Dodaj do ulubionych

Zwykły bohater

02.12.11, 22:16
Obejrzałam wszystkie typy i naprawdę ciężko mi znaleźć zwycięzcę. Wszyscy absolutnie wszysce budzą mój podziw i ogromny szacunek. Nie umiem zdecydować na kogo oddać głos.
Najbardziej chyba "podoba" mi się pani która pomogła listonoszowi, taka "baba z jajem" A Wy macie swoje typy?

www.ticker.7910.org/as1cAb20euJ0010NTBkanwwMDA1MjVkOXxTYW5kcmE.gif
Obserwuj wątek
    • chloe30 Re: Zwykły bohater 02.12.11, 22:17
      Głosuję tylko na forumkę L.E.A, jak jednego dnia zapomniałam to strasznie zła byłam
      w poniedziałek finał smile
      • sharpless6 Re: Zwykły bohater 02.12.11, 22:27
        Ja też mam swój typ smile i codziennie głosuje
    • solejrolia Re: Zwykły bohater 02.12.11, 22:29
      Głosujemy codziennie na Edytę, to nasza koleżanka forumowa L.E.A. I mamy głęboką nadzieję, że wygra!
      Edytko- trzymamy kciuki! kiss
    • moofka Re: Zwykły bohater 03.12.11, 07:45
      ja najbardziej podziwiam tych, którzy w danej chwili nie zawahali sie pomoc obcemu czlowiekowi to jest prawdziwie bezinteresowne bohaterstwo - ratujaca listonosza, czy ten chlopak, ktory wskoczyl do lodowatej rzeki wyciagac kobiety z tonacego samochodu - mysle, ze naprawde malo kogo stac na taki czyny, a czesto te minuty decyduja o czyims zyciu badz smierci
      czytalam tez historie tego chlopaka ktory wyciagnal z plonacego mieszkania matke z dzieckiem, kiedy inni stali i sie gapili - to budzi moj ogromny podziw,
      nie wiem, czemu tez trzeci z nominowanych w kategorii chlopak zrezygnowal z udzialu w akcji
      • zona_mi Re: Zwykły bohater 03.12.11, 07:55
        moofka napisała:

> ja najbardziej podziwiam tych, którzy w danej chwili nie zawahali sie pomoc

Ja też podziwiam.

Jednak także uważam, że czasem łatwiej podejmuje się natychmiastową decyzję, a żmudne, codzienne, wielotygodniowe/miesięczne/roczne bohaterstwo pełne paskudnej często prozy życia wydaje mi się bohaterstwem trudniejszym do realizowania - nie tak spektakularnym i krótkotrwałym jeśli chodzi o sam czyn.
        • moofka Re: Zwykły bohater 03.12.11, 08:08
          no trudno o taryfikator dobrych uczynków smile
          kazdy ma prawo miec swoja definicje bohaterstwa
          nie wiem, czy przecietnego czlowieka stac na skok w ogien czy do lodowatej wody w obronie anonimowej obcej osoby
          ilez to razy biadoli prasa po jakims nieszczesciu ze znieczulica, ze nikt nie zareagowal
          a zycia juz nic nie wroci

• iin-ess Re: Zwykły bohater 03.12.11, 11:21
            jestem zdecydowanie za panią, która rzuciła się na zbirów i za chłopakiem który wskoczył do wody. dziewczyna, która pomogła temu niepełnosprawnemu chłopakowi to dla mnie porażka w finale..
            • melancho_lia Re: Zwykły bohater 03.12.11, 14:14
              ten niepełnosprawny to niestety zdaje się oszust- można tu poczytać:
              forum.gazeta.pl/forum/w,615,130782427,130782427,Kaczmarek_Nie_Kaczmarek_Jak_sadzicie_.html
              Mam nadzieję, że organizatorzy coś z tym zrobią...
          • zona_mi Re: Zwykły bohater 05.12.11, 22:22
            > no trudno o taryfikator dobrych uczynków smile

Na szczęście podzielili na kategorie, bo faktycznie trudno.
            Ale się cieszę, ze Lea zwyciężyła smile
          • methinks Re: Zwykły bohater 06.12.11, 12:50
            To nie do konca kwestia znieczulicy. Paradoksalnie im wiecej swiadkow tym mniejsza szansa, ze ktos zareaguje. Kazdy sadzi, ze ktos inny potrafi lepiej pomoc i w rezultacie nikt nic nie robi. Kiedy swiadkow jest malo, prawdopodobienstwo udzielenia pomocy rosnie, bo swiadkowie maja swiadomosc, ze tylko oni sa w stanie pomoc.
        • freakwave Re: Zwykły bohater 05.12.11, 16:52
          mysle zona ze jednak trudniej wejsc w ogien czy wskoczyc do lodowatej rzeki i z narazeniem swojego zycia ratowac zycie innych, niz codziennie wspierac biednych ludzi pomoca, to troche inny level bohaterstwa, z jednej strony mamy szybkie dzialanie wbrew podstawowym instynktom z drugiej codzienne dbanie o to aby komus zylo sie lepiej i ja znaku rownosci bym tu nie postawil, dla mnie wiekszym bohaterem jest jednak ten, kto narazajac swoje zycie i zdrowie niesie pomoc innym.
          • iin-ess Re: Zwykły bohater 06.12.11, 11:54
            a ktoś wie, dlaczego ten chłopak od palącego się samochodu zrezygnował?
          • imasumak No chwilunia 06.12.11, 16:08
            Ale były przecież kategorie - fair, obywatelska i bohaterska.
            I nie ma co wartościować, który typ bohaterskiej postawy jest lepszy.
            • iin-ess Re: No chwilunia 06.12.11, 18:36
              imasumak napisała:

> Ale były przecież kategorie - fair, obywatelska i bohaterska.
              > I nie ma co wartościować, który typ bohaterskiej postawy jest lepszy.

tak, ale chłopak od mieszkania, od babci z noga i dziewczyna od niepełnosprawnego chłopaka mi nijak to bohaterstwa nie pasują zwykła rzeczy- jeśli to są bohaterskie czyny to już naprawdę ten świat schodzi na psy..
              To moje zdanie.
            • freakwave Re: No chwilunia 06.12.11, 19:27
              ja tak w ogole oftopowo w kontekscie konkursu smile wypowiedzialem sie, ze dla mnie dzialanie przeciw podstawowym instynktom w celu ratowania zdrowia i zycia ludzkiego jest najwiekszym bohaterstwem, no ja tak uwazam, skoro byly kategorie to jest to ok smile
    • piekielna-diablica Re: Zwykły bohater 03.12.11, 12:02
      Ja głosuję na Edytę smile Dzięki niej mogłam pomóc pewnej mamie z trójką maluchów w wyprawce szkolnej - gdyby nie Edyta i jej zaangażowanie w sprawy zwykłych ludzi w życiu nie wiedziałbym o istnieniu tej rodziny - dzieli nas prawie 500 km
      • jjod Re: Zwykły bohater 03.12.11, 12:27
        Ja z tej listy WYKREŚLIŁABYM:
        Dominik Szynk z Kępna, który powiadomił właściciela o błędnej cenie mieszkania wystawionego na aukcji w serwisie internetowym. Cena była zaniżona tysiąckrotnie (tak,k tak, wiem, że to kategoria fair, ale moim zdaniem nie zasługuje to na miano bohaterstwa).
        Żałuję, że nie zagłosowano na tego faceta, to jego strona internetowa (był zgłoszony): www.listydomikolaja.pl/ . Facet naprawdę sympatyczny, ciepły, pomocny, pomógł naprawdę dużej liczbie dzieci.
        • malgorzata9 Re: Zwykły bohater 03.12.11, 13:48
          Edytasmile
    • el_jot Re: Zwykły bohater 03.12.11, 13:48

Dla mnie numerem 1 jest chłopak, który wyciągnał 2 kobiety z wody. Naraził swoje życie. Szczerze podziwiam.
    • melancho_lia Głosujcie na EDYTĘ!!! 03.12.11, 14:13
      www.zwyklybohater.pl/zwyczajna-ale-niezwykla
      To forumka z pomocnych- l.e.a- to co robi dla rodzin ze swojego regionu i ogrom pomocy jaka organizuje zasługuje na wszelkie nagrody.
      • aneta-skarpeta Re: Głosujcie na EDYTĘ!!! 05.12.11, 16:59
        ja zaglosowałamsmile
    • sharpless6 Re: Zwykły bohater 05.12.11, 16:15
      dzisiaj po 20 na TVN jest chyba finał
    • aneta-skarpeta Re: Zwykły bohater 05.12.11, 16:54
      nie ogladałam wszystkich, ale babę od listonosza tak i mi sie babeczka bardzo podobała
      • azjaodkuchni Re: Zwykły bohater 05.12.11, 17:16
        Głosowałam, powiem na kogo smile moim faworytem jest żyjącą zwyczajnie niezwykła Lea.
    • klubgogo Re: Zwykły bohater 05.12.11, 18:03
      Zagłosowałam na pana, który uratował z wody tonące kobiety, reszta z kandydatów nie była dla mnie aż tak bohaterska.
      • foro-estupido Re: Zwykły bohater 05.12.11, 18:55
        YYY ale o co chodzi?Kto wymyślił ten "plebiscyt"
        Tefałen?
    • cygarietka Re: Zwykły bohater 05.12.11, 22:26
      Domniemywam ,że zwycięstwo Edyty, to w dużej mierze dzięki ematkom. Ale była zaskoczona, aż miło takim wręczać nagrodę.
      www.ticker.7910.org/as1cAb20euJ0010NTBkanwwMDA1MjVkOXxTYW5kcmE.gif
      • mamaemmy Brawo L.e.a :) 05.12.11, 22:43
        Super,dało cos to nasze wspólne wysyłanie wici i klikaniesmile
        • schiraz Re: Brawo L.e.a :) 05.12.11, 22:49
          Dziewczyna odwala od wielu lat kawał dobrej roboty, i to nie okazjonalnie a cały rok. Znam ją z jej działań od lat, jest niesamowita, mam nadzieję, że teraz, kiedy wygrała będzie miała siłę zmierzyć się z dobrymi i złymi rzeczami, które ją spotkają tak jak od lat mierzy się z biedą, którą widzi. Gratuluję Lea! Z całego serca gratuluję, Babo należało Ci się jak nie wiem co! smile
          • gwen_s Re: Brawo L.e.a :) 06.12.11, 09:07
            i ja gratuluję smile
            Właśnie obejrzałam ddtvn, Edytka o emamach nie zapomniała smile
    • mamalgosia mój typ 06.12.11, 09:45
      własnie wygrałsmile)
      • gabi683 Re: mój typ 06.12.11, 09:48
        mamalgosia napisała:

> własnie wygrałsmile)

barvo wielkie tyle dobrego robi i w końcu ja zobaczyłam,świetna jest i nagroda jej się należała smile))))))))))))))))))
        • iin-ess Re: mój typ 06.12.11, 11:52
          wygrał ten gość który poinformował gościa, że sprzedaje mieszkanie za 600zł? Doprawdy? Świat schodzi na psy..
          Co do reszty laureatów się jak najbardziej zgadzam, ale to... żenada
          • moofka Re: mój typ 06.12.11, 13:13
            iin-ess napisała:

> wygrał ten gość który poinformował gościa, że sprzedaje mieszkanie za 600zł? Do
            > prawdy? Świat schodzi na psy..

prawda? tez mnie to zaszokowalo
            musi mial mocne wsparcie

> Co do reszty laureatów się jak najbardziej zgadzam, ale to... żenada
          • imasumak Re: mój typ 06.12.11, 16:13
            A już kompletnie rozwaliło mnie to, że ponoć był on dlatego taki fair, bo przecież mógł kupić ten apartament za 599 zł i nie skorzystał. Jest to bujda na resorach - nie da się nabyć nieruchomości na aukcji internetowej.
            • iin-ess Re: mój typ 06.12.11, 18:38
              imasumak napisała:

> A już kompletnie rozwaliło mnie to, że ponoć był on dlatego taki fair, bo przec
              > ież mógł kupić ten apartament za 599 zł i nie skorzystał. Jest to bujda na reso
              > rach - nie da się nabyć nieruchomości na aukcji internetowej.

Ale, że ich znajomi mówili trzeba było skorzystać z okazji ja bym czemu nie kupiliście- współczuje im znajomych. ktoś kto by zrobił cos takiego musial by byc pierwszej wody oszustem i złodziejem.
            • spartanka4 Re: mój typ 06.12.11, 18:43
              "musi mial mocne wsparcie "
              ...znam, chłopak jest informatykiem sad
              beznadzieja a co z dziewczyną która pomaga i za własną kasę remontuje świtelicę
              nawet nie oglądałam
              żenada tvn i BPH
              • mamaemmy a o kim mówila Lea? 06.12.11, 19:54
                nie przypadkiem o tej dziewczynie co remontuje świetlice?,że jej pomoga-tzn nie tylko ona,ale oni też stwierdzili to samo..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka