07.01.12, 20:17
Wybieram się na Zumbę celem "rozładowania" energiiwink Dziewczyny, czy któraś z was ten sposób spedzania czasu uskutecznia, fajne to ???smile
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Zumba 07.01.12, 20:45
      zajebistesmile
      Chodzę 2x w tyg. - bajka, zamiast rozładować nadmiar energii to ja przychodzę nią naładowana na maxabig_grin
    • sokhna Re: Zumba 07.01.12, 20:52
      Ja tez chodze juz od daaaaawna smile Jak ktos lubi ten rodzaj muzyki i taniec to nie ma nic lepszego!
    • milenka_net Re: Zumba 07.01.12, 21:00
      O, to supersmile
      Dzięki za odzew, no teraz to idę napewnosmile!
      Mnie nie zależy na odchudzaniu ale dostarczeniu witalności mojemu ciału i tak sobie myślę że to byłoby super...
    • gku25 Re: Zumba 08.01.12, 13:38
      Bywałam. Na dłuższą metę nuda, wciąż ta sama muzyka (choć taką lubię), te same układy.
      • najma78 Re: Zumba 08.01.12, 14:03
        Zumba jest swietna, chodze juz dlugo i uwlebiam to. A jesli ktos narzeka na nudne uklady i ta sama muzyke to znaczy, ze instruktor do bani. U nas na kazdej zumbie jest 1-2 uklady nowe, czasem wracamy do tego co robilismy np. przed rokiem, ale tez 1-2 uklady. Co jak co ale zumba nudna nie jest to godzinne party po ktorym pozytywnej energii starcza na dlugo.
    • ikusiaa25 milenka 08.01.12, 14:15

a gdzie na tą zumbę się wybierasz?
      • milenka_net Re: milenka 08.01.12, 16:11

ikusiaa25 napisała:

>
        > a gdzie na tą zumbę się wybierasz?

Tu się wybieram:

www.kobiecaprzestrzen.pl/
        Zajebisty kompleks, jak połknę bakcyla to zostawię tam mnóstwo kasybig_grin
    • kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 14:24

ja też się wybieram...ale czy tam też są poszczególne stopnie wtajemniczenia? Jesli nowicjusz trafi do grupy bardziej zaawansowanej to da radę?
      • najma78 Re: Zumba 08.01.12, 14:46
        kali_pso napisała:

>
        > ja też się wybieram...ale czy tam też są poszczególne stopnie wtajemniczenia? J
        > esli nowicjusz trafi do grupy bardziej zaawansowanej to da radę?

Nie ma stopni wtajemniczeni, wszystko zalezy od wyobrazni i checi instruktora, im bardziej jest w to wkrecony tym wiecej ukladow wypracuje i tym lepsza zabawe rozkreci. O dobra zabawe tu w tym wszystkim chodzi wlasniesmile a wprawa przyjdzie z czasem. Ja jestem zaawansowana wiec nawet nowe uklady lapie po 2 powtorkach. Zumba jest dla wszystkich, u nas jest zumba gold dla starszych i zumba kids dla dzieci od 3 lat, moje (9 i 4 lata) bardzo lubia, a corke czasem zabieram ze soba na normalna zumbe.
        • kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 14:49

Więc jest nadziejawink
          ja chcę iść na "zumbę fit"- podejrzewam więc , że to tak trochę pod aerobik?
          • najma78 Re: Zumba 08.01.12, 15:12
            kali_pso napisała:

>
            > Więc jest nadziejawink
            > ja chcę iść na "zumbę fit"- podejrzewam więc , że to tak trochę pod aerobik?

Tak, zumba fitness laczy elementy fitnessu i tanca, tez chodza na taka zumbe. Trafil mi sie swietny instruktor, czasem robi zumbe z partnerka, on mlody, wysportowany nauczyciel tanca, wielu rodzajow, od street, break dance, po fire dance, balet itd. a ona dojrzala instruktorka zumby pochodzenia Jamajca, ktora ma te rytmy we krwi, razem tworza zjefajna pare, ja nie opuszczam zumby bez waznych przyczynwink (np. bol gardla nia nie jest)
            • kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 15:27

To ok., bo mnie właśie o coś takiego chodzi...nie do końca o sam taniec ale to też ważne coby miękkości ruchom nadaćsmile...a jak często chodzisz?
              • najma78 Re: Zumba 08.01.12, 15:37
                Chodze 2 razy w tygodniu - to minimum, w zaleznosci jak czas pozwoli 4-5 razy.
                • kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 15:41

heheheh...ja mam nadzieję, że samozaparcia wystarczy mi przynajmniej na dwa razy w tyg.smile
                  Powiedz, a na tę zumbę kids- chłopcy też chodzą?wink
                  • najma78 Re: Zumba 08.01.12, 15:44
                    kali_pso napisała:

> Powiedz, a na tę zumbę kids- chłopcy też chodzą?wink

Jest u nas kilku, ale dziewczynki przewazajawink
    • spicy_orange Re: Zumba 08.01.12, 14:28
      niedługo mi zumba z lodówki wyskoczy. Mnie nie kręci taniec, wręcz nienawidzę. Kiedyś zajrzałam na kilka linków, co tu dziewczyny pokazywały, jak jeszcze nie wiedziałam co to ta zumba - jakbym miała przy takiej muzyce w dodatku to ćwiczyć to bym k*cy dostała. No ale co kto lubi wink
      • kali_pso Re: Zumba 08.01.12, 14:48

...no ja jeszcze nie wiem czy na pewno to dla mnie, ale chcę spróbowaćwink
        • ywwy Re: Zumba 08.01.12, 15:39
          dla mnie jest to wspaniała forma ruchu i wypoczynku! Super!
    • kroliczyca80 Re: Zumba 08.01.12, 16:04
      Ja się wybieram w Krakowie, tylko jeszcze nie wiem gdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka