nanuk24 08.03.12, 05:41 duuzo pajakow? news.yahoo.com/blogs/sideshow/thousands-spiders-blanket-australian-farm-escaping-flood-165958059.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampire-freak Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 07:12 To jak spełnienie mojego największego koszmaru. Szczególnie w przybliżeniu to drzewo na ostatnim zdjęciu. Dla mnie tak będzie wyglądało piekło Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 08:45 Podpisuję się pod tym co napisałaś. W domu pojedyncze pająki toleruję i czekam aż same sobie pójdą,no chyba,że są pod prysznicem Tylko raz uciekłam z krzykiem,obok toalety siedział naprawdę wielki pająk o grubych odnóżach,do tej pory nie wiem skąd się tam wziął.Więcej takich w naszym domu nie widziałam. zastanawiam się czy komuś nie uciekł z jakiejś hodowli.. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 08:55 Nie lubimy, nawet nie probuje sprawdzac co jest pod tym linkiem Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 11:49 dla mnie tez i po obejrzeniu kilku tych zdjec myslałam ze zwymiotuje i szybko wyłaczyłam oszlałabym z obrzydzenia gdybym si etam znalazła Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 08:07 Tysiące to przesada, ale pojedyncze traktuję jak zwierzątka domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:14 Nie mam awersji do pająków. Pajęczyny poza domem z przyjemnością podziwiam. Każdy zwierzę w nadmiarze przeszkadzałoby mi, nawet jeśli pojedyncze egzemplarze wzbudzają moją sympatię. Jeden kot - super. 100 kotów naraz - kataklizm. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:30 z_lasu napisała: Jeden kot - super. 100 kotów naraz - kataklizm. Jeden czlowiek - super. 100 ludzie naraz - kataklizm. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 11:25 > Jeden czlowiek - super. 100 ludzie naraz - kataklizm. No, nie da się zaprzeczyć Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:20 Pająki podobają mi sie obiektywnie, jak wszystkie istoty na ziemi, ale mam taki wstęt pomieszany z lękiem. Nie sądzę, żebym mogła dotknąć pająka. Te "dużo pająków" podoba mi się jako zjawisko, przyrodnicze. Niesamowita ta pajęczyna. A co się stało? To nie mój język Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:24 Chyba nie chcę otwierać tego linku. Nie lubię, brzydzę się i mam atawistyczny odruch lęku. Do sprzątnięcia pająka wołam chłopa, on się zwykle lituje i zamiast ubić bierze szufelkę i wyrzuca toto na dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:29 I po co ja to oglądałam? Spotykałam się kiedyś z chłopakiem, który mieszkał w okolicy lasu, miał wielki ogród, tego cholerstwa po domu rozłaziło się tyle, że nie mogłam spać ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 09:57 A iĆ, Nanuk Wczoraj właśnie oglądałam z dziećmi Władcę Pierścieni, a konkretnie Powrót Króla, i przy scenach z Szelobą miałam ochotę wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 10:44 widziałam wczoraj dwa zdjęcia. I włos mi się zjeżył na plecach. Cholernie boję się pająków. Już tam dziś nawet nie zaglądam brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 dobre pajaki 08.03.12, 10:52 Uchronia mieszkancow przed zezarciem przez komary popowodziowe Ludzie wroca, pajaki sobie pojda. Zdjecia obledne. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: dobre pajaki 08.03.12, 10:59 Ja nieczytata po ichniemu, ale zdjęcia tych drzew w pajęczynie robią wrażenie... Odpowiedz Link Zgłoś
kiszczynska Re: dobre pajaki 08.03.12, 11:48 Przepiekne zdjęcia, ogromne wrazenie! Aż trudno uwierzyc, zachowuja sie jak szczury na statku!! Niesamowite zjwisko, ale umarłabym z obrzydzenia gdybym tam byla. Mozna tylko podziwiac na zjdeciach Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 12:08 Podziwiam z daleka Sa szalenie mądre, ciekawe, piękne i tworzą coś pięknego. Ale się kurna boję i nie toleruję i w ogóle! 2 lata temu córka miała "swojego" pająka na balkonie. Przypałentał się taki w róg, zrobił sobie pajęczynę. Ja na balkon nie wychodziłam bo się bałam. Ale raz widziałam jak dziewczyny ubitą muchę kładły na pajęczynę. skubany w ciągu sekundy był przy niej i owijał ją w pajęczynę! Fu fu fu i jeszcze raz fu! Piękne fu! Ja mam wrażenie, że on wszystkimi swoimi oczyma patrzy na mnie! a raz jeden w łazience podniósł przednie rączki czy jak by to tam się nie nazywało, żeby się ze mną bić. Mało na zawał nie padłam! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:28 Musiało to być słodkie. Odważny egzemplarz. Odpowiedz Link Zgłoś
korusiar Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 13:00 Nienawidzę, nie cierpię, brzydzę się, boję się Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 13:44 Skad tyle niecheci do pajaczkow? Nie ogladalyscie Charlottes Web? Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 14:36 Super to zdjecie z drzewami. Pajaki sa kul. Zzeraja muchy i komary (za to ostatnie je wielbie) i ladne sa - fotki makro fajne wychodza, bo pajaki sa statyczne. I piekne pajeczyny robia. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:01 bardzo ładne i pożyteczne, a że są w Australii a nie u nas, to już w ogóle wpadam w zachwyt Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:18 Wejść bym w to nie chciała, ale wygląda pięknie! W domu pająków nie zabijam, tylko przeganiam, jak chcę odkurzyć. Potem musi taki pajęczynę robić od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:27 Przestraszne!!! Boję się pająków potwornie i na samą myśl, że miałabym coś takiego zobaczyć na własne oczy a nie na zdjęciu mam stan przedzawałowy. Niestety do Australii nie pojadę nigdy, choć to ponoć cudowne miejsce. Ale te potwory są dla mnie nie do zintegrowania Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:40 Uwielbiam. Nawet je w pewnym sensie hoduje, bo w hallu mieszka ich szesc, wiecej sie nie miesci, bo one musza miec okreslonej wielkosci terytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:51 nie przeszkadzaja mi w rozsadnych dawkach oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 15:55 Pajaki sa OK, pajeczyny juz nie tak bardzo. O ile np. takie wlochate, czarne duze spotykane w Meksyku budza maja chec poglaskania i udomowienia, o tyle chodzenie po lesie i pajecze nitki oblepiajace twarz to juz zdecydowanie nie jest fun. Co nie zmienia faktu, ze te zdjecia sa amazing Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Lubicie pajaki?;-) 08.03.12, 17:16 uwielbiam pająki, ino swojskie - mogę godzinami fotografować, wolę wypuścić na zewnątrz niż zabić ale tych jadowitych, orientalnych to się boję drzewo czadowe Odpowiedz Link Zgłoś
wiecznie-zapominam-login tak 08.03.12, 23:16 tak ale płaskie z flakami na wierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
asocial Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 00:27 A mnie pajaki rozczulaja. Mowie o tych zwyklych domowych, nie o zadnych tarantulach. Domowe moga byc ogromne i wlochate- zazwyczaj olewam, nie wyrzucam, daje zyc. W gabinecie mamy juz stalego lokatora- od kilku dobrych miesiecy ten sam (specyficzny wyglad) pajaczek wychodzi jak zaczynam prace, pojawia sie czasem na kawe,). Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 09:53 Zdjecia fascynujace! Pajakow nienawidze. U nas w ogrodzie sa takie duze, wlochate, czarne z niebieska plamka na odwloku i bialymi plamkami na zuwaczkach. I juz sie nauczylam , ze jak sa wkurzone to im te zuwaczki chodza (te biale plamki sie ruszaja) i za cwhile moga skoczyc, wiec sie pospiesznie oddalam W wyschnietej czesci, dalej od domu sa jamki tarantul. Tam wole raczej jezdzic samochodem niz chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 10:10 Nie boję się w zasadzie niczego, ale pająków tak potwornie, że nawet nie mogę ich oglądać na obrazkach. Do tego stopnia, że w pracy klient musiał wynosić jednego dorodnego osobnika, bo siedziałam na krześle z podkulonymi nogami Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Lubicie pajaki?;-) 09.03.12, 11:49 Ja podobnie - boje sie ich panicznie. Nie moglabym mieszkac w kraju gdzie widok wielkiego pajaka (juz nie wspomne o jakis tarantulach) w ogrodzie czy na ulicy bylby czyms normalnym. I tak duzo nerwow kosztuje mnie fakt, ze mieszkamy w lesie i latem pelno tego lazi w ogrodzie i w domu oczywiscie tez. Odpowiedz Link Zgłoś