Dodaj do ulubionych

ZAWISC i OBRONA WLASNEJ SLABOSCI

IP: *.rdu.bellsouth.net 10.07.01, 21:51
Wydaje mi sie, czytajac to forum i iine wypowiedzi plynace od Polakow na temat Jedwabnego, Zydow,
II wojny swiatowej, ze antysemityzm, jakze widoczny w wielu wypowiedziach, jest forma samoobrony i
zazdrosci ( moze czasem nawet zawisci).
Zydzi maja forum i rozglos, maja wplywy i poparcie wiekszosci rzadow swiata zachodniego. Zydzi
przyjezdzaja do Polski jako zamozni turysci, nie gastarbeiterzy, sa w rzadach mocarstw i maja silne ,
zamozne i nowoczesne panstwo. Wszystko to mimo Holocaust, ktory zabil okolo 30% populacji
zydowskiej.
Polacy, mimo ze maja wolnosc, to nie maja ani zamoznosci, ani wielkich wplywow na swiecie, a
emigracja, zwlaszcza w USA i Niemczech nie odznacza sie wielkimi wplywami, przynajmiej w
porownaniu z Zydami. Zyd dla Polakow to jak cien, przypomnienie co mozna osiagnac gdy sie ciezko
pracuje, mysli tworczo.
Moze to wyjasnia te zlosc i obelgi ktore teraz wydaja sie nasilac, jak bieda i problemy sie poglebiaja w
Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: AC778K Re: ZAWISC i OBRONA WLASNEJ SLABOSCI IP: 128.253.229.* 10.07.01, 23:11
      Mysle, ze jest to owoc strasznej frustracji wynikajacej z faktu ogolnego nieudacznicta. Ta frustracja
      pojawia sie w momencie kiedy okazuje sie, ze choc wszyscy mamy takie same zoladki i apetyty, zycie
      premiuje majacych
      (a) pieniadze lub
      (b) wplywy lub
      (c) zdolnosc przetrwania - rozumiem przez to nie tylko zdolnosci umyslowe, co gwarantuje dojscie do
      czegos "wlasna glowa" ale i zdolnosci manualne - zawodowe.

Nie wiem czy kto kolwiek prowdzil badania, ale moge zalozyc sie o dowolne pieniadze, ze gros
      antysemitow to ludzie, ktorzy byli slabymi uczniami bo mimo zolnosci obijali sie w szkole
      zaprzepaszczajac swoje szanse, albo sa po prostu tepi. Moga tez byc to ludzie, na ktorych "nie poznal
      sie swiat", tzn. mimo zdolnosci nie posiadaja umiejetnosci przebicia sie (czytaj: znalezienia sobie
      pracy).
      • Gość: zyx Re: ZAWISC i OBRONA WLASNEJ SLABOSCI IP: *.rdu.bellsouth.net 11.07.01, 06:14

AC778K: Nie wiem , czy takie zaleznosci mozna znalezc. Ja chcialem tu rozpoczac dyskusje o tym , jakie
        sa realne podstawy do zawisci. To chyba jasne, ze zawisc i moze nienawisc do bogatego swiata,
        skupiajaca sie w terminie "Zyd" ma cos z satisfakcjonujacego wyniku. Ja tez cos moge zrobic. Tak, jak
        wielu, zwlaszcza mlodych, nie mogac byc dobrym w czyms spolecznie docenianym, stawali sie "dobrzy"w
        spolecznie potepianych dzialaniach typu huliganstwo, wyzywajacy stroj, uczesanie , lub jego brak, itp.
        Tutaj wydaje mi sie biezbrzezna rozpacz szukajaca wyrazu. Tym wyrazem jest cos, co przez tysiaclecia
        bylo dyzurnym ckhlopcem do bicia.
        A szkoda, bo w koncu trzeba zaczac pracowac, placic wlasne rachunki. Bluzganie na innych opznia
        pozytywne dzialania dla rozwiazania oczywistego problemu, jakim jest zycie w Polsce.

Gość portalu: AC778K napisał(a):

> Mysle, ze jest to owoc strasznej frustracji wynikajacej z faktu ogolnego nieuda
        > cznicta. Ta frustracja
        > pojawia sie w momencie kiedy okazuje sie, ze choc wszyscy mamy takie same zolad
        > ki i apetyty, zycie
        > premiuje majacych
        > (a) pieniadze lub
        > (b) wplywy lub
        > (c) zdolnosc przetrwania - rozumiem przez to nie tylko zdolnosci umyslowe, co g
        > warantuje dojscie do
        > czegos "wlasna glowa" ale i zdolnosci manualne - zawodowe.
        >
        > Nie wiem czy kto kolwiek prowdzil badania, ale moge zalozyc sie o dowolne pieni
        > adze, ze gros
        > antysemitow to ludzie, ktorzy byli slabymi uczniami bo mimo zolnosci obijali si
        > e w szkole
        > zaprzepaszczajac swoje szanse, albo sa po prostu tepi. Moga tez byc to ludzie,
        > na ktorych "nie poznal
        > sie swiat", tzn. mimo zdolnosci nie posiadaja umiejetnosci przebicia sie (czyta
        > j: znalezienia sobie
        > pracy).

• Gość: zyx Re: ZAWISC i OBRONA WLASNEJ SLABOSCI IP: *.rdu.bellsouth.net 11.07.01, 08:29
      Gość portalu: zyx napisał(a):

> Wydaje mi sie, czytajac to forum i iine wypowiedzi plynace od Polakow na temat
      > Jedwabnego, Zydow,
      > II wojny swiatowej, ze antysemityzm, jakze widoczny w wielu wypowiedziach, jest
      > forma samoobrony i
      > zazdrosci ( moze czasem nawet zawisci).
      > Zydzi maja forum i rozglos, maja wplywy i poparcie wiekszosci rzadow swiata zac
      > hodniego. Zydzi
      > przyjezdzaja do Polski jako zamozni turysci, nie gastarbeiterzy, sa w rzadach m
      > ocarstw i maja silne ,
      > zamozne i nowoczesne panstwo. Wszystko to mimo Holocaust, ktory zabil okolo 30%
      > populacji
      > zydowskiej.
      > Polacy, mimo ze maja wolnosc, to nie maja ani zamoznosci, ani wielkich wplywow
      > na swiecie, a
      > emigracja, zwlaszcza w USA i Niemczech nie odznacza sie wielkimi wplywami, przy
      > najmiej w
      > porownaniu z Zydami. Zyd dla Polakow to jak cien, przypomnienie co mozna osiagn
      > ac gdy sie ciezko
      > pracuje, mysli tworczo.
      > Moze to wyjasnia te zlosc i obelgi ktore teraz wydaja sie nasilac, jak bieda i
      > problemy sie poglebiaja w
      > Polsce.

• Gość: zyx Re: ZAWISC i OBRONA WLASNEJ SLABOSCI IP: *.rdu.bellsouth.net 11.07.01, 08:39
      Gość portalu: zyx napisał(a):

> Wydaje mi sie, czytajac to forum i iine wypowiedzi plynace od Polakow na temat
      > Jedwabnego, Zydow,
      > II wojny swiatowej, ze antysemityzm, jakze widoczny w wielu wypowiedziach, jest
      > forma samoobrony i
      > zazdrosci ( moze czasem nawet zawisci).
      > Zydzi maja forum i rozglos, maja wplywy i poparcie wiekszosci rzadow swiata zac
      > hodniego. Zydzi
      > przyjezdzaja do Polski jako zamozni turysci, nie gastarbeiterzy, sa w rzadach m
      > ocarstw i maja silne ,
      > zamozne i nowoczesne panstwo. Wszystko to mimo Holocaust, ktory zabil okolo 30%
      > populacji
      > zydowskiej.
      > Polacy, mimo ze maja wolnosc, to nie maja ani zamoznosci, ani wielkich wplywow
      > na swiecie, a
      > emigracja, zwlaszcza w USA i Niemczech nie odznacza sie wielkimi wplywami, przy
      > najmiej w
      > porownaniu z Zydami. Zyd dla Polakow to jak cien, przypomnienie co mozna osiagn
      > ac gdy sie ciezko
      > pracuje, mysli tworczo.
      > Moze to wyjasnia te zlosc i obelgi ktore teraz wydaja sie nasilac, jak bieda i
      > problemy sie poglebiaja w
      > Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka