Dodaj do ulubionych

Ręce mi opadają

28.01.12, 11:51
Czy tych ludzi pokręciło? Blokują włąsnie drogi krajowe jadąc 20 na godzinę w ramach strajku przeciwko cenom paliw , pytam jesli chcą wyrazac niezadowolenie to dlaczego utrudniają zycie sobie na wzajem ? Gdzie tu logika ? Na tym cierpią inni kierowcy którzy tez płaca słono za paliwo jednak sorry musza dotrzec na czas. ręce mi opadają na ten nasz polski lud , to samo z ACTA , jak nie ma dla młodych pracy nikt jakos nie protestuje za to afera i zadyma bo matoł filmu z netu nie ukradnie i cudzej własności intelektualnej. masakrauncertain
Obserwuj wątek
    • 1borgia Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 12:48
      strajk na tym wlasnie polega inaczej nie bylby strajkiem.
      dziwi mnie reakcja mlodych polakow w odniesieniu do acta, choc uwazam, ze dokument powinien byc lepiej dopracowany. jestem jednak za ochrona wlasnosci intelektualnej- a jak wspomnial bodajze palikot- polacy musza troche pokrasc, bo sa biedni i nie stac ich na wlasne wynalazki i oplaty.
      nie tak dawno sam stalem sie ofiara falszerstwa. kupilem pilke elektryczna z nazwa marki i certyfikatami (m.in. tüv) . okazalo sie, ze podroba a certyfikaty dotyczyly innej grupy produktow. zanioslem z powrotem, oddali pieniadze, a ja na przyszlosc bede uwazniejszy. nie chcialem zaoszczedzic, gdyz nie wiedzialem ile kosztuje oryginal, a potrzebowalem pilki do metalu.
      borgia
    • karra-mia Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 12:53
      ale o strajku nie wiesz od dziś, trąbią o tym i trąbią, trza było wyjechać wcześniej. Kurde zamiast sie solidaryzowac, bo każdy kierowca płaci tyle za paliwo (chyba że ty masz z tanszych źródeł), to narzeksz, że ktoś poświęca swój czas, żeby zwrócić uwagę na to, co się dzieje. Znajdź sobie drogę objazdową i ominiesz ten cyrk i nie będziesz musiała typowo po polsku narzekać na wszystko.
      • chloe30 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 12:55
        ja nie narzekam, bo siedzę w domu, ale nie poraża was bezsens tego i własna bezsilność??
        mogliby tydzień jeździć i nikt by palcem nie kiwnął
        • karra-mia Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 12:58
          no poraża, ale widać taką mają potrzebę. lepsze to niż burdy na mieście i rozwalenie pół miasta prawda?
          • chloe30 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 13:04

karra-mia napisała:

> no poraża, ale widać taką mają potrzebę. lepsze to niż burdy na mieście i rozwa
            > lenie pół miasta prawda?

ale jak pisałam, ja się ich nie czepiam, tym bardziej, że chwilowo mi życia nie utrudniają, a jeśli przedłużą protest do np: poniedziałku rana to albo pojadę do pracy inną trasą albo dołącze wink
            tylko takie poczucie bezsensu aż boli, co byś nie zrobił mały szaraczku, góra ma cię w de...
            • karra-mia Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 13:31
              ano bezsilność jest dołująca.
              Ale ja tam jestem z nimi. Więcej miast się powinno dołączyc
          • chcesztomasz Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 17:46
            ojej szok, jak można strajkować w widoczny sposób? Jak można strajkować tak aby inni mieli problemy? Głupi? Przecie nie od dziś wiadomo, że najlepszy i najskuteczniejszy strajk to się równa pójście do lasu i plucie na gałęzie mając w lewej ręce karteczkę z napisem - " nie stać mnie na paliwo". No normalnie wszyscy by się tym tak przejęli...

A co do AKTA może i fajnie może i nie ale tworzenie bardzo ogólnego dokumentu pod korporacje to chyba jednak nie ta droga?

co do tej niby strasznej kradzieży - :I

• chcesztomasz Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 17:47
              pomyliło mi się big_grin
        • tezee Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 12:59
          Czy strajk powinien uderzać w zwykłych szarych ludzi którzy placą rownie słono za to paliwo ale z jakis przyczyn nie będa strajkowac bo np wiozą dziecko na terapie? tzn jeden szarak drugiemu będze utrudniał zycie demonstrując niezadowolenie z działan rządu tak ? i to jest mądre działanie?
      • tezee Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 13:07
        Bezsens tego działanie mnie poraża ,tak samo te stada skakających małolatów z żenującymi transparentami po podpisaniu ACTA
        • nenia1 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 13:13
          To moze doczytaj, póki jeszcze można, co nieco na temat ACTA, zamiast łykać jak pelikan
          głodne kawałki serwowane przez PO, bo z tego co piszesz wynika, że masz zerową informację.
        • jamesonwhiskey Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 17:58
          > Bezsens tego działanie mnie poraża ,tak samo te stada skakających małolatów
          > z żenującymi transparentami po podpisaniu ACTA

niestety ale to ty jestes matolem
          skoro nie wiesz jak wazna jest wolnosc w internecie a szpiegowanie kazdego ruchu jest zamachem na wolnosc obywatelska

oby takich mniej gamoni ktorzy lykna wszytko co im panstwo podsunie
          i ciesza sie jak robia z nich jakies kurde kukielki
          zaraz ci powiedza o ktorej masz spac co jesc i co myslec

debil
        • nabakier Re: Ręce mi opadają 29.01.12, 08:20
          Skakałam a małolatą nie jestem. Transparenty zaś były cudne, jest duch w narodzie (także językowy) smile
      • clio_yaga Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 14:38
        karra-mia napisała:

> ale o strajku nie wiesz od dziś, trąbią o tym i trąbią, trza było wyjechać wcze
        > śniej. Kurde zamiast sie solidaryzowac, bo każdy kierowca płaci tyle za paliwo
        > (chyba że ty masz z tanszych źródeł), to narzeksz, że ktoś poświęca swój czas,
        > żeby zwrócić uwagę na to, co się dzieje. Znajdź sobie drogę objazdową i ominies
        > z ten cyrk i nie będziesz musiała typowo po polsku narzekać na wszystko.

No kurcze nie zawsze się tak da. Dziś zaczęły się ferie min. w śląskim. Mój syn wyjechał o 7.30 z Dąbrowy Górniczej na obóz do Zakopanego (~200 km). Jest 14.30, a on jeszcze jedzie.
        Wyjazd zaplanowany gdzieś w październiku, sądzisz, ze ktoś wtedy wiedział o proteście na drogach? Ciekawe ile takich autokarów z dzieciakami jedzie dwa razy dłużej niż to było przewidziane.
        • karra-mia Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 14:49
          myślę, że kierowca autokaru zawalił, bo wczoraj mógł poszukać alternatywnej trasy. Na pewno się da, to nie jedyna droga u nas, która prowadzi do Zakopca
    • sarling Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 14:07
      Ma szczęście pan premier, że istnieją tacy wyborcy jak ty.
      Reszta ma trochę gorzej uncertain
    • kinguch Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 14:21
      Bawią mnie tacy ignoranci jak ty. Jakby młodzi poszli by pod urząd miasta protestować że nie ma pracy, to by się jeden z drugim znalazł i stwierdził, że stoją i przejść nie dają, utrudniają im życie, niech się wezmą za robotę!
      A ja jestem za tym, niech protestują, gdyby mój chłop nie poszedł dziś do pracy też by protestował, bo co do cholery mają robić kierowcy?? Jaką inną formę wyrażenia nie zadowolenia proponujesz? Pismo do premiera? Niszczarka załatwi sprawę i nikt o tym nie usłyszy!
      Z resztą nasz premier wrzuca wszystkich do jednego wora, wszyscy kibice to kibole, wszyscy protestujący przeciw ACTA to hakiery, wszystkie matki po urodzeniu dzieci są leniwe i bez ambicji(to akurat pan Boni).
      Tak masz utrudnione życie, trudno jeden dzień jakoś może przebolejesz że cię takie trudy i niesprawiedliwość dopadły!
      A co do cudzej własności... Oj będziemy mieć jeszcze większe szroty na drogach jak nic, czytałaś czego tyczy się akta, czytałaś o tym, że nawet durne części do samochodów będą mogły być tylko ze znakiem firmowym? Więc co ludziska będą złomy ściągać jak ściągali, a wkładać do środka części ze szrotów, bo ich nie będzie stać na oryginał....
    • sadosia75 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 14:43
      A co mają zrobić, żeby wreszcie ktoś ich zauważył i ich problemy? Co proponujesz?
      Jak świat stary tak ludzie od zawsze wychodzili na ulice i blokowali ulice, urzędy itp itd.
      Raz to coś dawało a raz nie. Zycie...
      Odrobinę solidarności z tymi,których trzaska porządnie po kieszeni podwyżka paliwa.
      Żałuję że w mojej okolicy nie ma takich protestów bo i sama bym chętnie jeździła 20 km/h e zwykłej solidarności bo mam auto na gaz więc mnie ta podwyżka aż tak bardzo nie boli.
      • tezee Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 15:33
        Forma protestu jest chora , mało tego ,już są ranni bo gdzies koło Mysłowic był z tego powodu karambol ,ludzie trafili do szpitali w tym jakies małe dziecko z matką. To jest normalne ? Jeden drugiemu robi ku ku taki mamy w polsce naród nawet nie pomyśli jak działać !
        • tezee Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 15:36
          Jakis rozpędzony samochód wjechał w kawalkadę protestujących ślimaczacych się aut pozniej w ten samochód wjechały inne pojazdy , brawo rodacy pozabijajmy sie nawzajem sad
          • sadosia75 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 15:40
            To winni są ci,którzy jadą przodem czy ci którzy nie dostosowali prędkości do panujących warunków na drodze?
            Normalnie jak ci ktoś w bagażnik wjedzie to też będzie twoja wina bo jechałaś za wolno?
            Ludzie odrobinę solidarności! okradają nas na paliwie jak tylko mogą ! za chwilę paliwo będzie dla najbogatszych.
            • tezee Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 15:55
              Wybacz ale za jazdę za wolno tzn 20 na godz tez jest mandat bo to tez jest niedostosowanie predkosci i powodowanie zagrozenia na drodze
              • sadosia75 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 15:59
                W przypadku kolizji ew. wypadku jeśli sprawa trafia do sądu to winnym zostaje osoba która najechała na auto poprzedzające a nie osoba jadąca za wolno.
                Jak nie wierzysz to sprawdź na własnym bagażniku .
                zresztą stwierdzenie, że wypadek jest spowodowany wyłącznie przez protestujących jest dośc idiotycznym stwierdzeniem bo zaraz się dowiemy, że ból głowy dziecka X w autokarze Y na drodze Z jest spowodowany tym samym protestem bo autokar jedzie 20 km/h .
                • tezee Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 16:04
                  Kolejna mądra do której nie dociera że protest ten Donald Tusk i reszta ludzi przy władzy obejrzy w telewizji z kubkiem gorącej kawy.
                  • sarling Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 16:55
                    Cóż, gdyby tak myśleli opozycjoniści, to do dziś tkwiłabyś w PRLu.
                    Choć może powinnaś... suspicious
              • jamesonwhiskey Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 18:01
                > Wybacz ale za jazdę za wolno tzn 20 na godz tez jest mandat bo to tez jest nied
                > ostosowanie predkosci i powodowanie zagrozenia na drodze

tuku, jazda zima 20km/h to jak najbardziej dostosowanie predkosci do warunkow na jezdi
                • tezee Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 18:49
                  tuku jak ty jezdzisz 20 km na godzinę ekspresówką w zimie to absolutnie stanowisz zagrożenie dla innych , jak nie zajmie się tobą policja to jakiś kierowca ci w koncu spusci łomot gwarantuje.
    • attiya Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 15:39
      zamiast jechać pod Kancelarię Premiera to nawzajem sobie utrudniają zycie....mnie tam Acta raczej wisi, i tak mało oglądam w necie, po prawdzie to wcale
      • tezee Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 15:45
        Dzieci w autokarach pełno na drogach , bo sie ferie zaczęły ,dodatkowo mróz ,ludziom chodzi o to żeby się wszyscy jeszcze bardziej wku&&& na rząd za te utrudnienia a prawda jest taka że wk to sie mozna aktualnie jedynie na bezmyslność narodu bo sami sobie robimy kuku , banda niemyslących stwarza własnie problemy i co gorsza zagrożenie na drogach i jeszcze tyle tych dzieci na ferie jedzie akurat. wstyd
        • pulcino3 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 16:38
          A mnie akurat twoje dzieci nie interesują i to czy jada na ferie czy nie. Interesuje mnie to że ja wydając więcej na dojazd do pracy mam mniej dla własnego dziecka na przysłowiowy chleb.
          Shame on you!
    • tosterowa Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 16:45
      Ja proponuję, żeby w ramach strajku ci, którzy nie muszą jeździć autem, zrobili to, co ja, czyli przesiedli się do tramwaju.
      • pulcino3 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 16:55
        U mnie nie ma szans, nie mam innego dojazdu do pracy z mojej pipidówki wiec chcąc pracować, muszę dojechać 15 km w jedna stronę i ponosić koszmarną cenę dojazdów. Chyba nie muszę mówić, że przy każdej wizycie na stacji paliw tankując przechodzę psychiczne harakiri.
        • pulcino3 Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 16:57
          ps. dojeżdżam autem do pracy, inne "połączenia" u mnie nie istnieją...
    • chcesztomasz Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 17:46
      ojej szok, jak można strajkować w widoczny sposób? Jak można strajkować tak aby inni mieli problemy? Głupi? Przecie nie od dziś wiadomo, że najlepszy i najskuteczniejszy strajk to się równa pójście do lasu i plucie na gałęzie mając w lewej ręce karteczkę z napisem - " nie stać mnie na paliwo". No normalnie wszyscy by się tym tak przejęli...

A co do AKTA może i fajnie może i nie ale tworzenie bardzo ogólnego dokumentu pod korporacje to chyba jednak nie ta droga?

co do tej niby strasznej kradzieży - :I
    • krejzimama Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 18:23
      Ten protest to mniej więcej tak jakby pan w ramach protestu że na trwaniku są psie kupy stawiał klocki swoim sąsiadom na wycieraczce.

Jeśli w tym czasie jechałąbym jedną z blokowanych dróg to ci blokujący byliby dla mnie zwykłymi bandziorami.
      • sarling Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 18:31
        Ciekawe, a "białe miasteczko" pamiętacie? Wtedy to było ok, bo o inną ekipę chodziło. Żałosne.
        Protesty to też jest demokracja.
    • lusitania2 Re: to miło, 28.01.12, 18:28
      że tak wspierają budżet państwa w potrzebie - jazda z protestacyjną prędkością ekonomiczna nie jest.
      • krejzimama Re: to miło, 28.01.12, 18:34
        Stacje też wspierają. W ramach protestu kupują paliwo za 1 pln oraz jedzą hotdogi i piją kawę.
        Stacje najwięcej właśnie na tym zarabiają.
        • naomi19 Re: to miło, 28.01.12, 19:01
          Nie protestują przeciwko stacjom benzynowym ani cenom hot-dogów. Nie udawaj, że miłość do PO zaburzyła Ci zdolność racjonalnego myślenia, nie udawaj, że nie wiesz o co loto.
          • krejzimama Re: to miło, 28.01.12, 19:13
            Proestują w kraju gdzie cena paliwa należy do najniższych w UE.
            • wioskowy_glupek Re: to miło, 28.01.12, 19:58
              Tezee sorry ale to raczej Ty jesteś wyjątkowym matołem jeśli uważasz że film z internetu można ukraść... LOL

Ukraść to sobie możesz własność intelektualną, jeżeli się podpiszesz pod nim, jako autorka...
              Oglądając film w necie go nie kradniesz a co ciekawe, może zanim powiesz kolejny debilizm to się dowiedz, to nawet nie jest nielegalne...
              • tezee Re: to miło, 28.01.12, 20:05
                ściąganie z netu filmów ( często przedpremierowych ) legalne nie jest i kropa
                • panna_z_pieskiem Re: to miło, 28.01.12, 20:10
                  A kserowalas cos kiedys???? smile
                  • tezee Re: to miło, 28.01.12, 20:13
                    zaraz mnie zapytasz czy swoje płyty pożyczam , skoncz proszę.
                    • aneta-skarpeta Re: to miło, 29.01.12, 09:54
                      najlepsze przy acta jest to, ze nagle nikt nie sciaga nagminnie nielegalnie plyt, filmow, ktore są jeszcze w kinach, nie sciagaja z chomika ebookow, bo szkoda zaplacic za niego 30 zł etc etc

i ten niesmiertelny argument- nigdy nie pozyczylas sąsiadce ksiazki?
                      pozyczylam, ale nie pozyczylam 10 tys osob, bo nie po to sama kupuję oryginal ksiazki czy pyty, zeby mi obcy ludzie zajechali za darmo;>

a Ci artysci ktorzy bedą chcieliw ramach promocji udostepniac pliki za darmo, bedą to robic legalnie, tak jak teraz

jesli posenkarzowi nie przeszkadza, ze kradną jeg muzykę nie widze problemu zeby przy acta po prostu wymyslal plyty i rozdawal je za darmo w necie

legalnie
            • panna_z_pieskiem Re: to miło, 28.01.12, 20:07
              Slucham????????????? A jaka jest sila nabywcza zlotowki w porownaniu do euro???? Blagam, rusz glowa! Najnizsza cena nominalnie, ale nie relatywnie!!!
              • indigo_kid Re: to miło, 29.01.12, 12:00
                W PL za minimalne wynagrodzenie kupisz ok 200 litrów benzyny, w Krajch typu Niemcy, Holandia, W. Bryt ponad 800 litrów. Podobnie do nas mają Czechy, Węgry etc - Mieszkamy w Europie B.
                link
                link
    • totorotot Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 20:11
      Ja się tak zastanawiam, dlaczego oni protestują w Polsce, gdzie w istocie nie są ustalane ceny paliw (akcyza itp.są narzucane niejako z góry). Poprotestowaliby w Iraku czy innym Iranie, może w Pakistanie czy skąd tam idzie do nas ta ropa.
      • wioskowy_glupek Re: Ręce mi opadają 28.01.12, 20:37
        Proponuję Ci jednak zanim coś napiszesz poczytać odpowiednie ustawy...
        Ściąganie filmów i muzyki na własny użytek jest jak najbardziej LEGALNE !!! Nielegalne to jest tylko jeżeli ściągasz przez torrenty bo wówczas jednocześnie udostępniasz...
        Oraz nielegalne jest ściąganie oprogramowania...
    • erba Re: Ręce mi opadają 29.01.12, 10:15
      tezee napisał:

>ręce mi opadają na ten nasz polski lud ,

Ty kobieto chyba nosa z kraju nigdy nie wyściubiłas. Wiesz co w tym tygodniu działo się we Włoszech? Jakby Polacy chociaż w 1/2 zorganizowali to co Włosi, to wszystkie stacje TV nadawałyby niczym TVN24 non stop. Polacy to i tak pokorny naród, który non stop dostając po dupie wiecznie cicho siedzi i ogon podkula, a media chyba celowo nie przekazują informacji z innych krajów, żeby ludzi nie zachęcać. Włoscy kierowcy casły tydzień strajkują blokując autostrady, podpalają ciężarówki "niepokornych" (czytaj: obcokrajowców, którzy chcą pracować), napadają na innych kierowców itp., a u nas jeden dzień "grzecznego" strajku i już się paniusie oburzają, jak to Polacy okropny naród.
      Oczywiście ja nie popieram protestów, które wymierzone są bardziej w obywateli niż rządzących czy koncerny międzynarodowe, ale nie przesadzajmy, że to tylko u nas ludzie się buntują.
      • lusitania2 Re: Ręce mi opadają 29.01.12, 10:28
        erba napisała:

to
        > wszystkie stacje TV nadawałyby niczym TVN24 non stop.

Włoscy kierowcy casły tydzień strajkują blokując autostrady, podpalają
        > ciężarówki "niepokornych" (czytaj: obcokrajowców, którzy chcą pracować), napada
        > ją na innych kierowców itp., a u nas jeden dzień "grzecznego" strajku i już się
        > paniusie oburzają, jak to Polacy okropny naród.
        >

a ja się cieszę i jestem dumna z polskiego narodusmile, że nie jest taki, jak włoski.

No ale rozumiem, że jak się nie ma nic, to cieszy, że innym niszczą majątek i oni też nic mieć nie będą.

• erba Re: Ręce mi opadają 29.01.12, 10:30
          A umiesz czytać ze zrozumieniem?
    • izabellaz1 Re: Ręce mi opadają 29.01.12, 11:11
      O tym strajku było wiadomo co najmniej od tygodnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka