Dodaj do ulubionych

Wanna a dziecko

08.03.12, 13:19
www.se.pl/wydarzenia/kraj/bytow-osmioletnia-wiktoria-k-utopia-sie-w-wannie_243620.html
Niedawno był tu wątek o tym kiedy zostawiamy dziecko samo w wannie.
Przyznam się, że nie mogę pojąć jak ośmioletnie dziecko może się utopić w wannie????
Chyba, że straciła przytomność.
Obserwuj wątek
    • bea.bea Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:23
      kiedy mój syn kapie się w wannie smile musi mieć otwarte drzwi i śpiewać, albo wydawać jakieś inne dźwieki ) a ma ich w repertuarze całe mn€stwo...jak ucichnie biegnęsmile
      patrząc na szaleństwa 8smio latka w wannie , może stać sie mnóstwo rzeczy smile
      • czar_bajry Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:30
        Mój też ma 8 lat, drzwi są uchylone i też wydaje różne dźwiękibig_grin
        Wiem jak szaleje, nurkuje i inne cuda wyczynia.
    • liberica1 Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:31
      Najprawdopodobniej nie utopiła się (za mało wody). Straszna tragedia, bardzo współczuję rodzicom, rodzinie, znajomym. Wszyscy strasznie przeżywają.
    • lelija05 Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:33
      Może woda była za gorąca, w łazience bardzo ciepło i dziewczynka zasłabła.
      Mogła mieć wadę serca.
      Powodów może być mnóstwo.
      • liberica1 Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:37
        Pierwsza wersja jest baaardzo prawdopodobna.
      • kropkacom Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:38
        Dokładnie, powodów może być wiele.
    • lejla81 Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:40
      Obok jest info, że dziewczynka zmarła po zakrztuszeniu się wodą. Nie ma szans, żeby uchronić dziecko przed wszystkim.
      • liberica1 Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:43
        Wyników sekcji jeszcze nie ma, będą za 2 tygodnie.
    • kamelia04.08.2007 Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 13:46
      nieszczescie niestety.
      Mogła zasłabnąć.

Ja też czasem wyjde na chwile, ale krótka, tzn. w tym czasie trudno sie utopic.
      Jak mnie nie ma powiedzmy 3 minuty, to też musze słyszec jak chlapia, albo spiewaja, albo inne dzwieki wydaja, swiadczace o tym, że żyja.
      • aqua48 Każdy może :( 08.03.12, 13:49
        Moja koleżanka jako osoba dorosła utopiła się w wannie. Dlatego ja preferuję prysznic, choć i w nim można się poślizgnąć...
        • franczii Re: Każdy może :( 08.03.12, 15:35
          He he ja sie tak posliznelam i zlamalam reke, bardzo bolesnie
      • czar_bajry Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 14:00
        Ok miesiąca temu na warszawskim Bemowie trzyletnie dziecko zadławiło się bułką.
        Matka była obok ale nie umiała mu pomócsad
        • liberica1 Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 14:03
          sad

Już pojawiają się porównania do sprawy Madzi w necie i nie tylko. Niektórym powinno się obciąć jęzory sad
          • czar_bajry Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 15:30
            Niestetysad
            Jednak w wypadku netu lepsze byłoby ucięcie paluchówtongue_out
    • imasumak Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 15:37
      Straszna tragedia. Faktycznie mogła zasłabnąć sad
      • eliszka25 Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 17:58
        no niestety, jak sie ma pecha, to mozna sie utopic w przyslowiowej lyzce wody. straszna tragedia i nawet sobie tego nie wyobrazam. moglo stac sie wiele roznych rzeczy. mogla zaslabnac, mogla miec wade serca, mogla podczas wyglupow uderzyc glowa o wanne czy kran i stracic przytomnosc albo zakrztusic sie woda podczas szalenstw.

moja tesciowa kiedys opowiadala mi historie swojej sasiadki. zostala z ok. 5-letnia coreczka sama w domu na kilka dni, bo maz wyjechal sluzbowo. jednego wieczoru zrobila malej kapiel i poszla do kuchni szykowac kolacje. mala bawila sie w wannie. nie wiem, jak dlugo byla sama w lazience, ale jak matka poszla do niej, to dziecko juz nie zylo, utopila sie. matka probowala ratowac, ale jak sie nie udalo, sama popelnila samobojstwo. ojciec po powrocie zastal w domu dwa trupy.

tesciowa ma z tego powodu lekka traume i nawet jak moj maz jest dluzej w lazience, to idzie i puka w drzwi. mnie sie to troche udzielilo. meza nie sprawdzam, ale dzieciakow samych w wannie nie zostawiam i mezowi nie pozwalam.
        • andaba Re: Wanna a dziecko 08.03.12, 18:06
          Straszne...
          Wykluczyli zasłabnięcie spowodowane tlenkiem węgla? Chyba najczęstsza przyczyna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka