Dodaj do ulubionych

telepraca-internetowa

16.05.12, 14:44
mam pytanie do mam które pracują przez internet czy są jakies sprawdzone prace może jakies konkretne linki? nie mam doświadczenia w takiej pracy ale orientuje sie po necie,prostą pracę potrafiłabym wykonywac. da sie to pogodzic z wychowywaniem malucha mam takiego 4 miesięcznego w domu...
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 14:48
      Na początek może opchnij to co Ci zalega w domu na Allegro?
      Ja kiedyś jak się zawzięłam to w ciągu miesiąca na samych używanych książkach zarobiłam około 1000zł.
      • madziora14 Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 15:50
        to juz przechodziłam sprzedaje na alegro ale szukam jakies pracy bardziej stałej...
    • broceliande Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 15:58
      Poszukaj i podowiaduj się, na przykład na zdalniej.pl.
      Dziwne, ale nawet etat czasem proponują.
      Można sobie wybrać godziny, są też informacje, że masz być do dysozycji na przykład 4 godziny dziennie.

Żeby było śmieszniej (ale nie chcę zniechęcać) odpowiedziawszy na pewne takie ogłoszenie, dowiedziałam się, że szukają osób mieszkających w obwodzie do 50 km od pewnego miasta i odpadłam. A myslałam, że w takiej pracy nie liczy sie odległość...
    • deszcz.ryb Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 16:16
      Co umiesz robić? Czy robisz jakieś rękodzieło, które mogłabyś sprzedawać w internecie? Czy znasz jakieś języki i mogłabyś tłumaczyć? Czy znasz się na redakcji i korekcie tekstu? Czy umiesz programować? W internecie tak jak w realu - jest zapotrzebowanie na ludzi, którzy coś umieją i są w tym nieźli.

Bo jeżeli niczego takiego nie potrafisz, to jak chciałabyś pracować zdalnie?
      • broceliande Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 16:21
        Nie przesadzaj, mowa o telepracy.
        Nieładnie tak zniechęcać kogoś, kto chce cos robić w mimo ograniczonych (małe dziecko) możliwości.
        • madziora14 Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 16:28
          próbowałam juz robić rękodzieło biżuterie i sprzedawac na alegro ale tego jet duuuuuuuużo i ze sprzedażą kiepsko...na komp.. nie umię programować i tych trudniejszych rzeczy mogłabym być modernatorem jakies stronki sprawdzać teksty i nie wiem co jeszcze...teraz tyle reklam mama w pracy i co ?
        • deszcz.ryb Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 17:18
          W takim razie jaką inną pracę proponujesz? Nie ma podaży na osoby, które "mogłyby coś robić, ale nie wiedzą, co" - jeżeli pracodawca kogoś szuka, to raczej osoby z konkretnymi umiejętnościami. Poza tym należy pamiętać, że 90% oferowanej telepracy to ściema, której celem jest wyciągnięcie pieniędzy z naiwnych.

Ja naprawdę uważam, że sukces podczas takiej pracy mogą osiągnąć osoby, które coś naprawdę umieją - i jak pisałam, znają się np. na korekcie, programowaniu itp.
          • rudamarta4 Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 17:29
            Zajrzyj tu
            www.ipsos.pl/ankieter-praca-z-domu
            Ja pracowałam, ale szybko mi się znudziło. Poza tym jak dziecko jest w domu- a ja wtedy miałam takie roczne, to nie da się samej ogarnąć i dziecka i tej pracy. Ale są i plusy- jesteś w domu, możesz siedzieć nawet w piżamie, bo nikt Cię nie widzi. Możesz sobie oglądać tv, jeśli masz podzielną uwagę. I nie poświęcasz czasu na dojazd i powrót z pracy smile
            Kasę wpłacają regularnie, nie ma ściemy.
            Jedyny mankament, to szkolenie w Warszawie kilkugodzinne, więc jeśli nie jesteś z Wawy, to może być problem. Po szkoleniu możesz mieszkać daleko, ważne żebyś miała stały dostęp do netu.
            • myszmusia rudamarta4 17.05.12, 07:57
              odbierz gazetowa poczte prosze
          • broceliande Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 17:33
            Czasem szukają kogoś, kto poradzi sobie z rozmową z klientami przez telefon. Wymagania są taki, że ma mieć internet i być dyspozycyjna, koniec.
            Nie zniechęcałabym do szukania telepracy. Zalecałabym ostrożność i tyle.
            Rozumiem, że pytasz autorkę wątku, co umie. Jednak po tym, co napisała, nie można się spodziewać, że jest tłumaczem albo programistą.
            • madziora14 Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 18:42
              na prace typu wpłac pieniążki a ...nie dam sie nabrać poprostu omijam je z daleka...może macie racje że trzeba być programistą,grafikiem...ale ja naprawdę szybko się uczę i myslę że dałabym radę w niektórych telepracach...trzeba tylko dostać szansę
              • gazeta_mi_placi Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 18:45
                A masz kamerkę i/lub seksowny głos?
              • rudamarta4 Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 22:15
                Zaglądałaś do linku, który podałam?
                Kokosów tam nie zarobisz, ale zawsze coś.
                Jak chcesz wiedzieć więcej, zapraszam na priv.
    • suazi1 Re: telepraca-internetowa 16.05.12, 21:31
      Poszukaj na www.oferia.pl lub www.zleceniaprzeznet.pl
      • madziora14 Re: telepraca-internetowa 17.05.12, 08:10
        rudamarta4 zaglądam ale mieszkam b. daleko od Warszawy wiec te szkolenia odpadają...tak czy inaczej dzieki wielkie za odpowiedzi i podpowiedzi,napewno dam rade i jak nie tak to na parę godzin uda mi sie wyrwać i znajdę pracę.
        • esr-esr Re: telepraca-internetowa 04.11.13, 09:04
          wygooglaj sobie hasło typu "zdalna uzupełnianie bazy", albo pracę dla redaktora portalu, czy "pisacza" tekstów na wszelkie portale (często nie potrzeba doświadczenia). są też portale pracy zdalnej typu "freelance".
          pracować zdalnie z dzieckiem się da - ja co prawda w zawodzie (wąska specjalistka, a jakże), ale z córą w domu pracowałam dwa lata.
    • szmytka1 Re: telepraca-internetowa 04.11.13, 09:53
      czy potrafisz pisać teksty poprawne pod względem stylistycznym, gramatycznym i ortograficznym, bez kwiatków w stylu "ja umię"? Do tego jesteś terminowa, odpowiedzialna i dotrzymujesz podjętych zobowiązań? Mogłabyś pisać precle na początek (mało dochodowe), ja się sprawdzisz to może teksty tematyczne, a jak okażesz się 'kumata' to i teksty synonimizowane pod mieszarki.
      • szmytka1 haha zobaczyłam datę postu 04.11.13, 09:55
        a już mialam dawać namiar na zleceniodawcę
        • tuya Re: haha zobaczyłam datę postu 04.11.13, 11:20
          szmytka ja poproszę te namiary, wymagania spełniam i właśnie za czymś takim się rozglądam smile
          • szmytka1 Re: haha zobaczyłam datę postu 04.11.13, 11:44
            napisałam do Ciebie maila na gazetowy, mam nadzieje, że nie pomyliłam adresu i doszlo
        • zielona.limonka Re: haha zobaczyłam datę postu 04.11.13, 11:45
          Szmytka, możesz mi przesłać namiar? Moja siostra szuka czegoś takiego i nadałaby się.
          • szmytka1 anna_masny@wp.pl zlecenia, teksty 04.11.13, 11:55
            zarobek dodatkowy, niewielki, płaci. Zlecenia to teksty na blogi, opisy katalogowe, teksty pozycjonujące i różne rożności. anna_masny@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka