Dodaj do ulubionych

40 urodziny

19.04.12, 10:46
Zwracam się do Was z nietypowym pytaniem. Otoz na 40 urodziny meza chcę zrobic dla niego album ze zdjeciami. Poszukalam w archiwaliach rodzinnych i znalazłam zdjecia szpitala w ktorym sie urodzil, zdjecia z okresu dziecinstwa, rodzicow, krewnych, pra- i dziadków. chcialabym album ten opatrzec swoimi przemysleniami, fragmentami ulubionych piosenek, cytatami o zyciu, i mam na to mnóstwo pomysłow. Brakuje mi weny na okres wczesnego dziecinstwa. Moze macie jakies pomysły? Wiersze, cytaty, 'zlote mysli" a moze cos na wesoło z przymrózeniem oka..
Obserwuj wątek
    • rafaleczka Re: 40 urodziny 19.04.12, 11:05
      fajny pomysł!
      koniecznie wklej https://www.wirtualnemedia.pl/img/3/229/156_40-latek_okladka.jpg
      dla pocieszenia meża, pewnie wyglada na syna tytułowego Pana Stefana K. smile
      • agnes1996 Re: 40 urodziny 19.04.12, 12:39
        Oj tak, blizej mu do "39 i pół"
        • chlodne_dlonie Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:32
          smile to może tym tropem podążyć..?

A tak w ogóle - s u p e r pomysł, ja tam bym się ucieszyła z takiego prezentu
          z pewnością bardziej trafiony niż krem p/zmarszczkowy tongue_out
      • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:21
        tak
        nic nie dodaje tak wiary facetowi, jak powiedzenie mu w twarz, że zdziadział (bo dla mnie ten 40-latek z filmu, to nie dość, że totalnie aseksualny, to jeszcze rozmemłok zdziadziały tongue_out )
        i przyrownanie go do 40--latka big_grin

moim zdaniem niezbyt mądry pomysł

mi tak zwyczajnie byłoby przykro, że se ktoś jaja kosztem mojej osoby robi tongue_out

40-tka to dość trudny wiek i dla faceta, i da kobiety
        facet wsparcia potrzebuje a nie dokopania wink
        • nanuk24 Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:13

> tak
          > nic nie dodaje tak wiary facetowi, jak powiedzenie mu w twarz, że zdziadział (b
          > o dla mnie ten 40-latek z filmu, to nie dość, że totalnie aseksualny, to jeszcz
          > e rozmemłok zdziadziały tongue_out )
          > i przyrownanie go do 40--latka big_grin

big_grin
        • borys314 Re: 20.04.12, 04:47
          > 40-tka to dość trudny wiek i dla faceta, i da kobiety
          > facet wsparcia potrzebuje a nie dokopania wink

Zgadzam się z yenną w stu procentach! Niedawno przez to przechodziłem, więc wiem. wink
    • aagnes Re: 40 urodziny 19.04.12, 12:59
      M na 40 urodziny dostal 'kronike' z roku w ktorym sie urodzil, ale w tym celu jego brat spedzil mnostwo czasu w czytelniach, zeby dotrzec do rozmaitych publikacji.
      Moze uda Ci sie cos takiego wmontowac w ten album.
      tak naprawde to najfajniejszy prezent z tych ktore dostal.
    • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:04
      boszsz, zalamalabym sie, gdyby mi mąż za 2 miesiace cos takiego wręczył tongue_out wink
      • chlodne_dlonie Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:29
        Aj tam, aj tam - a gdyby na okładce 40-letnia Monica Bellucci widniała, to jak byś to odebrała..? wink
        • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:42
          wiesz, nadal by mi się pomysł nie podobał

a czemu ktoś ma mi podsuwanie zycia odprawiać?
          sama sie zbilansuję, życzliwych do tego mi nie potrzeba wink
          • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:47
            acha, bardziej ucieszylabym się z kolacji przy swiecach, kąpieli w platkach róż i obejrzenia (z pełnym poświęceniem pana małżonka) jakiegoś fajnego babskiego filmu niż z takiego albumu

no i prezent w postaci biżuterii czy fajnych perfum mile widziany tongue_out
            • chlodne_dlonie Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:09
              yenna_m napisała:

> acha, bardziej ucieszylabym się z kolacji przy swiecach, kąpieli w platkach róż
              > i obejrzenia (z pełnym poświęceniem pana małżonka) jakiegoś fajnego babskiego
              > filmu niż z takiego albumu
              >
              > no i prezent w postaci biżuterii czy fajnych perfum mile widziany tongue_out

Eeee no, powyższe też niezłe rozwiązania
              ale..jedno drugiego nie musi wykluczać (IMHOwink)

..biżu lub zapach dla mnie też, chętnie smile
              pod warunkiem, że ofiarodawca kupi dokładnie to, co mi odpowiada..
              dlatego czasem łatwiej z tym winem/kinem/kąpielą j e d n a k..wink
              • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:11
                dla mnie wyklucza
                wrecznie takiego albumu i robienie sobie jaj ze mnie i moich jakis kompromitujacych zdjec raczej swiadczy o tym, ze ktos mial niezly ubaw z mojej osoby i nie traktowal mnie powaznie, wobec tego do kolacji by raczej juz nie doszlo tongue_out
                • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:15
                  acha, biżu można kupić razem

zakładam, że jak jestem z facetem prawie 20 lat, to możemy przestać bawić się w ceregiele typu niespodzianki smile
                  możemy umówić się jak dorośli ludzie, że idziemy do sklepu i ja se prezent wybieram na zadowolony mąż płaci tongue_out
                  • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:15
                    a zadowolony mąż płaci, rzecz jasna
                  • chlodne_dlonie Re: 40 urodziny 19.04.12, 20:36
                    yenna_m napisała:

> acha, biżu można kupić razem
                    >
                    > zakładam, że jak jestem z facetem prawie 20 lat, to możemy przestać bawić się w
                    > ceregiele typu niespodzianki smile
                    > możemy umówić się jak dorośli ludzie, że idziemy do sklepu i ja se prezent wybi
                    > eram na zadowolony mąż płaci tongue_out

I to się nazywa 'praktyczne podejście' - w sumie racja, choć ja tam niespodziewajki nadal llubię i facet, który postara się tak mnie zaskoczyć (wykazując się znajomością mej osoby wink) ma od razu parę punktów..
                    smile
                • chlodne_dlonie Re: 40 urodziny 19.04.12, 20:33
                  yenna_m napisała:

> dla mnie wyklucza
                  > wrecznie takiego albumu i robienie sobie jaj ze mnie i moich jakis kompromituja
                  > cych zdjec raczej swiadczy o tym, ze ktos mial niezly ubaw z mojej osoby i nie
                  > traktowal mnie powaznie, wobec tego do kolacji by raczej juz nie doszlo tongue_out

Rozumiem, tzn przyjmuję, że tak do tego podchodzisz.
                  Ja bym takiego albumu za 'robienie jaj' nie uznała, może dlatego, że lubię swoje zdjęcia..? wink
                  No i zakładam, że wykonać taki album chciałoby się tylko osobie mi bliskiej, zatem prezent byłby dla mnie takim właśnie prezentem 'z duszą', o! smile
          • chlodne_dlonie Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:05
            yenna_m napisała:

> wiesz, nadal by mi się pomysł nie podobał

Ok'ej - pięknie się różnić (czasem przynajmniejwink)

>
            > a czemu ktoś ma mi podsuwanie zycia odprawiać?
            > sama sie zbilansuję, życzliwych do tego mi nie potrzeba wink

Hmm..współmałżonka/partnera też byś tym mianem określiła..?
            • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:12
              mój wspolmalzonek na szczescie z tych, co podobnie patrzą na takie rzeczy jak ja tongue_out
              • chlodne_dlonie Re: 40 urodziny 19.04.12, 20:28
                yenna_m napisała:

> mój wspolmalzonek na szczescie z tych, co podobnie patrzą na takie rzeczy jak j
                > a tongue_out

Aaa, no to dobrze - grunt to wzajemne zrozumienie smile
                a w poprzednim poście pytałam o to, czy i jego do grona owych 'życzliwych' zaliczasz..wink
                • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 22:09
                  nie, ale zaliczylabym, gdyby zaczal grzebac w moich prywatnych zdjęciach i nie daj Boze je gdzies przyklejac
                  zdjęcia z dziecinstwa sa tylko jedne wink
                  mężów mozna mieć wielu wink
                  • nutka07 Re: 40 urodziny 19.04.12, 22:27
                    Zdejca to jedno ale jak napisac jakis fajny trafny komentarz, kiedy nie bylo sie przy tym.
                    Przeciez maz moze miec zupelnie inne skojarzenia i wspomnienia, niz to co wymysli jego zona.

Ciekawa jestem jakie utwory sa w planie wink
                    • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 23:00
                      a proszę Cię
                      po czyms takim, jesli toto wręczane byłoby w towarzystwie i przez towarzystwo oglądane i komentowane, to se mozna potem nieźle opłotkami chodzić wink tudzież raz na jakiś czas być obiektem żartów

przyznam, że w takiej sytuacji czułabym się równie zręcznie jak Bridget Jones na przyjęciu, przebrana w kostium króliczka playboya tongue_out
    • nabakier Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:36
      Hm...nie chcą nikogo urazić...pomysł z lekka infantylny.
      Wyjedź z nim gdzieś, idźcie na ekstra kolację, tylko nie te zdjęcia...
      • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:41
        o to to
        i pokaż mu, jaki jest męski, jak fajnie Ci dojrzał w trakcie trwania tego związku

ja myśle, że facet bardziej ucieszy się z fajnego, odjechanego i nieskrępowanego seksu oraz fajnego jedzenia niż z takiego albumu wink
        • agnes1996 Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:31
          Moj mąz ma sex na codzien. Cudowny, nieskrępowany.
          • rita75 Re: 40 urodziny 19.04.12, 17:45
            > Moj mąz ma sex na codzien. Cudowny, nieskrępowany.

przy jednej dziurze to by kot zdechl

<rotfl>
          • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:33
            wobec tego skup się na kolacji wink zamiast na żenujących fotkach w równie żenującym albumie smile
            i naprawdę, radzę dobrze - skutek może być oszałamiający wink

no, ale są gusta i guściki big_grin
    • pamelia Re: 40 urodziny 19.04.12, 13:50
      mam mieszane uczucia... Taki prezent to rodzaj "podsumowania" życia. Fajnie dostać coś takiego na 18-tkę, bo dzieciństwo za tobą a cała dorosłość przed tobą. Ale na 40-tkę? Ta liczba latek nie ma w obecnych czasach fajnych notowań, teraz wszyscy chcą być młodsi niz metryka (nawet jak głoszą coś innego wink i takie nachalne podsumowanie... no właśnie czego? Połowy? Czy więcej niż połowy? (jak w piosece o 40-latku wink Trumnę zamawiać czy czy czekać teraz na drugą część albumu? Pt. "Z górki" wink. Ja załapałabym lekkiego doła refleksyjnego po takim upominku - aczkolwiek doceniam Twoje zaangażowanie i Ty najlepiej znasz swojego męża, więc moje odczucia moga być całkiem nietrafione.
    • rita75 Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:00
      nie wiem- infantylne trochę...mnie to by dodatkowo zdolowało. Wydaje mi się, 40 urodziny to dosc trudne urodziny, po co dawać album ze zdjęciami przypominajacy o przemijaniu? Lepiej zorganizuj dla niego sex-party wink
      • toxicity1 Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:18
        Oj, mój mąż nie jest taki wrażliwy.
        Wiek to tylko liczba, która nijak ma się do tego, na ile lat się czuje.
        Czterdziestka to dość trudne urodziny?
        Eee tam...
        • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:19
          a skąd pojawianie się u facetów i kobiet mniej więcej w tym wieku kryzysu wieku średniego?
          • toxicity1 Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:25
            yenna_m napisała:

> a skąd pojawianie się u facetów i kobiet mniej więcej w tym wieku kryzysu wieku
            > średniego?

No właśnie - skąd? wink
            • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:27
              wujek google prawde Ci powie wink
          • konwalka Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:27
            jenka, za dwa miesiące?
            ha! gó...ara!
            ja za tydzień uncertain:/uncertain
            • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:29
              ojej, łączę się w bólu uncertain
              służę współczującym poklepankiem po pleckach (klep_klep)

źle nie jest big_grin
              czterdziecha daje większy dystans do zycia
              tego się trzymajmy wink
              • toxicity1 Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:30
                Młode siksy jeszcze jesteście.wink
                • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:31
                  młode ale jare wink
              • konwalka Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:37
                czterdziecha daje większy dystans do zycia

tya...
                • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:07
                  no fakt
                  mnie trzydziestka piątka dała wink
                  i na tym wieku, gdybym mogła wybierać, mogłabym się zatrzymać na pół życia wink
            • attiya Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:19
              a u mnie dopiero hip hip hura w następnym roku tongue_out
              • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:08
                nie ciesz się wink
                o ile świat się nie skończy, w przyszłym roku z Tobą świętujemy wink smile
    • pade Re: 40 urodziny 19.04.12, 14:20
      Zgadzam się z poprzedniczkami, mnie by taki prezent wpędził w totalnego doła. A wiem co mówię bo czterdziecha zbliża się wielkimi krokami.
      Ja oczekuję od męża prezentu w postaci hucznej imprezy w knajpce lub dwudniowego wyjazdu do hotelu z baaardzo wygodnymi łózkamismile
      Album to ja mogę dostać ze zdjęciami dzieci, a nie swoimi.
    • pitahaya1 Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:08
      Nie gniewaj się ale takie prezenty to są mile widziane na 90-te urodziny. Coś jak podsumowanie życia.
      Kijem bym chłopa przegnala, gdyby mi z takim albumem wyskoczył. I on też nie byłby zachwycony. Ale co kto lubi. Mój nie lubi podkreślania kolejnego roku do przodu.
    • attiya Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:16
      o matko, to weź już mu lepiej jakiś zestaw fajnych książek kup, zegarek, jakiś sprzęt typu tablet albo laptop
      facet i zdjęcia.....uncertain
    • rita75 Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:20
      zapytalam meza, czy by chcial otrzymac taki prezent.
      Odpowiedzial, ze jeszcze zdjecia kwatery na cmentarzu brakuje. Zdecydowanie by nie chcial takiego prezentu.
      • nutka07 Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:01
        Do zdjecia kwatery informacja o dwoch miejscach z dopiskiem, nawet smierc nas nie rozdzieli.
    • nutka07 Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:29
      A pierwsze i drugie milosci ominiesz czy tez wpleciesz w te ksiege?
      No chyba ze jestes jedyna swojego meza, wiec problemu nie ma.
    • sanrio Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:41
      nie czytam innych wpisów, więc może się powtórzę, ale:
      - przemyśl jakie bajki były na topie w latach 1972-1979
      - przeboje z 1972-1979 (cytaty z tekstów)
      - ważne wydarzenia z tych lat - możesz stworzyć coś w rodzaju Polskiej Kroniki Filmowej wplatając w wydarzenia społeczno-polityczne poszczególne etapy życia męża, np. rok 1972 wyjątkowo upalne lato sprzyja przodownikom pracy w wypełnianiu narodowego planu budowy czegoś tam, a (imiona rodziców męża) w wypełnianiu planu prokreacyjnego: oto w (miesiąc urodzin) przychodzi na świat kolejny obywatel Polskiej Rzeczypospolitej (mąż) nazwany na cześć słynnego rodaka, (nie wiem, no załóżmy, że mąż ma na imię Marek) Marka Grechuty! Kolektyw żywi nadzieję, że mały towarzysz będzie wykazywał równie (brakuje i słowawink) umiejętności jak zasłużony pieśniarz.
      - zakup jakiś hit PRLu (może być w formie płaskiej, typu proporczyk czy coś w ten deseń) i wklej do albumu
      - spytaj jego rodziców o przedszkole, ulubionych kolegów, może pierwszą dziewczynęsmile
      - spytaj j.w. o ulubione/znienawidzone dania z okresu przedszkolnego
      • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:48
        se tak mysle, ze hicior z PRLu moze byc egzotyczny dla wspolczesnego 30-latka, ktory tego PRLu i kolejek nie pamieta wink

ja się nie jaram PRLowską siermiężnością big_grin

stawialabym raczej na wspolczesny gadzet big_grin
        fajnego pendrive'a, fajny zegarek, wypasioną mysz do kompa, może jakaś elektronika do samochodu - coś fajnego i gadzeciarskiego
        i wspolczesnego

na gadzety imho szkoda kasy
        faceci są do bólu praktyczni tongue_out

no, chyba, że masz artyste w domu
        • sanrio Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:51
          jakiego 30-latka?
          Mąż ma skończyć 40 lat, w tym wieku już odczuwa się cos takiego jak nostalgię za dawnymi czasami
          • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:57
            serio?
            nie zauważyłam
            w czerwcu kończę 40, mąz skończył w tamtym roku tongue_out
            • sanrio Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:16
              wiesz co, nie wiem o co ci chodzi tak szczerze mówiąctongue_out po co piszesz o sobie? nie wiem do czego zmierzasz ale spoko;P
              • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:20
                dlatego, ze napisalas, ze w wieku 40 lat odczuwa się sentyment za tamtymi latami
                otoz nie, bo ani ja, ani moj slubny na ten przyklad nie odczuwamy
                i nikt ze znanych mi 40-latkow nie ma parcia na zakup gadzetow z lat 70- czy 80-tych

sentyment za tamtymi latami to se moze odczuwa 90-letni dziadzio

ale nie zdrowy, o ustabilizowanej sytuacji zyciowej, z jakimś doswiadczeniem zyciowym i zawodowym, dorosly mężczyzna

no, chyba, że ten mężczyzna ma taki fetysz, ze lubi byc traktowany jak 4-latek, to ok, sie nie mieszam tongue_out
                • sanrio Re: 40 urodziny 19.04.12, 21:19
                  no wiesz! ja odczuwam wielki sentyment za tamtemi czasami i uwielbiam wręcz, żeby czuć smak oranżady i innych cudów PRLu, ale fakt - nie jestem dorosłym mężczyznąwink
                  No nie tęsknisz za smakiem lodów Cassate?!
                  • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 22:12
                    ni choinki
                    nie tęsknię też za słonym masłem, wyrobami czekoladopodobnymi, pomarańczami 2 razy do roku pod warunkiem, że się stało parę godzin w kolejce, pralkami po 10 tysi (w momencie, gdy zarabiało się 1,5 tysia) zresztą i tak niedostępnymi, za mlekiem pełnym dla dzieci na kartki (pamiętam, kupowałam), za koejkami w mięsnym i pustymi hakami, za brzydkimi zabawkami i książkami dostępnymi jedynie spod lady...

no a papierośnice w kształcie butelki czy kurczaka, tudzież inne paskowe zasłony na drzwi mnie jakoś nie urzekają tongue_out

wiesz, zależy kto co zapamiętał z tamtych czasów
                    • sanrio Re: 40 urodziny 20.04.12, 20:34
                      ups, chyba ciężko to przeżyłaśwink dla mnie to była sielanka, ale może dlatego, że młodszym dziecięciem byłam
                      • yenna_m Re: 40 urodziny 20.04.12, 20:38
                        no wiesz, jak się po kolejkach stało, to się sentymentu nie ma tongue_out

i tak szczerze cieszę się, że moje dzieci nie musza wychowywać się w takich czasach
      • nutka07 Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:06
        sanrio napisała:

> nie czytam innych wpisów

Blad wink
    • paartycja Re: 40 urodziny 19.04.12, 18:51
      ja zrobiłam podobny prezent ale rodzicom z okazji 40 rocznicy ślubu-dla 40-latka to trochę nie teges tongue_out
      ja mam dla mojego męża inny prezent na 40-tkę,która będzie za 2 lata-ponieważ lubi piwo kupię mu 40 różnych piw-ale takich nietypowych,rzadkich,z innych krajów-i podam to jeszcze nie wiem w czym.
      • ledzeppelin3 Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:07
        Wypasiony zegarek + laska z połykiem
        Albo sama laska z połykiem
        Album to dla babuni
        • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:09
          genialne big_grin
        • nutka07 Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:27
          Alez Ty bezposrednia, a ja tu chcialam napisac o jakis seksach z bonusami gornymi, tylnimi jezeli takowych nie ma albo bywaja rzadko wink
      • konwalka Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:07
        no własnie
        nie dosc, ze chłopina obchodzi połowinki, to jeszcze mu zadume i refleksje szykuja
        jesli sie uprzesz, to ew same zdjecia
        wychodze z załozenia, ze dobre zdjecie nie potrzebuje gadki, a juz zabawne na siłe komentarze (nie spotkałam podpisow do zdjec które byłyby naprawde z jajcem) sa raczej zenujace niz fajne

no, chyba ze Twoje panienskie Mleczko i jak walniesz podpis pod obrazkiem to klekajcie narody big_grin
    • nanuk24 Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:12
      Moj by pierdyknal w kot ten zeszyt i by nawet do niego nie zajrzaltongue_out

Taki album to moge robic sobie, z okresow niemowlecych moich dzieckow, a nie doroslemu chopowi.
      • yenna_m Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:23
        moj by sie obraził, że se z niego jajca robię tongue_out
      • toxicity1 Re: 40 urodziny 19.04.12, 19:28
        nanuk24 napisała:

> Moj by pierdyknal w kot ten zeszyt i by nawet do niego nie zajrzaltongue_out

Mój np dostał golarkę elektryczną i ... też pierdyknął w kąt (kot?).wink
        • nanuk24 Re: 40 urodziny 19.04.12, 20:30
          oczywiscie, ze kouttongue_out
    • schere Re: 40 urodziny 19.04.12, 20:34
      Po takim podsumowaniu życia chyba bym się poczuła zobowiązana skonać wink
      A z drugiej strony, taki album może uświadomić facetowi, że czas na nowe wyzwania, osiągnięcia, zdobycze, przygody, miłości...i postanowi odmienić swoje życie.
      • pitahaya1 Re: 40 urodziny 19.04.12, 20:44
        schere napisała:

> A z drugiej strony, taki album może uświadomić facetowi, że czas na nowe wyzwan
        > ia, osiągnięcia, zdobycze, przygody, miłości...i postanowi odmienić swoje życie
        > .
        Nowa firma, nowa żona, podróże za jeden uśmiech...raz się żyje.
        Mąż koleżanki tak odmienił swoje życie. Ona truła, truła, żeby odmienił swoje życie. No to odmieniłsmile
    • a.va Re: 40 urodziny 19.04.12, 21:11
      Hmmm, ja też nie chciałabym takiego albumu. Nie żebym się staro poczuła czy tam przemijanie by mi w oczy zajrzało, bo ja mam słabe poczucie wieku, więc nie zdaję sobie sprawy z tego, jaka jestem stara, ale uważałabym za raczej krępujące czytanie komentarzy pod swoimi zdjęciami czy słów piosenek, bo ofiarodawca by pewnie czekał, aż się zachwycę, a mnie takie rzeczy nudzą. A jeszcze swoje własne zdjęcia z dzieciństwa? Toż oglądałam je setki razy przy różnych okazjach. Nie mówiąc o swoim życiorysie, który znam na wyrywki big_grin Może przemyśl to jeszcze?
      • alfa36 Re: 40 urodziny 20.04.12, 09:09
        Ja bym chciała, ale jako dodatek do wyjazdu i imprezy (duzej) rodzinnej. Generalnie zawsze bylam przeciwna takiem imprezom, ale odkąd w rodzinie je zaczęto, to jak najbardziej jestem na tak.
    • borys314 Re: 20.04.12, 04:54
      Mnie ten pomysł też nie zachwyca, mówiąc eufemistycznie.wink Ale Ty znasz swojego męża, nie my, więc może lubi takie rzeczy.

Z podanych wyżej pomysłów ja bym obstawiał to sex-party. tongue_out
      • faustine Re: 20.04.12, 09:31
        Ja taki prezent dostałam i powiem jedno - totalna klapa. Jeszcze żeby darczyńca wygrzebał jakieś zapomniane stare fotki ( od rodziców czy znajomych) to może by mnie to bawiło . A tak zebrał do kupy całe moje -ści lat z albumów stojących w pokoju na półce , jakością nie powalił ( skany z kiepskich jakościowo zdjęc ) , opisów żadnych nie zrobił i obdarował dodatkowo poczuciem przemijania. Bardzo , bardzo beznadziejny pomysł .
    • default Re: 40 urodziny 20.04.12, 10:09
      Tak myślę, że ten prezent będzie frajdą głównie dla Ciebie, bo się napaliłaś na jego przygotowanie, opracowanie, mówiąc wprost - podjarałaś się własnym pomysłem, natomiast ja widzę raczej małe szanse na to że mąż podjara się również... Może być raczej zażenowany i zakłopotany, chcąc jednocześnie okazać wdzięczność za Twoją pracę włożoną w dzieło i ukryć brak zainteresowania i rozczarowanie owym smile

• anika772 Re: 40 urodziny 20.04.12, 21:18
      Mam przeczucie, że bardziej by się ucieszył z albumu z Twoimi aktamismile
    • polman154 [...] 09.04.15, 21:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • feniks_z_popiolu Re: 40 urodziny 10.04.15, 04:29
      Chyba bym się załamała.FFatalny pomysł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka