Dodaj do ulubionych

Giercowa matka

27.01.12, 21:55
Grywacie w coś?
Grywałam na fb w farmville (ale po 2 latach wymiekłam). Czasami pogram sobie w sudoku czy mahjonga. Ale w takie gierki ekstra kupowane w sklepie jakoś się nie zabrałam.
Kupiłam wiedźmina, ale zaczęło się toto walką i na dzień dobry sobie odpuściłam (bo jakoś nie mam ochoty naparzać się z kimś w chwilach relaksu).
Może poradzicie coś? Jakąś fajną przygodówkę na przykład? (w sensie: trzeba gadać, znależć słoik i wpaść na pomysł, że do tego słoinka to trzeba wodę ze strumienia... i trzy liście z drzewa wink )
Obserwuj wątek
    • chloe30 Re: Giercowa matka 27.01.12, 22:01
      ja tam dalej warzywka sieję, tylko nie na farmville a na Zielonym Imperium
      3 lata będzie niedługo i sama uwierzyć nie mogę
      jaki cud, że za młodu tego nie miałam, bo chyba bym na podstawówce utknęła wink
      • kawka74 Re: Giercowa matka 27.01.12, 22:13
        Siedziałam na ZI w ciąży będąc, ale kiedy zorientowałam się, że żeby zarobić, do końca gry będę musiała sadzić, wykopywać i sprzedawać szparagi, to mi się odechciało.
        • chloe30 Re: Giercowa matka 27.01.12, 22:18
          u mnie uzależnienie trwa bo mam swoją gildię co cud buduje, więc jeszcze jakieś trzy lata pogram big_grin
          jak go zbuduję to nie wiem co zrobię - życie i sie zawali.... wink
    • baltycki Re: Giercowa matka 27.01.12, 22:20
      yenna_m napisała:

> Grywacie w coś?
      W warcaby amerykanskie online.
      Uwielbiam.
    • dziennik-niecodziennik Re: Giercowa matka 27.01.12, 22:52
      > Może poradzicie coś? Jakąś fajną przygodówkę na przykład? (w sensie: trzeba gad
      > ać, znależć słoik i wpaść na pomysł, że do tego słoinka to trzeba wodę ze strum
      > ienia... i trzy liście z drzewa wink )

cały cykl "Money Island" smile
      • asia_i_p Re: Giercowa matka 31.03.16, 12:09
        Monkey.
    • nanuk24 Re: Giercowa matka 27.01.12, 22:55
      W Uno gram jedynie i w warcaby z synem
    • mika_p Re: Giercowa matka 27.01.12, 23:01
      Jak lubisz logiczne, co wnioskuję po sudoku i mahjonggu, to polecam portal wellgames.com
      Same logiczne, ale generalnie gra sie z przeciwnikiem, kto pierwszy skonczy poziom, ten dostaje swoje punkty i przeciwnika, jak sie przegra, to tylko swoje, przeciwnik dobierany losowo. Bez logowania, ale chyba zapisuje się w cookies, bo pamięta nick, jak się gra często.
      Na pewno część, jak nie wszytskie, można sobie ściągnąć na komputer i grać bez przeciwnika.
      Od miesiecy tłukę sobie offline w Triadz, i czasami online czasami w Dropz'n'Heartz, któreś Glassez. Fajne jest też coś z Black Jackiem w nazwie, ale to jest parszywe cholerstwo, bo niby runda półtorej minuty, ale za dobry układ jej dodawany czas i na jednej planszy można i godzinę stracić smile
      Klasyki, czyli przestawianki, bąbelki, też mają.
      A, i mają wyszukiwanie ukrytych obiektów, Mysteriez to sie chyba nazywa. Cała seria
    • methinks Re: Giercowa matka 27.01.12, 23:02
      "Black mirror" - przygodowka w konwencji horroru, ale nic specjalnie przerazajacego. Sa 2 miejsca, w ktorych mozna zginac nie uzywajac odpowiedniego przedmiotu, ale sa dosc banalne, wiec nie psuje to zabawy.
      Seria "Broken sword" - bardzo fajne przygodowki, poszukiwanie skarbow, odkrywanie tajemnic Templariuszy. Tylko 3 i 4 czesc to jednak action-adventure, a nie typowe przygodowki.
      "World of Goo" - wciagajaca gra logiczna w ladnej oprawie.
    • aniuta75 Re: Giercowa matka 27.01.12, 23:34
      Takie kryminalne mogą być?
      Jak tak to: Syberia (3 części), Tajne akta: Tunguska, Still Life (2 części).

Ktoś wpominał Wold of Goo - też fajne smile.
      • aniuta75 Re: Giercowa matka 27.01.12, 23:44
        Sorry - Syberia ma 2 części smile.
        • sheer.chance Re: Giercowa matka 28.01.12, 02:32
          Syberia jest swietna
          • sheer.chance Re: Giercowa matka 28.01.12, 02:34
            *niespecjalnie
            oczywiscie
    • exina Re: Giercowa matka 28.01.12, 00:04
      Granie jest wysoce niepopularne. Kojarzy się z facetem w spoconym podkoszulku, z ojcem zaniedbjącym rodzinę, z uzależnieniem, z przemocą.
      Tak naprawdę jest to sport jak kazdy inny, hobby i forma spędzania wolnego czasu. Ważne, aby rodzic wiedział o co chodzi, bo jego dzieci będą grały mimo tego, ze daje im sie limity na kompa. W tym względzie 90% rodziców zaliczy faila, a ich dzieci, pradawnym zwyczajem, w wieku dorastania będą mówiły o nich "starzy" i traktowały jak osobników niedorozwiniętych społecznie.
      Ja gram od 6 lat. Moja córke wciagne z chęcia, tylko jeszcze jest za młoda, by w miare ogarniac. Doskonaly sposób na odstresowanie sie, albo podniesienie adrenaliny, gdy trzeba. Niestety nadal zbyt pogardzana rozrywka, by tą drogą poznac ludzi 35+ (ale zdarzają się, niestety sa to w 100% faceci, wbrew pozorom zwykle zonaci i w udanych zwiazkach)

Lubię tez gry stacjonarne, singleplayer i przygodówki. Polecam Ci portal przygodówki.pl, jesli chcesz poznac opinię o jakiejs grze przygodowej. Osobiscie pare razy sie nciełam - ściągając i instalujac badziew, ale w większosci przypadków dzięki tej stronie poznałam najlepsze przygodówki. Nie będę pisac jakie, bo dla kazdego znaczy to cos inego.

• deodyma Re: Giercowa matka 28.01.12, 00:24
      grywam na NK w
      -wiejskie zycie
      -happy harvest
      -pociagi dzikiego zachodu
      -social city

bardzo lubie mahjonga, ale za przygodowkami jakos nie przepadamsmile
    • na_pustyni Re: Giercowa matka 28.01.12, 07:10
      age of empiries, musze na nia uwazac, bo mnie wciaga chorobliwie
      • kosher_ninja Re: Giercowa matka 28.01.12, 09:04
        A 1,2 czy 3? Bo jedynka to archaiczna, ale trójka mi zupełnie też nie podpasowała. Nie lubię 3d. Za to dwójkę kocham bezgranicznie, spędziłam na niej długie, długie godziny.

A co do gier, to niestety jestem uzależniona od Fashion Story, Restaurant Story i Farm Story, czyli niekończące się gierki smartfonowe. Gram od lipca. Czasem sobie mówię, że koniec, nigdy więcej, rzucam to! I ustawiam czterodniowy wysiew czy gotujące się 2 dni Apple Pie. A potem pojawia się nowy wypiek, nowe tapety na ściany, nowy rodzaj melona do zasadzenia. Eh... Obiecuję sobie, że skończę, zanim moje dziecko skuma, że matka takimi bzdurami sobie czas wypełnia wink
        • na_pustyni Re: Giercowa matka 28.01.12, 22:22
          1 i oczywiscie 2!!
    • krejzimama Re: Giercowa matka 28.01.12, 08:23
      Spróbuj Limbo i Flower na PS3.
      Seria Final Fantasy. Niesamowite RPG w japońskich klimatach. No może XIII nie jest idealna.
      Zeby w to pograć tez najlepiej mieć PS3. Z tą grą wiąże się ciekawa historia. Jej wydawca firma Squaresoft była na krawędzi bankructwa. Ta gra miała być ostatnią stąd nazwa. Ta okazała się takim sukcesem, że firma stanęła na nogi.
      Niesamowita jest też seria gier RPG Zelda na Nintendo.
      Jak chodzi ci o czystą rozrywke to może plaformówki od Nintendo na WII.
      Sporo tego.
      A w przygodówki nigdy jakoś nie grałamsmile
    • mamand Re: Giercowa matka 28.01.12, 08:31
      w Heroes of might and magic, 10 lat temu grałam w 3, teraz gram w 5

okazyjnie w przygodówki z tej strony:
      www.bigfishgames.com/
      • edelstein Re: Giercowa matka 28.01.12, 09:23
        Nie mam czasu na gry,ciesze sie gdy mam czas na ematke.Jedyna gra,ktora mi sie spodobala to byl “Faraon“dawno,dawno temu.Gdybym miala czas chetnie bym znow w niego zagrala.
    • mimka23 Re: Giercowa matka 28.01.12, 09:29
      Oj grywałam swego czasu bardzo intensywnie. Kilkakrotnie wszystkie części Thiefa, gry typu Syberia itp. były moją pasją. Dziś przyznam że już nie mam czasu, bo dziecko większe i mniej śpismile
    • thorgalla Re: Giercowa matka 28.01.12, 09:54
      Kiedyś namiętnie grałam w gry typu "escape the room".Właśnie takie do kombinowania.
      Na FB też zaliczyłam kilkanaście gierek.
      Na kompie mam Diablo2 i Simsy3.
      Czekam na D3.
    • shellerka escape the room 28.01.12, 11:00
      kiedyś byłam maniaczką smile
    • demonii.larua Re: Giercowa matka 28.01.12, 12:52
      Na FB w mafię, ale coraz bardziej mnie wkurza big_grin
      Na lapku mam Diablo 2 i Anno smile i sobie dłubię czasem, czekam na 3 Diablo. Syberia jest fajna i Kod da Vinci smile) lubię też wszelkie online typu ukryte obiekty smile
    • tagruba Re: Giercowa matka 28.01.12, 13:12
      jak z angielskim problemu nie masz to zapraszam na wendysfullgames.blogspot.com/search/label/Hidden%20Object%20Games udostepnione wszystko za darmo tylko wybierasz gierki, sciagasz i grasz do woli, osobiscie wszystkie Hidden Object polecam
    • gazeta_mi_placi Re: Giercowa matka 28.01.12, 13:35
      Polećcie jakąś fajną niespecjalnie trudną grę platformową, najlepiej z instrukcją w języku polskim, w stylu Alex Gordon (polecam) lub Snowy.
    • melancho_lia Re: Giercowa matka 28.01.12, 13:37
      Kończę Little Big Planet i pewnie zacznę 2 część (dzieciaki grają obecnie w 2).
    • mika_p Re: Giercowa matka 30.01.12, 22:48
      Przypomniało mi sie coś: te gry, które nazywasz przygodówkami, często są opisane w różnych serwisach jako point-and-click, poszukaj po takich opisach.
    • ricemice Re: Giercowa matka 31.03.16, 11:56
      Wątek jest z 2012roku smile
      Na dzisiejsze czasy polecam Minecraft.
    • asia_i_p Re: Giercowa matka 31.03.16, 12:08
      Mąż gra w Foresta. Survivalowa. Jak wyłączysz zombie, to w sumie wychodzi mniej więcej to, o co ci chodzi.
    • magia Re: Giercowa matka 31.03.16, 12:23
      Gram, mam takie zrywy raz na kilka miesięcy, że gram codziennie przez tydzień potem mi przechodzi na kilka miesięcy.
      Głównie starocie ekonomiczne: sim city, różne tycoony, locomotion, theme hospital, knights & merchants.
      Jeśli tylko się da (są możliwości techniczne) gramy cała rodziną.
      Do tego Diablo 3, World of : Tanks, Warships, ticket to ride i sudoku na komórce.
    • agata_abbott Re: Giercowa matka 31.03.16, 12:27
      Grywałam dawno temu (w liceum jeszcze) - w gry typu Tomb Raider (może to Ci się spodoba?), Max Payne, Hitman (och, uwielbiam tę grę - jesteś płatnym zabójcą i musisz kogoś w sprytny sposób zabić, np. zakraść się na jkimś przyjęciu i wstrzyknąć truciznę. Jakoś tak się działo, że z reguły i tak robiłam rozpierduchę, ale w jakim stylu!smile), GTA.
      Ostatnio - w czasie ciąży, mąż kupił mi najnowszego Maxa Payna na Xboxa, ale jakoś nie mogłam się przyzwyczaić do grania z padem.
      • agata_abbott Re: Giercowa matka 31.03.16, 12:28
        Ach, no i jeszcze wszelkie gry typu "budowanie imperium" - Settlersi, Age of Empires itd. Ale takie bardziej nastawione na budowanie gospodarki niż łupienie sąsiadów, chyba w głębi duszy jednak jestem pacyfistką...big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka