Dodaj do ulubionych

Oświadczenie

15.11.11, 10:52
Zgodnie z ugodą zawartą przed Sądem Rejonowym dla W-wy Śródmieścia ja Paulina Wąż niniejszym przepraszam pana Pawła Zawitkowskiego za poniżające go i nieprawdziwe zarzuty i twierdzenia formułowane przeze mnie wobec niego na forum emama na www.gazeta.pl w okresie od 23-30/10/2008
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 10:55
      Było korzystać z serweru proxy...
      • pitahaya1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 12:27
        Jasne. Zamiast "nie róbmy" jest "róbmy ale, żeby nas nie złapano".
        Ot, zdrowe podejście.
        • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 12:35
          A jaki jest stały nick tej Pani? Bo pod powyższym nie ma żadnych innych postów, a chętnie bym poczytała te oczerniające smile
          • slonko1335 Re: Oświadczenie 15.11.11, 12:38
            myśłisz, że tych oczerniających nikt nie usunął?
            • czar_bajry Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:12
              Jak to jaki...pani Wążtongue_out
          • myga Re: Oświadczenie 15.11.11, 12:39
            juz znikly, wnioskuje, ze to paniwaz, ale moge sie mylic...
            • chipsi Re: Oświadczenie 15.11.11, 13:43
              Trochę szkoda że znikły. Jestem ciekawa co trzeba i komu odpisać żeby w sądzie wylądować smile
              • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 13:51
                A nie uważacie, że oświadczenie/przeprosiny powinno/powinny być napisane pod nickiem, którego używała autorka obrażając p. Z?
                Podanie swojego nazwiska to mimo wszystko nie to samo.
                • lineczkaa Re: Oświadczenie 15.11.11, 13:55
                  toxicity1 napisała:

> A nie uważacie, że oświadczenie/przeprosiny powinno/powinny być napisane pod ni
                  > ckiem, którego używała autorka obrażając p. Z?
                  > Podanie swojego nazwiska to mimo wszystko nie to samo.

a po co? żeby hienki miały używanie i zaczęły wygrzebywać wcześniejsze posty?
                  Podane zostało nazwisko obu stron, po co więcej.

...masz ochotę się dowiedzieć o co poszło prawda? tongue_out
                  • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 14:38
                    Aż tak ciekawa nie jestem. O ile się nie mylę p. Z zajmuje się tematyką niemowlęcą.
                    Ta tematyka mnie W OGÓLE nie interesuje.
                • iwles Re: Oświadczenie 15.11.11, 13:55

a nie sądzisz, że tamten nick mógł zostać przez administrację zbanowany, dlatego nie pisze pod starym? a nie z tchórzostwa, co sugerujesz ?
                  • ceide.fields Re: Oświadczenie 15.11.11, 14:02
                    Nie jest zbanowany, bo w wyszukiwarce pojawia się się z datą np. październik tego roku.
                  • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 14:35
                    Niczego nie sugeruję.
                • slonko1335 Re: Oświadczenie 15.11.11, 14:42
                  Dlaczego? Pod nickiem pisała konkretna osoba Paulina Wąż i ta osoba a nie jej nick zostały pozwane do sądu...i to ta konkretna osoba a nie jakiś wirtualny twór musi przeprosić.
                  • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 14:55
                    W tym przypadku 2 nicki są "wariacjami" nt nazwiska, zresztą niezbyt popularnego.
                    Mój nick nie jest w żaden sposób powiązany z moim nazwiskiem (średnio popularnym). Gdybym musiała (nie daj boże) kogoś na forum przepraszać i zrobiła to pod świeżo założonym nickiem, chyba nikt by się nie domyślił, KTO właściwie przeprasza.
                    Tutaj ważne są nicki a nie nazwiska.
                    Dziewczyna ma trochę pecha, że nie nazywa się Janina Nowak.wink
                  • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 16:45
                    Czy można wiedzieć za co na forum pozywają do sądu? Może być na priv.
                    • deodyma Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:52
                      facet jest pewnie osoba publiczna, babka musiala go zniewazyc, to i do sadu ja pozwalbig_grin
                • pauwaz Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:05
                  Muszę zmartwić niektóre z Was. Nie jestem Pani Wąż. Nick pod którym pisałam to pamciaw. I żadna to tajemnica. I zmartwię niektóre z Was ponownie - tego nicka chciałam użyć pisząc oświadczenie bo nigdy nie wstydzę się swoich słów. Niestety dawno nie używany nick na tym forum, nie udało mi się zalogować bo zwyczajnie zapomniałam hasła a dzisiaj mijał termin wykonania ugody, więc na odzyskiwanie czasu nie miałam. A wierzcie - próbowałam. Nawet nie wiem czy ten nick został zbanowany, ale może to jest powód dla którego nie udało mi się zalogować na niego? o tym nie pomyślałam... W sumie dobrze że nasunęłyście mi myśl na wpis dodatkowy gdzie tego nicka mogę zamieścić. Przykre że tak zwyczajnie rozwiałam wszelkie spiskowe teorie prawda? Nudno teraz będzie, nie ma się czego domyślać... Moje słowa za które przepraszam, niestety zostały usunięte z forum. Szkoda. Pozdrawiam. Paulina.
                  • joxanna Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:15
                    A możesz napisać jak to się stało? Bosz, w zasadzie CO się stało? Zawitkowski pozwał Cię do sądu? Jak Cię znalazł?

Dziwna sprawa.
                  • myga Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:16
                    Pochlebiasz sobie.Czemu to, ze nie jestes pani waz kogos mialoby zmartwic? Ot, tak mi sie skojarzylo, ale teraz faktycznie przypominam sobie te jatke. pani waz takiego chamstwa by sie nie dopuscila, dobrze, ze ten czlowiek podal cie do sadu.
                    • pauwaz Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:35
                      Na pewno sobie przypominasz, nie wątpię. Zwłaszcza że akurat nie o jatkę chodziło.... pozdrawiam. Paulina.
                      • myga Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:39
                        Owszem, o jatke na ponad 200 postow.
                        • pauwaz Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:45
                          Pamięć niesamowita, co do postu.... Pozazdrościć. Ja mając kopię wszystkich wypowiedzi nie byłabym w stanie powiedzieć ani ile osób brało w dyskusji ani ile postów osoby napisały. A może pamiętasz temat wątku? Bo ja nie do końca - musiałabym do pozwu spojrzeć... Dobra próba ale naiwna, więc nieudana. Pozdrawiam. Paulina
                          • myga Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:47
                            Jestem pewna, ze doskonale pamietasz, a i w sadzie tobie przypomnieli.
                            • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:55
                              big_grin
                            • pauwaz Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:57
                              Ja nie pamiętam, bo nie zaśmiecam sobie takimi sprawami pamięci, ale zawsze mogę sprawdzić z pozwem czy Ty dobrze pamiętasz.
                              • deodyma Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:01
                                jak mozna nie pamietac czegos, za co wyladowalo sie w sadzie?
                                no jak?
                                • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:03
                                  Chyba, że się ma więcej takich spraw...
                                  • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:06
                                    To samo pomyślałam smile
                                • pauwaz Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:20
                                  Ja swoje wypowiedzi doskonale pamiętam. Polecam uważne czytanie. Nie pamiętam tytułu wątku bo nie ja go zakładałam. Pytałam mygę właśnie o to czy tak jak śwetnie pamięta ilość postów, pamięta też tytuł wątku...Skoro tak dobrze to pamięta mogłaby rozwiać Wasze wątpliwości. tylko niech będzie ostrożna bo jeżeli minie się z prawdą grozi jej pozew do Sądu...
                                  • myga Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:27
                                    Pamietam niesmak po tej napasci na powoda, pamietam watek, ktory byl na ponad 200 postow. Ale nie bedziesz sie mna wyslugiwala. Sama napisz, za co cie pozwal. Kalipso jest blisko. Po tak obrzydliwych pomowieniach musial bronic swojego dobrego imienia. No powiedz, czego mu pozazdroscilas?
                            • czar_bajry Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:16
                              No weź, proszę Cię...big_grin powiedz co tam byłobig_grin
                        • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:46
                          Dajżesz mi choćby na priva o co chodziło bo inaczej nie usnę!
                          • czarnaalineczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:50
                            mi tez !!!
                            • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:54
                              Oczywiście nie bezinteresownie, mam dwie inne forumowe pikantne ploteczki na wymianę!
                            • iskierka40 [...] 15.11.11, 22:00
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:02
                                Chyba chodzi o tego fizjoterapeutę co prowadził forum z poradami.
                              • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:07
                                Fizjoterapeuta:

forum.gazeta.pl/forum/f,1017,Opieka_i_pielegnacja_a_rozwoj_dziecka.html
                                • czar_bajry Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:20
                                  Tak też myślałam, ze o niego chodzi.
                                  Nie lubię gotongue_out
                                  • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:36
                                    Oj czemu?
                                  • czar_bajry Re: Oświadczenie 18.11.11, 20:52
                                    Po prostu mnie wk.... , jak go w TVN widziałam to szczękościsku dostawałam.
                                    A mówiąc prościej jego twarz mi się nie podobatongue_out
                            • czar_bajry Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:19
                              Proszę, proszę, nie bądźcie świnie i mnie też pliiiiiiiiiiiissssssssssssssssssssssssmile
                  • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:33
                    Ale o co chodziło? Za co konkretnie pozwał Cię do sądu?
                    • czarnaalineczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:36
                      a co ?
                      boisz sie ? big_grin
                      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:45
                        Nie, mam swojego prawnika smile
                    • pauwaz Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:40
                      Poproście Pana Zawitkowskiego żeby to upublicznił. Bo w sumie racją jest, że nie wiadomo za co przepraszam. A ja przecież nie mogę napisać czegoś za co właśnie przepraszam.
                      • kali_pso Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:01

W sumie nie tak trudno wywnioskowaćwink
                        Facet ma dokonania, jest znany, to i pewnie w środowisku dorobił się wrogów- zawistników, którzy go oszkalowali, a że on żyje ze swojego dobrego imienia i wszelka histeria jest mu nie na rękę to i postanowił sie bronić..

No powiedz, powiedz- czego mu najbardziej zazdrościłaś?
                        Pacjentów? kasy? tego, że podważał twoje zdanie? Stawiam orzechy przeciw kasztanom, że czegoś, co wymieniłam...żałosne to jest, drogie panie....
                        • donkaczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:24
                          konkurencja niekoniecznie
                          sama pamietam niezle klocilam sie ze wspomnianym panem o chusty, bo do pewnego momentu byly wg niego absolutnie niewskazane dla niemowlat, za to nosidlo bebelulu owszem
                          potem bebelulu zaczelo chusty robic i chusty staly sie ok
                          samego pana mialam okazje poznac, przemily czlowiek i fachowiec, ale w kwestii chust i nosidel jakas kompletna kalapita, pewnie duzo przez powiazania z bebelulu zreszta
                          • myga Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:30
                            > sama pamietam niezle klocilam sie ze wspomnianym panem o chusty
                            --------
                            Wiesz, co innego nie zgadzac sie z pogladami i nawet sie klocic, a co innego pomowienie czlowieka znanego z nazwiska.
                            • donkaczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:33
                              kurcze, to musi byc jeszcze lepsze niz zgadujemy
                              pani z drugich przeprosin to pani wieteska, z bebelulu wlasnie big_grin
                              rany, co ona musiala wypisywac o jakbyniebylo ich promotorze i twarzy? na forum i fejsie.. raaany smile
                              • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:39
                                Znalazłam ją na fejsie, ale miałam wątpliwości, czy to ona.
                          • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:31
                            No a komuś kto np. para się handlem tymi chustami znany w środowisku specjalista odradzający chusty to jak najgorsza konkurencja może być.
                            • donkaczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:44
                              ale czasowo sie rozjezdzasz
                              w 2008 handel chustami sie powoli rozkrecal a pan Z. juz za chustami optowal, wiec to nie o to chyba szlo
                              musieli sie pociac, bo byla nawet spolka jawna zawitkowski-wieteska
                              ale zeby na forum sie opluwac? eee
                      • czar_bajry Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:22
                        Czemu nie?
                        Możesz napisać iż przepraszasz pana X za to iż jest dupkiem żołędnym itp.
                        Prostetongue_out
                        • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:25
                          e, podanie linka nie jest pomowieniem smile
                        • jowita771 Re: Oświadczenie 16.11.11, 11:17
                          > Możesz napisać iż przepraszasz pana X za to iż jest dupkiem żołędnym

Boskie! big_grin
                  • moofka Re: Oświadczenie 16.11.11, 08:24
                    pauwaz napisała:

> Muszę zmartwić niektóre z Was. Nie jestem Pani Wąż.

ja nie mowie ze jestes
                    ja mowie ze pamietam pania waz bo jest charakterystyczna
                    pamciw nie pamietam i nic mi to nie mowi
                    pamietam natomiast j pomowienia i zarzuty byly kierowane pod adresem fachowca z imienia i nazwiska - i to bylo szokujace nieco, bo to byl okres kiedy nie bylo na ematce takiego chamstwa i troli kloacznych jak teraz
                    za dyskusje o chustach nikt nikogo do sadu nie pozywa jednakowoz tongue_out
                    glupie jest to, ze piszesz oswiadczenie i przeprosiny jednoczesnie pokreslajac ze wcale nie masz zamiaru tego robic, nie poczuwasz sie i nadal to samo twierdzisz
                    jak ta pawlakowa z granatem
                    sad sadem ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie tongue_out
                    wiocha

Nick pod którym pisałam to
                    > pamciaw. I żadna to tajemnica. I zmartwię niektóre z Was ponownie - tego nicka
                    > chciałam użyć pisząc oświadczenie bo nigdy nie wstydzę się swoich słów. Nieste
                    > ty dawno nie używany nick na tym forum, nie udało mi się zalogować bo zwyczajni
                    > e zapomniałam hasła a dzisiaj mijał termin wykonania ugody, więc na odzyskiwani
                    > e czasu nie miałam. A wierzcie - próbowałam. Nawet nie wiem czy ten nick został
                    > zbanowany, ale może to jest powód dla którego nie udało mi się zalogować na ni
                    > ego? o tym nie pomyślałam... W sumie dobrze że nasunęłyście mi myśl na wpis dod
                    > atkowy gdzie tego nicka mogę zamieścić. Przykre że tak zwyczajnie rozwiałam wsz
                    > elkie spiskowe teorie prawda? Nudno teraz będzie, nie ma się czego domyślać...
                    > Moje słowa za które przepraszam, niestety zostały usunięte z forum. Szkoda. Poz
                    > drawiam. Paulina.
                • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:31
                  alez oczywiscie, ze powinny zostac podane pod nickiem
                  dlaczego? dlatego, ze imie i nazwisko nic absolutnie nie mowi
                  mowi wiecej nick
                  wiec powinny sie podpisac imieniem, nazwiskiem i nickiem
              • myga Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:02
                to byly obrzydliwe pomowienia.
                • pauwaz Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:13
                  smile brawo, fantastyczna pamięć. Na Twoim miejscu nie brnęłabym dalej..... Jakbyś w treść oświadczenia ze zrozumieniem się wczytała, to choćby z tego wywnioskowałabyś że nie o pomówienia tam chodziło...
                  • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:23
                    No to w sumie dobrze...
                    wyborcza.pl/1,75478,9180699,Za_pomowienie_w_internecie_grozi_do_dwoch_lat_wiezienia.html
            • moofka Re: Oświadczenie 15.11.11, 13:51
              myga napisała:

> juz znikly, wnioskuje, ze to paniwaz, ale moge sie mylic...

lol
              jeden z niewielu nikow ktory mi sie z ematki w pamiec wryl
              z powazaniem
              Pani Wąż

pamietam te afere wink
              • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 13:53
                Ja niestety pojawiłam się za późno.wink
              • tosterowa Re: Oświadczenie 15.11.11, 13:54
                co się działo ?big_grin
                • d.o.s.i.a Re: Oświadczenie 15.11.11, 14:01
                  A co to za sprostowanie, jak nie wiadomo o co chodzi i za co sie przeprasza. Ja chce wiedziec, bom wsibska. Niech ktos powie, no!
                  • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:38
                    Już wiem, już wiem, ale nie powiem tongue_out
                    • zdzisnadzis Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:40
                      gadaj! big_grin
                      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:42
                        Wujek google nie kłamie i dostępny dla każdego wink
                      • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:42
                        zdzisnadzis napisał:

> gadaj! big_grin

Jak to własciwie jest z tymi chustami?
                        wink
                    • czarnaalineczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:48
                      mow
                      bo umre i moj pies cie pozwie
                      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:54
                        Google Wam nie działa??
                        • aneta79_1979 [...] 15.11.11, 22:56
                          • gazeta_mi_placi Re: wujek działa... 15.11.11, 23:14
                            Jej, pomyślcie trochę, to wyjdzie Wam wszystko, łącznie ze stałymi nicka Pań smile
                            • aneta79_1979 [...] 15.11.11, 23:30
                              • yenna_m Re: wujek działa... 15.11.11, 23:32
                                pogielo smile zdecydowanie smile
                              • gazeta_mi_placi Re: wujek działa... 15.11.11, 23:38
                                Wydaj w tej sprawie oświadczenie!
                              • donkaczka Re: wujek działa... 15.11.11, 23:52
                                oj nie, za sygnaturke polecialas
              • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 14:49
                O czym to było? Dawaj big_grin
      • rosapulchra-0 Re: Oświadczenie 16.11.11, 10:55
        Tylko niedouczeni naiwniacy myślą, że proxy ich chroni.
    • jowita771 Re: Oświadczenie 15.11.11, 16:42
      A ja tylko tak się dopisuje, żeby nie spadło ze strony, bo lubię pana Zawitkowskiego. tongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 16:44
        A znasz go?
        • owianka Re: Oświadczenie 15.11.11, 17:02
          Ja też lubię. I znam, uprzedzając pytanie. Tzn. znam z kilku wizyt z u niego z dzieckiem. Facet poza fachową wiedzą i podejściem, które mi pasuje, jest istnym zaklinaczem dzieci, przynajmniej mojego.
          • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:46
            Przynajmniej to nie bynajmniej!
            • mathiola Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:12
              Brawo, Gazeta, tylko w złą stronę zapamiętałaś/łeś.
              W tym kontekście to słowo akurat zostało użyte odpowiednio.
    • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:31
      Czy chodzi o tego Pana:

forum.gazeta.pl/forum/f,1017,Opieka_i_pielegnacja_a_rozwoj_dziecka.html
      Co mu babo napisałaś, że aż do sądu poszedł?
    • kali_pso Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:52

...heheheheh..a co? Chciało się być mądrzejszym, wiedzącym lepiej? To i jest "nagroda"wink
      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:53
        Napiszcie w końcu o co poszło.
        Skoro powiedziało się A wypada powiedzieć B.
      • deodyma Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:54
        kali_pso napisała:

>
        > ...heheheheh..a co? Chciało się być mądrzejszym, wiedzącym lepiej? To i jest "n
        > agroda"wink

dokladnie.
        za piekne oczy do sadu sie nie pozywa.
    • minnie_su Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:55
      no sensu to nie ma najmniejszego. rozumialabym jakies sprostowanie - odwolanie tego co powiedzialas z przeprosinami - coby swiadkowie tamtej jatki wiedzieli co jest nieprawda. a tak? co ma z tego wyniknac?
      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:01
        Może tak postanowił sąd w ramach ugody?
      • tosterowa Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:01
        to, że jak masz ochotę, możesz wpisać w google czy tam na fb nazwisko tej pani (i tej drugiej) i mruknąć "o, to ona naruszyła dobra osobiste Zawitkowskiego" (ewentualnie, że chamka tongue_out)
      • pauwaz Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:06
        Treść przeprosin jest zgodna z ugodą podpisaną przed Sądem, nie mam prawa nic w treści zmienić. To nie ja byłam autorem treści.
        • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:32
          I teraz wstydzioch na całe forum E-mama sad
          • 3.14-roman Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:34
            A propos przeprosin nakazanych - pamiętacie to?

https://img299.imageshack.us/img299/4213/lepperprzepraszaczyzbytb2.jpg
            • wioskowy_glupek Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:48
              Ej no dawajcie chociaż na PRIV o co biega bo to ciekawe big_grin
        • mruwa9 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:28
          Spokojnie. pan Z. jest bardzo wrazliwy na punkcie swojego honoru i swojego forumowego folwarczku. Kiedys rowniez odwazylam sie zakwestionowac jego opinie na JEGO forum, co skutkowalo momentalnie jego reakcja i korespondencja na priva ( z grozba procesu wlacznie), nawet sie zastanawialam, czy jej nie upublicznic, bo to bardzo kuriozalne bylo. Takiez to nietykalskie ego.
          No, ale prawdziwa cnota krytyk sie nie boi.
          • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:28
            Troszke dziwne, ale to tego pana problem smile
            • mruwa9 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:32
              tak, ale do momentu, w ktorym swoich problemow nie rozwiazuje cudzym kosztem.
              Jeszcze pare komentarzy i prokuratura W-wa Srodmiescie wysle za mna miedzynarodowy list gonczy wink
              • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:35
                oj tam oj tam
                to kazda gazeta, ktora informowalaby o tresci, jaka zostalaby wypowiedziana i jednoczesnie jaka obraza np konkretnego polityka juz za sam fakt opublikowania tej tresci mialaby proces wink

bez przesady, podanie linka nie jest pomowieniem

za to wstyd jak nic dla pomawiajacych wink
          • czar_bajry Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:34
            Napisz na priv o co biegasmile
            • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:36
              Kto ma napisać?
              • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:42
                gazeta, nie bądź prosię (oswiadczam, ze ja, yenna_m na wszelki wypadek przepraszam i nie mialam na mysli ani nic obrazliwego, ani tym bardziej tego milego i slicznego rozowego zwierza) i przeslij na priv lineczke smile bo ja tez niekumata i nie umiem z wujkiem google gadac (w kazdym razie ja do niego o niebie, on mi o chlebie wink )
                • wioskowy_glupek Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:08
                  No właśnie prosimy smile na priv...
                  • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:12
                    Ale ja nic nie wiem.
                    Trzeba by moderację poprosić żeby nam (to jest nie wszystkim, ale zaufanym forumowiczkom) dała pokasowane wątki do wglądu.
            • nanuk24 Re: Oświadczenie 16.11.11, 01:32
              O! I zjawila sie na strazy pierwsza dewota. Pod twoim oknem juz nic ciekawego sie nie dzieje?
    • owianka Re: Oświadczenie 16.11.11, 06:31
      To Ty jesteś pamciaw a tego postu?

pamciaw
      pamciaw jest nieaktywny
      Fan(ka)

Domyślnie Odp: pielęgnacja noworodka i trudna sztuka karmienia piersią

Klucha ja mam faktycznie chuste i bardzo ja polecam!!! Mam wlasnie nei co innego jak bebelulu - model hamalu. Mysle ze jest najlepszy. Lulu niby fajny ale dla mnie byl trudny w obsludze. Zreszta wazna rzecz - jak juz kupisz - nie zrazaj sie od razu jak Ci dziecko nie bedzie w niej porzadnie lezalo! Wszelkei pytania slij do lasek z bebelulu na maila - one sa b.sympatyczne i fajnie tlumacza. Ja mialam straszny problem z ulozeniem Leny na poczatku zeby mi nie zjezdzala i nie zwijala sie w klebek. Ale sie nauczylam. Teraz jest super.

A Bebelulu polecam jako uzytkownik i jako osoba ktora ma porownanie z innymi chustami. Jezeli pamietasz to bylysmy z Lenka w wydaniu specjalnym dziecka - zakupy. Wlasnie chusty prezentowalysmy. No i bylo wlasnie bebelulu, premaxx i red castle z chust. Pomijajac ceny dwoch pozostalych, moze na oko wygladaja "solidniej" ale celowo pisze to w zawiaskach, bo z praktycznoscia ma sie to nijak.Materialy sztywne, okropnie niewygodne i dla mamy i dla dziecka, sztuczne a nie 100% bawelny - dziekuje w lecie, red castle jeszcze jako tako dalo rade obsluzyc, ale premaxx to jakas porazka. I jak widze w "Dziecku" w ich reklamie napis "produkt roku 2006" to mnie pusty smiech ogarnia i daje do myslenia jak takie klamstwo uchodzi plazem firmom. Chusta premaxx nie nadaje sie do niczego. Tzn, nie wiem czy do niczego ale do noszenia dzieci na pewno nie. Najpierw nie moglam Leny wlozyc do tej chusty bo sie okazala strasznie sztywna a ze Lena juz miala 3 miesiace wiec cala do srodka sie nei miescila to musialam jej nozki jakos na zewnatrz wystawic. Ale to bylo nie mozliwe z racji wlasnie sztywnosci materilalu. Potem jak w koncu z babeczka organizujaca sesje "jakos Lene upchalysmy" , w tej chuscie to ja bylam przerazona i chcialam zeby sie te zdjecia jak najszybciej skonczyly. I nawet na moment nie puscilam luzno chusty. Caly czas podtrzymywalam ja obiema rekami, wlasciwie trzymalam Lene na rekach owinieta w chuste. Tak to wygladalo a nie o to chodzi przeciez tylko wlasnie o to zeby miec rece wolne. Zreszta to na zdjeciach super widac jaka jestem spieta z tych cholernym premaxxem. smile

Dali mi tez nosidelka do prezentacji, ale po probie wlozenia Leny do pierwszego odmowilam. To jest dopiero masakra dla dziecka. Kregoslup, bioderka, doslownie wszystko cierpi. To byla moja opinia "intuicyjna", a w sobote rozmawialam na ten temat z Zawitkowskim. Powiedzial ze za produkcje nosidelek on by do wiezienia wsadzal.
      Zreszta po tej rozmowie na jutro zostalysmy z Lena zaproszone do TVN style na rozmowe z Zawitkowskim pt:"Jak nosic dzieci" Zawitkowski sobie nas zazyczyl bo jest goracym zwolennikiem chust a w sobote wlasnie nas z chusta na tym pikniku obserwowal. Tzn rozmowa bedzie miedzy nim a pania pediatra, a my z Lenka chyba tylko jako eksponaty bedziemy. Zreszta nie wiem. Znajac moje gadulstwo to pewnie wtrace swoje tzry grosze....
      Ale sie rozpisalam....
      • marwiet Re: Oświadczenie 16.11.11, 11:08
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,130717995,130729908,Re_Oswiadczenie.htmlPozdrawiam
        MW
      • pauwaz Re: Oświadczenie 18.11.11, 20:46
        Tak - to ja.
        Pozdrawiam.

• mnb0 Re: Oświadczenie 16.11.11, 13:04
      Co za msciwosc! Nie najlepsza opinie gosciu sobie wystawil. Nie chcialabym miec z kims takim do czynienia ani prywatnie, ani zawodowo.
      • moofka Re: Oświadczenie 16.11.11, 13:22
        mnb0 napisała:

> Co za msciwosc! Nie najlepsza opinie gosciu sobie wystawil. Nie chcialabym miec
        > z kims takim do czynienia ani prywatnie, ani zawodowo.

i oby jak najwięcej takich - internet to tez jest przestrzen publiczna
        a agresja slowna rowniez jest agresja
        przez internet kazdy mysli ze wolno mu bezkarnie opluwac blizniego
        im mniej znaczy tym bardziej jest agresywny i chamski
        co nawet na tym forum widac jak na dloni
        ze przez grzecznosc nickow nie wymienie

Bywasz piekącym jadem trollów
        na internetowym forum
        Wiwat Polonia, frustrata,
        wiwat dąs psychopata
        Jam nieudacznik, grafoman i śmieć
        Tylko tu możesz być Bogiem, na wszystkich podnosisz nogę
        I załatwiasz te sprawę jak pies

Kto z tego napięcia pie...ie ze szczęścia!
        • mnb0 Re: Oświadczenie 16.11.11, 13:51
          Zawsze mozna sie odgryzc, zignorowac lub kliknac na kosz. Ale pozywanie do sadu za wpis na forum, to jak rzucanie sie z przyslowiowa siekiera na muche (czy jakos tak). Reakcja nieadekwatna do czynu.
          • moofka Re: Oświadczenie 16.11.11, 14:02
            mnb0 napisała:

> Zawsze mozna sie odgryzc, zignorowac lub kliknac na kosz.

ale do ktorego momentu?
            i dlaczego w sumie

Ale pozywanie do sadu
            > za wpis na forum, to jak rzucanie sie z przyslowiowa siekiera na muche (czy ja
            > kos tak). Reakcja nieadekwatna do czynu.
          • yenna_m Re: Oświadczenie 16.11.11, 14:07
            niekoniecznie reakcja nieadekwatna do czynu

pamietaj, ze panstwo byli wspolnikami, na forum sie chyba pocieli/szkalowali/licho wie, co sie stalo, ale stalo sie nie za fajnie meidzy nimi, skoro wyniesli jakas prywate w przestrzen publiczna

a niestety to wizerunkowo bardzo zle robi

gorzej, ze panstwo nie pomysleli, ze takie chlapniecie przeprosinami spowoduje ciag dalszy rozbryzgu gowna i ponowne przyklejenie sie tego i owego

jak rowniez skompromituje obie strony w oczach wielu ludzi (wiec poniesie za soba utrate wiarygodnosci jako czlowieka i wplynie bardzo zle na PR)

nie wiem, czy taka byla intencja tej zawartej ugody wink
            • mnb0 Re: Oświadczenie 16.11.11, 14:15
              Bardzo obrazowo to ujelas! big_grin
              • yenna_m Re: Oświadczenie 16.11.11, 14:30
                uslyszalas to ciapnięcie i mlaśniecie, prawda? wink
                • foro-estupido Re: Oświadczenie 16.11.11, 16:39
                  Szkoda, że wcześniej nie zajrzałam do tego wątku.Taki ciekawy,żem cały przeczytałabig_grin

Ale sprawa mnie nie interesuje na tyle,żeby ją szukac po" googlach"wink
            • pauwaz Re: Oświadczenie 18.11.11, 21:20
              yenna_m napisała:

> niekoniecznie reakcja nieadekwatna do czynu

bardzo ubolewam ze nie ma juz tamtych wpowiedzi - same byście oceniły czy adekwatne. To też oczywiście jest subiektywne.
              Ugodę redagowała strona pozywające, czyli Pan Paweł ze swoim adwokatem - może to Wam da do myślenia dlaczego nie zawarł w treści naszych wypowiedzi. My ugodę wypełniłyśmy w 100%. Inaczej nie miałoby to sensu.

> pamietaj, ze panstwo byli wspolnikami,

Nie, nie byłam wspólnikiem. Jestem i zawsze byłam z zupełnie innej branży. Kontakty miałam z PZ przy nagraniach TVN jako matka niemowlaka na macierzyńskim dawno temu w 2006 roku.

> jak rowniez skompromituje obie strony w oczach wielu ludzi (wiec poniesie za so
              > ba utrate wiarygodnosci jako czlowieka i wplynie bardzo zle na PR)

Na moją wiarygodność nijak to nie wpłynęło i nie wpłynie.

>
              > nie wiem, czy taka byla intencja tej zawartej ugody wink

Moja intencja - zakończyć matrix w którym się znalazłam. Dodam że sprawa została umorzona przez Sąd karny zanim jeszcze Sąd zaczął ją rozpatrywać z braku znamion czynu zabronionego czy jakoś tak (nie jestem prawnikiem), ale Powód wniósł zażalenie, do czego miał prawo i sprawa wróciła na wokandę. Wcześniej Sąd odesłał to do mediatora (ok. półtora roku temu), ale wtedy chciałam aby Sąd orzekł i z mojej strony mowy nie było choćby o podjęciu rozmów nt. ugody. Ale jak umorzona sprawa wróciła, po 3 latach marnowania czasu i stania w miejscu ze sprawą, każdy by podpisał ugodę. Nawet nie czując się winnym. Uczucia są jeszcze bardziej subiektywne od prawdy i tego nikt nikomu na szczęście nie zabroni..... smile

Swoją drogą ciekawe doświadczenie widzieć jak pracują sądy. Choć nikomu nie życzę. Rozprawy były raz na pół roku albo i rzadziej. Ale rozpraw były 2. Karna i cywilna. za to samo. W cywilnej nie pamiętam 3 albo 4 różne sędziny rozpatrywały sprawę..... co rozprawa - nowa sędzina..przecież to jakieś szaleństwo...Jak Sędzina która nie słyszała zeznań i zna je tylko z protokołów ma orzekać o winie? W moim pojęciu to się kupy nie trzyma. W tym tempie może za 5 lat by się to skończyło. Szkoda prądu.

Ja już w forach nie biorę udziału i brać nie będę. Nawet na face booku nie mam własnego konta i mieć nie będę. Mam za to pewnie więcej czasu dla moich dzieci bo mi go internet nie zżera.
              Internet jest bardzo niebezpieczny. I to nie są żarty.

pozdrawiam
              Paulina
              • kropkaa Re: Oświadczenie 19.11.11, 00:47
                Pamiętam dwie długaśne dyskusje - nie było opcji, by racja była przyznana stronie przeciwnej. Argumenty, bibliografia, osobiste doświadczenia - nie, moja racja jest najmojsza, bo jest moja. Także nie dziwię się, że nawet mając rację, chciałaś zakończyć to wszystko.
              • marwiet Re: Oświadczenie 19.11.11, 01:09
                Dzięki Paulina, że to napisałaś. Przynajmniej skopiuję.smile
                Moja opinia jest identyczna. Przeliczyłam czas poświęcony na sądy vs. utracone korzyści materialne + wielkie emocje przenoszone na rodzinę. Nie opłaca się. Trzeba zająć się polityką jeżeli ktoś to lubi, żeby coś zmienić. Lepiej pielęgnować własny ogródek.
                I to ja akurat ja jestem byłą wspólniczką, a moje przeprosiny dot. nie tylko wypowiedzi na forum, ale również informacji wysłanej do mediów z poczucia bezsilności. Nie moją chęcią i nie z własnej woli "piorę brudy" publicznie, ponieważ zostałam zobligowana ugodą, a moje wywpowiedzi nie dot. spółki tylko osoby i jej kompetencji.
                Moja rada taka sama i tak samo nie uczestniczę już w forach.

Pozdrawiam
                Marlena Wieteska
    • sanrio LOL 18.11.11, 20:55
      haha, głupota ludzka nie zna granicbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka