aniak167 01.07.12, 21:06 Sluchajcie czy zawsze sprawdza sie regula ze zachodzi jak zachodzi sie w ciaze przed owulacja to jest dziewczynka a jak w trakcie/po owulacji to bedzie chlopiec? Jak to sie u Was sprawdzilo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mondovi Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 01.07.12, 21:15 powiem tak - moja szwagierka ma dwojaczki - córkę i syna, więc tak się to ma do sprawdzalności Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 01.07.12, 21:27 Bara-bara przed owulacja, mamy dziewczynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
deelandra Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 01.07.12, 21:40 teoria: mąż, syna robimy, nie? no jaha! praktyka: mam dwóch synów po prostu trzeba zamówienie złożyć i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pali-kotka Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 01.07.12, 21:41 Nie zawsze się sprawdza jak wynika z danych wiec nie jest to reguła, w rodzinie mam dwojaczki chłopca i dziewczynkę, nie wnikałam czy zajście nastąpiło przed czy po owulacji, sama planowałam najpierw chłopca potem dziewczynkę i tak mamy, syn był spłodzony w dniu owulacji wiem bo miałam problemy z zajściem w ciążę i ginekolożka badała cykl, córka chy po owulacji, . Próbuj, zobaczysz jak to jets Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 01.07.12, 21:48 myślę, że jak wsadzisz mężowi palucha w ucho, a on przełoży ci nogę przez ramię i równolegle przy immisji podrażni ci jęzorkiem jelito grube, to macie szansę na wysokiego blondyna o niebieskich oczach i prawidłowym zgryzie Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 01.07.12, 21:55 U mnie się sprawdziło - mam chłopca i dziewczynkę, a ponieważ prowadzę obserwację swojego cyklu (temperatura, śluz) to wiem, że było tak jak piszesz. Nie wiem jednak czy to właśnie zadziałało, czy może wpłynęły na to inne czynniki, czy po prostu takie trafiły się plemniki . Obawiam się, że nikt Ci nie da gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak167 Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 01.07.12, 22:12 No w ciazy to juz jestem zaplodnienie bylo w 9 dniu cyklu, ale czy to mozliwe zeby plemnik przezyl 5dni? Cykle mam 28 dniowe. Pozniej zblizenie bylo w 18 dniu. Sama nie wiem co mam myslec Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 01.07.12, 22:38 Raz celowalismy, zeby była dziewczyna - był chłopak. Natomiast dziewczynka zdecydowanie powinna być chłopcem. Raz było tak jak powinno - sporo przed owulacją - i dziewczynka. Reszta nie wiem, nie przywiązywałam wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Powiem tak 01.07.12, 22:43 aniak167 napisała: > Sluchajcie czy zawsze sprawdza sie regula ze zachodzi jak zachodzi sie w ciaze > przed owulacja to jest dziewczynka a jak w trakcie/po owulacji to bedzie chlopi > ec? Jak to sie u Was sprawdzilo? A co jeśli się kochacie kilka razy dziennie? Kiedy przed, kiedy po? Chyba nie mówisz do swojego partnera. Weź mnie teraz, bo właśnie mam owulację Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Powiem tak 02.07.12, 09:51 U nas się sprawdziło. Córka 4 dni przed owu. Potem już nic, bo chciałam córkę. Kiedyś czytałam, że plemniki "żeńskie" sa silniejsze i żyją dłużej w sprzyjającym środowisku, ale są wolniejsze i dlatego żeby dotrzeć do jajeczka potrzebują więcej czasu. Męskie są szybsze i zwinniejsze, ale żyją krócej. Czyli żeby wyścig wygrał plemnik męski trzeba w dniu owulacjii, żeby żeński, to trzeba dać więcej czasu U nas się sprawdziło Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Powiem tak 02.07.12, 17:01 na "macochach" jedna z pan opowiadała kiedys, jak kazala swemu M zawrocic z drogi na pierwsza komunię corki (z poprzedniego zzwiazku), bo właśnie owulowała i pan był niezbedny na miejscu (a jak wiadomo dziecko im mniej narodzone tym wazniejsze). Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 02.07.12, 09:42 nie sprawdziło się. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 02.07.12, 10:21 Pierwsze dziecko,coreczka, zdecydowanie przed owu, i bardzooooo bylam zdziwiona ze tyle moze przezyc plemnik. Drugie dziecko, nie wiem,bo mialam parcie na dzieciaka i lecielismy z koksem codziennie od 5 dni cyklu .Wyszedl synek. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 02.07.12, 10:38 > ze zachodzi jak zachodzi sie w ciaze > przed owulacja trudno zajść w ciążę przed owulacją do zajścia w ciążę raczej się ta owulacja jednak przydaje no i gdyby była taka prosta reguła, to kilku(nastu?) panstwach świata rodziłiby się sami chlopcy (a tak się nie dzieje) Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 02.07.12, 17:09 Gdyby korelacja była taka prosta to nie byłoby problemu z dziewczynkami w Chinach cy Indiach. Wstrząsający dokument o dziewczynkach w Indiach ( po polsku) www.youtube.com/watch?v=hQw1JeoyydA Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 02.07.12, 12:06 U mnie się sprawdziło. Też byłam zdziwiona, że plemniki tyle żyją Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: Planowanie plci - teoria a praktyka 02.07.12, 12:23 Zawsze w owu. Dwóch chłopców i dwie dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś