Dodaj do ulubionych

społeczna znieczulica

• wiecznie-zapominam-login moje zmagania :D 15.12.11, 16:01
      Znieczulica jest nie przeczę no ale nie ma co sobie tym psuć nerwów bo to odbije się wyłącznie na tobie.
      W czasie ciąży sporadycznie wnerwiałam się ludzką znieczulicą ale szczególnie wkurzyło mnie zachowanie kasjerki (carrefour) w kasie dla uprzywilejowanych gdzie uniemożliwiała mi (w zaawansowanej ciąży) zrobienie zakupów poza kolejką przesuwając taśmę tak abym nie mogła położyć zakupów (miałam tylko kilka bananów) kobieta to robiła z premedytacją, mówiłam że jestem w ciąży (widać także było) i chcę skorzystać z pierszeństwa, kobieta uśmiechała się szyderczo i mnie olała więc dałam jej te banany do ręki i kazałam "przybić kod" babsko było oburzone (w kasie dla kobiet w ciąży ja jedyna byłam ciężarna a kolejka długa) Oczywiście później poinformowałam o zaistaniałej sytuacji kierownictwo big_grin a co no sorry ale skoro już tworzą takie kasy to niech sadzają w nich osoby chociaż minimalnie życzliwe

Najmilsze zachowanie odnośnie mojej ciązy zdarzyło się jak już nie byłam w ciąży smile ale miałam jeszcze troszeczkę brzuszek............ jak wsiadłam do autobusu to starsza pani zerwała się ż siedzenia i kazała mi usiąść ...uśmiechnełam się i powiedziałam że ja już nie jestem w ciązy że urodziłam niedawno smile podziękowałam i kobieta usiadła spowrotem smile Zachowanie tej pani przywróciło mi nieco wiarę w ludzi i ich opiekuńczy stosunek do ciężarówek big_grin Dziękuję jej za to smile

W ciąży wiedziałam że i tak mi nikt miejsca nie ustąpi więc jeździłam do lekarza czy badania taksówką, zakupy polecam internetowe (hipermarkety mają opcje dostawy za darmo jeżeli kupujesz za 100 zł lub więcej a promocje są jak z gazetek) no chyba że wolisz wersję samodzielną z opcją użerania się z nieuprzejmymi często ludźmi smile
      • wiecznie-zapominam-login Re: moje zmagania :D 15.12.11, 16:05
        a jak widzę na końcu kolejki dla uprzywilejowanych kobietę w ciąży albo z malutkim dzieckiem (za innymi nieuprzywilejowanymi) to podchodzę od tyłu do kasjera i mówię że na końcu stoi ktoś uprzywilejowany, raz się tylko babsko obruszyło z tekstem "no to co to niech tu przyjdzie" ale po chwili sama zawołała big_grin
        • inka.32 Re: moje zmagania :D 15.12.11, 16:22
          jestem pod wrażeniem że są jeszcze ludzi nie wyzbyci całkiem empatii..
          szczegolnie jeśłi chodzi o zwracanie uwagi sprzedawcom , kasjerom że jest ktoś uprzywilejowany..takie rzeczy nieczęsto się zdarzają
          wszystkiego dobrego
          • foro-estupido Re: moje zmagania :D 15.12.11, 16:39
            No więc moja droga.Przede wszystkim NIE TO FORUMwinkTu ci napiszą,że po co łazisz(za przeproszeniem) w tej ciąży sama,że gdzie małżonek szanowny i takie tam popierdółki.
            A same się kiedys na pewno wku.ły o towinkNo 3/4 z nich.
            Cóż ci poradzic?Niestety trzeba upominac się o swoje.Ja wychodziłam z założenia,że w takim np markecie i tak mnie nikt nie zna i nie zapamięta,więc jak trzeba było to się upominałamwink
            A jak miałam zły dzień to temu przedemną(który widział,że w wysokiej ciąży jestem)powiedziałam cosik dobitniewink A co?!tongue_out
            • lacitadelle Re: moje zmagania :D 15.12.11, 16:41
              > A jak miałam zły dzień to temu przedemną(który widział,że w wysokiej ciąży jest
              > em)powiedziałam cosik dobitniewink A co?!tongue_out

Oł je! I dzięki temu potem ten ktosik na pewno był bardzo uprzejmy i pozytywnie nastawiony do innych kobiet w ciąży.
              • wiecznie-zapominam-login Re: moje zmagania :D 15.12.11, 16:48
                > Oł je! I dzięki temu potem ten ktosik na pewno był bardzo uprzejmy i pozytywnie
                > nastawiony do innych kobiet w ciąży.

ten ktoś i tak był negatywnie nastawiony do kobiet w ciąży i to jest jego prywatna sprawa o ile tego negatywnego nastawienia nie demonstruje siedząc jako kasjer w kasie z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży i całą swoją osobą pokazując że ma gdzieś znaczenie wielkiego napisu i obrazka pod którym siedzi
              • foro-estupido Re: moje zmagania :D 15.12.11, 17:17
                lacitadelle napisała:

> Oł je! I dzięki temu potem ten ktosik na pewno był bardzo uprzejmy i pozytywnie
                > nastawiony do innych kobiet w ciąży.

Oł je! no to mam nadzieję,że znajdzie sie druga taka jak ja co "wielmożnego"ktosia OPR jeszcze raz aż się nauczy.ZWŁASZCZA kiedy jak wół napisane,że kasa z pierwszeństwem
          • ona3010 eh ten jad bab 15.12.11, 16:43
            baby to żmije jednak...
            widzisz i po co sie skarżysz? bedziesz matka masz miec przesrane tak do konca a kobiety beda kiwac głowami ze tak musi byc bo tego chciałaśsmile
            Kazda ci powie... ze ja w 9 miesiacu ciazy to byłam robokopem i dawałam rade i ty tez musisz tongue_out Nos te paczki i nie narzekaj bo sama tego chciałas tongue_out
            Kobietom nie wolna sie skarzyc!!!! smile
            ja jak byłam w ciazy wymuszałam uprzywilejowanie w kolejkach i wszedzie gdzie sie dało w koncu to tylko pare miesiecy wink
            • mama_kotula Re: eh ten jad bab 15.12.11, 17:12
              Cytat
              Kazda ci powie... ze ja w 9 miesiacu ciazy to byłam robokopem i dawałam rade i
              > ty tez musisz tongue_out

Bzdura, nikt tak nie napisał. Przeczytaj wątek może najpierw, zanim się wypowiesz i oplujesz innych.

Cytat
              ja jak byłam w ciazy wymuszałam uprzywilejowanie w kolejkach i wszedzie gdzie sie dało w koncu to tylko pare miesiecy wink

Ja nie wymuszam, ja proszę. Ale autorce wątku korona spada z głowy, jak ma poprosić.
            • gazeta_mi_placi Re: eh ten jad bab 15.12.11, 18:10
              Póki co to inne kobiety nie odpowiadają za to, że dana Pani jest w ciąży.
              Najczęściej odpowiada za ten stan mężczyzna. Ale mężczyzn zaskakująco mało się atakuje na tym forum, nawet jak jest sytuacja typu chore dziecko a praca matki, to matki w pierwszym rzędzie mają pretensje do "teściowej która nie została z dzieckiem" (czyli innej kobiety) niż do ojca dziecka.
              Gdyby mężczyźni angażowali się w pomoc (przynajmniej w końcówce ciąży) ciężarnej partnerce nie byłoby tylu postów, że dziewiąty miesiąc ciąży, na zewnątrz zamieć a ona musi iść po mleko dla starszego dziecka bądź inne zakupy.
        • jdylag75 Re: moje zmagania :D 16.12.11, 08:33
          A mnie kiedyś kasjerka, chyba w Tesco, z łzą w oku prosiła żebym podeszła do kasy dla uprzywilejowanych ( 9 miesiąc, brykający 3-latek i ja próbująca umęczyć się tak, żeby już Fenoterol przestał działać), mówiła, ze dostanie ochrzan od obsługi kas, że mi się należy itd, no kurcze człowiekowi nie dogodzi. Oczywiście pomogłam kobiecie, mimo 9-go miesiąca.
          • gazeta_mi_placi Re: moje zmagania :D 16.12.11, 11:12
            A gdzie ojciec owego brykającego trzylatka i tego w brzuchu? Nie może przynajmniej w samej końcówce ciąży wstać wcześniej do pracy i zrobić ciężarnej żonie w końcówce ciąży zakupy spożywcze, żeby nie musiała się mordować w sklepie z dużym brzuchem i owym rozbrykanym trzylatkiem? Gdzie do cholery Wasi mężowie (wersja dla Mia_siochi - partnerzy życiowi)?
            Czy znowu jakiś:
            -marynarz
            -kierowca TiR-a który wyjechał w trasę na Biegun Północny
            -żołnierz na misji w Afganistanie
            -porzucona samotna matka?

Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby w takiej wyjątkowej sytuacji jak końcówka ciąży plus uciążliwy trzylatek normalny odpowiedzialny myślący facet nie zrobił ciężarnej zakupów.
            No, chyba że jest od "wyższych" rzeczy niż zakup mleka i chleba dla żony i dziecka w Tesco lub osiedlaku.
            Jak podnoszę ten argument to mam pecha bo często trafiam na Pana męża forumowiczki typu żołnierz w Afganistanie lub pracujący po 14 godzin na dobę i w takich porach, że wszystkie sklepy pozamykane.
    • ila79 Co też Ci przyszło do głowy 15.12.11, 17:56
      żeby tutaj takie problemy roztrząsać?? Przecież wiadomo, że wszystkie ematki w ciąży pracują do porodu, śmigają po marketach z wiatrem we włosach itp. Przecież ciąża to nie choroba! I oczywiście wszyscy są dla nich super empatyczni! Mam nadzię, że nie tak jak dla mnie w przychodni, dzień przed terminem porodu. Dopadła mnie grypa, wysoka gorączka, do tego brzuch jak na trojaczki. Zawlekłam sie do przychodni. Lekarka widząc w poczekalni w jakim jestem stanie poprosiła pacjentów, żeby mnie przepuścili. Gdzie tam! Wzburzenie, rewolta! to już nawet nie ja prosiłam, tylko lekarka! Wkońcu sie wkurzyła i kazała mi wejść. Myślałam, że mnie te harpie zabija wzrokiem jak wyszłam z gabinetu.
      No cóż tam widocznie ematki siedziały...
      • gazeta_mi_placi Re: Co też Ci przyszło do głowy 15.12.11, 18:05
        Na chamstwo możesz trafić wszędzie, w ciąży lub bez, w Polsce lub zagranicą. Naprawdę.
      • stukostrach-jeden Re: Co też Ci przyszło do głowy 15.12.11, 18:53
        Super, tyle że inka nie pisze o kolejce do lekarza, kiedy padasz, nie pisze o jakiejkolwiek potrzebie pomocy ( supermarket) tylko, ze bezczelni wink ludzie wymijali JĄ krocząca powoli matronę wraz z mężem i ośmielili nie spojrzec sie przez płaszcz na ciążowy brzuszek z fasoleczką i nie przepuscili w kolejce!
        Jak sie źle czujesz to się nie łazi po supermarkecie z mężem, zwłaszcza budowlano meblowym. Te lampy mozna kupic równie dobrze za miesiąc. Mąż mógł postac w kolejce a ty mogłaś usiąść, tylko nie pisz że w meblowym nie ma działu z krzesłami.
        Swoją drogą , Inko gdzie ty zyjesz jak zauważyłaś znieczulicę wobec ciężarnych JUŻ w 9 miesiącu.
      • okruszek_h Re: Co też Ci przyszło do głowy 15.12.11, 19:23
        Czytając co niektóre posty dziwię się, ze piszą je kobiety.
        Zgadzam się że niektóre ciążarne nadużywają swoich przywilejów, choćby L4 od pierwszego m-ca ciąży, pomijając oczywiście kobiety, ktore wykonują ciężkie pracę fizycznę.
        Jednak ustąpienie miejsca w autobusie, kolejce, podniesienie przedmiotu i przeniesienie przez próg wymaga tak wielkiego poświecenia???I dlaczego nie można zrozumieć kobiety w ciąży , starszej osoby, inwalidy , czy kobiety z małym dzieckiem,że w długich kolejkach, w gorące dni, czy choćby w zatłoczonym autobusie może im być zwyczajnie cieżej niż pozostałym. Przeraża mnie taka wszechobecna znieczulica, którą matki, ojcowie i oczywiście emamy przekazują swojemu potomstw.
        Pamiętam, ze jako dziecko rodzice uczyli mnie empatii, może to błąd, może powinni nauczyć mnie przepychania się łokciami i nie zwarzania na innych.
        • nowapanna Re: Co też Ci przyszło do głowy 15.12.11, 20:00
          Ciezarna z duzym brzuchem powinna dla dobra spoleczenstwa zamknac sie w domu i czekac do rozwiazaniawink)
          wszelkie zakupy powinien robic tylko i wylacznie maz,wszelkie sprawy w tym wizyty u lekarza powinna zalatwiac onlinewink)))))
          Zawsze tez powinna miec w kieszeni gotowke,zeby oplacic czyjas "zyczliwosc" jesli przez swoja glupote znajdzie sie w sytuacji wymagajacej pomocywink
          Do autorki watku-rozumiem Cie doskonale.Chodzi o zwykla ludzka zyczliwosc.
          Pamietam jak sama z wielkim brzuchem stalam w mega kolejce do kibelka w Tesco.Mialam ch..wy nastroj i nie mialam odwagi nikogo prosic o przepuszczenie- pojawila sie wtedy sprzataczka/babcia klozetowa-obrzucila pogardliwym spojrzeniem baby w kolejce do kibelka i poprosila mnie,zebym za nia poszla.Otworzyla mi kluczem drzwi do sluzbowego wychodka.
          I to chyba tyle w tym temaciewink
          • ona3010 Baba dla baby to żmija 15.12.11, 20:52
            dokładnie to!.
            I co ma do tego jej maż?? co m do tego ze poszła na zakupy? a jak kobieta nie ma meża to co??
            chodzi tu o zwykła życzliwosc i ludzkie podejscie do ciezarnej...
            nie rozumiem co kogo boli przepuscic kobiete w ciazy.
            Ale baby ci zarzuca ze jestes rozczeniowa i wymagasz zbyt wielesmile
            • phantomka Re: Baba dla baby to żmija 15.12.11, 22:18
              No i jak widać po dyskusji, autorka ma racjęsmile Niestety też to zauważam, w ciąży nie jestem, pomocy nie potrzebuję, ale widzę, jak ludzie potrafią ignorować innych wokół i to nie jest wcale fajne. Czy komuś korona z głowy spadnie, jak pomoże, ustąpi, podniesie? Ja widocznie jestem dziwakiem, bo mi takie gesty sprawiają przyjemność.
              • nutka07 Re: Baba dla baby to żmija 15.12.11, 22:42
                Ja sie z Toba zgadzam, ale uwazam ze w opisanej tu sytuacji autorka jest troszeczke przewrazliwiona i zmeczona ju ta ciaza wink

• sadosia75 Re: Baba dla baby to żmija 15.12.11, 22:46
                Autora by miała rację gdyby raczyła poprosić kogokolwiek o przepuszczenie w kolejce itp.
                Ale NIE. bo autorka liczyła widocznie na to, że telepatycznie inni wyczują, że ona jest w ciązy i czuje się fatalnie.
                A teraz zbiegły sie współczujące i na bank telepatycznie wyczuwające nastoje i samopoczucie innych i na hurra walą tekstami jak to kobieta kobiecie wilkiem...
                No bo kobieta kobietę to też telepatycznie prawda?
            • madzioreck Re: Baba dla baby to żmija 16.12.11, 00:24
              > I co ma do tego jej maż?? co m do tego ze poszła na zakupy?

A TO ma, że tam BYŁ, a jednak autorka w pierwszej kolejności wymaga od obcych, zamiast od męża, żeby podszedł żwawiej do tego nieszczęsnego sprzedawcy.
              • gazeta_mi_placi Re: Baba dla baby to żmija 16.12.11, 05:47
                Może faktycznie jej mąż jest niedorajdowaty zatem autorka bała się, że nie będzie w stanie sam (bez żony przy boku) wyartykułować problem z jakim przyszedł do Pana z obsługi.
          • madzioreck Re: Co też Ci przyszło do głowy 16.12.11, 00:26
            > Zawsze tez powinna miec w kieszeni gotowke,zeby oplacic czyjas "zyczliwosc" jes
            > li przez swoja glupote znajdzie sie w sytuacji wymagajacej pomocywink

Rozumiem, że pan przywożacy meble powinien usługę wykonać za darmo. To się teraz nie nazywa usługa, tylko "życzliwość". Niech się życzliwością wykazuje również taksówkarz, pan od prania dywanów (przecie go wzywa bo sama nie może wyprać dywanu, to niech pan wypierze za darmo), no i kosmetyczka niech za darmo pedikiur zrobi, bo ciężarnej samej trudno - wszak to tylko parę machnięć pilniczkiem...
            • gazeta_mi_placi Re: Co też Ci przyszło do głowy 16.12.11, 05:32
              >kosmetyczka niech za darmo pedikiur zrobi, bo ciężarnej samej trudno - wszak to tylko parę machnięć pilniczkiem...

Zwłaszcza jeśli kosmetyczka sama dzieciata, przecież pamięta jak było jej ciężko w ciąży. A jak nie chce to znaczy, że kobieta kobiecie wilkiem, bo jakże to tak, sama w ciąży chodziła a innej ciężarnej pedicuru za free nie zrobi sad
              Nieładnie, przecież wiadomo ile kosztuje wyprawka dla niemowlaka a młoda przyszła Mama może nie mieć pieniędzy.
          • gazeta_mi_placi Re: Co też Ci przyszło do głowy 16.12.11, 05:44
            >Ciezarna z duzym brzuchem powinna dla dobra spoleczenstwa zamknac sie w domu i czekac do rozwiazania.

Nadinterpretacja, większość ciężarnych nie ma zagrożonych ciąż i większość nie jest niemowami, a nie znam badań które wskazywałyby na ryzyko dla płodu w przypadku gdy ciężarna użyje tego paskudnego słowa który nie przystoi ciężarnym (a często też matkom dzieci do lat trzech) tj. "proszę".

>> wszelkie zakupy powinien robic tylko i wylacznie maz

Jak ciężarna źle się czuje lub ciąża zagrożona to jak najbardziej tak, po co Wam to całe rzekome partnerstwo w związku, rzekome wsparcie skoro mężowie nawet ciężarnej źle czującej się żonie nie są w stanie kupić podstawowych produktów ze spożywczaka? Skoro nawet w ciąży nie macie w nich wsparcia to co będzie potem? A tak... Zapomniałam.... Na tym forum liczy się tylko to aby mąż był przy porodzie, a nie ganiał ciężarnej źle czującej się żonie do warzywniaka albo stał za nią w kolejkach odsyłając ją do samochodu, żeby nie musiała stać.

>Mialam ch..wy nastroj i nie mialam odwagi nikogo prosic o przepuszczenie- pojawi
            > la sie wtedy sprzataczka/babcia klozetowa-obrzucila pogardliwym spojrzeniem bab
            > y w kolejce do kibelka.

Tym Paniom mogło chcieć się jeszcze bardziej siku niż Tobie.
            Poza tym u ciężarnych często występuje nietrzymanie moczu i używają wkładek lub pieluchomajtek.
            • mama_kotula Re: Co też Ci przyszło do głowy 16.12.11, 07:10
              Cytat
              nie znam badań które wskazywałyby na ryzyko dla płodu w przypadku gdy ciężarna użyje tego paskudnego słowa który nie przystoi ciężarnym (a często też matkom dzieci do lat trzech) tj. "proszę".

Oraz, proszenie jest "upokarzające" a panie przeważnie "nie mają w zwyczaju się domagać" (źródło: fora wszelakie).
              Społeczeństwo zaś ma obowiązek mieć oczy na słupkach i nieustannie rejestrować obecność ciężarnych i innych uprzywilejowanych osób.
              Jeśli społeczeństwo widzi plecy kobiety, która porusza się w tempie wolniejszym niż inne osoby, społeczeństwa psim obowiązkiem jest wyprzedzić tę panią i sprawdzić, czy z przodu nie majta jej ciężarny brzuch.
              Społeczeństwo ma również obowiązek - widząc panią z wypukłością zarysowującą się pod zimową kurtką - skalkulować prawdopodobieństwo, że pani jest w ciąży, a nie po prostu gruba (dla uproszczenia przyjmując +90% na początku kalkulacji).
              Społeczeństwo musi potem być czujne i wyprzedzać ciężarny obiekt o krok, aby nie dopuścić do upokorzenia ciężarnego obiektu koniecznością wypowiedzenia tego strasznego słowa na "p".
              W ramach ćwiczenia empatii i życzliwości społeczeństwo ma wykonać w tym celu swoją pracę za darmo, szczególnie jeśli społeczeństwo wykonuje pracę w sektorze usługowym. Dla zrobienia lepszego wrażenia i zatarcia niemiłego wrażenia znieczulicy społecznej, społeczeństwo powinno również wszelkie dodatkowe elementy (np. nową pompę paliwową do samochodu, produkty spożywcze, z których wykonuje danie w restauracji, papier i toner do ksero) dostarczyć za darmo.
    • madzioreck Krok przez próg - dostawco pracuj za darmo 16.12.11, 00:17
      Jeden krok przez próg, czy 100kg do wniesienia? Może by się tak zdecydować? Rozwala mnie to. Czy ciąża oznacza, że ciężarna w ramach okazywania jej empatii ma być zwolniona z opłaty za usługę? No ludzie...
    • tygrysiatko1 Re: społeczna znieczulica 16.12.11, 04:06
      jestem położną i powiem CI tyle:
      -jeżeli kobieta ciężarna idzie z mężem po zakupy to pokazuje palcem co ma być kupione i idzie czekać do kawiarni/samochodu/na ławkę a pan mąż stoi w kolejce;
      - jeżeli masz pytania do obsługi to idziesz sobie powoli a tempo zwiększa mąż, jak Wam się śpieszy, jak nie to nie jesteście jedyni, a z doświadczenia wiem, że pytania i problemy w sklepach budowlanych to nie chwileczka...
      -gdyby ktoś do mnie krzyczał z 3 metrów z założenia bym olała, bo to brak kultury;
      - za wniesienie mebli/kafelków czegokolwiek do domu się płaci, niezależnie czy chodzi o ciężarną, staruszkę czy osobę niepełnosprawną... ciąża nie zwalnia z opłat;
      -jedyne miejsce gdzie ciężarna ma prawo, a wręcz obowiązek ustąpienia miejsca to komunikacja miejska... jeżeli nie ma kas pierwszeństwa... no cóż... ciąża nie choroba, skoro idziesz do sklepu znaczy, że nie zagrożona i czujesz się dobrze....
      - aktywność fizyczna dobrze wpływa na rozwój dziecka i tempo porodu...
      • gazeta_mi_placi Re: społeczna znieczulica 16.12.11, 05:27
        >-jeżeli kobieta ciężarna idzie z mężem po zakupy to pokazuje palcem co ma być kupione i idzie czekać do kawiarni/samochodu/na ławkę a pan mąż stoi w kolejce

Ja nieciężarna w Tesco albo Realu (tam są ławki poza linią kas dla klientów) czasem zostawiałam męża z zakupami w kolejce i szłam na ławkę poczekać, po co miałabym razem z nim czekać w kolejce? Jak przyszła męża kolej na kasowanie podchodziłam i pomagałam w pakowaniu produktów. Po co sobie (ciężarnej lub nieciężarnej) utrudniać życie jak osób jest dwoje?

>> -gdyby ktoś do mnie krzyczał z 3 metrów z założenia bym olała, bo to brak kultu
        > ry

Też prawda.

>> - aktywność fizyczna dobrze wpływa na rozwój dziecka i tempo porodu...

Obawiam się, że Panie panicznie bojące się aktywności fizycznej w ciąży (pomijam ciąże zagrożone, ale w nich się leży w szpitalu albo siedzi w domu) bały się owej aktywności także przed ciążą smile
    • zebra12 Re: społeczna znieczulica 16.12.11, 05:33
      Po co stałaś w tej kolejce z mężem??? Było iśc usiąść. Masochistką jesteś, czy jak?
      • gazeta_mi_placi Re: społeczna znieczulica 16.12.11, 05:45
        Po to żeby napisać ten długi wątek o znieczulicy smile
    • m.i.n.e.s Re: społeczna znieczulica 16.12.11, 08:12
      To zapraszam do Niemiec.
      Mimo, ze sa kulturalni i uprzejmi to przepuszczenia w kolejce nie uswiadczysz. Czy to w ciazy czy z malym dzieckiem. Jak dzieciak ryczy to sie nawet z rozczuleniem usmiechaja, zabawiaja, ale nie przepuszcza.
      Przezylam w ciazy smile
    • mojko-2 Re: społeczna znieczulica 16.12.11, 08:38
      Witaj inko 32.
      Jesteś już chyba zmęczona ciążą i stąd ten mail ? Współczuję , bo 9 miesiąc to już faktycznie marne samopoczucie i czekanie na rozwiązanie.
      To prawda że ludzie nie zwracają uwagi na innych i brakuje im czasem empatii . Jednak z moich obserwacji wynika, że często są po prostu zmęczeni, zagonieni, zatopieni we własnych problemach .... Życie teraz wymaga od ludzi więcej niż jeszcze dwadzieścia czy trzydzieści lat temu . Mogę tak powiedzieć , bo mam już soje lata smile. Szybciej, szybciej , więcej , więcej...
      Mam nadzieję, że zły nastrój minął i czujesz się lepiej.

• saguaro70 Re: społeczna znieczulica 16.12.11, 12:21
      Na większe zakupy bierze się chłopa. Skoro spodziewsz się 100 kilo pudeł też powinien być w domu.
      Ale masz rację. Ostatnio w Biedronce pani w ciąży spytała, czy może wejść bez kolejki. oczywiście, jakaś babcia krzyczała, że co za czasy, kogo obchodzi ciąża.
      A mnie, babo wredna i nie drzyj mi się nad uchem. Kobieta została przeze mnie puszczona, a wszyscy zostali zmierzeni morderczym wzrokiem- nie zaczynać ze mną.
      Najbardziej mnie smieszą w sklepach kasy tak zwanego pierwszeństwa. Tam to się dzieje.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka