Dodaj do ulubionych

Proznosc ukarana :)

06.07.12, 18:47
Wpadlam do Polski po dwoch latach od ostatniego pobytu. No i cala szczesliwa bo wszyscy komentuja jak wyszczuplalam no i wlosy teraz dlugie, podobno odeszlo mi 10 lat!

No i poszla baba do chirurga dentysty usunac dolna 8ke oraz przy okazji 7ke pod przyszly implant, oczywiscie dlatego ze w Polsce duzo taniej. No i teraz nici ze szczuplej buzi, wygladam jak chomik i to posiniaczony, mam duzy rozlegly siniec na gebie-ksiezycu. Jutro meza urodziny, imprezka sie szykuje a ja bede straszyc.
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 18:49
      Ale może nadal wyglądasz na 10 mniej? To wszyscy pomyślą, że ma nową żonę wink
      • czarnaalineczka Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 18:56
        nowa i lekko obita tongue_out
        • wuika Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 19:18
          Jak z nowym silnikiem - trzeba dotrzeć wink
    • lipsmacker Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 18:49
      Zapraszam gazete do zlosliwego komentarza, nie zawiedz mnie prosze...
      • azjaodkuchni Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 18:52
        Zaraz się okaże, że schudłaś bo nie dojadasz a włosy masz takie bo cię na fryzjera nie stać.
        • mary_lu Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 18:58
          Chorego kopać...

Może i Gazeta umierający, ale na taki trolling się nie nabierze. Sto razy słyszał, że już nikt zza granicy nie chodzi w Polsce do dentysty, bo za granicą lepiej i wszystko w ramach ubezpieczenia. No, chyba że ktoś jest gułą nieznającą języka i niezorientowaną.
        • thorgalla Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 19:00
          ha ha ha miałam to samo napisać,że schudłaś bo na zmywaku wycisk dają i na fryzjera Cię nie stać
      • gazeta_mi_placi Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 20:48
        To dobrze, że wyszczuplałaś, z tego co mówiłaś z nadwagą walczyła cała Twoja rodzina - mąż i dzieci.
        Jak u nich z nadwagą? Też udało im się zeszczupleć? smile
        A długie włosy to tylko zagranicą, faktycznie.
        W Polsce wszystkie baby ścięte na rekruta big_grin
        • lelija05 Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 21:00
          > W Polsce wszystkie baby ścięte na rekruta big_grin

+ baranek big_grin
    • sueellen Przypominam uprzejmie... 06.07.12, 19:25
      ... że to forum emama a nie e-emigracja.
      Poza tym, skoro już poruszasz ten temat, rób to w sposób poprawny, by nie urazić wrażliwych rodaczek pozostałych w kraju!

Po pierwsze to Polki są szupłe a za granicami się tyje.
      Po drugie, dentysci w Polsce nie są tańsi tylko lepsi,
      Po trzecie dobrze Ci tak boś sama sobie winna! Trzeba było awansować ze zmywaka to byś nie musiała do Polski na leczenie zebów przyjeżdzać, a schudłaś bo kryzys jest i benefity obcieli.

No!
    • rubia88 Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 20:42
      i pewnie w sklepach Cię o dowód pytają jak wiele forumowiczek?big_grin

mnie przestali się pytać jak osiągnęłam 16 rok życiatongue_outtongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 20:52
        Ciebie też by poprosili o dowód jakbyś wyniosła pół sklepu tongue_out
    • lipsmacker Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 22:20
      Haha, dobre! Nie wiem gdzie dentysci lepsi bo w AU ich unikam bo sa koszmarnie drodzy, zeby zawsze lecze przy okazji pobytu w Polsce. Wlosy na rekruta nosilam 10 lat, dwie proby zapuszczania porzucilam w fazie odrostow, 3cia sie powiodla smile. Gazeta - maz schudl 19kg, ja tylko 8kg smile jeden dziec zawsze byl chudy a przed drugim wciaz chowamy jedzenie choc pewnie mnie za to w koncu posadza bo szkola sygnalizuje ze glodne dziecko chodzi i sie skoncentrowac nie moze.
      • gazeta_mi_placi Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 22:22
        A jak Twoje szmaty? big_grin
        Przenosisz już biznes gdzie indziej kolejny raz bo (tym razem) nie stać Cię na pracowników nawet za najniższą lokalną stawkę?
        • lipsmacker Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 23:04
          Jeszcze nigdy sie nigdzie z sortowaniem nie przenosilam smile. Maz sugeruje Chiny ale mi sie nie widzi smile. Chiny super do zwiedzania, bylam 2 x, ale jakbym miala tam interesy prowadzic to bym zwariowala.
          • gazeta_mi_placi Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 23:08
            No przecież sama narzekałaś niedawno, że myślicie o przeniesieniu biznesu gdzie indziej (chyba gdzieś na wschodni rynek) bo nie stać Was powoli na lokalne stawki które musicie wypłacać pracownikom big_grin
            Nie ściemniaj big_grin
            W Polsce pracownicy źli bo nie chcieli przyjąć pracy z pocałowaniem ręki i zostawać jak trzeba za darmo po godzinach. W Australii też źli bo nie stać Was nawet na płacenie najniższej lokalnej legalnej stawki a i pracownicy wybredni big_grin
            Może jednak nie nadajesz się do prowadzenia własnego biznesu (nawet typu szmaty)?
            • lipsmacker Re: Proznosc ukarana :) 06.07.12, 23:29
              Nie pisalam ze myslimy, pisalam ze sa wysokie stawki i wolalabym nizsze, to chyba normalne ze wole miec wiecej pieniedzy niz mniej? Natomiast ja ze swomi 50-80 tonami szmat miesiecznie to wogole jestem za mala plotka zeby mi mialo jakas kolosalna roznice zrobic przenoszenie samego sortowania na rynek azjatycki, bo przeciez zbiorki i tak musialabym robic w AU.

A gdy pomieszkiwalam w Polsce to szmaty tylko importowalam, rownoczesnie mialam inna firme, pracownicy o ktorych wtedy pisalam to byla zupelnie inna branza.

Teraz tez sie przymierzam do otwarcia na boku kolejnej, ktora szmaty sfinansuja smile. Pieniedzmi sie nie gardzi smile
              • a-ronka Lispik 07.07.12, 10:03
                ty kursujesz na trasie Lublin- Markuszów ?

Wpadnij na kawę,zawsze chciałam cię poznaćsmile
                • lipsmacker Re: Lispik 08.07.12, 19:06
                  Bardzo mi milo, w sumie jestem niedaleko bo dzis w Jastkowie, ale wogole w Polsce tylko do srody wiec szczerze mowiac pewnie sie nie wyrobie smile
                  • a-ronka Re: Lispik 08.07.12, 20:52
                    hehe Jastków i czynny fotoradartongue_out
                    Pstryknął mnie w piatek ale wg. cb-radiowców ..........był zepsuty.
                    Ja od tego poniedziałku latam Lublin-.......... bo mam tam kontrolę. Trzymam Cię za słowo i MUSIMY się kiedyś spotkać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka