Dodaj do ulubionych

wątek majtkowo-stanikowy

23.04.12, 11:47
Taka sie wywiązała dyskusja w zwiazku z wypadkiem koleżanki w pracy i koniecznością wezwania pogotowia do Niej. No i ze człowiek nie zna dnia ani godziny i bielizna i czystosć bo nie wiadomo kiedy przyjdzie potrzeba rozebrania sie przed lekarzem. No i koleżanka powiedziała, że ona zawsze ma jednakowy kolor stanika i majtek bo właśnie gdyby co to jest przygotowana. Czyli nigdy nie ubierze do białego stanika czarnych majtek na przykład. Jeden kolor góra i dół. i przyznam ze mnie zastrzeliła. No że czyste i całe to obowiązkowo ale od razu moje mysłi się udały pod moją odzież. I niestety wynik niepomyślny biało-czarno. Co Wy sądzicie, czy to przesadzone mysłi czy ja dziwoląg jestem bo nigdy wcześniej o tym nie pomyślałam?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 11:51
      Przebrzmiała moda smile teraz modne jest łączenie kolorowej góry i dołu, co bardzo mi się podoba, jest na luzie, barwnie i bez spiny. Koleżance powiedz, że jest passee wink
    • chipsi Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 11:53
      Przypomniałaś mi sytuację gdy sąsiadka rowerem wjechała w samochód. Leży na ulicy, ktoś wezwał pogotowie a ta w płacz i do znajomej "a ja mam majtki dziurawe".

Jeśli nie planuje rozbieranej sesji to ubieram bieliznę pod kolor ubrań, czyli zazwyczaj inne kolory dołu i góry. Nawet do lekarza (no chyba że byłby jakiś miły i chętny wink ) Nigdy nie zakładam bielizny dziurawej czy tfu brudnej, więc nie ma problemu.
      • morgen_stern Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 11:58
        Cytat> Przypomniałaś mi sytuację gdy sąsiadka rowerem wjechała w samochód. Leży na uli
        > cy, ktoś wezwał pogotowie a ta w płacz i do znajomej "a ja mam majtki dziura
        > we
        ".

heheheheeh
        Zawsze mnie to zastanawiało - jak można nosić dziurawe gacie??
        • premeda Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 13:26
          Czyste i cale rozumiem. Choć z drugiej strony tam gdzie majtki się najczęściej dziurawią lekarz raczej nie zagląda, a jak zagląda to trzeba majtki zdjąć, więc problem trochę od czapy wink
        • mgla_jedwabna Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 15:22
          Jak szew puści w środkowej części, to i owszem, mogą być dziurawe.

Cierpliwie zaszywam wink ale są osoby, które założą na siebie w porannym pośpiechu gatki owszem czyste, ale właśnie z uszkodzonym szwem. Cóż, zdarza się.
          • morgen_stern Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 15:39
            No dobrze, ale my tu nie mówimy o podarciu się majtek w ciągu dnia, tylko o założeniu ich z premedytacją, że tak powiem. To jest chyba jednak co innego.
      • jowita771 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 12:02
        Znajoma szła kiedyś z koleżanką i ta koleżanka złamała nogę, ale nie chciała od razu do lekarza, tylko koniecznie do domu. Ze złamaną nogą zmieniała jakieś części garderoby, żeby przy lekarzu nie świecić oczami.
      • adellante12 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 13:29
        I nie jeździsz na rowerze?smile)))))))
        • chipsi Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 13:42
          Nie jeżdżę. W ten sposób minimalizuję ryzyko przetarcia bielizny w wiadomym miejscu wink
    • jowita771 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 12:00
      Kolorystycznie nie dobieram, czyste i całe, oczywiście, że są, ale czarne majtki i biały stanik się zdarza. Bieliznę dobieram raczej do tego, co na wierzchu, a czasem góra jasna, dół ciemny albo odwrotnie i musiałabym wybierać, co będzie przebijać, majtki czy stanik.
    • martishia7 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 12:03
      Olewam całkowicie. Gacie mam prawie wyłącznie czarne, bo najczęściej chodzę w ciemnych jeansach i majty się odbarwiają. Kilka jasnych sztuk posiadam - specjalnie pod płócienne, jasne spodnie, na miesiące letnie. Staniki noszę różne przeróżne, zależnie od tego co na górze. Nigdy nie miałam spinki na komplety. Na potrzeby kontaktu ze służbą zdrowia, to ma być czyste i całe.
    • jolunia01 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 12:19
      O, kurcze, zamiast pic kawę w przerwie jade do domu sie przebrać. Stanik fioletowy a majtki w kwiatki. Jak mogłam sie tak bezmyslnie ubrać? Co ja zrobię, biedna, jak nogę złamię.
    • imasumak Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 13:02
      Gdy mam na sobie np białe spodnie i czarną bluzkę, to zakładam białe majtki i czarny stanik, żeby majtki nie przebijały przez spodnie, a stanik nie złapał koloru od czarnej bluzki.
      Ale z drugiej strony robiąc zakupy bieliźniane, staram się np do bordowego czy niebieskiego stanika kupić kilka par majtek w tym samym kolorze wink
    • beataj1 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 13:34
      Nie mam ani jednego stanika czarnego czy tez białego. Majtki też kolorowe albo pod białe rzeczy cieliste. Nie nosze kompletów bo nie mam ani jednego. Dobieram bieliznę w zależności od humoru i nastroju. Lubie jak latem z dekoltu wystaje fragment kolorowego stanika lub ozdobne ramiączko (ale nie w pracy).
      Generalnie wolność swoboda i kolory jak u Fridy Kahlo.
    • olakociak Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 13:44
      Oj to ja bym dziś wstyd miała - nie dość , że gatki szare a stanik granatowy to jeszcze mi drut z niego właśnie wylazł i nie wiem jak do 9 wysiedzę z takim drapakiemsad I jak ja bym się z takim pokazała??
    • mgla_jedwabna Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 15:20
      Ludzie, którym myli się "elegancja" z higieną to coś strasznego.

Potem mamy takie królewny, dla których np. niewydepilowane nogi i brak makijażu to taki sam grzech, jak brudna szyja i smród z ust.

O ile nie wybieramy się na randkę itp., to bielizna ma być przede wszystkim wygodna!
    • guderianka Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 15:34
      bardzo długo tak miałam- dół i gora musiały kolorystycznie pasowac do siebie. Nie ze względu na ew.wypadek i szpital-ale źle się czułam w niedobranej kolorystyce. W lipcu zeszłego roku sporo rzeczy mi się w głowie poprzestawiało-teraz mi to lotto jakie mam kolory na dole a jakie na górze. Oczywiście czystość to podstawa
      • paliwodaj Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 16:17
        tego samego koloru bielizne zakladalam w okresie studenckim, no tak mialam po prostu.
        Teraz chyba nie ma takiego trendu.
        Czyste i w calosci musi byc zawsze
    • asocial Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 16:46
      takie podazanie za elegancja u lekarza moze tez byc niebezpieczne- matka kumpeli spadla ze schodow i zranila sie w ramie- kiedy czekala na karetke przypomnialo jej sie, ze ma na sobie stanik ¨po domu¨, chciala sie przebrac i podczas zdejmowania bluzki doszlo do przemieszczenia odlamow kosci z barku- ladny stanik (ktory i tak zaraz rozcieli przez opuchlizne) kosztowal ja dodatkowe miesiace z gipsem.
      • lucysienna Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 16:50
        A ja lubię taki zestaw i zawsze jak kupuje dany model stanika to do niego przynajmniej 5 par takich samych majtek. Czasami zdarza mi się "inność" ale rzadko. Jakoś się przyzwyczaiłamsmile
    • hellulah Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 16:54
      Białą bieliznę noszę tylko na siłownię (bawełniane majty, taki trochę inaczej dopasowany stanik niesławnej formy na T., którego bym normalnie nie założyła, bo jest właśnie taki trochę inaczej dopasowany - ale przy podskokach trzyma biust).

Czarny stanik noszę w zestawie albo z dopasowanym czarnym dołem, albo z ciemnozielonymi majtkami z czarną koronką, albo z ciemnozielonymi majtkami.

Poza tym mam sporo kompletów, które noszę jako komplet, ewentualnie zamiennie w podobnej gamie kolorystycznej i wzornictwie.

Mam też dwa staniki nie od kompletu, takie typu t-shirt bar, do błękitnego noszę niebieskie, granatowe, błękitne (koronkowe lub ze wstawkami) gacie, do cielaka - pudrowe koronkowe, typowe cieliste bezszwowe, khaki koronkowe, no różnie.

Lubię nosić ładną bieliznę i mam jej spory zapas smile
    • kosmitka06 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 17:00
      Osobiście nie wiem jakie są standardy ale od X lat nosze właśnie takie zestawienie biel+biel czer+czerń. Mam też kilka kompletów co noszę tylko w komplecie. Nie pasuje mi zestawienie bieli +czerń ale to są moje urojenia wink
    • nanuk24 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 17:02
      Nigdy nie mam dobranej bielizny. majtki mam w roznych kolorach i wzorach(paski, kratka, kropki, nawet w zig zag) stanika z ziga zag sobie nie wyobrazam. Gore nosze stonowana.
      • nanuk24 Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 17:05
        przypomnialo mi sie, ze mam brazowy stanik w biale kropki, jeden w panterke i jeden z wzorem moro, wiec odszczekujebig_grin
    • draconessa Re: wątek majtkowo-stanikowy 23.04.12, 17:17
      Podstawa 1 - ma byc mi wygodnie, stanik ma byc dobrze dopasowany
      Podstawa 2 - stanik ani majty maja nie przeswitywac spod ubran
      Co do kolorystyki - zdecydowanie na drugim miejscu. Dzisiaj sie odzialam w majty fioletowe w pingwiny, a stanik mam czarny. No, na specjalne rozbierane okazje zakladam elegancki komplet... Czyste ma byc i cale przede wszystkim!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka