Dodaj do ulubionych

bierzecie udział?

17.09.12, 16:56
bierzecie udział? smile

www.facebook.com/events/145717135572467/
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: bierzecie udział? 18.09.12, 04:52
      Bez sushi nie wytrzymam dwoch dni wiec odpadam.
      Figurski nie jest wart takiego poswiecenia z mojej strony.
      • shellerka Re: bierzecie udział? 18.09.12, 10:17
        oj, to polecam przerzucić się na sashimi... sushi jest mocno kaloryczne.
        żebyś mi się dopięła w kieckę ślubną moja droga big_grin
        • to_ja_tola Re: bierzecie udział? 18.09.12, 10:40
          nie cierpię tego kretyna....więc się z nim nie solidaryzuję.

Ale też bieeedne..."tydzień bez sushi" warszaffka da radę?i tym podobne lemingi?
          • shellerka Re: bierzecie udział? 18.09.12, 10:46
            o jezu.... przecież oni ziajają z Figurskiego tym wydarzeniem.

ironia big_grin matko boska... bo zaczynam wątpić w inteligencję ematek
            • jowita771 Re: bierzecie udział? 18.09.12, 10:48
              Ematki też jaja sobie robią, chyba nie sądzisz, że te rozważania na poważnie?
              • shellerka Re: bierzecie udział? 18.09.12, 10:55
                no raczej pani nade mną nie pisała w tonie żartobliwym. ironii też się tam doszukać nie mogę
                • jowita771 Re: bierzecie udział? 18.09.12, 11:10
                  Nie wiem, ja założyłam z góry, że robimy sobie jaja, bo trudno mi sobie wyobrazić, żeby ktokolwiek brał taką akcję na poważnie.
                • to_ja_tola Re: bierzecie udział? 18.09.12, 11:12
                  no ty chyba se jaja robisz,jak myślisz,że pisałam to poważnie....?surprised
    • jowita771 Re: bierzecie udział? 18.09.12, 10:47
      To ja mogę cały czas, nie znoszę sushi.
    • soha2 Re: bierzecie udział? 18.09.12, 10:50
      składajcie się dla biedactwa na benzynę, to niemal mu współczuję
      zawsze może wzorem Ukrainek podłogę szmatą szorować tongue_out
      • shellerka Re: bierzecie udział? 18.09.12, 10:57
        już widzę, jak nerwowo na tych kolanach ze szmatą w ręce zerka za siebie, czy aby nikt go nie chce... wink
        • soha2 Re: bierzecie udział? 18.09.12, 11:06
          przestań!
          no co ty? jak możesz coś takiego pisać
          tongue_out
    • lilly_about Re: bierzecie udział? 18.09.12, 11:03
      Że palnął głupotę z tym sushi to jasne, ale tu przecież nie o samo sushi chodzi tylko o to, że jak się zyło na pewnym poziomie to nie chce się zejść niżej. I to ludzi kłuje w oczy.
      • jowita771 Re: bierzecie udział? 18.09.12, 11:17
        Ale zarabiał na tym, że ludzie go chcieli słuchać czy oglądać. Teraz się ludziom nie podoba i do kogo ma pretensje? Niech szuka jakiejś innej roboty, jak chciał być kontrowersyjny, to powinien brać na klatę konsekwencje.
        • lilly_about Re: bierzecie udział? 18.09.12, 11:21
          Dlatego napisałam, że głupoty wygaduje. Ale i tak podejrzewam, że mu to wszystko jeszcze na dobre wyjdzie. Jak to w szołbiznesie.
          • shellerka Re: bierzecie udział? 18.09.12, 11:32
            zagra w reklamie sushi baru tongue_out
      • bloopsar Re: bierzecie udział? 18.09.12, 13:05
        > Że palnął głupotę z tym sushi to jasne

A dlaczego jasne? Jedzenie sushi raz w tygodniu to jakaś taka straszna ekstrawagancja? Jeśli ktoś ma ustalony pewien poziom i styl życia i nagle musi go obniżyć z powodów 'zewnętrznych', to jasne jest, że odczuwa to jako przykrość, niezależnie od tego czego to dotyczy.
        Rozumiem, że Figurski wypowiedział te słowa w wywiadzie, w odpowiedzi na pytanie jak tam im się powodzi po utracie pracy, a więc opowiedział szczerze jak jest: zaszła u nich np. taka zmiana. Co w tym takiego karykaturalnego??
        Przypominają mi się te wiecznie rozżalone 'internetowe bojówki' PISu, które nie mogą przeżyć iPhone'ów, białych Octavii i pracy w korporacji mgliście pojętych 'lemingów'. Jako żywo wygląda to jak propaganda czasów komunizmu, gdzie każde posiadanie to było ZŁO, a prawdziwie wolny od paskudnych pokus ohydnego kapitalizmu był tylko uwalany ziemią robotnik wsuwający brukiew.
        • lilly_about Re: bierzecie udział? 18.09.12, 14:00
          Tak, tylko o takich rzeczach się nie mówi, bo przeciętny słuchacz Figurskiego nie ma tego typu problemów i tego nie zrozumie.
        • shellerka Re: bierzecie udział? 18.09.12, 16:29
          no przecież generalnie każdy inteligentny w miarę człowiek zrozumie, co on miał na myśli. tylko, że to takie jest nie wiem czy śmieszne, czy straszne, ze babcia, która kupuje sobie fakt i jest to dla niej prawie, że luksus, a łososia z biedronki za dychę traktuje jako wręcz święto lasu, czyta, że taki pan czuje się teraz okropnie źle, że jest mu przykro i smutno, bo go już nie będzie stać na sushi co tydzień.

pamietacie? kiedyś był tu temat o biedzie. napisałam wtedy, że dla mnie biedą było, kiedy kupowałam za ostatnie pieniądze tusz maybeline za 25 zł i był to dla mnie wydatek naprawdę robiący dziurę w budżecie.

pojechałyście po mnie jak po łysej kobyle, że ja nie wiem co to bieda, że bieda to jest jak nie starcza do pierwszego i takie tam. a że jak mnie na ten tusz stać było, to nigdy biedy nie zaznałam, a teraz piszesz takie coś....

chodzi o wydźwięk jego wypowiedzi w kontekscie kryzysu, w kontekście tego, że zwalniają całe fabryki ludzi, którzy są naprawdę żywicielami rodziny i nie myślą o tym, że o jej, będę musiał zostawić na jakiś czas ferrari w garażu, bo pali jak smok, tylko myśla o tym za co kupią wyprawkę dziecku.

i uważam, że to jest niesmaczne. gadanie takich bzdetów. nie fakt, ze stracił pracę, bo to że ją stracił wywołuje u mnie szczery żal. lubilam go z wojewódzkim w duecie i uwazam, że nie w porządku postąpiono zwalniając jego, a nie ich obu. kozioł ofiarny i tyle.
    • feel_good_inc Widać Figurskiego specjalista od wizerunku 18.09.12, 12:02
      wie co robi. Wystarczyło parę zdań rzuconych w wywiadzie, by o byłym już prawie celebrycie znów gadało pół Polski.
      Wam się wydaje, że to wy się z niego śmiejecie? Oj, żeby się nie zachłysnął szampanem, gdy będzie zagryzać kanapkę kawiorem, patrząc na rosnące saldo konta bankowego.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Widać Figurskiego specjalista od wizerunku 18.09.12, 12:04
        za co stracil robote bo nie jestem w temacie ?
        • naomi19 Re: Widać Figurskiego specjalista od wizerunku 18.09.12, 16:39
          powiedział, że gdyby jego Ukrainka sprzątaczka była ładniejsza to by ją zgwałcił
    • yenna_m Re: bierzecie udział? 18.09.12, 13:13
      a wzielam se wink
      • kolpik124 Re: bierzecie udział? 18.09.12, 13:17
        Nie, nie jadam sushi, nie prezentuję uzależnienia od wodorostów i ryżu prezentowanego "dyskretnie" przez niektóre ematki big_grin
        • eliszka25 Re: bierzecie udział? 18.09.12, 13:55
          nie jem sushi, ale bynamniej nie z solidarnosci z figurskim
    • mona_mayfair Re: bierzecie udział? 18.09.12, 14:03
      Całe życiebig_grin
    • marychna31 Figurski figurskim 18.09.12, 16:16
      ale dyskusja na temat forum emama pod postem pani Agnieszki Plucińskiej to dopiero miodziowink
      Która to tak podle potraktowała biedaczkę za to, że "w ramach tematu "biedy" i radzenia sobie z tym zjawiskiem ośmieliła sie opisać swoje uczucia dotyczące pewnej imprezy na której koleżanki przechwalały się ile zostawiają w sephorze, a ja jako luksus traktowałam wówczas kupno raz na pół roku tuszu do rzęs maybeline za 25 zeta" ???
      • shellerka Re: Figurski figurskim 18.09.12, 16:39
        a Ty tak w krzaczorach siedzisz? czy też się udzielasz ?tongue_out
        • marychna31 Re: Figurski figurskim 18.09.12, 16:42
          > a Ty tak w krzaczorach siedzisz? czy też się udzielasz ?tongue_out

w sensie wydarzenia? Nie, nie biorę udziału. Za mało mnie Pan Figurski obchodzi, żebym sobie miała się z niego naśmiewaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka