mariolka55 Re: Syn na obozie. Brak kontaktu przez tydzień... 15.07.12, 22:52 hmmmm ale jak to nie moga miec telefonów ??????? co to za durny organizator?????? Odpowiedz Link Zgłoś
maga761 Wrócił!!! 20.07.12, 15:16 Mój syn wrócił wczoraj. Jest bardzo zadowolony, od wczoraj opowiada o tym, co się działo. Za rok chce jechać znowu. Nie płakał i okazał się bardziej samodzielny niż myslałam i jednak nie zrobiłam z niego maminsynka przed czym ciągle przestrzega mnie mąż Teraz jestem pewna, że taki wyjazd potrzebny jest każdemu dziecku i mamie, szczególnie takiej nadopiekuńczej Fakt, że może przydałaby się choć jakaś informacja, że wszystko dobrze ale to raczej dla mnie bo jemu niespecjalnie przeszkadzał brak telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 I bdb 20.07.12, 16:49 I bdb. Mój 7,5-latek teraz jest na obozie, nie dzwonimy codziennie. Dziś dzwoniłam, zwięźle powiedział, że jest fajnie, mają teraz kółko plastyczne i że chce siostrę do telefonu. Zagadał do młodej, powiedział pa i tyle w temacie dojmującego uczucia tęsknoty. Nadopiekuńczy rodzice robią dzieciom krzywdę, zwłaszcza jeśli sprzedają potomstwu własne schizy, lęki i złe doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: I bdb 20.07.12, 17:27 generalizujesz i nie dopuszczasz do siebie mysli, że dobry rodzic to niekoniecznie rodzic postepujący wedle Twoich wzorców, można miec inne, wcale nie gorsze ludzie są różni Triss Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: I bdb 20.07.12, 17:37 Decydując się posłać dziecko na obóz nie można mieć schiz. Jeśli dziecku będzie źle to rodzic na bank się dowie o tym, a jeśli nie to znaczy, ze problem nie był problemem. Chyba, ze się nie ufa opiece. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: I bdb 20.07.12, 17:37 Dzieci też są różne i do ich wrażliwości i doświadczeń można dostosować formy kontaktu, nie? Mam schizę na punkcie bezpieczeństwa fizycznego dziecka i jakości opieki, ale co do samodzielności czy radzenia sobie z ewentualną tęsknotą za rodzicami itd. to dziecko ma się stopniowo nauczyć z tym radzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: I bdb 20.07.12, 18:00 i z tym się zgadzam, zwlaszcza z tym stopniowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: Wrócił!!! 20.07.12, 16:51 no to super, ale.. brak telefonu nie przeszkadza dopóki jest wszystko ok, na przysżłosc... nie lepiej zeby obie strony były spokojniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś