Dodaj do ulubionych

Cholerne komary!

29.07.12, 12:58
Ja naprawdę wszystko rozumiem, ale żeby taki mały komar przebił się przez taką grubą skarpetkę?!
Prawie mnie wczoraj zeżarły, cholerniki. Od rana dostaję szału. Swędzi jak diabli. Wypróbowałam fenistil, właśnie próbuję cebuli. Ktoś ma jeszcze jakieś sposoby?
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Cholerne komary! 29.07.12, 13:17

>Ktoś ma jeszcze jakieś sposoby?
      alkohol
      • marusia_ogoniok_102 Re: Cholerne komary! 29.07.12, 13:20
        Ale do smarowania, czy do wypicia? tongue_out
        • czarnaalineczka Re: Cholerne komary! 29.07.12, 13:21
          jasne ze wypicia
    • czarnaalineczka Re: Cholerne komary! 29.07.12, 13:31
      a jak z zielskiem ? szukalas?
      • marusia_ogoniok_102 Re: Cholerne komary! 29.07.12, 13:33
        Jeszcze nie. Nie udało się ustalić, czy to ten gatunek. I raczej szukać nie będę.
    • kub-ma Re: Cholerne komary! 29.07.12, 19:13
      Pewnie coś na alergię. Ja stosowałam zyrtec.

A komary odstrasza podobno olejek waniliowy.
    • mamati3 Re: Cholerne komary! 29.07.12, 19:56
      Właśnie chciałam zadać na forum to samo pytanie smile Stosowaliśmy różnego rodzaju świeczki, spirale itp. bierzemy wit. B i nic z tego, jak cięły tak tną! Podsuńcie coś jeszcze, bo nas zeżrą te krwiożercze bestie!!!
      • m_india Re: Cholerne komary! 29.07.12, 20:22
        Na swędzenie i puchnięcie pomaga mi Calcium Alergo plus. Piję ze 3 razy dziennie i rzeczywiście szybciej schodzi opuchlizna (a mam uczulenie i miejsce ugryzione jest spuchnięte jak balon) i nie swędzi na tyle żeby się zadrapać.
      • joanekjoanek Re: Cholerne komary! 29.07.12, 21:46

Mugga
        się nazywa preparat, śmierdzi wprawdzie niemożebnie, ale działa.
        Nie wiem, gdzie mój mąż to kupił, w aptece chyba.

Tym tropem, preparaty kojące tej marki też mogą być dobre.
      • myszmusia Re: Cholerne komary! 30.07.12, 06:30
        w domu to moskitierywink a w ogrodzie - jesli to gryzienie na własnym zamknietym terenie - dobry oprysk odkomarzajacy - od dwoch lat niemal nei wiem co to komary w ogrodzie. Tylko to musi byc dobrymi srodkami, bo jest mnóstwo partaczy tez
    • rosapulchra-0 Re: Cholerne komary! 30.07.12, 16:52
      https://img254.imageshack.us/img254/2138/59924337207029953211015.jpg
      • chipsi Re: Cholerne komary! 02.08.12, 11:25
        big_grinbig_grinbig_grin
    • samolotkarola10 Re: Cholerne komary! 30.07.12, 17:00
      może napij się wapna? to podobno też działa.
      może ochłodz to miejsce a potem wmasowuj ten fenistil- mnie pomogło, ale smarowałam i wmasowywałam dość często.
      są takie opaski silikonowe co odstraszają komary- tak na przyszłość. u mnie to działało.
      choć na porządnie głodnego komara to sposobu chyba nie ma smile
    • daga-jaga Re: Cholerne komary! 01.08.12, 23:27
      Podobno miętowa pasta do zębów uśmierza swędzenie i zmniejsza obrzęk - może spróbuj? Wydaje mi się, że mięta ma jakieś tam właściwości przeciwzapalne wink I w przyszłości faktycznie wypróbuj opaski, o których wspomniała samolotkarola10, tylko nie takie za 3zł, bo wątpię w ich skuteczność, a raczej takie z drogerii i apteki. Widziałam ostatnio opaski Para'Kito, ale te nie są silikonowe tylko materiałowe, a odstraszająco na komary działa tylko ich wkład. W sumie może to lepiej, bo jak wkład nie styka się z ciałem, to nie ryzykuje się uczulenia.
    • lady-z-gaga Re: Cholerne komary! 01.08.12, 23:41
      Stosuję masci albo żele po ukąszeniu, nawet Fenistil pomaga, a z braku laku spirytus salicylowy.
      Staram się posmarowac ugryzione miejsce od razu, zanim zacznie swędzieć. W przeciwnym razie mam trzy dni drapania, a raczej trzy noce.
    • lelija05 Re: Cholerne komary! 02.08.12, 11:29
      Czy u was też są komary, które wyglądają jak skrzyżowane z osą?
    • chiana3 Re: Cholerne komary! 02.08.12, 12:42
      możesz spróbowac brosu antilu ziemniaka i popiołu od papierosa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka