07.11.11, 17:42
Jaka zamawiacie najczęsciej do domu,czy tez jaka zamawiacie w pizzeriach stacjonarnych?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Pizza 07.11.11, 18:00
      margarite
      • kropkacom Re: Pizza 07.11.11, 18:19
        Hawai i Tonno coś tam, czyli z tuńczykiem tongue_out
    • gazeta_mi_placi Re: Pizza 07.11.11, 18:54
      A jaką polecasz pizzerię na wynos oprócz tej paskudnej Bannoli której nie polecam i oprócz cwaniaczkowatej Telepizzy (pizzę lubię stamtąd, ale cwaniakują i z tego powodu niechętnie u nich zamawiam), może się podzielisz namiarem.
      • mamaemmy gazeta 07.11.11, 19:02
        z Banoli znam wlasciciela,on fajny ale pizzzy nie polecam.
        Ja zamawiam z pobliskiej pizzerii -SERVICE PIZZA .
        Szybko,dobra itd.
        Na miescie polecam pizzerie na malym rybku-CYKLOP.
        Tam każda pizza jest zajebista big_grin ale dowożą tylko w rejonie,teraz jak sie przeprowadzila ze Starowislnej to juz nie jestem w ich rejonie ..
        • gazeta_mi_placi Re: gazeta 07.11.11, 19:40
          Ja znasz właściciela Banoli to najwyższa pora schodzić Ci z drogi wink
      • przeciwcialo Re: Pizza 07.11.11, 19:53
        To zalezy w której części miasta mieszkasz. Ja mam 2 ulubione.
        • gazeta_mi_placi Re: Pizza 07.11.11, 19:56
          Jakie?
          Telepizza jest dobra, ale mnie wkurzają ze swoim cwaniactwem, kłamstwami, wciskaniem kitu klientowi i spóźnianiem się.
          A także z dzwonieniem z zastrzeżonego numeru o różnych dziwnych porach (np. sobota wcześnie rano) z rzekomymi promocjami, po czym jak głupia daję się skusić na promocję okazuje się, że zapłaciłam dokładnie tyle samo co bez promocji.
          Ale sama pizza bynajmniej dobra.
          • iin-ess Re: Pizza 07.11.11, 20:15
            gazeta_mi_placi napisała:

> Ale sama pizza bynajmniej dobra.

hahaha. To dobra ta pizza czy bynajmniej?
            • gazeta_mi_placi Re: Pizza 07.11.11, 20:31
              Piszę, że sama pizza dobra, ale obsługa mnie mierzi.
              • iin-ess Re: Pizza 07.11.11, 21:50
                gazeta_mi_placi napisała:

> Piszę, że sama pizza dobra, ale obsługa mnie mierzi.

Aa, to nie używaj słów których znaczenia nie znasz
            • mathiola Re: Pizza 08.11.11, 23:28
              Bynajmniej powiadasz. To dobrze, to dobrze. Bynajmniej dobrze.
      • ira_07 Re: Pizza 07.11.11, 21:59
        Ja polecam Hallo Pizza, ale nie wiem gdzie dowożą - są na Dobrego Pasterza. Naprawdę multum dodatków, cienkie ciasto, pyszna.

A na miejscu - Garden na Konopnickiej. Jedna z lepszych jakie jadłam w Krakowie, tylko wystrój mocno średni w lokalu. Ale pizza nadrabia.
    • angazetka Re: Pizza 07.11.11, 18:57
      Do domu nie zamawiam (no, raz w roku, taka tradycja). Stacjonarnie biorę przeróżne - najczęściej carbonarę albo cztery sery.
    • maggi9 Re: Pizza 07.11.11, 19:04
      Lubię klasyczne dodatki w różnych kombinacjach: papryka, cebula, pomidor, czosnek, oliwki do tego salami,krewetki, tuńczyk albo szynka.Lubię ostre więc również wszelkiego rodzaju papryczki.
      Moja ulubiona pizza ostatnio to salami, oliwki oraz papryczka jalapeno.
      W domu robię podobnie.

Nie przepadam za wydziwianiem w stylu mięso z kebaba, banany, kiełbasa, ogórki konserwowe czy jajka sadzone.
    • mama_kotula Re: Pizza 07.11.11, 19:14
      Syn hawajską, córka ze szpinakiem i boczkiem, my różnie (z przewagą ostrych).
      • przeciwcialo Re: Pizza 07.11.11, 19:57
        Szpinak i boczek brzmi ciekawie.
        • mama_kotula Re: Pizza 07.11.11, 20:30
          przeciwcialo napisała:
          > Szpinak i boczek brzmi ciekawie.

Uhm, ale tylko pod warunkiem "dużo szpinaku, mało boczku" suspicious
          • przeciwcialo Re: Pizza 07.11.11, 20:41
            To czywista oczywistośc. Moje dzieci mocno szpinakowe, poszukam takiego zestwu u nas albo skompomujemy sami.
    • jesienna_burza Robie sama 07.11.11, 19:44
      odkad sie nauczylam nie smakuje mi (nam) zadna inna.
      Mysle, ze jak pojade do Wloch to zweryfikuje jeszcze ten poglad smile
      • iin-ess jaką pizze 07.11.11, 19:49
        Dużo oliwek i dużo czegoś ostregosmile albo owoce morza z czosnkiem, albo boczek z ogórkiem kiszonym.
      • jamesonwhiskey Re: Robie sama 07.11.11, 22:56
        > odkad sie nauczylam nie smakuje mi (nam) zadna inna.
        > Mysle, ze jak pojade do Wloch to zweryfikuje jeszcze ten poglad smile

pizza jest banalnie prosta ale wymaga pieca
        w domu nie da sie zrobic dobrej
        • marghe_72 Re: Robie sama 07.11.11, 23:05
          jamesonwhiskey napisał:

>
          >
          > pizza jest banalnie prosta ale wymaga pieca
          > w domu nie da sie zrobic dobrej
          da się zrobić dobrą, ale nie taką jak w pizzerii.
          Piec to jedno, drugie to składniki - mąka, pomidory, ser..
          • jamesonwhiskey Re: Robie sama 07.11.11, 23:56
            rzeczywiscie nie precyzyjnie sie wyrazilem
            domowy wyrob moze smakowac i byc dobry
            ale w porownaniu z dobrym wyrobem z pieca troche blednie
            a sam piec to tez zadna filozofia, mozna sobie nawet zbudowac w ogrodku jak sie ma fantazje i wtedy jak najbardziej sie zgodze ze ktos moze robic swietna pizze
    • dziennik-niecodziennik Re: Pizza 07.11.11, 19:46
      carbonare, cztery sery albo boscaiolę smile
    • edelstein Re: Pizza 07.11.11, 19:51
      Najlepsza jadlam na Sycylii i u mnie w miescie jest mala pizzeria prowadzona przez wlochow i smakuje tak samo jak tam.Nie prowadza dowozu,trzeba sie pofatygowac osobiscie,ale mozna wczesniej zadzwonic i poprosic o przygotowanie na okreslona godzine.Tam jest taki tlok zawsze,ze biore na wynos.Moje ulubione to Hawai i Funghi.
    • przeciwcialo Re: Pizza 07.11.11, 19:52
      Chodzi o smak czy wielkość?
      U nas najczęśćiej najwieksza Capriciosa.
      • sandrasj Re: Pizza 07.11.11, 19:58
        ja polecam w Krakowie Helladę

www.hellada.com

super pizza
    • gazeta_mi_placi Re: Pizza 07.11.11, 19:58
      Ja lubię na cienkim cieście, najchętniej z dodatkową porcją sera, dodatki tradycyjne, bez dziwactw typu oliwki czy ananas. Z dodatków warzywnych odradzam pomidory, smakują na pizzy paskudnie, bynajmniej tak ja odczuwam.
      • franczii Re: Pizza 08.11.11, 05:31
        Dobre dojrzale, pachnace sloncem pomidory smakuja na pizzy po prostu jak pomidory. Tylko musi byc w sezonie dojrzalych pomidorow. W ogole jak sie bierze pizze ze swiezymi warzywami to trzeba pamietac czy sa to warzywa sezonowe. Bo jak sie wezmie
        Moja ulubiona jest wlasnie z pomidorkami i swiezym serem caprino lub rucola.
    • nanuk24 Re: Pizza 07.11.11, 19:59
      zasze do domu.
      • nanuk24 Re: Pizza 07.11.11, 20:03
        A jak juz zamawiam, to skladniki komponuje sobie sama.
        Najczesciej jest z pieczarkami, szpinakiem, feta, szczypiorkiem, czosnkiem z duza iloscia sera.

A druga z kabaczkiem, feta, pomidorami, czosnkiem i duza iloscia swiezej kolendry, posypana mozzarella i cheddarem.
    • lilly_about Re: Pizza 07.11.11, 19:59
      pepperoni - najchętniej w pizzerii, bo na wynos to już nie to samo, mam wrażenie za każdym razem, że śmierdzi kartonem
    • drinkit Re: Pizza 07.11.11, 20:05
      Jestem purystką jeżeli chodzi o pizzę i ma być taka jak we Włoszech. Najczęściej zamawiam margharitę lub marinarę, wówczas kucharz nie ukryje defektu ciasta, a to jest najważniejsze. Ma być cienka, z dobrej jakości składników, nie toleruję polsko-amerykańskich z mnóstwem sera, kiełbasy (!) czy sosu majonezowego. W moim mieście mam "swoje" 3 pizzerie, do których chadzam (do domu nie zamawiam), sama też robię bardzo dobrą.
      • marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 22:04
        drinkit napisała:

> Jestem purystką jeżeli chodzi o pizzę i ma być taka jak we Włoszech. Najczęście
        > j zamawiam margharitę

jak ma być taka jak we Włoszech to raczej marghErita wink
        • drinkit Re: Pizza 09.11.11, 01:10
          > jak ma być taka jak we Włoszech to raczej marghErita wink

o lala, cóż za małostkowośćsmile
      • aniorek Re: Pizza 08.11.11, 08:35
        drinkit napisała:

> Jestem purystką jeżeli chodzi o pizzę i ma być taka jak we Włoszech. Najczęście
        > j zamawiam margharitę lub marinarę, wówczas kucharz nie ukryje defektu ciasta,
        > a to jest najważniejsze. Ma być cienka, z dobrej jakości składników, nie toleru
        > ję polsko-amerykańskich z mnóstwem sera, kiełbasy (!) czy sosu majonezowego.

A ja ostatnio w Rzymie jadlam bardzo smaczna pizze z kielbasa (salsiccia) i ziemniakami. Sami Wlosi maja, jak widac, mniej sztywne podejscie do pizzy.
        • drinkit Re: Pizza 09.11.11, 01:13
          Włoska kiełbasa na włoskiej pizzy a polska kiełbasa na polskiej interpretacji pizzy to wg. mnie dwie różne rzeczy.
          Poza tym może być tak jak z pierogami, tzn. te "ortodoksyjne" to ruskie, z kapustą, etc., ale przecież też są z łososiem, suszonymi pomidorami czy innymi rzeczami i Polacy to jedzą. Chodzi o chęć faszerowania się klasycznym smakiem i ja taką chęć akurat w przypadku pizzy mam.
    • tomelanka Re: Pizza 07.11.11, 21:49
      z gotowych to capri/capriciosa

a ogolnie na pizzy lubie pieczarki, szynke, ser, boczek, zielone oliwki, kurczaka, cebule-nie na jednej wink

nie znosze kukurydzy, tunczyka, pomidora, ananasow, bananow itp.
      • tomelanka Re: Pizza 07.11.11, 21:50
        a no i obowiazkowo smierdzacy sos czosnkowy tongue_out
    • marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 21:56
      mamaemmy napisała:

> Jaka zamawiacie najczęsciej do domu,czy tez jaka zamawiacie w pizzeriach stacjo
      > narnych?

Mam prawie pod nosem najlepszą pizzerię w stolicy smile. Bella Napoli się zowie, i serwuje pizzę najbardziej zbliżoną do oryginalnej.

Albo do niej wędrujemy albo oni nam pizzę przywozą
      • martishia7 Re: Pizza 07.11.11, 23:19
        big_grin Właśnie się zastanawiałam czy za promowanie Enza mnie wytną więc nie pisałam. Widzę, że pani z tej samej dzielnicy wink
        • marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 23:29
          martishia7 napisała:

> big_grin Właśnie się zastanawiałam czy za promowanie Enza mnie wytną więc nie pisałam
          > . Widzę, że pani z tej samej dzielnicy wink

witam sąsiadkę smile
          A dlaczego mieliby wyciąć? Toć na tym nie zarabiamy (a szkoda wink )
          • martishia7 Re: Pizza 07.11.11, 23:40
            No nie wiem, nie wiem, moderacja czasami nadgorliwa. Tak z innej beczki, trafiłam kiedyś w necie, że mieszkańcy bloku straszne psy na tej pizzerii wieszają i przeszkadza im we wszystkim.
            No w każdym razie sądząc po czterokołowych rumakach, które stoją przed lokalem, to interes się kręci wink
            • marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 23:47
              martishia7 napisała:

> No nie wiem, nie wiem, moderacja czasami nadgorliwa. Tak z innej beczki, trafił
              > am kiedyś w necie, że mieszkańcy bloku straszne psy na tej pizzerii wieszają i
              > przeszkadza im we wszystkim.

też coś gdzies kiedyś czytałam / słyszałam ale konkretów nie pomnę

> No w każdym razie sądząc po czterokołowych rumakach, które stoją przed lokalem,
              > to interes się kręci wink
              nie tylko po rumakach, zerknij na ubrania Enzo wink
              Poza tym się nam Włoch rozwija i filie otwiera. Oby to nie sprawiło, że głowny lokal się zepsuje..
              • martishia7 Re: Pizza 08.11.11, 00:15
                Eeeee, chyba nie, przynajmniej jedna z filii istnieje już jakiś czas, nie pamiętam ile, ale to już w lata idzie, i nie widzę zmiany na gorsze. Enzo raczej dopieszcza siedzibę główną. Natomiast nigdy nie skusiłam się na nic innego. Osoba, która mnie zapoznała z tym lokalem mówi, że generalnie nie warto, z jednym wyjątkiem - jak na kuchni stoi niejaki Lorenzo, to są dobre makarony smile
    • marghe_72 Re: Pizza 07.11.11, 21:58
      grunt to nie przeczytać i nie zrozumiec big_grin
      najczęsciej jadam
      margheritę z dodatkową mozzarellą
      prosciutto e funghi (szynka i grzyby)
      capri (szynka parmenska, rucola i pimidorki)
      od czasu do czasu calzone farcito (czyli de facto to samo co prosciutto e funghi ino e formie zamkniętej)
      • papalaya Re: Pizza 07.11.11, 22:03
        do domu nie zamawiam, piekę sama
    • jo-asiunka Re: Pizza 07.11.11, 23:45
      Green Day z Da Grasso ze szpinakiem, brokułami i cukinią. I serem pleśniowym
    • bombastycznie Re: Pizza 08.11.11, 00:00
      bardzo lubię pizze wegetariańskie i choć jem mięso to akurat pizze bez mięsa smakują mi najbardziej, kiedyś jadłam super pyszną pizze w Zielonej Górze, w nieistniejącej już pizzerii, była ze szpinakiem i to dzięki niemu była taka dobra, lubię też pizze na cienkim cieście z łososiem z pizzy hut, ale najczęściej robię sobie sama, w domu, ze świeżego ciasta, taka pizza przebija wszystkie te które jem w lokalachwink
    • franczii Re: Pizza 08.11.11, 05:48
      Ja zamawiam najprostsze i nieprzeladowane serami czy innymi skladnikami bo w pizzy najbardziej mi smakuje ciasto i pomidory. Na pizzy nie znosze szynki (upieczona mi zmienia smak) i owocow morza. Najczesciej biore pizze gdzie dodatki nakladaja swieze juz po upieczeniu lub tuz przed wyciagnieciem z pieca. Raz tylko mi smakowala bardzo "ciezka" pizza z kielbasa (wloska) i takim intensywnym srodziemnomorskim zielskiem cime di rapa, w Polsce tego warzywa nigdy widzialam. Alle takiej pizzy to 2 kawalki i i wiecej nie wcisne.
      • marghe_72 Re: Pizza 08.11.11, 21:03
        franczii napisała:

> Ja zamawiam najprostsze i nieprzeladowane serami czy innymi skladnikami bo w p
        > izzy najbardziej mi smakuje ciasto i pomidory. Na pizzy nie znosze szynki (upi
        > eczona mi zmienia smak)

cotto upieczone jest ok
        gorzej z crudo. Dlatego wybieram tylko tem na których szynka ląduje juz po upieczeniu pizzy
        • kocianna Re: Pizza 08.11.11, 21:12
          Ja tam zwykle w pizzerii pasty zamawiam smile A moje dziecko margheritę z dodatkowym sosem pomidorowym podawanym osobno.
          Jeśli dam się skusić, to zwykle zamawiam carbonarę albo cztery sery albo funghi.
          A w domu robię taką ze wszystkim z lodówki - czasem niektóre połączenia są, hmm, zaskakujące smile
    • zabulin Re: Pizza 08.11.11, 07:58
      najbardziej lubię wszelkie pikante

nie zamawiam i nie rozumiem jak można pizy typu hawjskie.

W Krakowie lubie zjeść pizze z Magillo.
      • zabulin Re: Pizza 08.11.11, 07:59
        Sorry, zjadam litery. To pewnie przez ten wątek o pizzy wink
    • saguaro70 Re: Pizza 08.11.11, 08:10
      Tylko i wyłącznie margaritę z sosem czosnkowym.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
    • maderta Re: Pizza 08.11.11, 08:18
      Osobiście uwielbiam pizzę z owocami morza, ale oprócz mnie nikt więcej w domu ich nie lubi, więc jak zamawiamy jedną wielką, to zazwyczaj jest to wiejska.
    • kosheen4 Re: Pizza 08.11.11, 21:16
      Pizzeria Piotruś Pan na Jaskółczej/Kościuszki (Krk)
      nam podchodzi zwłaszcza model "na wypasie", ale każda jest w porządku właściwie
    • aleska Re: Pizza 08.11.11, 23:16
      Kiedyś Pizza Hut miała pizzę Fusion - z sezamem, jakimś takim ostrym, przeźroczystym sosem, porami, ostrą papryką, kawałkami wołowiny i czymś tam jeszcze. Uwielbiałam ją na cienkim cieście. Pycha. Niestety ją wycofali sad Nie odwiedzam już więc PH. Za to otworzyli na moim osiedlu maleńką pizzerię. Facet robi świetne ciasto i sos pomidorowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka