Dodaj do ulubionych

Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa

19.09.12, 12:54
Już w 2013 r. na wolność zaczną wychodzić najgroźniejsi polscy przestępcy, którym kończy się kara 25 lat pozbawienia wolności. Jak uchronić społeczeństwo przed gwałcicielami i seryjnymi mordercami, których resocjalizacja nie odniosła skutku?
wyborcza.pl/1,75478,12504151,Rzad_szuka_sposobu_na___Szatana_z_Piotrkowa___i___Wampira.html
Szkoda, że nie można im przedłuzyć kary ...
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 12:58
      teraz sie kurna rzad ocknal uncertain
    • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 12:59
      Mnie fascynują (że tak powiem) seryjni mordercy. I dlatego bardzo zazdroszcze znajomej, że miała możliwośc porozmawiania z jednym (ja tylko teoretycznie miałam taką możliwość, bo fizycznie było to wtedy akurat w ogóle niemożliwe, i szlag mnie trafia, jak o tym myślę).
      Moja mam jednego znała, ale nieświadomie tj. nie wiedziała, co robi, jak maskę normalności zdejmuje.
      Nie wiem, co da się zrobić. Najlepiej byłoby nie wypuszczać.
      Co do Pękalskiego to jest w ogole bardziej skomplikowane.
      • varna771 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 13:03
        "Mnie fascynują (że tak powiem) seryjni mordercy'
        straszne jest to co napisałaś, oni zabili dzieci, kobiety. Oglądałam reportaż o wampirze z Bytowa zabił i zgwałcił kilkanaście kobiet (młodych dziewczyn)jak przyznał nigdy nie odbył stosunku z żywą kobieta...
        • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 13:17
          Pisząc, że mnie fascynują nie mam na myśli tego, że popieram seryjne zabijanie.
          Bardziej chciałabym porozmawiać z którymś z nich, zapytać, co czuł, jak torturował/gwałcił/zabijał, co w ogole czuł w momencie, kiedy miał całkowita władzę na ofiarą, co nim kierowało itp. itd.
          • noemi29 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 14:43
            katus118 napisała:

chciałabym porozmawiać z którymś z nich, zapytać, co czuł, jak torturo
            > wał/gwałcił/zabijał, co w ogole czuł w momencie, kiedy miał całkowita władzę na
            > ofiarą, co nim kierowało itp. itd.

Może jak ciebie dopadnie to będziesz miała okazję...
          • georgia241 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 15:54
            Co czuł, gdy torturował? Oni nie mają skomplikowanych uczuć - jak torturują, czują zadowolenie seksualne. Poza tym rozpoznają tylko strach w różnym natężeniu i dominację. I o co chcesz pytać?
            • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 19:54
              Wiem. Miałam psychopatologię seryjnego morderstwa. Ale i tak zadałabym te pytania. I nie wszyscy seryjni zabijają, żeby odczuć seksualną przyjemność.
              Ale po prostu chciałabym porozmawiać. Po prostu mnie FASCYNUJĄ. Co w tym złego?
              • georgia241 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 08:22
                Jesteś chora jak i oni.
                • lola211 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 08:26
                  Głupoty wypisujesz.
                  Seryjni mordercy to od zawsze mocno fascynujacy temat dla wielu ludzi, dla badaczy, naukowców.
                  • lauren6 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 21.09.12, 20:00
                    > Seryjni mordercy to od zawsze mocno fascynujacy temat dla wielu ludzi, dla bada
                    > czy, naukowców.

Panie, które żenią się z takimi psycholami odsiadującymi dożywocie lub wyrok śmierci.

Tu co prawda nie Stany, tylko Polska, ale zawsze możesz przygarnąć takiego wampira jak wyjdzie z więzienia. Zaproponować mu kawę, herbatę, może nawet i nocleg.
                • demonii.larua Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 16:21
                  Pitolisz jak potłuczona.
                  • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 20:12
                    Ja czy kto?
                • gku25 Georgia - ty natomiast jesteś mało mądra:/ 24.09.12, 22:48

• roks30 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 22:20
              Seryjni mordercy zawsze fascynowali. Kiedyś oglądałam reportaż o kobietach zakochanych w seryjnych mordercach. Najpierw do nich pisały, potem nawet spotykały i pobierały się z nimi. Czysty obłęd.
    • thegimel Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 13:11
      Szanse marne, że coś zdziałają. Prawo nie działa wstecz. Trynkiewicz nie bez powodu chce odsiedzieć wyrok do ostatniego dnia sad
      Zniknie w Polsce, znów zabije i wtedy dostanie dożywocie. Jak zazwyczaj praworządny obywatel jestem, to mam szczerą nadzieję, że go ktoś pozna i zlinczuje zanim zdąży znów zabić. A że zabije to prawie pewne sad
      • jowita771 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 13:49
        > Szanse marne, że coś zdziałają. Prawo nie działa wstecz. Trynkiewicz nie bez po
        > wodu chce odsiedzieć wyrok do ostatniego dnia sad

Mnie też się wydaje, że trudno byłoby wymyślić coś, czego nie dałoby się zaskarżyć i obalić. Jedyne, co można zrobić, to faktycznie wypuścić Trynkiewicza odrobinę wcześniej i monitorować przez 10 lat.

> Jak zazwyczaj praworz
        > ądny obywatel jestem, to mam szczerą nadzieję, że go ktoś pozna i zlinczuje zan
        > im zdąży znów zabić.

Ja też na to liczę. Wątpię, czy ktokolwiek by żałował takiego typa.
      • josef_to_ja Też liczę na S A M O S Ą D Y 20.09.12, 16:09
        Jak ludzie ich zlinczują, to będę się cieszył.
    • amonette Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 13:20
      Powiem brutalnie - jak znowu zabiją, okaże się, ze prawo można zmodyfikować.
      • mondovi Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 19.09.12, 14:12
        Ale tu nie chodzi o to, że prawa nie można zmodyfikować - ich akurat omineła kara śmierci, bo ją wtedy zniesiono, a dożywocia nie było w kodeksie, maksymalna kara 25 lat, którą dostali- chodzi o to, że prawo nie działa wstecz i nie można zmienić wyroku.
        • lola211 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 08:17
          ico h akurat omineła ka
          > ra śmierci, bo ją wtedy zniesiono, a dożywocia nie było w kodeksie, maksymalna
          > kara 25 lat, którą dostali

Mnie najbardziej zastanawia,dlaczego skonstruowano tak kulawe prawo?
          • thegimel Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 08:58
            Bo to był taki durny czas. Wszystko się zmieniało, przez jakiś czas w wielu dziedzinach luki istniały. Poza tym 25 lat to na tyle długo, że mało kto wybiegał w przyszłość wtedy. Problem w tym, że skutki istnienia tej luki mogą być straszniejsze, niż np tej, dzięki której niektórzy przez jakiś czas płacili niższe podatki czy coś w tym stylu sad
            • angela10086 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 09:31
              ja jestem zdania ze oni juz 25 lat temu powinni zostac powieszeni lub rozstrzelani, ewentualnie krzeslo elektryczne.
              • thegimel Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 13:54
                Powinni, ale niestety nie poszli. Jak dla mnie powinni w psychiatrykach siedzieć i być obiektami wnikliwych badań. Może się ktoś kiedyś dowie skąd się tacy biorą.
                • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 20:52
                  thegimel napisała:

> Może się ktoś kiedyś dowie skąd się tacy bi
                  > orą.
                  Z seksu
        • amonette Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 10:27
          W Skandynawii stosują dożywotnie odosobnienie w psychiatryku w takich przypadkach. Bez zmiany prawa.
    • tylko.przelotem Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 09:37
      Dlaczego u nas nie można tak:

"W czerwcu br. portugalska minister sprawiedliwości Paula Teixeira da Cruz poinformowała, że do końca tego roku powstanie krajowy rejestr pedofilów. Nazwiska i adresy znajdujących się tam osób będą ujawniane ich sąsiadom, a także władzom przedszkoli oraz szkół." ( www.rp.pl/artykul/930680.html ),

albo chociaż sumować wymiary kar więzienia jak w USA?
    • czar_bajry Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 14:41
      A jaki mają problem?
      Zabójcy Olewnika popełnili samobójstwo w monitorowanej celi to i wampir z szatanem mogątongue_out
      • josef_to_ja Dobry pomysł. ;) 20.09.12, 16:11
        Zlikwidować po cichy przez służby specjalne i sprawa będzie zamknięta. big_grin
    • josef_to_ja I to jest minus braku kary śmierci. 20.09.12, 16:03
      Jakby była kara śmierci to każdy z panów dawno już by gnił w ziemi zakopany razem ze sznurem zawiązanym na szyi.
      • varna771 Re: I to jest minus braku kary śmierci. 20.09.12, 16:35
        josef_to_ja napisał:

> Jakby była kara śmierci to każdy z panów dawno już by gnił w ziemi zakopany raz
        > em ze sznurem zawiązanym na szyi.

uwazasz, że zasługują te kanalie, zeby ich "panami" nazywać ? powinni byc zakopani juz dawno i psy powinny obsr... ich grób.
        • josef_to_ja Re: I to jest minus braku kary śmierci. 20.09.12, 16:45
          Nie czepiaj się słówek, pisałem na szybko. Dodam, że przed śmiercią mogliby być torturowanie. Nie miałbym nic przeciwko temu, jakby mogli zostać zgładzeni poprzez gotowanie żywcem albo uduszenie pod wodą.
          • josef_to_ja Re: I to jest minus braku kary śmierci. 20.09.12, 16:45
            Torturowani miało być.
          • czar_bajry Re: I to jest minus braku kary śmierci. 21.09.12, 19:53
            kara śmierci by w zupełności wystarczyła....
    • josef_to_ja A w puszcze pewnie mają specjalne cele i ochronę. 20.09.12, 16:15
      Żeby nikt ich nie gnębił i mogli gibać sobie spokojnie. sad
    • a.va Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 16:49
      Powinni ich zatrzymać w psychiatryku na obserwację do końca życia, sprawa by się rozwiązała.
    • tanebo Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 16:50
      Rozwiązanie jest proste - ujawnienie wizerunku przestępcy.
      • josef_to_ja Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 17:29
        Wizerunek "Słowika" też jest ludziom znany i jakoś nie sadzę, by "Słowik" bał się o swoje bezpieczeństwo na ulicach. Taki morderca jak bytowski wampir może się gdzieś ukryć i przypadkowej osobie w nocy zrobić krzywdę. I co z tego, że będzie wsadzony, jak znowu będzie za późno?
        • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 20:12
          Masz świadomość, Josef, że pisząc takie pie...mento o torturach, jesteś taki sam, jak oni?
          • angela10086 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 20:44
            katus nie badz smieszna....
            • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 20:46
              Tylko wiedz, tak dla przypomnienia, że gdyby nie seryjni mordercy, to świat zapewne nosiłby dalej wątpliwe jednostki.
              • antyideal Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 21:09
                Ze co ??
              • czarnaalineczka Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 21:13
                czy tobie juz do reszty odbiło ???
                • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 21:20
                  Z glowa mam wszystko w porządku, jeżeli o to chodzi, bez obaw.
                  • czarnaalineczka Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 21:21
                    nie widac uncertain

mozesz rozwinac swoja swiatla mysl o "watpliwych jednostkach " ?
                    • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 21:26
                      Nie
                      • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 22:26
                        Albo ok, w skrócie: niektórzy zabijali bezdomnych, dupodajki (prostytutki). A to bardzo ,,wartościowi'' ludzie, nie (ironia)?
                        I nierzadko: ludzi bardzo naiwnych.
                        Co nie znaczy, że to popieram. Ale w pewnym sensie nie dziwie się.
                        • totorotot Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 21.09.12, 00:12
                          katus118 napisała:

> Albo ok, w skrócie: niektórzy zabijali bezdomnych, dupodajki (prostytutki). A t
                          > o bardzo ,,wartościowi'' ludzie, nie (ironia)?
                          > I nierzadko: ludzi bardzo naiwnych.
                          > Co nie znaczy, że to popieram. Ale w pewnym sensie nie dziwie się.

ty głupia k u r w o
                          • katus118 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 21.09.12, 10:16
                            Opanuj się trochę.
                            • angela10086 katus 21.09.12, 10:53
                              pie........a jestes.
                              • katus118 Re: katus 21.09.12, 18:13
                                Ty za to normalna
                                • piekielna-diablica Re: katus 25.09.12, 11:10
                                  współczuję ci takiego prostackiego i ograniczonego horyzontu
                        • sumire Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 21.09.12, 18:27
                          wiesz co - zaczynam odnosić wrażenie, że te twoje poglądy o prostytutkach-ścierwach, narkomanach i bezdomnych, których dobrze eliminować, to li prowokacja kogoś, kto się bardzo nudzi w życiu, a rozumek ma malutki i nie starcza mu go, by wymyślić dla siebie ciekawsze zajęcie.
                          jeśli natomiast nie, to zastanawiam się, co tak bardzo złego musiało cię w życiu spotkać, że taką obrzydliwą pogardą darzysz innych ludzi. i tak wytrwale zapracowujesz sobie na ich pogardę.
                          • lauren6 kaktus 21.09.12, 20:10
                            W co drugim wątku gdzie się wypowiada ludzie wysyłają ją na konsultację do psychiatry. Taki typ.
                        • bye.bye.kitty widzę, że znów się bawisz tabu, Katus 25.09.12, 11:05
                          tajemnicą poliszynela jest fakt, że prawie każdy jakąś grupę ludzi uważa za podludzi, którym nie będzie współczuł marnego losu. Jeden - bezdomnych (częste, wystarczy poczytać w zimie komentarze pod artykułami o zamarzniętych) inny - pedofilów.

Tylko trzeba rozważyć, czym nam dana grupa "podpadła" i czy da się obronić tezę, że każdy jej członek jest zły (bo pisząc o bezdomnych odróżniasz na pewno złośliwego przemocowca, który przepił majątek swój, rodziców, żony od człowieka, któremu jakiś pijak przepił dom?)

Tak naprawdę sama idea uznawania części ludzi za gorszych (także seryjnych morderców) jest mocno kulawa. I niewiele różni się postulat gotowania morderców we wrzącym oleju od postulatu "wyrwania chwastów" - bezdomnych.

Ja na przykład życzę wielkiemu artyście Romusiowi Polańskiemu niespodziewanego organu w tyłku, najlepiej z upokorzeniem w mediach gratis - zatem też nie jestem wolna od bezmyślnej eskalacji agresji.
          • josef_to_ja A dlaczego mam się litować? 20.09.12, 20:53
            Oni zabrali innym nieodwracalnie życie, a gwałcąc albo okaleczając zabrali to życie bezpowrotnie, a także na zawsze zabrali beztroskę rodzinom ofiar. "Zwykła" kara śmierci albo dożywocie nie będą tutaj w żaden sposób sprawiedliwe i adekwatne.
            • mr.jackkk Re: A dlaczego mam się litować? 20.09.12, 21:49
              to sa biedni chorzy ludzie, to nie ich wina ze sa tym kim sa,zrozumcie, dlaczego nie winicie np lwa ze zabija i pozera zywcem zebre, zreszta oni bede inwigilowani 24 h na dobe legalnie lub nie
              a co bys zrobila gdybys miala takiego syna ,pewnie inaczej bys na to patrzyla
              • varna771 Re: A dlaczego mam się litować? 20.09.12, 21:55
                mr.jackkk napisał:

> to sa biedni chorzy ludzie, to nie ich wina ze sa tym kim sa,zrozumcie, dlaczeg
                > o nie winicie np lwa ze zabija i pozera zywcem zebre, zreszta oni bede inwigilo
                > wani 24 h na dobe legalnie lub nie
                > a co bys zrobila gdybys miala takiego syna ,pewnie inaczej bys na to patrzyla

Co za brednie !!!!!!!
                • wioskowy_glupek Re: A dlaczego mam się litować? 20.09.12, 22:05
                  Chyba cię popie***o...
                  Na tortury z takimi albo krzesło elektryczne...
              • cersei8 Re: A dlaczego mam się litować? 21.09.12, 00:01
                Chore jest to co piszesz; nie ma porownania ze swiatem zwierzat, one zabiaja zeby jesc i zyc, a ci zwyrodnialcy dla przyjemnosci.

A wspolczucie wole zachowac dla ofiar i ich najblizszych, jako matka nawet nie chce wyobrazac sobie ogromu ich cierpienia.
                Nie wiem czy beda inwigilowani czy nie; bedac na wolnosci stanowia zagrozenie, jesli istnieje chocby ulamek procenta ze moga ponownie zabic.
                Podobno pedofile i gwalciciele sa gnebieni przez wspolwiezniow; mysle ze nie powinni byc od nich odseparowywani i problem szybko sam by sie rozwiazal...

Gdybym ja wydala na swiat takiego potwora, to naprawde wolalabym go odwiedzac na cmentarzu niz na sali sadowej, patrzac w oczy ludziom ktorym odebral najblizsza osobe...

Odwracajac pytanie, gdyby Twoje dziecko bylo ofiara takiego zwyrodnialca, to patrzylbys na to tak samo?

mr.jackkk napisał:

> to sa biedni chorzy ludzie, to nie ich wina ze sa tym kim sa,zrozumcie, dlaczeg
                > o nie winicie np lwa ze zabija i pozera zywcem zebre, zreszta oni bede inwigilo
                > wani 24 h na dobe legalnie lub nie
                > a co bys zrobila gdybys miala takiego syna ,pewnie inaczej bys na to patrzyla
              • amonette Re: A dlaczego mam się litować? 21.09.12, 07:39
                Jassne.... Chciałbyś, żeby spotkali twojego syna?
        • tanebo Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 21.09.12, 10:45
          Ale nie chodzi o to by oni się bali tylko o to byśmy my się nie bali. Zauważ że wszyscy przestępcy chronią swoje twarze. Nie chodzi o te paski na oczach. Nie widziałem żadnego chyba który nie zasłaniałby twarzy idąc na salę sądową. Dla nich najgorszą karą nie jest nawet te 25 lat w celi a infamia. Dlaczego więc nie publikować wizerunków najgorszych przestępstw? Morderców, gwałcicieli, pedofilii... Przynajmniej przyszłe ofiary miałyby szansę ucieczki.
    • edelstein Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 20.09.12, 22:08
      Mam rozwiazanie 10tys.euro od lebka plus immunitet,by mnie nie wsadzili i zglaszam sie na ochoznika by im leb odstrzelic.
      • angela10086 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 21.09.12, 11:02
        probowalam sobie wyobrazic wczuc sie w sytuacje matek, ojców, rodziny tych dzieci.
        Wiem, iz nawet nie bedac w ich skorze, serce by mi pekło, sama mysl powoduje u mnie mdlosci, wiem ze zabiłabym bez chwili wahania, chocbym miala czekac te 25 lat az wyjdzie oprawca mojego dziecka na wolnosc. Pozniej zeby nie siedziec za gnoja pewnie takze strzeliłabym sobie w leb.
        Nie zdziwie sie jak dokona sie samosad.
    • kosheen4 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 21.09.12, 11:02
      zastanawiam się czy istnieje możliwość ujawnienia ich aktualnych wizerunków, skoro nazwisk tak

najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdyby ktoś ich, a zwłaszcza Trynkiewicza, odstrzelił cichcem pierwszego dnia po wyjściu. albo jeszcze w ZK, tylu niewygodnych zdecydowało się "popełnić samobójstwo", niektórzy w monitorowanych celach, dobrze by było, gdyby i tego ktoś namówił...
      • rocco.tanoxxx123 Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 24.09.12, 21:40
        zyczac im smierci nie jestescie lepsi od nich, oni zrobili to pod wplywem impulsow ktore nimi sterowaly, to nie ich wina ze sa lub byli tym kim sa,a wy to robicie z premedytacja,musicie m wybaczyc ,Bog ich osadzi a nie Wy,zreszta moze sa juz innymi ludzmi i zaluja tego,nauczcie sie wybaczac, a juz wogule nie rozumiem ludzi zyczacych smierci matce madzi w.
    • asia_i_p Re: Szatan z Piotrkowa i wampir z Bytowa 24.09.12, 22:43
      A nie da się w te ostatnie lata gruntownie przebadać psychiatrycznie, ubezwłasnowolnić i bezterminowo osadzić w dobrze pilnowanym szpitalu dla umysłowo chorych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka