Dodaj do ulubionych

dziury po klipsie

10.12.11, 17:09
...takim zabezpieczającym. W ciuchu. Jestem tak w[...], że aż mi para uszami bucha.

Kupiłam wypatrzony ciuch (cena regularna, taka sobie średnia, ciuch wypatrzony, bo mam już jeden z innym kolorze, się sprawdza) w sklepie stosującym okrągłe, szare klipsy zabezpieczające. Klips zapięty na plecach. Czasami pamiętam o sprawdzaniu przy kasie, ale tym razem odpuściłam z roztargnienia, byle zapłacić i wracać do domu. Ciuch leżał i czekał na pranie ponad tydzień. Wczoraj poodcinałam ładnie metki (nie lubię metek), wsadziłam ciuch do siateczki, wyprałam (superdelikatnie, program dla jedwabiu).

Prasuję - i co widzę?!!!

Ślady po klipsie!!!

Jakby kobra użarła!

No żesz [wstawić co kto lubi mówić w stanach silnego wzburzenie emocjonalnego].

Wątek z cyklu "chcę się wyżalić" tudzież "a wy tak też miewacie?" oraz "i co teraz?" smile

Obserwuj wątek
    • ib_k Re: dziury po klipsie 10.12.11, 17:13
      zdarzyło mi się raz, zareklamowałam w sklepie i wymienili
      • hellulah Re: dziury po klipsie 10.12.11, 18:26
        No, ale ja już poodcinałam metki, a zakup był ponad tydzień temu (czy jakoś tak, ale na pewno nie wczoraj czy nawet przedwczoraj) i nie wiem nawet, czy nie wywaliłam paragonu.

Wiem, głupota. Powinnam była sprawdzić, choćby w domu. Kiedyś miałam już podobne zdarzenie, i potem długo pilnowałam przy kasie, czy są te dziury czy nie. A tu znowu smile

(wiem, to niepoważny temat; nie, nie mam aktualnie większych zmartwień, którymi chciałabym się dzielić na forum smile )
        • lelija05 Re: dziury po klipsie 10.12.11, 19:10
          To jest poważny temat, ja bym się też wkurzyła, zwłaszcza jakbym wydała kupę kasy a tu dziura w miejscu, którego ukryć się nie da.
    • thegimel Re: dziury po klipsie 10.12.11, 19:29
      Mnie też się zdarzyło kupić bluzkę z dziurą po klipsie. Bluzki przez jakiś czas nie nosiłam (była to letnia tunika, a maj 2010 był chłodny). Poszłam wymienić po miesiącu chyba. Wymienili bez problemu. Był to H&M. Takie dziury to często podobno ślady po próbie usunięcia klipsa w przymierzalni przez złodziei. Pomimo braku metki spróbuj wymienić - przecież nawet jakby metki były, to i tak bluzka z dziurą już nie sprzedadzą raczej.
      • dziennik-niecodziennik Re: dziury po klipsie 10.12.11, 22:44
        dokładnie, spróbuj spróbuj. co Ci szkodzi, najwyżej powiedza ze przykro nam bez paragonu nei przyjmiemy czy cos. a moze sie uda i wymienią?
      • pitahaya1 Re: dziury po klipsie 10.12.11, 23:26
        thegimel napisała:

Pomimo
        > braku metki spróbuj wymienić - przecież nawet jakby metki były, to i tak bluzka
        > z dziurą już nie sprzedadzą raczej.

Sprzedadzą, sprzedadzą, nie martw się. Zwróciłam kiedyś sprzedawczyni uwagę, że bluzka ma dziurę, najprawdopodobniej od rozdarcia przy szwie. Pani złożyłam i odłożyła na półkę między inne bluzki.
        Jakieś dwa tygodnie temu kupowałam synowi kurtkę. Chłop spory to i kurtka solidna. Jako, że rozmiar był nie ten, poprosiłam o większy. Pani przyniosła właściwy ale...przy kurtce brakowało wpinki zimowej. Sprawdziłyśmy pozostałe kurtki na wieszaku w sklepie i co druga wpinki nie miała. I co? Pani przepięła do mojej a tę bez wpinki powiesiła na wieszaku. Drugi może nie zauważy i kupi.
    • shellerka Re: dziury po klipsie 10.12.11, 23:37
      ZAWSZE patrzę na ręce kasjerce. Wcześniej sprawdzam w przymierzalni gdzie klips i ZAWSZE przewiduję możliwość uszkodzenia. Stąd ZAWSZE big_grin patrzę na ręce kasjerce.

tak naprawdę to ZAWSZE patrzę na ręce kasjerce, bo jakby dziurka była, ale mała, to nauczona doświadczeniem i naukami "mundrzejszych" ode mnie targowałabym się o rabacik wink
      • bi_scotti Re: dziury po klipsie 11.12.11, 17:13
        A tej dziurki sie nie da ten-tego artystycznie zacerowac? Z zamierzchlego dziecinstwa pamietam, ze byly takie punkty cerowania artystycznego (jeden np. na roku Tamki i Topiel - tam tez nosilam mamie guziki do tzw. "obciagania" zeby byly pokryte tym samym materialem, co sukienka a potem swoje swetry do artystycznego przyszywania lat na lokciach). Te kobiety, ktore to robily byly faktycznie niesamowite - efekty byly amazing! Teraz mam kolo siebie takiego starszego pana, ktory podobnie reperuje np. jeans i inne tego typu "twarde" materialy - nie wiem jak to robi ale dziurki, przetarcia, przypadkowe przeciecia znikaja jak sen zloty ...
        • dziennik-niecodziennik Re: dziury po klipsie 11.12.11, 19:30
          mozna i byc moze bedzie trzeba (chociaz zrozumialam ze to jedwabne albo inne megadelikatne, nie wiem czy to sie w ogole ceruje). tym niemniej dziewczyna kupiła bluzkę z defektem a zapłaciła jak za pełnowartościowy towar. byloby nielogiczne chociaz sie nie upomniec o wymianę na towar pełnowartosciowy lub chociaz częściowy zwrto pieniedzy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka