Dodaj do ulubionych

Lubicie pajaki?;-)

08.03.12, 05:41
duuzo pajakow?tongue_out

news.yahoo.com/blogs/sideshow/thousands-spiders-blanket-australian-farm-escaping-flood-165958059.html
Obserwuj wątek
    • vampire-freak Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 07:12
      To jak spełnienie mojego największego koszmaru. Szczególnie w przybliżeniu to drzewo na ostatnim zdjęciu.
      Dla mnie tak będzie wyglądało piekło smile
      • blekitny.zamek Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 08:45
        Podpisuję się pod tym co napisałaś.

W domu pojedyncze pająki toleruję i czekam aż same sobie pójdą,no chyba,że są pod prysznicem smile
        Tylko raz uciekłam z krzykiem,obok toalety siedział naprawdę wielki pająk o grubych odnóżach,do tej pory nie wiem skąd się tam wziął.Więcej takich w naszym domu nie widziałam.
        zastanawiam się czy komuś nie uciekł z jakiejś hodowli..
        • antyideal Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 08:55
          Nie lubimy, nawet nie probuje sprawdzac co jest pod tym linkiem sad
      • nowi-jka Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 11:49
        dla mnie tez i po obejrzeniu kilku tych zdjec myslałam ze zwymiotuje i szybko wyłaczyłam
        oszlałabym z obrzydzenia gdybym si etam znalazła
    • echtom Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 08:07
      Tysiące to przesada, ale pojedyncze traktuję jak zwierzątka domowe.
    • z_lasu Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:14
      Nie mam awersji do pająków. Pajęczyny poza domem z przyjemnością podziwiam. Każdy zwierzę w nadmiarze przeszkadzałoby mi, nawet jeśli pojedyncze egzemplarze wzbudzają moją sympatię. Jeden kot - super. 100 kotów naraz - kataklizm.
      • bez_seller Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:30
        z_lasu napisała:

Jeden kot - super. 100 kotów naraz - kataklizm.

Jeden czlowiek - super. 100 ludzie naraz - kataklizm. smile
        • z_lasu Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 11:25
          > Jeden czlowiek - super. 100 ludzie naraz - kataklizm. smile

No, nie da się zaprzeczyć big_grin
    • broceliande Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:20
      Pająki podobają mi sie obiektywnie, jak wszystkie istoty na ziemi, ale mam taki wstęt pomieszany z lękiem. Nie sądzę, żebym mogła dotknąć pająka.
      Te "dużo pająków" podoba mi się jako zjawisko, przyrodnicze. Niesamowita ta pajęczyna.
      A co się stało? To nie mój języksad
      • mondovi Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:33
        Dały dyla przed powodzią.
    • triss_merigold6 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:24
      Chyba nie chcę otwierać tego linku.
      Nie lubię, brzydzę się i mam atawistyczny odruch lęku. Do sprzątnięcia pająka wołam chłopa, on się zwykle lituje i zamiast ubić bierze szufelkę i wyrzuca toto na dwór.
    • gku25 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:29
      I po co ja to oglądałam?
      Spotykałam się kiedyś z chłopakiem, który mieszkał w okolicy lasu, miał wielki ogród, tego cholerstwa po domu rozłaziło się tyle, że nie mogłam spać ze strachuuncertain
    • gemmavera Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:57
      A iĆ, Nanuk wink
      Wczoraj właśnie oglądałam z dziećmi Władcę Pierścieni, a konkretnie Powrót Króla, i przy scenach z Szelobą miałam ochotę wyjść. wink
    • gupia_rzona Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 10:44
      widziałam wczoraj dwa zdjęcia. I włos mi się zjeżył na plecach. Cholernie boję się pająków. Już tam dziś nawet nie zaglądam brrrrr
    • mysia125 dobre pajaki 08.03.12, 10:52
      Uchronia mieszkancow przed zezarciem przez komary popowodziowe smile
      Ludzie wroca, pajaki sobie pojda.
      Zdjecia obledne.
      • andaba Re: dobre pajaki 08.03.12, 10:59
        Ja nieczytata po ichniemu, ale zdjęcia tych drzew w pajęczynie robią wrażenie...
        • kiszczynska Re: dobre pajaki 08.03.12, 11:48
          Przepiekne zdjęcia, ogromne wrazenie! Aż trudno uwierzyc, zachowuja sie jak szczury na statku!! Niesamowite zjwisko, ale umarłabym z obrzydzenia gdybym tam byla.
          Mozna tylko podziwiac na zjdeciachsmile
    • sadosia75 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 12:08
      Podziwiam z daleka smile
      Sa szalenie mądre, ciekawe, piękne i tworzą coś pięknego. Ale się kurna boję i nie toleruję i w ogóle! 2 lata temu córka miała "swojego" pająka na balkonie. Przypałentał się taki w róg, zrobił sobie pajęczynę. Ja na balkon nie wychodziłam bo się bałam. Ale raz widziałam jak dziewczyny ubitą muchę kładły na pajęczynę. skubany w ciągu sekundy był przy niej i owijał ją w pajęczynę! Fu fu fu i jeszcze raz fu! Piękne fu!
      Ja mam wrażenie, że on wszystkimi swoimi oczyma patrzy na mnie! a raz jeden w łazience podniósł przednie rączki czy jak by to tam się nie nazywało, żeby się ze mną bić. Mało na zawał nie padłam!
      • jowita771 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:28
        Musiało to być słodkie. Odważny egzemplarz.
    • korusiar Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 13:00
      Nienawidzę, nie cierpię, brzydzę się, boję się tongue_out
    • majenkir Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 13:44
      Skad tyle niecheci do pajaczkow?
      Nie ogladalyscie Charlottes Web? smile
    • brak.polskich.liter Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 14:36
      Super to zdjecie z drzewami.

Pajaki sa kul. Zzeraja muchy i komary (za to ostatnie je wielbie) i ladne sa - fotki makro fajne wychodza, bo pajaki sa statyczne.
      I piekne pajeczyny robia.
    • kosheen4 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:01
      bardzo ładne i pożyteczne, a że są w Australii a nie u nas, to już w ogóle wpadam w zachwyt smile
    • jowita771 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:18
      Wejść bym w to nie chciała, ale wygląda pięknie!
      W domu pająków nie zabijam, tylko przeganiam, jak chcę odkurzyć. Potem musi taki pajęczynę robić od nowa.
    • madame_edith Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:27
      Przestraszne!!!
      Boję się pająków potwornie i na samą myśl, że miałabym coś takiego zobaczyć na własne oczy a nie na zdjęciu mam stan przedzawałowy.
      Niestety do Australii nie pojadę nigdy, choć to ponoć cudowne miejsce. Ale te potwory są dla mnie nie do zintegrowania
    • bez_seller Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:40
      Uwielbiam. Nawet je w pewnym sensie hoduje, bo w hallu mieszka ich szesc, wiecej sie nie miesci, bo one musza miec okreslonej wielkosci terytorium. smile
    • wespuczi Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:51
      nie przeszkadzaja mi w rozsadnych dawkach oczywiscie wink
      • bi_scotti Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:55
        Pajaki sa OK, pajeczyny juz nie tak bardzo. O ile np. takie wlochate, czarne duze spotykane w Meksyku budza maja chec poglaskania i udomowienia, o tyle chodzenie po lesie i pajecze nitki oblepiajace twarz to juz zdecydowanie nie jest fun. Co nie zmienia faktu, ze te zdjecia sa amazing smile
    • yenna_m Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 17:16
      uwielbiam pająki, ino swojskie - mogę godzinami fotografować, wolę wypuścić na zewnątrz niż zabić
      ale tych jadowitych, orientalnych to się boję

drzewo czadowe big_grin
    • wiecznie-zapominam-login tak 08.03.12, 23:16
      tak ale płaskie tongue_out z flakami na wierzchu
    • miniofilka Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 23:18
      brzydzę się nimi
    • asocial Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 00:27
      A mnie pajaki rozczulaja. Mowie o tych zwyklych domowych, nie o zadnych tarantulach. Domowe moga byc ogromne i wlochate- zazwyczaj olewam, nie wyrzucam, daje zyc. W gabinecie mamy juz stalego lokatora- od kilku dobrych miesiecy ten sam (specyficzny wyglad) pajaczek wychodzi jak zaczynam prace, pojawia sie czasem na kawe,).
    • hamerykanka Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 09:53
      Zdjecia fascynujace!
      Pajakow nienawidze. U nas w ogrodzie sa takie duze, wlochate, czarne z niebieska plamka na odwloku i bialymi plamkami na zuwaczkach. I juz sie nauczylam , ze jak sa wkurzone to im te zuwaczki chodza (te biale plamki sie ruszaja) i za cwhile moga skoczyc, wiec sie pospiesznie oddalamsmile
      W wyschnietej czesci, dalej od domu sa jamki tarantul. Tam wole raczej jezdzic samochodem niz chodzicsmile

• sarling Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 10:10
      Nie boję się w zasadzie niczego, ale pająków tak potwornie, że nawet nie mogę ich oglądać na obrazkach. Do tego stopnia, że w pracy klient musiał wynosić jednego dorodnego osobnika, bo siedziałam na krześle z podkulonymi nogami sad
      • sokhna Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 11:49
        Ja podobnie - boje sie ich panicznie. Nie moglabym mieszkac w kraju gdzie widok wielkiego pajaka (juz nie wspomne o jakis tarantulach) w ogrodzie czy na ulicy bylby czyms normalnym. I tak duzo nerwow kosztuje mnie fakt, ze mieszkamy w lesie i latem pelno tego lazi w ogrodzie i w domu oczywiscie tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka