Dodaj do ulubionych

Kolorowe skarpetki?

06.07.12, 15:01
Czy wasi faceci noszą kolorowe skarpetki? W dodatku pod kolor krawata albo koszuli?
Coraz częściej obserwuję takie widoki w pracy i mój też czasem się tak ubiera:

https://ww3.hdnux.com/photos/13/44/62/3034298/3/628x471.jpg
https://www.trashness.com/wp-content/uploads/2012/03/red-tie-red-socks-men-black-coat-style-fashion.jpg
https://elleeseymour.com/wp-content/uploads/2006/11/WindowsLiveWriter/Whydomenwearredsocks_7D01/_41037900_meyer203_thumb%5B2%5D3.jpg
Obserwuj wątek
    • vector40 Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 15:12
      Kolorowe skarpetki zakładam zawsze na grilla.
    • jola-kotka Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 15:16
      Jeden raz cos takiego i wyprowadzam sie.
      • sueellen Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 15:21
        A mnie się to podoba. No i to chyba jakaś zmasowana akcja:
        suitchronicles.com/journal/post/52618/express-yourself-through-your-socks/
        • niutaki sue 06.07.12, 16:26
          a takie pietki wyciagniete Ci sie podobajasuspicious
          • sueellen Re: sue 06.07.12, 16:30
            sugerujesz, że jestem nekrofilem?
            • niutaki Re: sue 06.07.12, 16:33
              czemu nekrofilem?
              • sueellen Re: sue 06.07.12, 16:52
                zagalopowałam się w skojarzeniach :p
                wyciągnięte piętki = wyciągnięte nóżki
                podobają = są seksowne

nekrofilia jak się patrzy tongue_out
                • niutaki Re: sue 06.07.12, 16:54
                  big_grin jestes mistrzem skojarzensmile
    • shellerka Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 16:20
      ale fajnie to wygląda. pokażę mojemu mężowi, ale on raczej niezbyt lubi podążać za modąsmile
      • pitahaya1 Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 16:32
        Fajne ale nie dla mojego chłopasad A szkoda, wielka szkoda...
    • burina Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 17:49
      Nosząwink
      Mój to nawet tak wymyślił, że kupuje sobie zawsze wielopak, powiedzmy 3 pary, w podobnej kolorystyce, ale na przykład jedna para w paski, druga w kropki a trzecia gładka we wiodącym kolorze i miksuje skarpetki tak, że nigdy nie ma do pary.
      Nawet to od niego zgapiłam.
      Niestety sprawdza się to bardziej do jego garniturów i dosyć poważnego stanowiska. U mnie raczej w myśl zasady 'co z tego, że masz majtki w rakiety kosmiczne, jak nikt cię nie prosi, żebyś mu pokazał'.
      • ib_k Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 18:03
        miksuje skarpetki tak, że nigdy nie ma do par
        > y.

tzn jedna w kropki a druga w paski??

mój na szczęście, nie ma potrzeby aby w ten dziwaczny sposób wyróżniać się z tłumu...
        • burina Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 03:22
          Exacto.

Nie chodzi o wyróżnianie się, tylko o zabawę strojem i pewnie trochę stereotypami.
          Bo wychodzi w taki sposób, że nie jest do pary, ale jednak widać, że to komplet. Przemyślana nieprzemyślaność. Symetria jest filozofią głupców.
          Btw, wiesz, że są firmy, które robią niesymetryczne buty?

Co ciekawe w Polsce kolorowe męskie skarpetki łatwo kupić, tylko trzeba szukać w sklepach z odzieżą dla nastolatków. We Włoszech obkupywał się po pachy w takiej ogólnokrajowej sieciówce, bo mieli kolorowe skarpetki 'biznesowe' (długie, z jedwabiem)i do tego w bardzo rozsądnych cenach. A teraz za oceanem wychodzi na to, że jak się chce kolorowe skarpetki męskie, to trzeba iść do obuwniczego w dzielnicy biznesowej, który istnieje od założenia miasta, buty tylko ręcznie robione i za skarpetki (nawet są już celowo niesymetryczne pary) trzeba zapłacić tyle, co za buty z Ryłko.
          • ichi51e Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 13:39
            Lol kiedys wrzucilam tu moje piekne butki combo jeden golab drugi galaz oliwna z komentarzem ze dziecko w kosciele nie moglo oczu oderwac to mi e matki napisaly ze nic dziwnego bo mialam buty nie do pary...
    • marghe_72 Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 18:50
      chcieliśmy nabyć kolorowiaste skarpety .. ale cena nas ciut ciut zaskoczyła
      65 zł za parę??
    • czarnaalineczka Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 18:59
      > Czy wasi faceci noszą kolorowe skarpetki?

taaaa nawet 3 kolory uznaje
      czarne , prawie czarne i skarpetki ktore kiedys byly czarne
      • papalaya Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 21:32
        normalni faceci noszą się umiarkowanie konserwatywnie, nie jak z wybiegu dla pedałów, "artystów" i innych celebrytów
        • marghe_72 Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 22:33
          papalaya napisała:

> normalni faceci noszą się umiarkowanie konserwatywnie, nie jak z wybiegu dla pe
          > dałów, "artystów" i innych celebrytów

Żenujące..
          • papalaya Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 22:48
            pozwalam ci się żenować cały weekend

tylko się nie zapowietrz i nie zachłyśnij

a pedalskie skarpetki u faceta są faktyczni żenujące big_grin
            • marghe_72 Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 23:46
              papalaya napisała:

>
              > tylko się nie zapowietrz i nie zachłyśnij
              >
              Tobą i tym co wypisujesz?
              Zdecydowanie szkoda czasu
            • ichi51e Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 13:45
              Na szczescie nie ma obowiazku nosic
    • ciezka_cholera Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 21:45
      Moj nasza kolorowe, nie od pary, pozycza ode mnie (nawet taki frotte w paski z przewaga rozu) - najrozniejsze - ale on pozuje na modowego abnegata, jak mu oznajmie, ze to obecnie popularne, to bedzie niepocieszony. Poza tym zapytuje mnie regularnie "po co ty parujesz te skarpetki, nie wystarczy wrzucic hurtem do szuflady, z ktorej za kazdym razem mozna wyciagnac dwie dowolne sztuki?"
      Ja za to naszam skarpety do sandalow, ale nigdy do krotkich spodni (widok koncowki skarpetkowej na lydce wydaje mi sie szalenie nieestetyczny).
      • bez_gwarancji dom ciezkiej_cholery 07.07.12, 10:49
        Co to jest "naszam"? Nie możesz napisać po polsku "noszę"? Wyraz "naszam" nie figuruje nawet w słownikuuncertain Podobnie "on nasza"... Jakaś przedziwna maniera językowauncertain Chyba pasujesz do męża...
    • virtual_moth Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 21:57
      Bardzo mi się to podoba. Tyle ze facet na drugim zdjęciu nie powinien nosic czerwonego krawata, to juz jest zdecydowanie za dużo grzybów w barszcz.
      Tutaj zdjęcie znalezione na forum o wnętrzachtongue_out
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/tc/hc/tfnv/zDbaZeo7OmoF1AioDX.jpg

Co prawda nie skarpetki, ale w tym samym kierunkuwink Dla mnie bomba. Tyle ze np. młody facet wyglądałby imho idiotycznie i metroseksualnie. Kluczowe jest własnie to, ze to jest starszy gość, z konserwatywną resztą.
      • papalaya Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 22:50
        muszą mu nieźle capić stopy po zdjęciu tych butków

wygląda jak wioskowy głupek
    • marghe_72 Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 22:37
      smile smile

https://3.bp.blogspot.com/_odyV1lU-wZI/TEbx3rs0mjI/AAAAAAAACrM/C2cxDpX6w1o/s400/Happy+Socks+-+1.jpg
      • marghe_72 Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 22:39
        https://1.bp.blogspot.com/_odyV1lU-wZI/TEbx5kGGGmI/AAAAAAAACrc/O1RUV5Z0fss/s400/Happy+Socks+-+3.jpg

hehe
      • draconessa Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 22:57
        Cudnesmile)) Mysle, ze zalezy od okazji... Do Opery lub na spotkanie biznesowe nie przystoja...ale na luzne popoludnie w miescie, do kafejki czy wloczenia sie po miescie -jak najbardziej!!! Zawsze popieram odrobine szalenstwa!!!
        • papalaya Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 23:01
          no i do kafejki i włóczenia po mieście kolorowe skarpetki i ciemny garnitur big_grin

dobrze, że nie kilt big_grin
          • jola-kotka Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 23:08
            te skarpetki co pokazalas to chyba dla dzieci,dramat,facet w czyms takim to chyba jakis niedorozwoj umyslowy.
            Tak jak kobieta w bialych skarpetkach i czulenkach najlepiej czarnych.
            • papalaya Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 23:17
              etam dla dzieci, Wojewódzki może założyć na konferansjerkę festynu w Perzęczewie Górnym big_grin
              • exina Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 00:23
                Pewnie boli, ze Wojewódzki nie nosi się jak pedał, co? I ze ma kupe kasy, młode laski, młody wygląd i popluarnosc?
                • jola-kotka Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 00:31
                  exina napisała:

> Pewnie boli, ze Wojewódzki nie nosi się jak pedał, co? I ze ma kupe kasy, młode
                  > laski, młody wygląd i popluarnosc?

Jako prowadzacy program w tvn jest ok w sumie tylko z tej roli go znam,reszta mi lata nie zagladam do cudzego portfela,ani lozka.
                  A fakt,ze nie ubiera sie jak pedal norma jesli nim nie jest,prawda?
            • marghe_72 Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 23:47
              jola-kotka napisał(a):

> Tak jak kobieta w bialych skarpetkach i czulenkach najlepiej czarnych.
              co to są czulenki ?

big_grin
              • jola-kotka Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 23:56
                Okok kazdy wie o co chodzi,sory .
                • burina Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 03:29
                  Widzisz, od razu Cię pokarało za wymyślanie innym od 'niedorozwojów' tongue_out
              • draconessa Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 00:02
                pochodna czulentu , Marghe, jak moglas nie zalapacsmile))
                • marghe_72 Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 00:12
                  draconessa napisała:

> pochodna czulentu , Marghe, jak moglas nie zalapacsmile))

o ja durna.
                  I ten czulent w skarpetach pomyka?
                  Elegaaancik
                  • draconessa Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 01:06
                    A jak...w oczekiwaniu na gesie pipki, rzecz jasnasmile))
              • sarling Re: a co to są stóbki? 07.07.12, 10:02
                Męskie kolorowe
          • draconessa Re: Kolorowe skarpetki? 06.07.12, 23:55
            Wiesz, kilt to moj MZ zalozyl na chrzciny naszego synkasmile temperatur? - 15 stopni. Dodam, ze synek ( 5 mies wtedy) tez wystapil w kilciesmile))
            Ostatnio w pracy jeden z naszych DO ( detention officers) pochwalil mi sie,jakie to barwne skarpetki ma pod...munduremsmile)) A ja na jesien kupie sobie buty we wzorek z czaszek...a co...OBALCIE MURY!!! ( to cytatsmile )
            • virtual_moth Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 00:20
              draconessa napisała:

> Ostatnio w pracy jeden z naszych DO ( detention officers)

O dżizas... (o Jezusie)
              • draconessa Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 01:11
                Starasz sie czepiac...ale naprawde, nie znam odpowiednika polskiego... cywilny pracownik aresztu???? Zadowolony??? Juz Ci lepiej???
                • virtual_moth Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 01:18
                  Nie staram sie czepiac, tylko sie czepiam, a ty jestes idealnym "targetem".
    • ga-ti Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 10:18
      A mnie się podoba. Może nie od razu czerwone, ale można zacząć od fioletu np, krawat i skarpetki - pięknie.
      Mój m się nie zgodzi, niestety.
      Za to synowi często dobieram skarpetki do koloru bluzy, koszulki.
      I sama lubię kolorowe skarpetki albo z jakimś ciekawym wzorkiem.
      • kolpik124 Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 10:39
        Cóż, skoro faceci w czymś takim są "fajni", to może panie powinny do biurowego ołówka zakładać pomarańczowe kabaretki i limonkowe szpilki? Niewątpliwie panowie też stwierdzą, że to fajnie wygląda big_grin
        • ga-ti Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 11:01
          Skarpetki jak skarpetki, ale kolorowe rajstopy? No i szpilki też od jakiegoś czasu są nie tylko czarne.
    • mona_mayfair Re: Kolorowe skarpetki? 07.07.12, 10:55
      Na szczęście nie;p Jakosgłupio by wyglądała skarpeta w kropki wystająca z glana ;pp
    • dziennik-niecodziennik Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 13:30
      Nie, bo musialby parowac sobie po praniu, a mu sie nie chce. Kupuje wielopaki identycznych skarpet i ma problem z glowy.
      Natomiast ja kolorowe skarpetki nosze chetnie i namietnie big_grin
      • dziennik-niecodziennik Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 13:31
        Looojezu, trup wygrzebany...
    • triismegistos Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 13:42
      Kolorowe skarpety sa bardzo fajne smile Mój facet ich nie nasza, ale dwoch moich przyjaciół ubierających się bardzo awangardowo owszem, i wygląda to super. Zupelnie inaczej niż na zdjęciu. W ogóle męskie mokasyny, w wydaniu innym niż letnie na gole stopy są bleeee.
    • werdipurke Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 13:43
      moj nosi. pierwszy raz zalozyl takie na swoje 40 te urodziny, ma nawet takie zdjęcie jak siedzi w Lobby hotelu w ktorym byla impreza, siedzi na czerwonej sofie, zalozona noga prostopadle na drugą i pieknie prezentuje sie skarpet fire red smile
    • tanebo2.0 Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 14:13
      W modzie męskiej jest taka zasada że im wyższa pozycja zawodowa tym bardziej kolorowe skarpetki może nosić.
      • czarna_kita Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 14:58
        Masakra... Cale szczęście mąż nosi czarne.
        • tanebo2.0 Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 15:23
          businessinsider.com.pl/lifestyle/jakie-skarpetki-nosza-ludzie-sukcesu/nh6bscv nie każdy facet nie musi osiągnąć sukces...
    • asia06 Re: Kolorowe skarpetki? 14.11.17, 14:21
      No ja postrzeganm takie jako stuknięte i uciekam od nich, gdzie pieprz rośnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka