Dodaj do ulubionych

Kino i miejsca

01.09.12, 17:07
Siadacie w kinie na miejscach wyznaczonych na bilecie?
Ja tak, bo albo wybrałam takie, które chciałam, albo ktoś był pierwszy i sobie wybrał, więc nie mam prawa mu ich zajmować. Poza tym głupio by mi było być wyproszoną z miejsca.
A jeśli Wasze miejsca są zajęte to zwracacie uwagę?
Bo ja usłyszałam ostatnio, że kino duże i wszyscy się pomieścimy tongue_out
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Kino i miejsca 01.09.12, 17:14
      Siadam na wybranych(zwykle rezerwuje),jak zajęte to proszę,żeby się przesiedli.Nie ma problemu.
    • imasumak Re: Kino i miejsca 01.09.12, 17:16
      Zawsze siadam na wyznaczonym miejscu. Jeżeli ktoś go zajmuje, grzecznie proszę o jego zwolnienie.
    • gazeta_mi_placi Re: Kino i miejsca 01.09.12, 17:21
      Owszem.
    • deszcz.ryb Re: Kino i miejsca 01.09.12, 17:25
      > Bo ja usłyszałam ostatnio, że kino duże i wszyscy się pomieścimy tongue_out

No to poproś o zwolnienie miejsca, bo ty masz do niego prawo na podstawie biletu [w innym przypadku bilety nie byłyby numerowane]. Ewentualnie poproś o pomoc obsługę kina.
    • moofka Re: Kino i miejsca 01.09.12, 17:38
      jak juz musze do kina - a nie cierpie
      to na niezatloczony seans i rezerwuje online
      wtedy siadam tak gdzie moje
      moje ulubione miejsce na film to lezace na mojej wielkiej sofce z mezem po lewej smile
      • carmita80 Re: Kino i miejsca 01.09.12, 18:18
        Nie ma wyznaczonych miejsc na biletach, kazdy siada tam gdzie chce. Oczywistym jest, ze im pozniej sie przyjdzie tym mniejszy wybor miejsc jesli jest tloczno. Osobiscie nie mam z tym problemu, nie zalezy mi na jakichs szczegolnych miejscach, z kazdego mozna komfortowo obejrzec film.
        • deszcz.ryb Re: Kino i miejsca 01.09.12, 18:42
          To w jakim kinie bywasz? Bo jak ja chodzę do kina to zawsze miejsca są numerowane i zawsze przy zakupie biletów mogę zdecydować, na jakim miejscu usiądę [chyba, że to miejsce już jest zajęte]. I jeżeli trafiłabym na kogoś, kto nie chce ustąpić, to egzekwowałabym swoje prawa. wink

Jedynym miejscem, w którym nie ma przydzielonych miejsc, a na które trafiłam, jest sala Kiniarnia w krakowskim kinie Ars [ale ona jest specyficzna, bo tam jest też kawiarnia i można sobie kupić popcorn i piwo].
          • carmita80 Re: Kino i miejsca 01.09.12, 20:04
            deszcz.ryb napisała:

> To w jakim kinie bywasz?

Cineworld zazwyczaj, czasem odeon, mieszkam w uk. Z numerowanymi miejscami w tych kinach sie niebspotkalam, ani przy zakupie online ani na miejscu nikt nie pyta o miejsca.
            • deszcz.ryb Re: Kino i miejsca 01.09.12, 21:10
              A, to pewnie macie inne zwyczaje kinowe niż panują w Polsce.
    • klubgogo Re: Kino i miejsca 01.09.12, 18:24
      Jeżeli sala jest pełna, przegoniłabym osoby, które zajęły moje miejsce, w końcu czemuś ten porządek służy. Ale ostatnio byłam na sali na 280 osób, widzów było około 20, więc osoby, które wchodziły ostatnie, siadały gdzie chciały.
    • lola211 Re: Kino i miejsca 01.09.12, 18:45
      Siadam na swoim wykupionym.Chyba ,ze w trakcie seansu uznam, ze lepsze jest wolne, to sie ewentualnie przesiąde, bo i tak jest puste.
      • wioskowy_glupek Re: Kino i miejsca 01.09.12, 22:10
        Jak kino pełne to oczywiście siadam na swoim wyznaczonym, ale często jest prawie puste to siadam sobie gdzie chce wink Przecież to wówczas żadna różnica, oczywiście gdyby przyszedł ktoś kto ma na to miejsce wykupiony bilet to się bez gadania przesiadam.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka