yenna_m 19.06.12, 15:35 Ja tak. Zostało jeszcze 10 dni. A potem laba, albo.. No właśnie - albo problem, co w tym czasie zrobić z dziećmi, jeśli oboje rodzice pracują Jak rozwiązać zapewnienie dzieciom opieki/bezpieczeństwa na czas wakacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoka1 Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 15:37 z góry wiem, jakie wpisy się pojawią i jak potoczy się wątek. Ale zanim się zacznie - ja napiszę, że bardzo się cieszę, że dziecko odpocznie sobie od nauki i szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 15:38 Yenna, to Ty pracujesz? No zdziwiłam się, chyba że na nocki. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 16:06 pracuję u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 16:07 a dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 16:10 Ja mam wakacje od kilku miesięcy właściwie Więc za bardzo nic się nie zmieni, no tylko tyle, że młoda nie bedzie chodzić do szkoły i nie trzeba będzie się zrywać na 8 Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 16:15 dłuższe leniuchowanie w łóżku baaaardzo to miłe Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 15:41 Nie mam za 10dni wakacji jak sie uda to moze w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 15:45 Moje dziecko ma wakacje w przedszkolu dopiero od polowy lipca wiec wyjedziemy w tym terminie. Na szczescie moge sobie robic wakacje kiedy chce wiec jakby nie ma tego oczekiwania, ale oczywiscie wizja wyjazdu bardzo cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 16:30 Ja raczej cieszę się na wyjazdy niż na wakacje. W lipcu , do połowy komplet, cała 3 -ka w domu. Potem córka wyjeżdża na 8 dni. My też jakoś w lipcu jedziemy pod namiot. Zależy od pogody. Potem w sierpniu do Chorwacji całą rodziną. Nie mamy czegoś takiego jak urlop. Mąż ustala ze wspólnikami kiedy który wyjeżdża. Dzieci natomaist bardzo cieszą się wyjazdem pod namiot ale Chorwacja to w ich rozmowach żyje już parę miesięcy. Nawet jak bawią się w pociąg to jadą do Cro ostatnio córka chciała się do braci dosiąść ( huśtawka ogrodowa) ale jej powiedzieli, że tu nie ma stacji i nie może Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 16:24 a co to sa wakacje?... czekam na urlop. moze w sierpniu,a le pewniej znów w październiku, jak juz wszyscy pracownicy wrócą ze swoich... Odpowiedz Link Zgłoś
ttomojnowynick Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 18:20 Wcale się nie cieszę. Dziewięć tygodni w jednym miejscu z czterolatkiem,brak kasy na wyjścia i imprezy,jedyna rozrywka net i rower. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 21:05 Czy ja wiem.. Dziecko mi wyjedzie. Będę tęsknic... trochę Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 21:26 No tak, dziecku zostało 1,5 tygodnia, moje wakacje za 6 tygodni i potrwają zaledwie tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 19.06.12, 21:40 Odliczam i cieszę się. Od początku lipca mam dwa tygodnie urlopu. Na sam początek jedziemy na dwa tygodnie do Sopotu do domku przy plaży. Później dzieciaki jadą z moją córą zwiedzać Warszawę i Kraków. Następnie dzieciaki spędzą część czasu w domu, część u babci do 2 połowy sierpnia. Później młodzi jadą na kolonie do Rewala na dwa tygodnie. Mnie zostanie przygotowanie ich na pierwszy dzień w szkole, bo wracają na koniec sierpnia do domu. Nie muszę się martwić, co zrobić z dziećmi kiedy ja w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 08:30 odliczamy dni do wakacji i sie bardzo cieszymy, bo jedziemy do polski, a chlopaki stesknili sie juz za dziadkami. licza ile razy jeszcze musza sie wyspac. nam sie wakacje zaczynaja 7 lipca. wtedy starszy synek ma zakonczenie roku szkolnego i zaraz po tym wsiadamy w samochod i jedziemy do polski na jakies 3 tygodnie. pozniej sie zobaczy. probemu, co zrobic z dziecmi w wakacje nie mam, bo ja jestem w domu. dzieciaki za to juz od pazdziernika odliczaja dni do ferii jesiennych. w ubieglym roku tak im sie spodobal baby hotel w austrii, ze od razu "zamowili" sobie tam tez tegoroczne jesienne ferie. no i juz nie ma opcji, musimy tam jechac. niespelna 3-latek prawie codziennie mnie pyta "dzisiaj nie jedziemy do baby hotel?" Odpowiedz Link Zgłoś
iin-ess Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 08:35 taaaakkkk! cieszymy się Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 09:02 Jasne że się cieszę! 2 tygodnie od soboty będę na mazurach a potem do września pośpię dłużej bo nie będę musiała przed praca młodej do przedszkole zawozić. I tutaj wielki ukłon w stronę mojej mamy, która się będzie z moim dziecięciem w wakacje użerać Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 09:31 Czekam na wakacje (tzn. brak szkoły) tak samo, jak Młody. Bo to był bardzo ciężki rok, który się bardzo dobrze skończył. Ale urlop już wypisany na piątek i idziemy z Młodym świętować. Problemu wakacyjnej opieki nie ma - Młody 5 tygodni na obozach, tydzień u babci, tydzień ze mną (tylko tyle się udało urwać z jego intensywnego czasu ), w domu sam w pojedyncze dni, a i tak atrakcje będą, bo gra turniej i ma treningi. Odpowiedz Link Zgłoś
korusiar Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 09:46 Tak, odliczamy Tak, czekamy Tak, cieszymy się Przede wszystkim dlatego, że przez te 2 m-ce nie będę musiała się nigdzie spieszyć i żyć z zegarkiem w ręku Uwielbiam takie poranki gdy słońce już na niebie ale jeszcze czuć poranny chłodek, ptaki śpiewają, córeczki jeszcze śpią a ja na tarasie spokojnie piję poranną kawę. Żyć - nie umierać Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 09:54 Ani nie odliczam, ani nie czekam ani się nie cieszę. Od kiedy zaczęłam pracę ponad 2 lata temu już nie czuję, że są wakacje. Dla mnie to dzień jak co dzień - ja do pracy, dziecko do przedszkola. yenna_m napisała: > No właśnie - albo problem, co w tym czasie zrobić z dziećmi, jeśli oboje rodzic > e pracują Jak rozwiązać zapewnienie dzieciom opieki/bezpieczeństwa na czas w > akacji? Gdzieś niedawno był taki wątek, tu albo na małym dziecku, poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: Zanalazłam :) 20.06.12, 10:04 Najświeższy, bo z tego roku karolina17w napisała: > yenna_m napisała: > > No właśnie - albo problem, co w tym czasie zrobić z dziećmi, jeśli oboje > rodzic > > e pracują Jak rozwiązać zapewnienie dzieciom opieki/bezpieczeństwa na > czas w > > akacji? > > Gdzieś niedawno był taki wątek, tu albo na małym dziecku, poszukam. forum.gazeta.pl/forum/w,567,136372809,,Kto_opiekuje_sie_dzieckiem_w_wakacje_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 10:08 nie, nie odliczam, nie stać mnie na jakiekolwiek wyjazdy wakacyjna a co do dzieci, to mam jeszcze ten luksus, że dziecko podczas dyżurów będzie chodziło do przedszkola ale za trzy lata... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 10:23 Moje dzieci cieszą się, ja też. Mamy zaplanowane dwa fajne wyjazdy, poza tym mam zamiar wyspać się, posiedzieć na tarasie, poopalać sie i dużo czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 11:06 A ja się nie cieszę. Wszyscy gdzieś jadą a ja nie, bo: remont mieszkania wyniósł nas więcej niż było zaplanowane, garderoba poszła na kredyt mebli w gościnnym brak trafiła się okazja do kupna działki, którą będziemy spłacać lata ale to dla dzieci będzie samochód prosi się o jakiś mały lifting albo w ogóle wymianę na lepszy model i tak będziemy się smażyć w mieście. Kwestia urlopu to inna sprawa, bo dwa tygodnie w sierpniu to max. Dzieci małe więc będą się nimi opiekować babcie na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 11:14 nie. wizja 24/7 z dwójką dzieci mnie przeraża. jak nic po miesiącu trafię do wariatkowa - wyjazdy dopiero w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
jajko54 Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 11:23 cieszę się bardzo, mimo że pracuję, ale w wakacje jest 'tylko' praca, odpadają biegi do szkoły na czas, zajęcia dodatkowe, pilnowanie odrabiania lekcji itp. no i odliczam dni do urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 12:13 Tak cieszymy się, odliczamy, bo wraz z końcem roku szkolnego/przedszkolnego wyjeżdżamy na dwa tygodnie. Z jednej strony radość, a z drugiej strony "kupa" roboty ze spakowaniem się. No i... wracamy po dwóch tygodniach. Pracujemy oboje, bo musimy. Na szczęście mamy dziadków-emerytów, którzy z chęcią zajmują się wnukiem... I odliczanie do września do pierwszej klasy Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Odliczacie dni do wakacji? Czekacie,cieszycie 20.06.12, 12:16 Tak, bardzo się cieszę. Dziecko zmęczone edukacją, odpocznie sobie. wakacje zaplanowane. Tylko z psem gorzej. Będzie tęskniła biedulka. Odpowiedz Link Zgłoś