Dodaj do ulubionych

telewizja dla idiotów

04.10.12, 09:35
jakiś czas temu nastąpił wysyp durnowatych programów typu "dlaczego ja" "trudne sprawy" i tym podobne. Do tego dołączył program "idealna niania" który oczywiście jest ustawiany tak samo jak te pozostałe i razi sztucznością na odległość. Już nie ma co oglądać, seriali raczej nie lubię (poza rodzinkapl i ranczo), wiadomości i programy publicystyczne przygnębiają, filmy dają odgrzewane starocie co już leciały sto razy.
Mają nas za idiotów?
Niewątpliwie.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 09:40
      Dlatego nie oglądam telewizji. Czasami jak trafi się ciekawy film lub serial (zazwyczaj późnym wieczorem lub w nocy) to sobie nagrywam. Sieczkę serwowaną w high timie omijam szerokim łukiem.
      • papalaya Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:00
        ależ ty hałte kołture, kul i pod prąd big_grin
    • sumire Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 09:42
      jacy odbiorcy, takie media. proste.
      • barbibarbi Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 09:58
        To ci pasuje? Nie obrażasz się?
        Ja się nie identyfikuję z takim odbiorcą.
        • sumire Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:15
          nie pasuje mi, dlatego telewizji prawie nie oglądam. jestem raczej 'radioaktywna'. natomiast nie robię sobie złudzeń, że gdyby telewizja komercyjna zajmowała się w prime time transmisją spektakli Warlikowskiego i kwartetów smyczkowych lub puszczała Bergmana, miałaby podobną oglądalność, niż ma teraz, puszczając docu soaps.
          • papalaya Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:19
            co to jest? jakiś szyfr?
          • barbibarbi Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:25
            to tak jakby w radio zacząć puszczać na wszystkich programach disco polo, na okrągło. To nie jest tylko kwestia odbiorcy, tylko tanizny i łatwizny. Łatwo i tanio jest zrobić kretyński program ze statystami za dychę. Mam wrażenie, że to nie społeczeństwo skretyniało i domaga się takich programów, tylko twórcy i producenci skretynieli.
            • amonette Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:30
              Przecież nie ma obowiązku oglądania ich produkcji suspicious
              • barbibarbi Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:34
                Dlatego ja nie oglądam.
                Ale czasami chciałabym zobaczyć coś fajnego, wiarygodnego, relaksującego, ciekawego.
                • amonette Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:36
                  Niestety za dopłatą wink Za darmo to można dostać sieczkę, w której najciekawsze są reklamy - i w mordę.
            • sumire Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:40
              jeśli to kwestia tanizny i łatwizny, to wyjaśnij mi proszę, dlaczego radiowa Dwójka ma słuchalność w granicach błędu statystycznego, a dwie największe komercyjne stacje osiągają po 30%. a ich dostępność jest jednakowa - wystarczy mieć w domu/telefonie/kompie radio.
              tak samo jest z telewizją. w dobie powszechnych badań rynku człowiek zarządzający taką firmą nie puści niczego, co nie będzie mu się opłacało (czyli niczego, co nie spodoba się masowemu odbiorcy). to wszystko wcześniej dokładnie się sprawdza, wierzaj mi.
              • amonette Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:43
                Oglądalność TV drastycznie spada...
    • amonette Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:02
      TV ma taki przycisk do wyłączania wink
    • feel_good_inc To dlatego, że nie płacisz abonamentu 04.10.12, 10:20
      Gdybyś płaciła abonament RTV, to w programach TVP byłyby jedynie wartościowe programy realizujące misję telewizji publicznej.
      • chipsi Re: To dlatego, że nie płacisz abonamentu 04.10.12, 10:42
        Mam nadzieje że to ironia była smile
        Całe szczęście większość znanych mi ludzi posiada TV SAT czy inną kablówkę i chłamu TVP oglądać nie musi. Te programy "życiowe"... poniżej wszelkiego poziomu.
    • georgia241 Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:41
      Polecam national-geographic - często się nie można oderwać od tv.
      • feel_good_inc Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:50
        georgia241 napisała:
        > Polecam national-geographic - często się nie można oderwać od tv.

Niestety, National Demographic, Histery Channell i Very Disco już dawno zeszły do poziomu łowców duchów prowadzących ciężarówki po lodzie ze starożytnymi kosmitami.
    • feel_good_inc A propos - polecam film ;) 04.10.12, 10:48
    • default Re: telewizja dla idiotów 04.10.12, 10:55
      Ja już dawno przestałam oczekiwać czegokolwiek od telewizji i zupełnie mnie nie rusza co i dla kogo nadają. Oglądam czasem Fakty (tak żeby się zorientować co się dzieje w polityce i w ogóle), jakiś film czy dokument - jeśli wpadnie mi w oko, że będzie coś wartego obejrzenia, z seriali to w zasadzie tylko Ranczo i Kiepskich - ale też nieregularnie. W sobotę do kolacji lubię popatrzeć na Mam talent - to też można uznać za rozrywkę dla idiotów, ale mnie bawi, więc może jestem idiotką. Mi to nie przeszkadza smile Sporadycznie, z sentymentu popatrzę na stare programy/filmy polskie z ubiegłego wieku (na TVP Historia i Kino Polska). Ale nic na siłę - po prostu jak nic nie ma interesującego, to wyłączam tv i robię co innego, bez wkurzenia, żalu czy zawodu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka