lofmitender 15.09.12, 12:53 natura obdazyla mnie lamliwymi i beznadziejnymi paznokciami...chce wkoncu miec ladne pazury co polecacie...tipsy wygladaja...tandetnie...akrylowe takze sztucznie...zelowe? co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 12:57 Moja siostra nosi jakieś hybrydowe- ładnie to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
lofmitender Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 13:02 ale hybryda polega tylko na nalozeniu lakieru trzeba miec swoje ladne pazurki...chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 13:07 Nie znam się na tym, ale moja siostra ma średnie paznokcie, a po nałożeniu tego lakieru i utwardzeniu- wygląda to bardzo dobrze; zobacz, jak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 13:50 niekoniecznie, to lakier uv, trzyma sie dobrze i paznokcie fajniej rosna, bo nieco dodaje sztywnosci i sie nie lamia i nie zadzieraja tak a jak ci hybrydowy nie pomoze, to mysl o akrylu lub zelu, ale poszukaj kogos kto ladnie robi,bo to wykonanie bywa tandetne, same materialy nie sa takie, mozna zgrabne paznokcie zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 13:58 żel na swojej płytce ale tak jak pisze donkaczka, poszukaj kogoś dobrego. Ja raz dałam sie skusić na zrobienie żeli przez koleżankę-jest kosmetyczką, sama prowadzi szkolenia z robienia m.in. żeli. Jak zobaczyłam co mi zrobiła to sie załamałam, na drugi dzień miałam pełno pęcherzy, żel był odpryśnięty na każdym "rogu" paznokcia. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 15:02 Na Twoim miejscu zadbalabym o wlasne paznokcie, jakies witaminy czy cos. Pod tymi wszystkimi wynalazkami zniszcza sie jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Rękawiczki do łokcia - seksowne 15.09.12, 17:00 A zamiast tipsów lepiej nos krótko obcięte i spiłowane paznokcie, unikaj lakieru i łykaj żelazo. Wbrew temu co myśli wiele kobiet, facetom długie, polakierowane pazury nie kojarzą się dobrze, natomiast czyste i krótkie mogą dodać zadbanym dłoniom uroku.. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rękawiczki do łokcia - seksowne 15.09.12, 17:14 Uwielbiam kolorowe pazury. Ale po żelu zaczęły mi się rozdwajać,co uniemożliwiło jego nakładanie. Od jakiegoś czasy,może miesiąca? stosuje odżywke do paznokci Eveline taką:eveline.eu/product/id/1591.MULTIWITAMINOWA_OD%C5%BBYWKA_Z_WAPNIEM_I_KOLAGENEM.html i taką eveline.eu/product/id/1617.NAIL_THERAPY_TOTAL_ACTION.html oraz regenerum i naprawdę widzę poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
latoya25 Re: Rękawiczki do łokcia - seksowne 17.09.12, 10:12 Eveline odzywka do paznokci Paznokcie twarde jak diament. Ta i tylko ta. Kosztuje ok 12 zł w drogerii. Uratowała mnie po tipsach. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanik Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 17:08 akryl położony na swoje paznokcie. ale tylko u dobrej stylistki bo to łatwo spie***yć. niesamowita wygodna i nienaganny manicure przez 3 tygodnie ( w zalezności od tempa wzrostu paznokci). noszę akryl od dobrych kilku lat i zastanawiam się jak ja sobie radziłam wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
el-an Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 20:18 Ja mam od 2 mcy lakier hybrydowy. To jest genialne. Nic nie odpryskuje. Chodzę co 2 tygodnie na french. Też paznokcie mi się rozdwajały, łamały, szczególnie wtedy, gdy nie były pomalowane. To się zdarzało wyjątkowo, ale kiedyś pojechałam nad morze na 2 tygodnie i tragedia, od kąpieli, słońca, piasku dosłownie schodziły płatami. Więc zawsze pomalowane. Stosowałam różne odżywki, olejki, drogie, tanie, jeden pies. A teraz paznokcie nie są piłowane, moczone, traktowane zmywaczem co 3 dni jak dawniej i są 100 razy twardsze. Hybryda - zmiana jakości życia jak po instalacji bidetu. Nigdy nie miałam tipsów i żeli, bo lubię krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1237 Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 20:38 ale żele mogą być krótkie, skąd przekonanie że muszą być długie. Mam żele na swoich paznokciach, maksymalnie krótkich. Podobają mi się krótkie, kolorowe paznokcie ewentualnie french. Fakt że trzeba co 2-3 tygodnie robić, żeby wyglądały fajnie, ale na moich paznokaciach lakier trzyma się góra dwa dni więc i tak jest oszczędność czasu i efekt jakiego zaden lakier nie zapewni. Jak wiem że nie będę miała czasu żeby po tych 2-3 tygodniach iść na paznokcie proszę o french bo dłużej utrzymuje się lepszy efekt-nie widać odrostu. Tipsy też nie muszą być długie i ozdobne. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 20:57 ale odkad sie pojawily lakiery uv (nie wiem kto ta nazwe "hybrydowe" spopularyzowal,masakra) nie ma wiekszego sensu robic krotkich zeli czy akryli - efekt jest ten sama, a roboty mniej i taniej ja tez nosilam z 8 lat akryl, teraz od 2 lat nosze non stop lakiery uv, bo tez lubie krotkie paznokcie i w dodatku czerwone bardzo rzadko sie zdarza, ze faktycznie ktos ma swoje tak beznadziejne, ze jednak musi utwardzac i krotkie paznokcie, wiekszosci kobiet wystarczaja lakiery uv Odpowiedz Link Zgłoś
magda1237 Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 21:39 Pani do której chodzę nie robi hybrydowych ( nazwa nieistotna wiadomo o co chodzi), ale wiem, że nie wszystkie koleżanki byly zadowolone. Moję paznokcie są miękkie i łamliwe, malowanie ich zwykłym lakierem nie miało sensu bo wciąż mi na tych nierównościach lakier odpryskiwał. Wyglądało to fatalnie zwłaszcza np.po myciu naczyń. Teraz przy dwójce dzieci łatwiej mi znaleźć 1,5 godz. na 3 tygodnie niż 0,5 godz. co 2 dni. Moich paznokci mi absolutnie nie żal, przecież odrastają i to dość szybko Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanik Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 21:40 robiłam sobie tą ,,hybrydę" na stopy i po tym doświadczeniu juz wiem że na dłonie dla mnie się to nie nadaje. u mnie hybryda trzymała się bez zarzutu tylko dwa tygodnie - później lakier zaczął matowieć od słońca i piasku. dodatkowo - miałam wrażenie ze bardzo wysuszyla mi nie tylko płytkę paznokcia ale i ,,skórki". plus akrylu ( bo żelu nigdy nie miałam) jest taki ze modeluje płytkę bez konieczności jej przedłużania. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 21:47 na stopach to jest bez zarzutu kilka tygodni, odrasta, ale blyszczy sie nadal jak wsciekle, jesli po 2 tygodniach Ci sie sypalo na stopach, to bylo zle zrobione albo chlamem z allegro nie jest to dla kazdego rozwiazanie, ale wiekszosc kobiet ktore nosily krotki zel czy akryl tylko po to, zeby sie laier lepiej trzymal z powodzeniem przesiadlo sie na hybrydowe tego o modelowaniu za bardzo nie zrozumialam? jakie to ma znaczenie? (pomijajac mozliwosc naprawy uszkodzen w plytce czy dobudowaniu brakujacego paznokcia) Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanik Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 21:51 hm...jezeli np. masz z natury nieciekawy kształt paznokci to akrylem go ładnie skorygujesz. u mnie jest to korygowanie kształtu paznokci na kciukach które jak na mój gust są zbyt okrągłe. hybryda byłą dobrze zrobiona, ale podobno nie kazdemu ( paznokciowi ona służy. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 22:02 aha, rozumiem ale co do zrobienia - nie spotkalam stop, na ktorych by sie nie trzymalo, czy im nie sluzylo, a mijaja dwa lata odkad uzywam hybryd i robie ich duzo - uwierz mi, byly zle zrobione, albo badziewny material, duzo dziewczyn kupuje jakies no name'y i nie sili sie na szkolenie, a to nie takie proste czasami z rekami owszem bywa roznie, najgorsze paznokcie jakie spotkalam to..moje, sa cienkie, pracuje w rekawiczkach, wiec wiecznie wilgotne, a i tak mi sie 10 dni problemu trzyma, lakier dawal rade moze dobe.. klientki 2-2.5 tygodnia nosza bez uszkodzen, a wiekszosc przychodzi po ratunek, bo maja zle (ich zdaniem) paznokcie anyway - polecam, ale jak ze wszystkim, nie pierwsze lepsze czy najtansze studio, ceny nie biora sie znikad a jakos i szkolenia kosztuja Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanik Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 22:10 juz gdzieś wyżej napisałam ze trzeba mieć dobrą stylistkę Odpowiedz Link Zgłoś
stegimoloch Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 23:05 Na stopach mam lakier hybrydowy juz ponad 3 tyg. Paznokcie u stóp rosną mi baaardzo wolno, więc odrost nie razi. Lakier ma taki sam połysk jak w dniu założenia. Na dłoniach french hybrydowy utrzymał się 10 dni, ale ja w pracy co chwile myję ręce, dużo pracuję w rekawiczkach i jeszcze agresywne środki dezynfekcyjne dochodzą. Zwykły lakier dawał radę 1-2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszkowa A co z uzupełnianiem? 16.09.12, 00:03 Jak wygląda uzupełnianie, też trzeba spiłować do naturalnej płytki? Miałam zrobiony akryl teraz ale nie pasuje mi grubość paznokci, a swoje mam ładne, umiem zapuścić długie, ale jak to bywa, zdarza się, że się złamie, lakier nie trzyma wogóle, po paru godzinach jest starty na końcówkach. Mam dwie opcje do wyboru, albo fiberglass, albo ten hybrydowy. Wolałabym coś takiego, czego się nie piłuje przy uzupełnianiu, bo boję się uszkodzenia swojej płytki. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A co z uzupełnianiem? 16.09.12, 08:28 hybrydowy sciaga sie zmywaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: A co z uzupełnianiem? 16.09.12, 12:05 zmywaczem sie NIE sciaga, acetonem, zawija sie palec w folie z wacikiem nasaczonym acetonem, po 10 minutach zluszczy sie albo da lekko zeskrobac NIE wolno moczyc w misce, bo to wysusza za mocno, NIE wolno pilowac, bo to bez sensu, pilowanie co 2 tygodnie zniszczy paznokcie (choc znam laski, ktore to robia o zgrozo) Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: A co z uzupełnianiem? 16.09.12, 12:07 kfiatuszkowa, rob hybrydowy, tylko poszukaj markowych produktow - gelish, opi gelcolor, orly gelfx, ibd just polish, shellac trzyma sie najslabiej, choc u ciebie moze dobrze, a ma fajne kolory, wiec warto sprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co zamiast tipsów? 15.09.12, 22:27 Wzmocnij wlasne paznokcie manicure japońskim. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 dla fanek hybryd i żeli 16.09.12, 22:41 lula.pl/lula/1,111765,12473121,Manicure_hybrydowy__wygoda_i_estetyka__czy_ryzyko.html mialam i żele i akryle i po ściągnięciu pół roku czekałam na odrośnięcie paznokci w normalnym stanie. po hybrydzie jest to samo a liczylam, ze bedzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: dla fanek hybryd i żeli 16.09.12, 22:49 dziwne robie sobie i klientkom odkad sie pojawily na rynku,paznokcie sa nietkniete, bo nie maja czym sama mam teraz stan pomiedzy, bo zdjelam w srode a zrobie jutro i mam normaln zdrowe paznokcie kiedy do was dotrze, ze zaden produkt nie niszczy paznokci, tylko ludzie, ktorzy je robia, albo ci ktorzy je nosza? akryl czy zel zrobiony i zdjety przez mnie nie pozostawia praktycznie zadnych sladow na paznokciu, cwicze czasami na przyjaciolce, po zrobieniu sciagam jej od razu i jakos reklamacji nie sklada.. a co do artykulu, w stanach (a gdziezby indziej) co chwila ktos wyskakuje ze szkodliwoscia promieni uv z lampy, sprzedaja specjalne rekawiczki dla klientek, choc ilosc promieniowania jest praktycznie zadna Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: dla fanek hybryd i żeli 17.09.12, 14:21 robiłam u 3 różnych babeczek, jedna ma nawet jakies wygrane konkursy. za każdym razem po zdjęciu tipsa, moje paznokcie były miękkie i rwały się a nie łamały, do tego rosły wywijając się do góry. no i żeli się nie rozpuszcza a piłuje. do wszystkich tipsów jak i hybryd miałam matowioną płytkę a i tak jest naturalnie mega cienka. bez matowienia tips odpadał po kilku dniach. mam kruche, cienkie paznokcie i nic tego nie zmieni, próbowałam magicznych odżywek, jakiegos cuda sally hansen (miały sie utwardzic po 4 dniach malowania i byly jeszcze bardziej miekkie), lykalam witaminy, wcieralam oliwke i cytryne i nic. taka uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: dla fanek hybryd i żeli 17.09.12, 15:42 to sprobuj nailtek, kup xtra, potem II, uzywaj codziennie i zobacz jak bedzie, ja widzialam cuda plus oliwke do skorek, ale dobra i bez parafiny - solar oil albo avoplex, tez regularnie jak sie ladnie paznokcie wzmocnia, to mozna pielegnacje robic juz nie tak namietnie uogolniajac - cokolwiek bylo polozone stan paznokci nie powinien byc gorszy niz przedtem, bo albo bylo zle zrobione albo zle zdjete Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: co zamiast tipsów? 17.09.12, 11:17 Jestem fanka akrylu,niestety dzieki pseudostylistkom ma on kiepskie notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: co zamiast tipsów? 17.09.12, 14:48 Zadne odzywki nie pomagaja? A probowalas zazywac (ale tak regularnie, min. 3 mies 2 x dziennie) witaminy + skrzyp? U mnie podzialalo rewelacyjnie. Dawno temu mialam zelowe paznokcie, ale denerwowala mnie koniecznosc ciaglego uzupelniania (min. co 3 tyg), no i jednak czasami sie lamaly. Nie musza wygladac tandetnie, jezeli nie sa za grube, za dlugie i dyskretnie pomalowane. Paznokcie po zdjeciu zelu nie byly zniszczone, ale jednak wole swoje Odpowiedz Link Zgłoś