Dodaj do ulubionych

Płukanka z octu

09.06.12, 09:23
Wszechwiedzące ematki, powiedzcie mi, czy do płukania włosów musi być ocet jabłkowy czy może być taki najzwyklejszy spirytusowy?

*wiem że to pytanie na forum Uroda czy jakieś inne ale zapewne tu najszybciej dostanę odpowiedź wink
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:25
      Może,jak zapach nie przeszkadza.
    • iuscogens Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:27
      Ja bym spirytusowym nie robiła, wątpię w jego zbawienną moc jeśli chodzi o włosy, to już lepszy sok z cytryny. Ja zawsze używam tego jabłkowego z Rossmana, spirytusowy służy mi do odkamieniania czajnika smile
    • rosabell Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:27
      jablkowy jest duzo lepszy nawet i zdrowszy
      • mewa000 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:34
        No właśnie mam w domu tylko spirytusowy, a chciałam iść umyć włosy i tak mi się przypomniało o tej płukance octowej, ponoć jest dobra przy włosach farbowanych a parę dni temu robiłam kolor. Tylko boję się że takim octem mogę bardziej wypłukać kolor, coś jak szampon przeciwłupieżowy
        • iuscogens Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:44
          Jak masz Rossmanna w okolicy to kup tam jabłkowy, ja bym się bała spirytusowy na włosy lać i to po farbowaniu, gdy są osłabione chemią.
          • gryzelda71 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 09:55
            Przecież octu dodaje się niewiele,chodzi o uzyskanie kwaśnego odczyny płukanki.
            • mewa000 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 10:01
              No nic, wolę nie ryzykować, dziś się wstrzymam a w przyszłym tygodniu wybiorę się do Rossmana.
              Dzięki dziewczyny wink
    • mruwa9 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 12:55
      a mozecie wytlumaczyc ignorantce, czemu sluzy plukanie wlosow octem? Bo mnie to mocno zaintrygowalo.. Serio nie wiem.
      • mewa000 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 12:58
        mruwa9 napisała:

> a mozecie wytlumaczyc ignorantce, czemu sluzy plukanie wlosow octem? Bo mnie to
        > mocno zaintrygowalo.. Serio nie wiem.

Ocet domyka łuski włosa, przez co są delikatniejsze, ładnie się błyszczą no i kolor jest trwalszy wink
        • kroliczyca80 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 12:59
          Poszłam przez Was do Rossmanna i dziś wieczorem płuczę jabłkowym big_grin
          • aliide Re: Płukanka z octu 09.06.12, 13:40
            Co to za specjalny ocet jabłkowy, że musi być akurat z tego sklepu?
            • iuscogens Re: Płukanka z octu 09.06.12, 13:58
              Nie musi być, ja po prostu zawsze tam kupuję smile
              • kroliczyca80 Re: Płukanka z octu 09.06.12, 16:03
                A ja mam pod domemsmile A sam ocet może też niezły, ma wielki napis BIO big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka