiskowych. Wszędzie węszy niecne knowania.
          Do długiej listy paranoicznych teorii dopisała sobie mnie.
          NWO, GMO, Monstanto, WTC, chemitrails, krejzimama.
          • hankam Re: o co chodzi? 28.10.11, 10:38
            Twoje akcje wysoko stoją. ; )
        • woman_in_love przecież krejzi jest dumna zydowka - tu potwierdz. 28.10.11, 12:10
          macie:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,129950930,129986616,This_is_Israel.html
          • woman_in_love to wrecz ekstrema zydowska 28.10.11, 12:11
      • lineczkaa Re: Czy twoja duma z Izraela to wlasnie taka duma 28.10.11, 10:29
        woman_in_love napisała:

> Czy też duma z bycia żydówką jest bardziej szlachetna?

Tyle lat, a nic się nie zmienia...

Każdy przejaw zainteresowana czy to Zagładą czy Izraelem, czy wyrażenie żydowskich sympatii kończy się "posądzeniem" o bycie Żydem. I jak tu się potem dziwić, ze kiedyś ktoś wpadł na "pomysł" żeby zabić tylko dla tego, że ktoś się urodził nie w tym narodzie co trzeba i tylu mu uwierzyło. A skoro kiedyś się to udało, może się udać i dzisiaj.
        • papalaya Re: Czy twoja duma z Izraela to wlasnie taka duma 28.10.11, 10:34
          no i mamy aryjczyków w drugą stronę

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,10545136,_Slub_z_gojem_to_jak_wypelnienie_woli_nazistow___.html
          Żydom zaczyna odbijać, zupełnie jak nawiedzonym czarnym

nonsensopedia.wikia.com/wiki/Czarni_bracia
          • krejzimama Re: Czy twoja duma z Izraela to wlasnie taka duma 28.10.11, 10:43
            Czy słowa jakiegoś nawiedzonego rabina mają świadczyć, że żydom odbija?

Czy to co plotą Rydzyk, Robert Nowak, Natanek świadczą o wszystkich Polakach?
            • papalaya Re: Czy twoja duma z Izraela to wlasnie taka duma 28.10.11, 10:49
              "jest również szefem instytutu Yad Vashem"
              • krejzimama Re: Czy twoja duma z Izraela to wlasnie taka duma 28.10.11, 11:15
                Nadal jest nawiedzonym rabinem.
                Czy to, że w Polsce wicepremierem był Andrzej Lepper albo ministrem Antoni Maciarewicz źle świadczy o Polakach ?
                Czy to co wyprawiało się w IPN źle świadczy o Polakach?

Oceniajmy jednostki nie większe grupy na podstawie "występów" jednostek.
                To że tem rabin pieprzy głupoty świadczy o nim. Nie świadczy to całości tego narodu.
                Choć ma on oczywiście prawo do swoich poglądów, tak jak i Rydzyk czy Natanek.
          • lineczkaa Re: Czy twoja duma z Izraela to wlasnie taka duma 28.10.11, 10:54
            Nie dopisałam, przepraszam.
            Każdy naród może mieć takiego "pecha", w drugiej części wypowiedzi nie chodziło mi tylko o Żydów.
          • lineczkaa Re: Czy twoja duma z Izraela to wlasnie taka duma 28.10.11, 11:02
            papalaya napisała:

> Żydom zaczyna odbijać, zupełnie jak nawiedzonym czarnym

Ekstremizm trafia się u wszystkich i u wszystkich jest zły. Zresztą sporo było przypadków, że rodziny z getta nie pozwalały oddać swoich dzieci na aryjską stronę, z powodów religijnych. Woleli śmierć niż oddanie dzieci innej wierze. Chore i nawiedzone? Tak.

Ale nie o tym jest wątek, możesz mi odpowiedzieć oczywiście wink, ale pozwolisz, że ja już dalej komentować nie będę. Bo można się przerzucać argumentami w nieskończoność wręcz smile.
    • dorry Re: Duma 28.10.11, 00:33
      Nie ma co tak spinać pośladków.
      Myślę, że warto poznać i podać kontekst kulturowy cytowanych myśli. To przeważnie wiele wyjaśnia.
      • krejzimama Re: Duma 28.10.11, 09:44
        NIe potrzebujae zadnego kontekstu.
        ten cytat sam wsobie jest świetną myslą oddającą dokładnie to co myślę w tej sprawie.
        • foro-estupido Re: Duma 28.10.11, 10:44
          Eeeeeeeeeeee taaaaaaaaaaaaam.Już w pierwszej klasie liceum napisałam wypracowanie, że nie jestem dumna z polskiwinkJakieś 15lat temu(chyba)
          (jako jedynawink reszta klasy oszywiśie była duuumnaaa)
          Mój kuzyn do dzisiaj trzyma to wypracowanie hłe,hłe...
          • papalaya Re: Duma 28.10.11, 10:50
            jesteś dumna z tego wypracowania?
            • foro-estupido Re: Duma 28.10.11, 10:53
              Dzisiaj jeszcze bardziej niz wtedy...Bo nie wiem z czego mam byc dumna?
              • foro-estupido Re: Duma 28.10.11, 10:53
                Nie wiem z czego mam byc dumna w związku ze swoim krajemwink
                • papalaya Re: Duma 28.10.11, 11:00
                  jacy obywatele, taki kraj

i na tym można zakończyć dyskusję
                  • foro-estupido Re: Duma 28.10.11, 11:41
                    Tudzież "jaki kraj tacy obywatele..." wink
                    • ceide.fields Re: Duma 28.10.11, 11:53
                      Błąd logiczny. Cięta riposta ci nie wyszła smile Kraj/państwo jako struktura to pochodna społeczeństwa.
                      • foro-estupido Re: Duma 28.10.11, 12:42
                        oj tam,oj tam....Nie chodziło mi o "ciętą" ripostę.Stwierdzam tylko,że kraj jako kraj nie daje mi (albo daje mało) powodów do bycia dumnym.
                        Tak jak mnie traktuje kraj,tak ja go też traktuję.Dlatego nie czuję się z nim jakoś szczególnie związana.
                    • krejzimama Re: Duma 28.10.11, 11:56
                      Myśle, że to dwa połaczone naczynia.
                      • ceide.fields Re: Duma 28.10.11, 12:00
                        Ludzie tworzą struktury państwa, nie na odwrót.

• morgen_stern Re: Duma 28.10.11, 10:55
      Świetne, krejzi, dzięki wink
      • woman_in_love masz się za mądrą, politpoprawną i taką ach och? 28.10.11, 13:12
        A tu na przykład krejzi pokazuje całą swoją dumę z Izraela - chociaż sama wmawia innym, że to coś złego. I dałaś się nabrać na to? I tak jest w wielu jej postach.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,129950930,129986616,This_is_Israel.html
        • lineczkaa Re: masz się za mądrą, politpoprawną i taką ach o 28.10.11, 13:29
          A co Ty się tak tego Izraela przyczepiłaś? Czy gdyby to była duma z Ukrainy też by Cię to tak mierziło tongue_out?
          • woman_in_love Re: masz się za mądrą, politpoprawną i taką ach o 28.10.11, 16:00
            Czepiam się dlatego, że wątek jest o dumie narodowej. I dziwnym trafem krejzi się z niej naśmiewa, sama mając tą dumę.
            • soczek_bez_gazu Re: masz się za mądrą, politpoprawną i taką ach o 28.10.11, 18:15
              Nie wydaje mi się żeby krejzimama była Żydówką/Izraelką, więc pojęcie dumy narodowej nie ma tu zastosowania, nawet jeśli ma ona nieco syjonistyczne poglądy. Szczerze mówiąc, zawsze myślałam, ze krejzimama po prostu mieszka w Stanach i prezentuje typowo amerykańskie podjeście do sprawy.
              BTW DLa mnie jako Polki nawiedzone gadki kapłanów nie są niestety niczym dziwnym i wcale aż do Izraela nie muszę zaglądać żeby się na nie natknąć.
              • woman_in_love Re: masz się za mądrą, politpoprawną i taką ach o 28.10.11, 19:30
                Ktoś, kto swojego czasu umieszczał w sygnaturce flagę Izraela, musi być dumny z niej i swojego pochodzenia. Jak najbardziej to podchodzi pod dumę narodową. Chyba, że to objaw szaleństwa i poważnych kłopotów ze sobą.
                • krejzimama Re: masz się za mądrą, politpoprawną i taką ach o 28.10.11, 19:42
                  https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS3n0ss_zg7UJb0dk8CgfuE-N956feMuRK5TaBQz6bKpr7JABVibELeBiF9

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka