czarnaalineczka 11.09.12, 11:32 jeszcze nie przyszedl zadnego awizo w skrzynce nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuwka Re: domek dla lalek 11.09.12, 11:40 a dawno go zamówiłaś? jak masz kontakt do sprzedającego to dzwoń! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 11.09.12, 11:43 zaplacilam w srode przesylka poczta polska wiec moze dlatego tak dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: domek dla lalek 11.09.12, 11:49 Zapłaciłaś w środę, powiedzmy ze sprzedający odnotował wpłatę we czwartek, wysłał paczkę w piątek. Jeśli była priorytetowa to dziś powinna być, jak ekonomiczna to nawet pod koniec tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: domek dla lalek 11.09.12, 11:49 Czekaj spokojnie i zaraz jak przyjdzie wklejaj fotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 11.09.12, 11:53 wkleje jak poskladam , wykoncze i wstawie meble czyli z mniej wiecej rok Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: domek dla lalek 12.09.12, 17:27 ej no nie bądź łoś! wrzucaj foty z postępu prac! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: domek dla lalek 12.09.12, 16:50 czarnaalineczka napisała: > nadal nie ma > pocieszcie Pocieszamy, na pewno przyjdzie. A jak się przyłożysz do składania to na pewno nie rok, tylko pół roku Ci to zajmie.. Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: domek dla lalek 12.09.12, 17:29 spokoooojnie. Mnie głupie naszywki imienne na worek dla dziecka szły z tydzień. A sprzedający zapewniał o trzech dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: domek dla lalek 12.09.12, 17:21 Mnie parę dni temu przyszedł krawat. Szedł miesiąc z kawałkiem ^^' Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: domek dla lalek 12.09.12, 17:40 Ano. Już nawet miałam zgłaszać do allegro, ale jednak doszedł Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak To cierpliwa jesteś Marusiu :) 12.09.12, 19:03 Po miesiącu chciałaś dopiero na allegro zgłosić? Święta kobieta z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: To cierpliwa jesteś Marusiu :) 12.09.12, 19:19 E tam - zastrzegali w sumie, że do piętnastu dni, a ja wiem, ile takie coś może iść. Zaczęłam się niepokoić pod koniec sierpnia, bo coś za długo. Ale przyszło i dobrze ^^ Ja mam cierpliwość do ludzi, zwłaszcza jeśli oznacza to, że nie będę musiała przechodzić procedur z odzyskiwaniem kasy. Wolałam poczekać, a nuż - i miałam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: domek dla lalek 12.09.12, 19:31 A to tak samo jak ja kiedyś pierwsze, co zrobiłam, jak dostałam domek dla lalek, to złamałam krzesełko Ale mnie to można wybaczyć, dzieckiem byłam. A ty klej! Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: domek dla lalek 12.09.12, 20:53 Sklejaj! Daj zdjęcie, albo linka do tego czegoś, plis Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Mam taki sam!! 13.09.12, 21:12 Ale nie tylko Najlepszy domek dla lalek jaki mamy w domu to taki: static.zabawkowicz.pl/_files/22/4628.jpg sprowadzony z UK (amazon) za 150 zł w przeliczeniu bo była promocja. Sama miałam taki w dzieciństwie, dotrwał do starszej córki (przebawiło się nim w sumie 4 dzieci i piąta córka) ale był już bardzo zniszczony bo miałam wersję nierozkładaną z dykty) Oczywiście mebelki nie takie wypasione mamy chociaż ładne, łazienkę mamy oryginalną i pomału kupujemy na różne okazje resztę Najbardziej nam (czyli mnie i dziewczynom moim) marzy się oświetlenie i firanki i to będzie chyba następny zakup ) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Mam taki sam!! 14.09.12, 20:40 a zlozylas juz ? malowalas? pochwal sie gotowym Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: Mam taki sam!! 14.09.12, 21:05 złożony jest ale niekompletny (brakuje wykończeń, ciągle mi czasu brakuje) niepomalowany bo dzieciarnia się uparła że najładniejszy jest bez pomalowania. Mam też inny drewniany, pomalowany w niebieskich kolorach odpadło mu parę części...Jak dokleję to się pochwalę. Obecnie jesteśmy na etapie urządzania domku lundby (tego z linka) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Mam taki sam!! 14.09.12, 21:31 a ten lundby jaka ma skale ? jakie mebelki do niego pasuja ? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: domek dla lalek 13.09.12, 21:21 Wydawało mi się, że to będzie jakieś mini-mini, a tu kobylaste mebelki. Jak Ty mogłaś poniszczyć krzesełko? Ile wzrostu będzie miał ten domek? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 13.09.12, 21:43 domek bedzie mial 64 cm wrostu bardzo widac ze to krzeselko poniszczone ? Odpowiedz Link Zgłoś
barabasia2 Re: domek dla lalek 13.09.12, 22:04 domek świetny! kupowany w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
barabasia2 Re: domek dla lalek 13.09.12, 22:14 znalazłam coś takiego i się zakochałam. Chyba namówię córki Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: A tą stronę widziałyście ? 13.09.12, 22:37 Ja lubię sobie zajrzeć bo co jakiś czas ta pani wykańcza kolejny domek. Są po prostu piękne! www.belleepoque.pl/ Mam "domek krawcowej" oczywiście w wersji gołej. Może się kiedyś z córką zaweźmiemy Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: A tą stronę widziałyście ? 13.09.12, 22:59 fajowskie i jakie wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: A tą stronę widziałyście ? 14.09.12, 00:08 tez mi sie bukietu zachcialo Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: A tą stronę widziałyście ? 14.09.12, 21:07 super pozwolę sobie skopiować pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: A tą stronę widziałyście ? 14.09.12, 10:53 Wessało mnie w tą stronę na ponad 2 godziny... jej.. jakie to piękne!!! Aż chce się zacząć coś tworzyć. No przecudne! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka prace trwaja 13.01.13, 19:59 chociaz obecnie maly zastoj z braku materialow kupilam za to laleczki ktore moze zasiedla domek ( o ile nie okaza sie za duze) Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: prace trwaja 13.01.13, 20:12 www.youtube.com/watch?v=QSM31SkxytI Przyklad wez, a nie.. guzdrzesz sie juz piaty miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: prace trwaja 13.01.13, 20:20 podeslij kilku chinczykow i materialy to bedzie szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: prace trwaja 28.01.13, 23:20 - mozaika do lazienki niebieska - mozaika przezroczysta na szybki - parkiet ( potrzebuje na to ... drugiego takiego samego domku ) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka biblioteczka ;) 14.09.12, 21:54 jeszcze nie dokonczona bo "buteleczke " chce pomalowac ale sie musialam pochwalic Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: domek dla lalek 14.09.12, 22:10 Witam, Rewelacja;-D A obrazy będą jakieś na ścianach? Polecisz klasyką i znaczki pocztowe "oprawisz", czy będziesz sama coś uskuteczniać? Mam kolekcję etykiet od zapałek, niektóre są naprawdę piękne. Mogę się podzielić tymi, które mam razy dwa, lub razy trzy. Mój dziadek zbierał. Taka niezobowiazująca propozycja. Sprzedawać nie chcę, ale mogę oddać w dobre ręce, ku chwale zbieraczy;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 14.09.12, 22:18 nie wiem czy mi zostana jakies gole sciany do wieszania obrazow ale za propozycje dziekuje i bede pamietac jutro sie chyba wezme za ukladanie parkietu Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: domek dla lalek 15.09.12, 07:42 A domek na jaki kolor będziesz malować? Ja bym poleciała klasyką - na czarno albo różowo. Kurde, też mi się zachciało Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 18.09.12, 14:49 taki ciemno bordowofioletowy pol na pol czarnego i czerwonego i do tego kapka granatowego Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 18.09.12, 14:56 elewacja -czerwone wino troche rozjasnione Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: domek dla lalek 18.09.12, 15:04 Ja bym wolała różowy. Albo czarny Ale to twój domek niestety Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 18.09.12, 15:08 hehe czarny bedzie drugi a ty sobie mozesz pomalowac na rozowo kto ci broni ?: ) Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: domek dla lalek 18.09.12, 15:36 sama sobie bronię, wolę nowy sweterek Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 15.09.12, 10:37 no i z parkietu dupa bo mam za malo deseczek Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: domek dla lalek 15.09.12, 11:29 Nakręciłam się też na takie mebelki, czy w miarę łatwo je złożyć? Czy trzeba sie nakombinować? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 15.09.12, 11:40 prosciutkie ale jak masz dlugie paznokcie to moze byc problem ja jednego sobie smalalam a jednego starlam papierem sciernym Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: domek dla lalek 15.09.12, 12:30 Na razie kupie mebelki, na domek muszę poczekać do przypływu gotówki... Ale na mebelki się nakręciłam, podejrzewam, że jak już je kupię to jak najszybciej domek będę chciała mieć. Znaczy, moja córcia będzie chciała.... ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 15.09.12, 19:26 hehe i pamietak zeby resztek tak od razu nie wyrzucac moga sie przydac Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: domek dla lalek 15.09.12, 19:43 Cudo, też mi się zachciało, cóż za mało mam miejsca i córki brak, w domu same dorosłe chłopy. Nawet świnki morskiej nie mam, chyba na wnuczkę będę musiała poczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 15.09.12, 19:52 tez corki nie mam a jedyna poza mna samica w domu jest psica ale jej domek nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 13.01.13, 20:03 i sie zle podpielam to na konczu oczywiscie powinno byc Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: domek dla lalek 18.09.12, 15:09 Polecam patyczki do lodów. Przyciąć, przykleić w jodełkę, przetrzeć papierem ściernym i polakierować. Cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: domek dla lalek 18.09.12, 15:45 Cierpliwości... Za parę lat się uzbiera Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka i jest dokladnie tak jak myslalam 16.09.12, 13:38 domek to dopiero malenki poczatek wydatkow ech Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: i jest dokladnie tak jak myslalam 18.09.12, 15:12 O tak... Jeśli cię wciągnęło, to masz studnię bez dna. Jeśli chodzi o wydatki Jestem zły człowiek, podam ci cudownego linka: www.dollshouse.com A tutaj mój domek: www.facebook.com/media/set/?set=a.1502025561603.2059591.1563123496&type=3 Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: i jest dokladnie tak jak myslalam 18.09.12, 15:23 nie mam fejsa daj link do samego zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: i jest dokladnie tak jak myslalam 18.09.12, 15:46 Jak to nie masz fejsa????? To ty istniejesz??? picasaweb.google.com/110861686975803886756/Domek Może teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: i jest dokladnie tak jak myslalam 18.09.12, 16:10 boooski !!!! pewnie kosztowal majatek Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: i jest dokladnie tak jak myslalam 19.09.12, 03:58 Cudo,tez taki chce. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 17.09.12, 22:06 na razie przerwa w wiekszych pracach bo musze poczekac na przesylke wiec na razie pomalowana kolyska i drobnica z resztek ( szafka kuchenna z zawartoscia i skrzynki na kwiaty ) Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: domek dla lalek 18.09.12, 04:56 Malutka dziewczynka znalazla sobie hobby. Fajnie jesli ci to sprawia przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: domek dla lalek 19.09.12, 14:21 Piękne, a mam pytanie, jakimi farbami to malujesz? I jakim klejem podklejałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 19.09.12, 14:38 podklejalam osmiorniczka a maluje jakimis starymi wodnymi farbami kupionymi jakies 8 lat temu w rossmanie czesc zaschla ale sie dala rozpuscic w wodzie potem pokrywam klejo lakierem do dekupazu teraz zamowilam jeszcze farby akrylowe i matowy lakier i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: domek dla lalek 19.09.12, 19:45 Mam jeszcze jedno pytanko. Ile w tym domku jest pomieszczeń? Czy te na poszczególnych piętrach są przedzielone? Bo nie wiem, czy wybrać ten czy taki trochę inny z gankiem, pewnie wiesz, o którym mówię. Tamten jest niższy, ale za to szerszy... "Żyj z całych chwil i uśmiechaj się do ludzi..." (Dżem) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 19.09.12, 20:05 tak wyglada z tylu www.somap.pl/images/assortment_products/s4/gotycki-domek-dla-lalek-2.jpg 6 pomieszczen Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: domek dla lalek 19.09.12, 20:54 Dzięki. Mam już mebelki, właśnie krzesła składam. Jeju, ale to frajda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 19.09.12, 20:59 co nie ? kibelek jest fajniuchny Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: domek dla lalek 19.09.12, 21:07 Nie no, do kibelka mi daleko. Na razie te łatwiejsze robię... Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: domek dla lalek 19.09.12, 21:14 Nie na razie pierwsza plansza.... Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: domek dla lalek 22.09.12, 10:44 Złożone, jeszcze nie pomalowane, bo to w tajemnicy przed córą po nocy robione. Ale są przesłodkie, a juz ten malusi kibeleczek mnie rozwalił.Brat jak je zobaczył stwierdził "kup mi, swoim dziewczynom zrobię". Teraz jeszcze domku mi brakuje.... Myślę, czy kupić taki jak Twój, czy ten niższy a szerszy. Ale w Twoim więcej pokoi, i te kuchnie, łazienki, sypialnie, pokoiki dziecięce by pomieścił, a tak to wszystko do jednego wrzucić to urok straci. Doradźcie dobra kobieto, który. -- "Żyj z całych chwil i uśmiechaj się do ludzi..." (Dżem) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 22.09.12, 15:59 jeszcze taki jest allegro.pl/domek-willa-dla-lalek-mebelki-puzzle-somap-tychy-i2644572317.html Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: domek dla lalek 19.09.12, 21:54 No i jaki mnie diabeł podkusił żeby tu wleźć.... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: domek dla lalek 22.09.12, 17:33 Amidala,czy twój dom to któryś z modeli Playmobil?Planuję kupić córce na gwiazdkę (hi bardziej sobie),zastanawiam się czy jeśli tak- to oświetlenie dorobiłaś sobie sama? Drogi jest ten domek ,na dodatek całe wyposażenie trzeba sobie dokupić samemu,a to choć frajda,to wydatek niemały,widzę,że masz chyba salon playmobil taki jak niżej na fotce,tylko laleczki swoje tak? Odpowiedz Link Zgłoś
tereferefretka Re: domek dla lalek 22.09.12, 20:00 playmobil? te zabawki o ile się nie mylę są z plastiku,a ten domek wygląda mi na drewniany... jak z resztą każde pokazywane w tym wątku. dla dziecka kup jakis z kidcraft, tam już nie ma za duzo do meblowania, dla dziecka nie jest wymagający Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: domek dla lalek 22.09.12, 20:59 Wiem.Piękne są te drewniane,ale ja jak już pisałam wolę te praktyczniejsze domki ,któymi można się bawić,umyć itd.Ten który widać na fotce jest duży ,piękny i nie do zniszczenia,można cudować bo wciąż nowe gadżety są do kupienia.Chociaż istniej na rynku od wielu wielu lat nadal ma grono wielbicieli,na ebay sprzedają każdą jego część jeśli ktoś potrzebuje.Córka koleżanki ma od 8r.ż. (obecnie25l.)i do teraz i prezentuje się cudnie... Nie mogę się doczekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 22.09.12, 21:09 no ale plastikowego nie wyremontujesz Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: domek dla lalek 22.09.12, 21:15 zagiełaś mnie nie pomyślałam o tym na żywo ten domek nie wygląda tandetnie plastikowo,wygląda tak jak domek tej dziewczyny o nicku na a...coś tam nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 22.09.12, 21:28 a widzials go na zywo w sklepie ? bo zdjecia czasem przeklamuja Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: domek dla lalek 22.09.12, 21:45 Tak ten który chce kupić tak i jest niesamowity,cudowny,nie ma najmniejszej wady i jest duży chyba(wysokość) 68cm. A jeśli chodzi o ten który wkleiłam teraz to nie nie widziałam i może faktycznie dopiero na żywo widać ,że jest drewniany.. Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: domek dla lalek 13.01.13, 21:53 Ej no! Co to za wklejanie moich zdjęć bez pytania??? A w szczegółach: mój domek jest w 100% drewniany, oprócz szyb, drutów do prądu i okien (plastikowe ramy i "szyby"). Można kombinować w ramach urządzania, nie w konstrukcji. Ale to chyba standard, bez względu na to, czy plastik czy drewno. To NIE JEST playmobile.... Zestaw kupowałam na Dolls' House Emporium. Tapety, dywany, parkiety i laleczki różnie, ale głównie tam. Miałam część starego domku, który był najbardziej pokrzywionym domkiem świata i został w końcu rytualnie spalony. Mebelki zostały, mieszkańcy też. Traktuję to jako hobby, ale i jak część życia. Są moimi kumplami i mieszkają w miniaturze w pokoju obok Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: domek dla lalek 04.10.12, 15:57 od 10 dni maluje kibelek umywalke i wanne Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: domek dla lalek 13.10.12, 13:51 to niesprawiedliwe, że niektorzy mają tylko synów chyba SOBIE taki domek kupię, o! Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra helpunku 28.01.13, 23:16 czym wyciac otwor na schody ? wyzynarki nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: helpunku 31.10.13, 18:41 i nikt mi nie pomogl nikt kompletnie tylko na lidla moge liczyc Odpowiedz Link Zgłoś