Dodaj do ulubionych

Pomysł na nową fryzurę

17.06.12, 21:30
Może macie jakiś pomysł na fryzurkę, która będzie praktyczna przy grubych i strasznie gęstych włosach (ostatnio fryzjerka stwierdziła,że nawet jak wytnie kępe to nikt nie zauważy smile ) , teraz sięgają za ucho.Chcę zrobić coś z sobą dla lepszego nastroju .Czekam na propozycję
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 09:41
      Ja mam grube, gęste i sztywne. Próbowałam krótkich, cieniowanych, z grzywką...
      Rzadne modelowanie się nie trzymało, chyba, że prostowanie.
      I noszę długie do pasa!
      Bardzo praktyczne, zwijasz w węzeł albo robisz koński ogon i cześć.
      • ledzeppelin3 Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 10:00
        Ja mam ogromną ilość włosów, do tego jedwabistych i cienkich, ale jest ich masa. Zapuścić. Nic nie musisz robić, a masz piękne zdrowe włosy, całą masę. Możesz olejować przed myciem,robić cuda z naftą kosmetyczną albo tylko odzywiać odżywkami, rozpuszczasz i masz cudo na głowie, podczas gdy wszystkie koleżanki mają krótkie, cienkie i ufarbowane na blond tongue_out
    • amonette Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 10:53
      Przez dłuższy czas miałam krótkie. Znudziły mi sie. Zaczęłam zapuszczać proste geometryczne z grzywką - miałam na głowie coś w stylu trzech niemieckich hełmów, bez prostownicy jeszcze powykręcanych uncertain. Jak działa duża dawka prostownicy, nie muszę wyjaśniać.
      Więc podcięłam, wycieniowałam w pazurki i takie zapuszczam. Póki co rewelacja.

Długie miałam piękne, ale jak raz ciachnęłam - nie mogę zapuścić...
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 11:57
        jesli masz proste to pieknie bedzie sie prezentowac fryzur gdzie z przodu wlosy sa prawie do ramion a z tylu sa ktorsze . z boku wygladaja jak ciete po skosie
    • a.va Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 12:16
      Jakbym ja miała takie włosy, to bym nosiła długie w koku albo końskim ogonie.
      Niestety, Bozia poskąpiła.
    • barbibarbi Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 12:19
      też mam takie włosy, grube i bardzo gęste. Może spróbuj boba, ja mam ochotę na taką fryzurę, ale trochę się boję, że przy takiej ilości włosów nastroszą się, albo będę miała na głowie coś w kształcie hełmu. Moje są ładne wtedy gdy są długie, przy cieniowaniu wcale optycznie nie jest ich mniej bo nagle zaczynają się zwijać, podnosić do góry i puszyć.
      • amonette Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 13:16
        Zależy jakie cieniowanie. Ja w końcu trafiłam na fryzjera który umie zrobić takie jak trzeba na MOICH włosach.
        • barbibarbi Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 13:29
          Wiem, ja też kiedyś miałam dobrze wycieniowane. Ale to była fryzjerka która wiedziała co robi, niestety nie mieszkam już w tym miejscu. Wszystkie inne cieniowania to wielka porażka, nie wiem czy to ja źle tłumaczę o co mi chodzi, czy mam pecha do niedouczonych fryzjerek. Po ostatnim ścięciu na głowie mam masakrę, wlaśnie przez zle cieniowanie. Włosy podniosły się i zaczęły kręcić! Koszmar! Wyglądam jak Eleni z lat 80 tych. Jak znaleźć fryzjerkę, która dobrze wycieniuje?
          • emaciejka1 Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 20:57
            Dziękuję za wszelkie rady. Od zawsze miałam włosy po sam tyłek,później jak tylko sama zaczęłam decydować podcinałam notorycznie.Teraz patrząc na te stare zdjęcia tak mi żal ,macie rację kitka, warkocz i po kłopocie.Chyba rzeczywiście będe zapuszczać choć łepetyna się przegrzewa smile i kusi mnie znowu fryzjer.No a włosy mają tendencje do puszenia się,pomaga jedynie jedwab
            • anyx27 Re: Pomysł na nową fryzurę 18.06.12, 21:38
              Ja mam włosy gęste, mocne, tylko niestety lekko się falują przy dużej wilgotności. Jeszcze w grudniu miałam taką fryzurkę:

https://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/16675/galeria_we_dwoje_1.jpg

Teraz mam krótkiego boba, coś w stylu:

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQu54n56ZeREWzniVAKtQpKcS7TKzEOwXVmHPnQIuSn7yYipwhZgppqz7bnfA

codziennie prostuję, farbuję co 3 tygodnie, bo przy krótkich włosach siwe szybciej wyłażą wink Na szczęście włosy mam zdrowe, lśniące, żadne zabiegi im nie szkodzą.

Zawsze miałam krótkie, ostatni raz długie to na komunii wink Ale teraz marzy mi się zapuścić, o tak:

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRoezqlGj5MDPA-6yyKpBKZHEtOSGxHrvuBJZeD6H0eXxML-J8lA69Lz_8z6A
              • miko6687 Re: Pomysł na nową fryzurę 20.06.12, 09:11
                Jeżeli masz grube i proste włosy to tylko zapuścić. Ewentualnie zrobić grzywkę, prosta lub na asymetrie. Elegancka fryzura i co najważniejsze ponadczasowa. Mi niestety włosy się kręcą. Miałąm sporo problemów żeby je doprowadzić do stanu, który nie przyp[omina lasu po trąbie powietrznej. Ostatnio jednak stosuję wode do rozczesywania włosów od yves rocher i mam znacznie mniej kłopotów z włosami. polecam sprawdzić www.yves-rocher.com.pl/wlosy/spraye . Kiedyś miałam dredy i było mi dobrze, dopóki nie stały się tak długie i ciężkie, że musiałam robić z nich koka. Ścięłam i nie żałuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka