toskania_fan 07.06.04, 15:04 Kochani pomóżcie pleaseee nie wiem co kupić na chrzciny dla dziecka brata. nie jestem chrzestnym wieć zloty lańcuszek odpada. co się obecnie kupuję? książke z baśniami??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tusia_tatusia Re: prezent na chrzciny 07.06.04, 15:13 teraz duzo maluszków na chrzest otrzymuje mate edukacjna , koszt od 100 wzwyz Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: prezent na chrzciny 07.06.04, 15:23 albo karuzelki z pozytywkami na łóżeczko, są fantastyczne i bardzo sie przydają, zajmują malucha i mobilizują do ruchu pozdr i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
frytkal Re: prezent na chrzciny 12.06.04, 10:33 A mój synuś dostał m.in. przepiękną srebrną łyżeczkę z danymi dot. urodzenia (dostępna u jubilera), oryginalny medalion z wizerunkiem świętego, wytłaczany obrazek - też z motywem kościelnym, wieczne pióro (inwestycja na przyszłość). Przyznam, że wszystkie prezenty trafiły w mój gust i mam nadzieję, że Juniorek doceni je w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: prezent na chrzciny 12.06.04, 11:05 a co na chrzest dla roczniaka? mata i karuzelka raczej odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
diara Re: prezent na chrzciny 12.06.04, 12:25 Mój synuś dostał od chrzestnego złotą branzoletkę z wygrawerowanym imieniem i data urodzenia. Jest prześliczna, nosi ją na rączce i strasznie mi sie z nia podoba. U nas generalnie daje się kasę. Chociaż mnie osobiście bardziej odpowiadaja prezenty dla dziecka. Można kupić taką książkę - album, gdzie wpisuje się przełomowe momenty z życia dziecka, wkleja zdjęcia itp. Są w księgarniach. A dla roczniaka?? Łańcuszek, branzoletka, łyżeczka są również odpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: prezent na chrzciny 12.06.04, 15:55 poszukaj na stronach www.bobomarket.pl ja jetem zwolenniczka zabawek edukacyjnych,na tamtej stronie na pewno cos znajdziesz,polecam Fisher Price ewentualnie Tiny Love. a jesli chodzi o prezenty,to nei ma scislej reguly,Moj synek dostal mnostwo fajnych ciuszkow,kasiurkę,naczynka i sztucce do jedzonka... Odpowiedz Link Zgłoś
beatak Re: prezent na chrzciny 13.06.04, 14:26 Ja nie jestem zwolenniczką łyżeczek, czy medalionów. Ale każdy ma swój gust. Uważam, że to okazja, żeby kupic coś, na co rodziców nie stać, aby kupić dziecku a wiadomo są różne potrzeby; coś co przydałoby się,a le zawsze szkoda kasy. Sama 3 razy byłam chrzestną, i mój mąż również 3, czyli mamy 6 chrześniaków. Ja cieszyłabym się właśnie z jakiejś super zabawki edukacyjnej, mata już może za późno (choć moja 11 mieć Misia do tej pory na niej wariuje), ale jest mnósto fajnych edukacyjnych zabawek a także rowerków, motorków i innych pojazdów. Albo daj pieniążki, jeśłi nie chcesz kupować w ciemno. My ostatnio kupiliśmy zestwa z Ikei (dla bliźniaczek) 2 krzesełka, stolik, i wyposarzenie na ten stolik (kuybeczki, talerzyki itp.) Trafiliśmy w dziesiątkę. Mój mąż na roczek bardzo chce naszej Emilce kupić syntezator! Emsi ślicznie bawi się grającymi sprzętami. To takie moje podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś