mewa000 09.06.12, 09:23 Wszechwiedzące ematki, powiedzcie mi, czy do płukania włosów musi być ocet jabłkowy czy może być taki najzwyklejszy spirytusowy? *wiem że to pytanie na forum Uroda czy jakieś inne ale zapewne tu najszybciej dostanę odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iuscogens Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:27 Ja bym spirytusowym nie robiła, wątpię w jego zbawienną moc jeśli chodzi o włosy, to już lepszy sok z cytryny. Ja zawsze używam tego jabłkowego z Rossmana, spirytusowy służy mi do odkamieniania czajnika Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:27 jablkowy jest duzo lepszy nawet i zdrowszy Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:34 No właśnie mam w domu tylko spirytusowy, a chciałam iść umyć włosy i tak mi się przypomniało o tej płukance octowej, ponoć jest dobra przy włosach farbowanych a parę dni temu robiłam kolor. Tylko boję się że takim octem mogę bardziej wypłukać kolor, coś jak szampon przeciwłupieżowy Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:44 Jak masz Rossmanna w okolicy to kup tam jabłkowy, ja bym się bała spirytusowy na włosy lać i to po farbowaniu, gdy są osłabione chemią. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:55 Przecież octu dodaje się niewiele,chodzi o uzyskanie kwaśnego odczyny płukanki. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 10:01 No nic, wolę nie ryzykować, dziś się wstrzymam a w przyszłym tygodniu wybiorę się do Rossmana. Dzięki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 12:55 a mozecie wytlumaczyc ignorantce, czemu sluzy plukanie wlosow octem? Bo mnie to mocno zaintrygowalo.. Serio nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 12:58 mruwa9 napisała: > a mozecie wytlumaczyc ignorantce, czemu sluzy plukanie wlosow octem? Bo mnie to > mocno zaintrygowalo.. Serio nie wiem. Ocet domyka łuski włosa, przez co są delikatniejsze, ładnie się błyszczą no i kolor jest trwalszy Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 12:59 Poszłam przez Was do Rossmanna i dziś wieczorem płuczę jabłkowym Odpowiedz Link Zgłoś
aliide Re: Płukanka z octu 09.06.12, 13:40 Co to za specjalny ocet jabłkowy, że musi być akurat z tego sklepu? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Płukanka z octu 09.06.12, 13:58 Nie musi być, ja po prostu zawsze tam kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 16:03 A ja mam pod domem A sam ocet może też niezły, ma wielki napis BIO Odpowiedz Link Zgłoś