mamaemmy 07.11.11, 17:42 Jaka zamawiacie najczęsciej do domu,czy tez jaka zamawiacie w pizzeriach stacjonarnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: Pizza 07.11.11, 18:54 A jaką polecasz pizzerię na wynos oprócz tej paskudnej Bannoli której nie polecam i oprócz cwaniaczkowatej Telepizzy (pizzę lubię stamtąd, ale cwaniakują i z tego powodu niechętnie u nich zamawiam), może się podzielisz namiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy gazeta 07.11.11, 19:02 z Banoli znam wlasciciela,on fajny ale pizzzy nie polecam. Ja zamawiam z pobliskiej pizzerii -SERVICE PIZZA . Szybko,dobra itd. Na miescie polecam pizzerie na malym rybku-CYKLOP. Tam każda pizza jest zajebista ale dowożą tylko w rejonie,teraz jak sie przeprowadzila ze Starowislnej to juz nie jestem w ich rejonie .. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: gazeta 07.11.11, 19:40 Ja znasz właściciela Banoli to najwyższa pora schodzić Ci z drogi Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Pizza 07.11.11, 19:53 To zalezy w której części miasta mieszkasz. Ja mam 2 ulubione. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pizza 07.11.11, 19:56 Jakie? Telepizza jest dobra, ale mnie wkurzają ze swoim cwaniactwem, kłamstwami, wciskaniem kitu klientowi i spóźnianiem się. A także z dzwonieniem z zastrzeżonego numeru o różnych dziwnych porach (np. sobota wcześnie rano) z rzekomymi promocjami, po czym jak głupia daję się skusić na promocję okazuje się, że zapłaciłam dokładnie tyle samo co bez promocji. Ale sama pizza bynajmniej dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess Re: Pizza 07.11.11, 20:15 gazeta_mi_placi napisała: > Ale sama pizza bynajmniej dobra. hahaha. To dobra ta pizza czy bynajmniej? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pizza 07.11.11, 20:31 Piszę, że sama pizza dobra, ale obsługa mnie mierzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess Re: Pizza 07.11.11, 21:50 gazeta_mi_placi napisała: > Piszę, że sama pizza dobra, ale obsługa mnie mierzi. Aa, to nie używaj słów których znaczenia nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Pizza 08.11.11, 23:28 Bynajmniej powiadasz. To dobrze, to dobrze. Bynajmniej dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Pizza 07.11.11, 21:59 Ja polecam Hallo Pizza, ale nie wiem gdzie dowożą - są na Dobrego Pasterza. Naprawdę multum dodatków, cienkie ciasto, pyszna. A na miejscu - Garden na Konopnickiej. Jedna z lepszych jakie jadłam w Krakowie, tylko wystrój mocno średni w lokalu. Ale pizza nadrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Pizza 07.11.11, 18:57 Do domu nie zamawiam (no, raz w roku, taka tradycja). Stacjonarnie biorę przeróżne - najczęściej carbonarę albo cztery sery. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Pizza 07.11.11, 19:04 Lubię klasyczne dodatki w różnych kombinacjach: papryka, cebula, pomidor, czosnek, oliwki do tego salami,krewetki, tuńczyk albo szynka.Lubię ostre więc również wszelkiego rodzaju papryczki. Moja ulubiona pizza ostatnio to salami, oliwki oraz papryczka jalapeno. W domu robię podobnie. Nie przepadam za wydziwianiem w stylu mięso z kebaba, banany, kiełbasa, ogórki konserwowe czy jajka sadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Pizza 07.11.11, 19:14 Syn hawajską, córka ze szpinakiem i boczkiem, my różnie (z przewagą ostrych). Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Pizza 07.11.11, 20:30 przeciwcialo napisała: > Szpinak i boczek brzmi ciekawie. Uhm, ale tylko pod warunkiem "dużo szpinaku, mało boczku" Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Pizza 07.11.11, 20:41 To czywista oczywistośc. Moje dzieci mocno szpinakowe, poszukam takiego zestwu u nas albo skompomujemy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna_burza Robie sama 07.11.11, 19:44 odkad sie nauczylam nie smakuje mi (nam) zadna inna. Mysle, ze jak pojade do Wloch to zweryfikuje jeszcze ten poglad Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess jaką pizze 07.11.11, 19:49 Dużo oliwek i dużo czegoś ostrego albo owoce morza z czosnkiem, albo boczek z ogórkiem kiszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Robie sama 07.11.11, 22:56 > odkad sie nauczylam nie smakuje mi (nam) zadna inna. > Mysle, ze jak pojade do Wloch to zweryfikuje jeszcze ten poglad pizza jest banalnie prosta ale wymaga pieca w domu nie da sie zrobic dobrej Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Robie sama 07.11.11, 23:05 jamesonwhiskey napisał: > > > pizza jest banalnie prosta ale wymaga pieca > w domu nie da sie zrobic dobrej da się zrobić dobrą, ale nie taką jak w pizzerii. Piec to jedno, drugie to składniki - mąka, pomidory, ser.. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Robie sama 07.11.11, 23:56 rzeczywiscie nie precyzyjnie sie wyrazilem domowy wyrob moze smakowac i byc dobry ale w porownaniu z dobrym wyrobem z pieca troche blednie a sam piec to tez zadna filozofia, mozna sobie nawet zbudowac w ogrodku jak sie ma fantazje i wtedy jak najbardziej sie zgodze ze ktos moze robic swietna pizze Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Pizza 07.11.11, 19:46 carbonare, cztery sery albo boscaiolę Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Pizza 07.11.11, 19:51 Najlepsza jadlam na Sycylii i u mnie w miescie jest mala pizzeria prowadzona przez wlochow i smakuje tak samo jak tam.Nie prowadza dowozu,trzeba sie pofatygowac osobiscie,ale mozna wczesniej zadzwonic i poprosic o przygotowanie na okreslona godzine.Tam jest taki tlok zawsze,ze biore na wynos.Moje ulubione to Hawai i Funghi. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Pizza 07.11.11, 19:52 Chodzi o smak czy wielkość? U nas najczęśćiej najwieksza Capriciosa. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Pizza 07.11.11, 19:58 ja polecam w Krakowie Helladę www.hellada.com super pizza Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pizza 07.11.11, 19:58 Ja lubię na cienkim cieście, najchętniej z dodatkową porcją sera, dodatki tradycyjne, bez dziwactw typu oliwki czy ananas. Z dodatków warzywnych odradzam pomidory, smakują na pizzy paskudnie, bynajmniej tak ja odczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Pizza 08.11.11, 05:31 Dobre dojrzale, pachnace sloncem pomidory smakuja na pizzy po prostu jak pomidory. Tylko musi byc w sezonie dojrzalych pomidorow. W ogole jak sie bierze pizze ze swiezymi warzywami to trzeba pamietac czy sa to warzywa sezonowe. Bo jak sie wezmie Moja ulubiona jest wlasnie z pomidorkami i swiezym serem caprino lub rucola. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Pizza 07.11.11, 20:03 A jak juz zamawiam, to skladniki komponuje sobie sama. Najczesciej jest z pieczarkami, szpinakiem, feta, szczypiorkiem, czosnkiem z duza iloscia sera. A druga z kabaczkiem, feta, pomidorami, czosnkiem i duza iloscia swiezej kolendry, posypana mozzarella i cheddarem. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Pizza 07.11.11, 19:59 pepperoni - najchętniej w pizzerii, bo na wynos to już nie to samo, mam wrażenie za każdym razem, że śmierdzi kartonem Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Pizza 07.11.11, 20:05 Jestem purystką jeżeli chodzi o pizzę i ma być taka jak we Włoszech. Najczęściej zamawiam margharitę lub marinarę, wówczas kucharz nie ukryje defektu ciasta, a to jest najważniejsze. Ma być cienka, z dobrej jakości składników, nie toleruję polsko-amerykańskich z mnóstwem sera, kiełbasy (!) czy sosu majonezowego. W moim mieście mam "swoje" 3 pizzerie, do których chadzam (do domu nie zamawiam), sama też robię bardzo dobrą. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 22:04 drinkit napisała: > Jestem purystką jeżeli chodzi o pizzę i ma być taka jak we Włoszech. Najczęście > j zamawiam margharitę jak ma być taka jak we Włoszech to raczej marghErita Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Pizza 09.11.11, 01:10 > jak ma być taka jak we Włoszech to raczej marghErita o lala, cóż za małostkowość Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Pizza 08.11.11, 08:35 drinkit napisała: > Jestem purystką jeżeli chodzi o pizzę i ma być taka jak we Włoszech. Najczęście > j zamawiam margharitę lub marinarę, wówczas kucharz nie ukryje defektu ciasta, > a to jest najważniejsze. Ma być cienka, z dobrej jakości składników, nie toleru > ję polsko-amerykańskich z mnóstwem sera, kiełbasy (!) czy sosu majonezowego. A ja ostatnio w Rzymie jadlam bardzo smaczna pizze z kielbasa (salsiccia) i ziemniakami. Sami Wlosi maja, jak widac, mniej sztywne podejscie do pizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Pizza 09.11.11, 01:13 Włoska kiełbasa na włoskiej pizzy a polska kiełbasa na polskiej interpretacji pizzy to wg. mnie dwie różne rzeczy. Poza tym może być tak jak z pierogami, tzn. te "ortodoksyjne" to ruskie, z kapustą, etc., ale przecież też są z łososiem, suszonymi pomidorami czy innymi rzeczami i Polacy to jedzą. Chodzi o chęć faszerowania się klasycznym smakiem i ja taką chęć akurat w przypadku pizzy mam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Pizza 07.11.11, 21:49 z gotowych to capri/capriciosa a ogolnie na pizzy lubie pieczarki, szynke, ser, boczek, zielone oliwki, kurczaka, cebule-nie na jednej nie znosze kukurydzy, tunczyka, pomidora, ananasow, bananow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 21:56 mamaemmy napisała: > Jaka zamawiacie najczęsciej do domu,czy tez jaka zamawiacie w pizzeriach stacjo > narnych? Mam prawie pod nosem najlepszą pizzerię w stolicy . Bella Napoli się zowie, i serwuje pizzę najbardziej zbliżoną do oryginalnej. Albo do niej wędrujemy albo oni nam pizzę przywozą Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Pizza 07.11.11, 23:19 Właśnie się zastanawiałam czy za promowanie Enza mnie wytną więc nie pisałam. Widzę, że pani z tej samej dzielnicy Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 23:29 martishia7 napisała: > Właśnie się zastanawiałam czy za promowanie Enza mnie wytną więc nie pisałam > . Widzę, że pani z tej samej dzielnicy witam sąsiadkę A dlaczego mieliby wyciąć? Toć na tym nie zarabiamy (a szkoda ) Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Pizza 07.11.11, 23:40 No nie wiem, nie wiem, moderacja czasami nadgorliwa. Tak z innej beczki, trafiłam kiedyś w necie, że mieszkańcy bloku straszne psy na tej pizzerii wieszają i przeszkadza im we wszystkim. No w każdym razie sądząc po czterokołowych rumakach, które stoją przed lokalem, to interes się kręci Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 23:47 martishia7 napisała: > No nie wiem, nie wiem, moderacja czasami nadgorliwa. Tak z innej beczki, trafił > am kiedyś w necie, że mieszkańcy bloku straszne psy na tej pizzerii wieszają i > przeszkadza im we wszystkim. też coś gdzies kiedyś czytałam / słyszałam ale konkretów nie pomnę > No w każdym razie sądząc po czterokołowych rumakach, które stoją przed lokalem, > to interes się kręci nie tylko po rumakach, zerknij na ubrania Enzo Poza tym się nam Włoch rozwija i filie otwiera. Oby to nie sprawiło, że głowny lokal się zepsuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Pizza 08.11.11, 00:15 Eeeee, chyba nie, przynajmniej jedna z filii istnieje już jakiś czas, nie pamiętam ile, ale to już w lata idzie, i nie widzę zmiany na gorsze. Enzo raczej dopieszcza siedzibę główną. Natomiast nigdy nie skusiłam się na nic innego. Osoba, która mnie zapoznała z tym lokalem mówi, że generalnie nie warto, z jednym wyjątkiem - jak na kuchni stoi niejaki Lorenzo, to są dobre makarony Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 21:58 grunt to nie przeczytać i nie zrozumiec najczęsciej jadam margheritę z dodatkową mozzarellą prosciutto e funghi (szynka i grzyby) capri (szynka parmenska, rucola i pimidorki) od czasu do czasu calzone farcito (czyli de facto to samo co prosciutto e funghi ino e formie zamkniętej) Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Pizza 07.11.11, 23:45 Green Day z Da Grasso ze szpinakiem, brokułami i cukinią. I serem pleśniowym Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: Pizza 08.11.11, 00:00 bardzo lubię pizze wegetariańskie i choć jem mięso to akurat pizze bez mięsa smakują mi najbardziej, kiedyś jadłam super pyszną pizze w Zielonej Górze, w nieistniejącej już pizzerii, była ze szpinakiem i to dzięki niemu była taka dobra, lubię też pizze na cienkim cieście z łososiem z pizzy hut, ale najczęściej robię sobie sama, w domu, ze świeżego ciasta, taka pizza przebija wszystkie te które jem w lokalach Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Pizza 08.11.11, 05:48 Ja zamawiam najprostsze i nieprzeladowane serami czy innymi skladnikami bo w pizzy najbardziej mi smakuje ciasto i pomidory. Na pizzy nie znosze szynki (upieczona mi zmienia smak) i owocow morza. Najczesciej biore pizze gdzie dodatki nakladaja swieze juz po upieczeniu lub tuz przed wyciagnieciem z pieca. Raz tylko mi smakowala bardzo "ciezka" pizza z kielbasa (wloska) i takim intensywnym srodziemnomorskim zielskiem cime di rapa, w Polsce tego warzywa nigdy widzialam. Alle takiej pizzy to 2 kawalki i i wiecej nie wcisne. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pizza 08.11.11, 21:03 franczii napisała: > Ja zamawiam najprostsze i nieprzeladowane serami czy innymi skladnikami bo w p > izzy najbardziej mi smakuje ciasto i pomidory. Na pizzy nie znosze szynki (upi > eczona mi zmienia smak) cotto upieczone jest ok gorzej z crudo. Dlatego wybieram tylko tem na których szynka ląduje juz po upieczeniu pizzy Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Pizza 08.11.11, 21:12 Ja tam zwykle w pizzerii pasty zamawiam A moje dziecko margheritę z dodatkowym sosem pomidorowym podawanym osobno. Jeśli dam się skusić, to zwykle zamawiam carbonarę albo cztery sery albo funghi. A w domu robię taką ze wszystkim z lodówki - czasem niektóre połączenia są, hmm, zaskakujące Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Pizza 08.11.11, 07:58 najbardziej lubię wszelkie pikante nie zamawiam i nie rozumiem jak można pizy typu hawjskie. W Krakowie lubie zjeść pizze z Magillo. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Pizza 08.11.11, 07:59 Sorry, zjadam litery. To pewnie przez ten wątek o pizzy Odpowiedz Link Zgłoś
saguaro70 Re: Pizza 08.11.11, 08:10 Tylko i wyłącznie margaritę z sosem czosnkowym. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: Pizza 08.11.11, 08:18 Osobiście uwielbiam pizzę z owocami morza, ale oprócz mnie nikt więcej w domu ich nie lubi, więc jak zamawiamy jedną wielką, to zazwyczaj jest to wiejska. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Pizza 08.11.11, 21:16 Pizzeria Piotruś Pan na Jaskółczej/Kościuszki (Krk) nam podchodzi zwłaszcza model "na wypasie", ale każda jest w porządku właściwie Odpowiedz Link Zgłoś
aleska Re: Pizza 08.11.11, 23:16 Kiedyś Pizza Hut miała pizzę Fusion - z sezamem, jakimś takim ostrym, przeźroczystym sosem, porami, ostrą papryką, kawałkami wołowiny i czymś tam jeszcze. Uwielbiałam ją na cienkim cieście. Pycha. Niestety ją wycofali Nie odwiedzam już więc PH. Za to otworzyli na moim osiedlu maleńką pizzerię. Facet robi świetne ciasto i sos pomidorowy. Odpowiedz Link Zgłoś