alfa36 28.12.11, 22:00 Zastanawiam się nad bezprzewodowym. Może ktos z Was się orientuje, skąd najkorzystniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc Aero2 29.12.11, 07:12 alfa36 napisała: > Zastanawiam się nad bezprzewodowym. Może ktos z Was się orientuje, skąd najkorz > ystniej? Aero2 ma niezaprzeczalnie najlepszy stosunek ceny do możliwości, chyba że któryś sąsiad ma otwarte WiFi Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: Aero2 29.12.11, 08:07 Trudno odpowiedzić na to pytanie. Nie wiadomo gdzie mieszkasz, nie wiadomo, czy chodzi ci o internet radiowy do domu czy mobilny do laptopa. Wiadomo, że tylko Aero2 Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Aero2 29.12.11, 10:20 ceide.fields napisała: > Trudno odpowiedzić na to pytanie. Nie wiadomo gdzie mieszkasz, nie wiadomo, czy > chodzi ci o internet radiowy do domu czy mobilny do laptopa. Jakie pytanie zadała, takie ma odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Internet- skąd? 29.12.11, 07:56 Ja mam blueconnect - nie mogę się doczekać końca umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Monika3411 02.01.12, 10:21 monika3411 napisała: > Ja mam blueconnect - nie mogę się doczekać końca umowy. Możesz napisac, dlaczego? Mialabym 4 giga za 39 zł. To dobra oferta... Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Monika3411 02.01.12, 11:30 Też modlę się o koniec umowy na blueconnect. Nie wiem dlaczego ale szybkość otwierania sie stron wywołuje u mnie instynkty mordercze (mimo że na tel mam zasięg idealny). "cośtam" z orange u mnie chodzi dużo lepiej mimo iż dla odmiany z telefonieniem jest problem. Znajomi chwalą sobie play aczkolwiek nie było mi dane zobaczyć na własne oczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Monika3411 02.01.12, 11:40 Płacę 59 zł za 4 giga (umowę mam od roku). Często przestaje działać, tak po prostu. Strony otwierają się baaaardzo długo. No i trzeba bardzo oszczędnie korzystać, żeby starczyło na miesiąc. Nie ma mowy o ściąganiu czegokolwiek. Nawet ściąganie w nocy (w ramach usługi "blueconnect nocą") też jakoś mocno pochłania ten limit. No ale pal sześć ściąganie. Szlag mnie trafia jak mi się rwie połączenie 2 minuty przed końcem ważnej aukcji na Allegro (tak ustawiam snajpera, ale nie o to chodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: Monika3411 02.01.12, 12:03 Kiedyś jak szukałam neta,to pani w erze powiedziała mi,że nie poleca blueconnect,bo perzy minimalnym stosowaniu starcza raptem na 20-25dni. Moja kuzynka też go kiedyś miała i też czekała z wytęsknieniem na koniec umowy.... Popatrz czy masz jakiś operatorów w swoim mieście.Często sa pakiety tv z internetem w dobrych cenach.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Monika3411 05.01.12, 10:57 No właśnie pakiet z tv nie wchodzi w grę ani z telefonem stacjonarnym. Tylko bezprzewodowy. Ale dzięki za radę Jeszcze tylko rok i się rozstaniemy z erą Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Internet- skąd? 02.01.12, 11:53 Cóż, wszelkie wifi z limitami są o kant tyłka rozbić. Zwłaszcza od dostawców komórkowych - bo tak naprawdę prędkość zależy od zasięgu, niby masz prędkość wyświetlania jak na umowie, ale rzeczywisty transfer hmm no... mówię o tych bez routera - bo nie testowałam, więc się nie wypowiem. Miałam radiowy net przez 3 lata z malej lokalnej firmy - dopóki nie przejął ich lokalny moloch, śmigał bez zarzutów. Obecnie mam z UPC, jakość usługi na bardzo wysokim poziomie a ponieważ mam do tego tv więc niejako internet jest przy okazji - mam bardzo szybki net bez limitów za 40 zeta miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Internet- skąd? 02.01.12, 12:17 Dzięki, bo za rozwianie wątpliwosci, bo już mialam bluuconecta miec... Popytam o internet z tv. A poza tym wezmę na tydzien do wyprobowania z plya i plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Internet- skąd? 05.01.12, 11:22 Play u mnie chodzi idealnie, ale to zależy od miejsca w którym mieszkasz. Mam 14 GB a 79 zł (ale jakaś cześć za przedłużenie umowy), od północy do 9 rano ściągam za free. Wkurzają mnie tylko awarie nadajnika, ale w ciągu trzech lat zdarzyły się cztery, więc jakoś to przeżyję. Wypróbuj Play i zorientuj się w Plusie, bo oni mają na wyłączność (z cyfrowym polsatem) internet w technologi lte, to jest naprawdę szybkie łącze bezprzewodowe, tyle, że działa puki co w większych miastach (dopiero w 2015 inne sieci będą miały możliwość skorzystać z tej technologii). Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Internet- skąd? 05.01.12, 20:54 Też mam w playu -3 raz przedłużałam umowę - teraz mam dokładnie tak jak przedmówczyni,albo bardzo podobnie. 14 czy 15 mi styka, ale z 10 bywało, że dokupowałam. Szybkość nie jest oszałamiająca, ale da się żyć. Po prostu nie da się np w 7 przypadkach na 10 oglądać równocześnie ze ściąganiem filmu lub teledysku - ciut trzeba poczekać. Reszta śmiga normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Internet- skąd? 05.01.12, 20:55 aaa tylko ja stały "abonament" jestem i też oferty się mogą różnić z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
hexe28 Re: Internet- skąd? 05.01.12, 14:02 Ja mam orange, ale dziękuję niebiosom że to już koniec umowy-TRAGEDIA. Prędkość miała być 1024Mbps a jak chodziło 256 to było dużo. Na okresie próbnym (1msc) śmigał aż miło, ale tylko ten czas się skończył i doopa. Dokupiliśmy zewnętrzną antenę , która rzekomo miała poprawić prędkość, a okazało się, że zasięg jak był max tak pozostał, a prędkość marna pozostała. Poza tym reklamacje nie są uwzględniane, bo strony się otwierają, a prędkość wg. umowy miała być do 1024, a nie 1024. Szkoda tylko, że o tym nie powiedzieli jak się pytałam o ten drobny szczegół, bo wzięłabym tańszy abonament i wtedy płaciłabym za to co chodzi, a nie chodzić miało Teraz też muszę czegoś poszukać, bo czekałam na Cyfrowy Polsat z LTE, ale na razie u mnie brak zasięgu Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Internet- skąd? 05.01.12, 21:33 zalezy gdzie mieszkasz. ja w dziurze netowej. Czekalam uzalezniona od blueconnecta przez dwa lata. Az w koncu ktos postanowil zainwestowac w tych wiochach. I teraz mam neta ktory hula az milo, za 69 zlociszy. bez ograniczen. Nie musze ste stresowac, ze dzieci mi wyczerpaly limit i jak bede chciala zrobic przelew, to strona sie zawiesi. Zadne nety od komorkowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
pjan66 Re: Internet- skąd? 05.01.12, 22:35 Mam plusa i LTE w Polsacie. Za każdy płacę po 100 zł. Ten drugi jest zdecydowanie lepszy. Ale jeśli chodzi o standard obsługi, gdy np. są jakieś problemy, to w obu wypadkach jest fatalny. W plusie 3 tygodnie usuwali awarię, mimo reklamacji nie pomniejszyli rachunku, a w polsacie naprawiali modem prawie miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Internet- skąd? 05.01.12, 22:48 ja odpukac od roku nie mialam zadnej awarii. Odpowiedz Link Zgłoś