yenna_m 20.12.11, 22:13 bo mną tak wstrząsnęły, że więcej tego sobie nie zrobię, to... Chłopiec w pasiastej piżamie Moje zycie beze mnie Oskar i pani Róża Labirynt Fauna Plac Zbawiciela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 22:16 Plac Zbawiciela Ballada o Januszku Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 22:17 'Dług' 'Dead man walking' 'Lista Schindlera' 'Tańcząc w ciemnościach' Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 22:18 Plac Zbawiciwla- faktycznie, miałam mega dół po obejżeniu tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
loki-an Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 22:22 Handel -gramiedzy innymi Bachleda-Curus Odpowiedz Link Zgłoś
kryptopiryna Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 23.12.11, 07:34 Tańczący z wilkami Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 22:26 "Dług" to ja nawet boję się zacząć oglądać ... Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 22:31 Jeszcze "Zielona mila". Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 22:32 Szamanka Najbardziej obrzydliwy i idiotyczny film jaki widziałam. Do dzisiaj nie rozumiem z jakiego powodu dotrwałam do końca. Może dlatego że w trakcie oglądania mąż nagrywał moje reakcje na kamerze (były na tyle mocne) i stwierdziłam że będę twarda do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 22:38 "Przesłuchanie" i "Kobieta samotna" - tydzień po tych filmach chorowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 23:01 do glowy przychodzi mi nieodwracalne- bo pietno wywarł na mnie ja generalnie nieczuła jestem, wiec mam dystans do filmow, natomiast z zasady nie oglądam filmów wiele razy, bo nie widze sensu Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 20.12.11, 23:54 Plac Zbawiciela. Fargo. Dystrykt 9. Labirynt Fauna. Nie lubie powtornie ogladac kryminalow. Myslalam, ze do Millenium nie wroce, ale wracam bardzo chetnie, zwlaszcza do czesci 3. Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 06:37 Jestem Legendą-wiem to tylko fikcja itp. ale obraz samotności tak mnie poruszył,że nie mogę tego drugi raz obejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
oteczka Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 06:40 Chłopiec w pasiastej piżamie Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 19:36 ja tez "jestem legenda", durny, zombiaki nie takie straszne, ale ten wymarly N.Y. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 22.12.11, 22:02 jessu, ja uwielbiam ten film! nie sądziłam, że ta samotność może być w ogóle poruszająca. ludzkie reakcje niezmiennie mnie zaskakują Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 07:42 Plaz zbawiciela i Ballada o Januszku, ten ostatni nieźle wbił mi się w pamięć... Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 09:23 Czarny Bim białe ucho - pewnie mało kto pamięta ten film, radziecka produkcja, do dziś, na wspomnienie tegio filmu, mam łzy w oczach. Nie-nie obejrzę nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
mahrtam Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 09:38 Zostawić Las Vegas , ale do muzyki z tego filmu wracam często Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 21:27 To był "Biały Bim czarne ucho" - pamiętam - też bym nie obejrzała nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 10:30 Dlaczego labirynt fauna? Nie był jakiś wstrząsający. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 10:32 tragiczne zakonczenie, straszne nagromadzenie złych emocji dla mnie, to film o czystym źle i dziecku, które nie jest w stanie się przed nim obronić Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 10:43 yenna_m napisała: > tragiczne zakonczenie, straszne nagromadzenie złych emocji kurcze, a nie jakos tak malo obszedł, że nawet nie pamietam zakończenia... > Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 10:33 The Road. to był dla mnie potworny film. nie mogłam o nim zapomnieć przez wiele tygodni, choć bardzo chciałam. To jest film na podstawie ksiązki i wyglada na to, ze dobrej ksiązki, ale ja taką tematykę odchorowuję. Wszelkie filmy, gdzie gatunek ludzki zamienia się w potwory i poluje na innych ludzi są dla mnie potwornie przerażające, dużo bardziej niż jakieś horrory science-fiction z alienami spoza ziemi. Z tego powodu nie obejrzałabym drugi raz I am Legend. Horrorów regularnych nie ogladam, bo później spać nie mogę, choć na Paranormal acivity sie skusiłam (i oczywiście później spać nie mogłam). Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 10:39 Nie obejrzę nigdy ponownie, o czym już kilkakrotnie pisałam: Smętarz dla zwierzaków i Sekretne okno. Dodam do tego jeszcze: Fabrykę zła. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 10:55 A w ogóle wątek zamiany ludzi w potwory pod wpływem wirusa/mutacji itp. jest w kinie bardzo popularny. Był taki Pandora – pewnie żadna z was go nie kojarzy, bo to dośc niszowy film science-fiction – i dla mnie wszelkie sceny ze zmutowanymi ludzmi na statku w tym filmie były rowniez potworne. Z tego gatunku również 24 dni później – ale ten akurat byłam gotowa znieść dwa razy dla scen zupełnie pustego Londynu. Jako dziecko chyba 10-letnie obejrzałam Ducha (Poltergeist). Przez ten film nie obejrzałam żadnego horroru przez kolejne 20 lat. Nie znam klasyki horroru, wszelkich koszmarów z ulicy wiązów, wesa cravena, scream, ring itd. Duch mi sie odbijał czkawką przez wiele lat. Ostatnio puszczali go w tv i wtedy obejrzalam go po raz drugi – i już sie nie bałam (bo pamietałam każdą scenę z tego filmu, jakbym go oglądala wczoraj), ale musze przyznać, ze jak na film z poczatku lat 80-tych to bardzo dobra robota. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 12:06 A nie Pandorum? Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 12:07 I "28 dni pozniej"? Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 19:41 hehe masz rację, Pandorum (Pandora to była chyba w Avatarze i 28 dni. och, tylko 4 dni pomyłki... Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 12:12 Ja jako dziecko obejrzalem jakos przypadkiem "Cos" Carpentera i konkretnie sie przerazilem. Wrocilem do niego po kilku latach i jest to obecnie moj ulubiony horror i stawiam go moim pywatnym top 10 filmow, najlepszych filmow jakie widzialem. A swoja droga "28 dni pozniej" ma swoj sequel "28 tygodni pozniej", ktory tez jest calkiem niezly i na szczescie nie padl ofiara sequelozy. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 10:42 Pianista Zielona mila Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 10:54 Requiem dla snu, bo wstrząsnęło. Amelia, bo nudna jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 22.12.11, 22:55 Amelia to swietny, magiczny film.Bardzo optymistycznie nastawiajacy do zycia.Mnie oczarował. Odchorowalam zas Wichry namietnosci i Szeregowca Ryana.I bałabym sie je ogladac ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 11:59 Slumdog, zbyt duża dawka okrucieństwa na dzieciach, mam go w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky80 Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 12:06 Biały Bim, czarne ucho - jako kilkulatka ryczałam strasznie Plac Zbawiciela- okropnie przygnębiający i sugestywny Dom zły, Wesele Smarzowskiego...wspaniałe ale cholernie przygnębiające Twin Peaks Ogniu krocz za mną - do dziś się boję nieraz w nocy tego filmu Lilja 4ever - okropny!!! i wiele wiele innych, wielu po prostu nie oglądałam bo wiem że nie dla mnie, szczególnie jeśli dzieje sie coś złego dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 22:07 Lilija 4 ever - tez nie obejrze ponownie za cholere straszny, straszny film... Odpowiedz Link Zgłoś
alpha.sierra Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 12:08 Requiem dla snu, Milion Dolar Baby, Dogville (!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 12:52 Bitwa o ziemie - masakra Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 12:54 I jeszcze "geneza planety małp" - nie mogłam patrzeć jak ludzie bili małpy pałkami, strzelali do nich, ratowali je, itp niby wszystko animowane w komputerach ale i tak strasznie sie tym przejmowalam Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 13:03 Nie widziałam zadnego a Panem nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 13:39 Requiem dla snu Wyspa tajemnic - nie mogę znieść tych utopionych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
sta-fraszka Re: Filmy, których NIE obejrzę ponownie 21.12.11, 13:55 Requiem dla snu. Droga (z Viggo Mortensenem) Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik lekki offtop 21.12.11, 14:50 "Oskar i pani Róża" to obecnie lektura szkolna przełomu podstawówki i gimnazjum (nie pamietam na ktorym etapie jest syn znajomej). pomagałam im dorwac te ksiazke (u nas w bibliotece sątrzy egzemplarze na całe miasto) i sobie przeczytalam. kto to takie lektury wymysla, przeciez tego sie nie da nie przepłakac... Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: lekki offtop 21.12.11, 18:34 Nigdy nie obejrzę żadnego Omena ani filmów o Egzorcyzmach ... brrrrrrr. azjaodkuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
anetuchap Re: lekki offtop 21.12.11, 18:59 Ja nie obejrzę "Placu zbawiciela" choć to naprawdę dobry film,ale bardzo dołujący w swej prawdziwości. "Nieodwracalne" - wstrząsający film,za nic nie obejrzę drugi raz tej sceny gwałtu "Amelia" - nudna jak flaki z olejem "Klątwa" japońska,bo tak bardzo się bałam,że nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki Mam jeszcze wiele filmów,których nie obejrzę powtórnie. Odpowiedz Link Zgłoś