Dodaj do ulubionych

Cmentarzysko książek

19.11.11, 21:55
Bylyście?
Warto?

Ja planuje się wybrać w następnym tygodniu, jeszcze nigdy nie bylam.
Interesują mnie glównie powieści i zastanawiam się czy znajdę smile
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: Cmentarzysko książek 19.11.11, 22:36
      ale co chodzi? To film czy miejsce jakies?
    • madame_zuzu Re: Cmentarzysko książek 19.11.11, 22:40
      www.wykop.pl/ramka/263194/zabierz-ksiazki-z-cmentarzyska/
      gdybym była na miejscu, to na pewno poszłabym.
      • pina_colada88 Re: Cmentarzysko książek 19.11.11, 23:27
        Ja również nie jestem na miejscu, ale co to jest 200km smile
    • dorry Re: Cmentarzysko książek 19.11.11, 23:50
      > Bylyście?
      > Warto?

Jak mogłyśmy być skoro napisane jest, że to dopiero od 30 listopada?
      I ta cena - 30zł za wejście jakoś mnie nie zachęca... Nie wiadomo jakie tam będą książki i jak duża ta tarba...
      • spicy_orange Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 12:36
        Cmentarzysko działać będzie tylko w dniach 30 listopada do 23 grudnia 2009

no i to by było na tyle big_grin
        • pina_colada88 Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 17:04
          Nadal się upierasz, że od 30? Możesz to jakoś potwierdzić?

www.historia.org.pl/index.php/kultura-i-sztuka/kultura-i-sztuka/ksiki-i-komiksy/2729-cmentarzysko-ksiek-2011-we-ile-uniesiesz.html
        • pina_colada88 Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 17:04
          Spicy- dopiero rok w Twoim poście zobaczylam, sorki big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • spicy_orange Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 17:13
            a ja już zdążyłam chłopa na nogi postawić, nim doczytałam big_grin ciekawe czy to są cykliczne imprezy?
            • spicy_orange Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 17:14
              eee - dopiero teraz zobaczyłam linke do 2011. Sorry big_grin
        • methinks Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 17:06
          To niezwykle ciekawe.

A jak dziala w 2011?
          • pina_colada88 Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 19:28
            Tak samo.
            Zmienila się lokalizacja- wcześniej bylo w buw-ie, teraz gdzieś na bemowie.
            W sumie i jedna i druga lokalizacja mi nic nie mówi- nie znam Warszawy w ogóle.
            A czy to cale Bemowo jest daleko od Dworca centralnego?
            I jak tam dojechać najlatwiej?

A teraz wygląda tak:
            www.przeczytaneksiazki.pl/?idk=53
            • angazetka Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 19:41
              Dojazd z dworca całkiem niezły, tramwajem 24 to będzie jakieś pół godziny.
    • methinks Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 04:40
      Bylem tam w czwartek ok. 14:00. Tlum taki, ze ledwo mozna sie przecisnac miedzy ludzmi. Glownie staaaare ksiazki, sporo podrecznikow zwlaszcza dla studentow elektorniki/telekomunikacji, troche podrecznikow jezykowych, sporo pierwszych tomow jakiejs encyklopedii dodawanej za darmo do gazety. Powiesci pewnie sa, ale nie trafilem na nic, co by mnie zainteresowalo (zreszta nie po to tam bylem). Troche przewodnikow, ksiazek o tematyce wojennej. Poszedlem bo ktos mi powiedzial, ze jest sporo ksiazek anglojezycznych, ale okazuje sie ze chyba chodzilo mu o podreczniki do nauki jezyka, a nie beletrystyke czy ksiazki popularno-naukowe. Wyszedlem z pustymi rekami, ale widzialem, ze ludzie mieli pelne torby ksiazek. Ogolnie torba jest spora i jesli uda sie Wam znalezc tyle ciekawych ksiazek, zeby zapelnic polowe, to gratuluje (szerokich lub niewybrednych horyzontow).
      • pina_colada88 Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 09:15
        To nie bierze się wlasnych toreb tylko się dostaje?

Czytalam, że rekordzista kiedyś wyniósl 10 książek.
        • pina_colada88 Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 09:16
          160 książek wyniósl.
        • methinks Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 11:31
          Tak, dostaje sie torbe (na wlasnosc wink ) i tylko w niej mozna wyniesc ksiazki, ale to dosc spora troba w stylu Ikea. Pewnie daloby sie w niej zmiescic 160 ksiazek - przeciez nie wiemy jakiej wielkosci byly to ksiazki. Moze sporo jakichs slownikow kieszonkowych, albo nie wiem, tomikow wierszy...
    • mabingo Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 20:39
      Ech! poszłabym gdybym była z Wawy. Kocham książki!
    • mnb0 Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 21:02
      Nie czarujmy sie, wiele ksiazek nadaje sie wylacznie na makulature. Nikt ich nie chce, kraza miedzy biblioteka a antykwariatem, po co to upychac jeszcze po domach? Ja rozumiem jakies biale kruki. Ale wiecie ile ksiazek jest wydawanych co roku? Gdyby chciec to wszystko przechowac, miejsca by zabraklo. Moze faktycznie elektroniczne czytniki rozwiaza ten problem.
    • dorry Re: Cmentarzysko książek 20.11.11, 23:16
      Idea jest fajna, ale zastanawiam się jak z realizacją. Nie podoba mi się, ze nie dokładają książek na bieżąco - może się okazać, że przyjedziesz, kasę wydasz, a tu doopa, bo jakieś smętne resztki akurat się walają....
      Ja co prawda jestem na etapie wyprzedawania ksiażek, więc nie wiem... ale trochę kusi. Dzisiaj też kupiłam jedną na Allegro....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka