wronka30 Re: dlaczego polscy mężczyźni nie mają wzięcia 10.10.12, 11:26 Wydaje mi sie, ze jest kilka zasadniczych powodow a dwa najwazniejsze to: 1) Pochodzenie i panujaca opinia biednych slowian. Taka Holenderka przeswiadczona o swietnosci swojej i swojego narodu raczej nie zwrocilaby uwagi na jakiegos tam biednego Polaczka. Kobiety to inna sprawa, zreszta Polki na zachodzie Europy i nie tylko maja opinie dobrych i kochajacych zon, strazniczek ogniska domowego. Teraz ten obraz niestety zanika troche i ustepuje miejsca obrazowi puszczalskiej slowianki. 2) Wieksza czesc emigracj meskiej to zwykli robotnicy bez wyksztalcenia. W wiekszosci wiocha pod kazdym wzgledem, stroj, rodzaj pracy, sposob spedzania wolnego czasu (sobotnie popijawy w gronie innym Polakow) oraz BRAK znajomosci jezyka obcego. Sa tez tak zwane perelki Mam znajomego Polaka, chlopak przystojny, wyksztalcony, inteligentny. Zna biegle angielski i pracuje jako programista komputerowy. Mozna na dluzej zawiesic oko Ale oczywiscie zajety A ja sama jestem w zwiazku z Marokanczykiem-Holendrem. I na szczescie nie podpadam pod schemat zwiazku Polki z Arabem zaczynajacego sie od "Hal ar ju, habibti?" Zwiazek zaczal sie od rozmowy zwiazanej z praca. Zaiskrzylo od poczatku ale ze soba zdecydowalismy sie byc po ponad roku od pierwszego spotkania. Maz wyksztalcony, poliglota, na dobrym stanowisku, fajny partner zyciowy i ojciec dla naszych corek. Mamy ciekawe zycie i duzo podrozujemy ze wzgledu na jego i moje pochodzenie. Nasze dziewczyny sa multi-culti i na razie widze same pozytywy tego Ogolnie to nie jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
ksniezka.bis Re: dlaczego polscy mężczyźni nie mają wzięcia 10.10.12, 12:25 Tak sobie myślę że coś w tym jest. Swojego czasu mieszkałam rok w Danii. Oczopląsu dostawałam Faceci jak malowani. Poznałam tam swojego przyszłego męża- też Polaka. On sam w Polsce mógł wybierać i przebierać w laskach ile chciał. A w Danii już żadna na niego nie leciała ( no... może oprócz mnie.. ) Długo nie mógł zrozumieć że chodziło głownie o samoocenę. Wyglądem, zachowaniem i pierdylionem rzeczy był podobny do nich, ale zawsze w głowie jego siedziało " ONI mogą wszystko, a TY co jesteś słaaaaaby " Odpowiedz Link Zgłoś
tatrofanka Spójrzcie na to inaczej 10.10.12, 12:59 Polscy faceci głupi nie sa- żadne inne kobiety prócz Polek nie wchodza w gre, bo Polki najpiękniejsze. I może to nie tak, ze zachodnie łeuropejki ich nie chcą, może to nasi faceci nie chcą ich. Bo ja np. kiedys mieszkałam we Wloszech. Typowo włoskie, sredniej wielkosci miasteczko. I gdy tam jechałam byłam przekonana że będe patzrec na piękne śniade czarnowłose kobiety (jak z RAI UNO) . A tymczasem szok. Większośc Włoszek z którymi miałam styczność była zwyczajnie nieciekawa- z widoczna nadwaga, zeby nie powiedziec otyłoscia. Zero makijazu, byle jakie ciuchy. A - znam trzech polskich facetów hajtniętych z cudzoziemkami: Chinka, Australijka, Włoszka. W poprzedniej pracy miałam częste kontakty z Australią. Zdarzało się, ze spotykalam się z Australijczykami- jacy oni wszyscy byli z wygladu nieciekawi. A juz w porównaniu do mojego męża (którego jeszcze wtedy nie znałam )- teraz wspominam- naprawdę słabo wypadliby w tym porównaniu. Za to wszyscy oni zgodnie mi powtarzali, ze Polki sa najpiekniejsze. I mieli racje. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: dlaczego polscy mężczyźni nie mają wzięcia 10.10.12, 13:50 Dlaczego polscy mężczyźni nie mają wzięcia? Odpowiedź jest bardzo prosta. Oni nie szanują kobiet, w większości są rasistami, więc chętnie się prześpią z Hinduską, Murzynką czy Chinką, nawet Niemką czy Angielką, ale na pewno nie zwiążą na dłużej. Poza tym to pospolite tchórze - w domu, przy kolacji albo podczas spotkania towarzyskiego przy alko to najodważniejsze chłopy na świecie są. Ale gdy przychodzi co do czego.. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: dlaczego polscy mężczyźni nie mają wzięcia 10.10.12, 13:57 Bredzisz jak malignie kolezanko albo nuzasz się w rynsztoku i tam spotykasz tych kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 10.10.12, 14:25 No chyba, że do tych z krajów o dużo niższym poziomie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 10.10.12, 23:15 Jako nacja nie nalezymy niestety do najładnieszych i nie chodzi tylko o sama urode,ale no prostu na tle innych nacji prezentujemy sie jakos tak zapyziale,biednie-jak taki wlasnie obywaltel bylego ZSRR. Polak zagranica niczym szczegolnym sie nie wyroznia,raczej zawsze jest mylony z obywatelem Rosji lub Ukrainy. To moze nie jest nawet taka kwestia,ze uroda nie grzeszymy,bo az taaak zle nie jest,ale jak sie porownamy do przecietnych Szwedki/Szweda,to widać niestety gorsza jakościowo cere,zeby i wlosy,wiec wypadamy niekorzystnie. No i u naszych rodakow slowianska uroda faktycznie prezentuje sie gorzej niz u pan. Jak do tego dojdzie jescze to typowo polskie myslenie w stylu: "Wiem,ze uwazacie mnie za gorszego,ja wam zaraz pokaze!" polaczone z "Ale dlaczego mnie nie doceniacie?",to wychodzi z tego zabojczy mix frustracji i dumy,nie do zniesienia. A co do atrakcyjnych polskich facetow, to wydaje mi sie,ze na pewno lapia sie Dorocinski,Malaszynski(chociaz oklepany), Adamczyk moze byc(nie jest super,ale na pewno wyzej od przecietnego Kowalskiego),kiedys Delag byl fajny Z troche mlodszych to patrzac na reakcje na roznych portalach, to chyba fajni sa: Dowbor(jego lubię) Radzimir Dębski(poza otoczka typowego lansera, nic za ciekawego w sobie nie ma) Mikołaj Komar(jeszcze gorzej niz w poprzednim przypadku,ale branie ma) Odpowiedz Link Zgłoś
tatibi Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 10:06 No i sama widzisz pokazalas tutaj facetow o urodzie poludnioweja nie typowych Slowian. Nawet ten Komar to bym powiedziala ze wyglada na Niemca (choc sama w takich typach chlopaczkowatych nie gustuje). Co mi natomiast rzucilo w oczy tego lata w Polsce ze przecietny facet stara sie upodobnic z wygladu do ziemniaka. Wlosy krociosienke, odcien wyplowialy tychze powoduje ze wygladaja na lysych. Ubrania w kolorach starej scierki, tzn. wszystkie barwy wyplowiale i nie majace nic wspolnego z odcieniem cery owych panow. Owszem zdarzaja sie ciekawie ubrani goscie ale na tle tych ziemniakow to az dziwnie wygladaja. Ja to widze jako taki spoleczny przymus wobec facetow zeby sie szybko starzeli i nie byli atrakcyjni dla innych kobiet- bylejaki ale moj. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 10:31 tatibi napisała: > Wlosy krociosienke, odcien wyplowialy tychze > powoduje ze wygladaja na lysych. Ubrania w kolorach starej scierki, tzn. wszys > tkie barwy wyplowiale cos w tym jest, że faceci sie strzyga na wojskowo. Tez pamietam, ze podkoszulki bawełniane, to były w samych ciemnych i burasowatych kolorach: albo burasowata zieleń, burasowaty brąz, burasowaty granat, tak jakby kolorowy podkoszulek wyprac z dzieięć razy z czarnymi ciuchami. Oczywiscie dla typowego faceta żywszy kolor jest od razu "pedalski". Trudno wygladac atrakcyjnie, jak się człowiek tak strzyze i ubiera. A potem są pretensje do Polek, że wola cudzoziemców, a do cudzoziemek, że nie chca sie umawiac z Polakami. Tak na koniec, to miałam jeszcze jednego takiego byłego, który jedynki miał w tak strasznym stanie, że sie wstydziłam i po jakims czasie pozwoliłam sobie na wysłanie go do dentysty. Taka drobna rzecz, jak wyleczenie zęba, a róznica kolosalna. Odpowiedz Link Zgłoś
tatibi Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 10:49 Krotki wlosy maja oznczac jestem meski agresywny. Uwazaj bo masz do czynienie z twardzielem itp. Facet z dluzszymi wlosami to "baba". Taka proba dodania sobie meskosci samym wygladem bo poza tym czuja sie bardzo niepewnie w bezposrednim kontakcie. I to niestety dziala tak ze kobiety ich unikaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 15:32 > Krotki wlosy maja oznczac jestem meski agresywny. O kurcze, to ja zawsze zle odczytywalam ten przekaz niewerbalny. Zawsze myslalam, ze oznacza on: "Nie stac mnie na fryzjera, gole sie sam maszynka". Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Męskie strzyżenie to 10-15 zł. 11.10.12, 15:38 Myślę, że każdego stać na taki wydatek raz w miesiącu. Poza tym dobra maszynka, która potrzyma dłużej to np. Philips za 80 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 15:52 "Nie stac mnie na fryzjera, gole sie sam maszynka". no tak a jak baba nie maluje panzokci to wysyła wygnał " nie stac mnie na lakier" Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 10:54 Dziwne, że w ogóle chciałaś się umawiać z kimś kto miał zęby w takim stanie. Ja bym nie miał ochoty spotykać się z panią, która ma zaniedbane, tak samo wąsy i owłosione nogi na widoku by mnie skutecznie na dzień dobry odstraszyły. A co do strzyżenia to naprawdę dużo facetów łysieje, typy słowiański i germański są bardziej podatne na łysienie niż romański (ten południowy). Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 11:23 josef_to_ja napisał: > Dziwne, że w ogóle chciałaś się umawiać z kimś kto miał zęby w takim stanie. olala, ale powiało z wysoka. Taki jestes wysoko wymagajacy wobec swoich pań. A podobno charakter jest ważniejszy niż wygląd, co? No wiec, sprawdziłam, zęba sie wyleczyło, ale charakter pozostał, taki jak był. I tak to sie skończyło. Wycieczki osobiste sobie daruj, bo to działa w dwie strony. Ja tez potrafie i zrobi sie niemiło > A co do strzyżenia to naprawdę dużo facetów łysieje, typy słowiański i germańsk > i są bardziej podatne na łysienie niż romański (ten południowy). Chyba potrafie odróznic łysine od golenia sie na jeża. Swoja droga, mój mąz nie ma bynajmniej urody południowca, wiec tu nie chodzi o fascynacje włoska czy hiszpańska uroda. Poprzedni faceci mu do piet nie dostaja, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 11:36 Nie było żadnej wycieczki osobistej. Po prostu się zdziwiłem. Charakter jest oczywiście ważny, ale estetyka również. Poza tym fajny charakter i dobre serce, może mieć osoba która nie jest zbyt inteligentna, więc ten fajny charakter i tak nic nie da, bo dla mnie inteligencja jest kluczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 11:55 Rozumiem, że kogoś zęby ucierpiały w wypadku albo podczas jakiejś poważnej choroby, ale nieleczona próchnica, nieusuwany od lat kamień to dla mnie niedbalstwo. Sporo osób nie myje zębów za często, za to kawy i papierochów sobie nie odmawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
tatibi Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 14:25 Rany boskie jozek, jak ty potrafisz dzielic wlos na czworo.Musze niestety stwierdzic ze masz charakter typowego polskiego faceta. Przez twoje wypowiedzi przebija taki egocentryzm ze az glowa boli. Robisz wrazenie inteligentego goscia ale niestety tak obnosisz sie ze swoimi kompleksami i jestes tak zafiksowany na wlasnej osobie ze nie ma mowy abys byl zwyczajnie zainteresowany i otwarty na innych. Kazda normalna kobieta chcialaby abys skupil sie na niej i ewentualnym zwiazku, a nie tylko ja to , ja sro. Wez chlopie wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 14:47 Akurat lubię pomagać innych, wspierać ich. Jestem uczynny i koleżeński. A na kobiecie bym się skupił, nie martw się. Tylko tą kobietę trzeba mieć. I dzięki za komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 14:55 josef_to_ja napisał: > Akurat lubię pomagać innych, wspierać ich. Jestem uczynny i koleżeński. A na ko > biecie bym się skupił, nie martw się. Tylko tą kobietę trzeba mieć. I dzięki za > komplement. wróć trzeba się skupić na kobiecie, żeby ją mieć a nie odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 15:31 Widać nie poznałem jeszcze tej odpowiedniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 15:34 josef_to_ja napisał: > Widać nie poznałem jeszcze tej odpowiedniej. moja ciotka, skąd inąd piekna za młodu, tez czekała na tego jedynego jeden nosił okulary,a to wstyd pokazać się z takim w okularach, drugi był za niski etc skończyła jako stara, oderwana od rzeczywistosci panna, którą po drodze ostro wykorzystał amant-oszust sądzę więc, że wcale Ci nie zalezy oani na pannie, ani na bzykaniu, po prostu lubisz pobiadolic, pomarzyc, powybrzydzac, pogadac- ale nic za tym nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 15:40 Najpierw chcę się poczuć odpowiednio pewny siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 15:56 josef_to_ja napisał: > Najpierw chcę się poczuć odpowiednio pewny siebie. nigdy nie będziesz pewny siebie, bo nie bedziesz miał prawka, nie będziesz umiał pływać, jako sport bedą Ci służyły spacery i bedziesz zył ze swiadomościa, że jeszcze nie puknałeś, a wszystcy naokoło juz tak- nawet Ci pryszczaci, brzuchaci i z brzydkimi zębamii żeby nie paśc od tej wiedzy trupem, będziesz gadał cos o jakości tychze dziewcząt ale fakt bedzie faktem- oni będą mieli życie erotyczne, a Ty nie Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 17:26 Czy ja mówię, że spacery to dla mnie sport? Na spacery nie chodzę, po prostu sporo się przemieszczam na piechotę jak jest tylko możliwość. Poza tym nawet menele mają kobiety, tylko jakie to kobiety? Dla mnie seks z taką panią to byłaby żadna frajda. Lepiej być prawiczkiem, niż sypiać z paniami, które delikatnie mówiąc nie błyszczą różnymi pozytywnymi cechami. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 14:55 tatibi napisała: > Rany boskie jozek, jak ty potrafisz dzielic wlos na czworo.Musze niestety stwie > rdzic ze masz charakter typowego polskiego faceta. i potem na śweicie polacy maja taką a nie inną opinię wszystko przez józka Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Rasista raczej nie ma nic do innych białych. 11.10.12, 14:59 Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq kamelia 11.10.12, 14:56 Podchodzisz zle do tematu. Ale po kolei': > Tez pamietam, ze podkoszulki bawełniane, to były w samych ciemnych i burasowaty > ch kolorach: albo burasowata zieleń, burasowaty brąz, burasowaty granat, tak ja > kby kolorowy podkoszulek wyprac z dzieięć razy z czarnymi ciuchami. > Oczywiscie dla typowego faceta żywszy kolor jest od razu "pedalski". Tak, lata komunizmu, w ktorym wyrastali ojcowie obecnych 30-40 latkow narzucily bardziej nudny styl ubierania. Ale coraz wiecej mlodych facetow, ktorzy maja o niebo wiekszy wybor nie uwaza zywszego koloru od razu za pedalski. I tutaj musze tez dodac, ze wyrazisty styl ubierania sie poludniowcow wygladalby idiotycznie na slowianskiej urodzie. W Holandii widze dosc czesto jakies masakryczne proby noszenia jakiegos niesamowicie kolorowego plaszczyka a la Custo czy Desigual do bladego lica i wyplowialych wlosow. Efekt jest taki, ze widze tylko idacy plaszczyk, twarzy nie widac. > Trudno wygladac atrakcyjnie, jak się człowiek tak strzyze i ubiera. A potem są > pretensje do Polek, że wola cudzoziemców, a do cudzoziemek, że nie chca sie uma > wiac z Polakami. Slowianskie wlosy sa inne od poludniowych, od francuskich tez. Noszenie na sile dluzszych wlosow przy braku mozliwosci zrobienia czegos fajnego z tymi wlosami nie ma sensu. A to ze Polki, szczegolnie za granica, wola cudzoziemcow nie wynika, naprawde, z powalajacej urody owych tylko z faktu, ze taki cudzoziemiec oznacza latwiejsze zycie. Szczegolnie gdy jest lokalsem, tak jak w twoim przypadku. Ow fakt dodaje tak wielkiego uroku cudzoziemcom, ze rzuca sie to Polkom na oczy i uwazaja, ze zakochaly sie w facecie bo mial zawiadacki pomaranczowy szalik na szyi. Dla cudzoziemek z zachodnich krajow wiazanie sie z Polakami oznacza obnizenie statusu, glownie materialnego. Oczywiscie, o ile nie sa to np. naukowcy badz ludzie pracujacy na wyzszych stanowiskach, bo widzialam ich wielu i nie zauwazylam, zeby byli samotni badz ozenieni tylko z Polkami. Zeby bylo latwiej: Polka przyjezdzajaca do Paryza i sprzatajaca po domach ma o wiele wieksze szanse na zalapanie sie na jakiegos Francuza, ktory wsrod rodaczek wielkim powodzeniem sie nie cieszy, bo dla niego to zadne obnizenie statusu. Dla Francuzki, nawet najbrzydszej, zwiazanie sie z Polakiem pracujacym na budowie to jednak zjazd w dol, bo on finansowo rokuje gorzej. Koszulki, srulki i krotkie wlosy nie maja tu az takiego znaczenia. > Tak na koniec, to miałam jeszcze jednego takiego byłego, który jedynki miał w t > ak strasznym stanie, że sie wstydziłam i po jakims czasie pozwoliłam sobie na w > ysłanie go do dentysty. Taka drobna rzecz, jak wyleczenie zęba, a róznica kolos > alna. A ja np. w Hiszpanii spotkalam mnostwo kolesi, ktorym walilo z ust. Nie wiem czy to przez zeby, refluks czy innego czorta, ale z takim zapachem w Polsce nie spotkalam sie nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: kamelia 11.10.12, 15:09 O kuzwa, Duzeq przyjmij do wiadomosci, ze Polacy sa malo atrakcyjni fizycznie. To jest podstawowy problem. Jak sie zapytam kolezanek zagranicznych z roznych krajow o Polakow to pierwsze co im sie rzuca w oczy ze Polki chodza odpicowane a faceci sa brzydcy i wszyscy na jedno kopyto. I sie dziwia, ze jest taka przepasc w wygladzie miedzy kobietami, ktore moga uchodzic za atrakcyjne a facetami. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: kamelia 11.10.12, 15:14 no ale patrzac na to z innej strony chlopy te , mimo ze bure i nieciekawe jakies panny ogarniają, widocznie nie jest to dla wiekszosci problem, bo jakby byl to by sie bardziej garneli do kolorowych ciuchów pomijam osobników pokroju józka- bo wiadomo duzo gada, mało robi to tak jak tluste baby nie chudna, bo mimo tlustosci znajduja adoratorów, albo wolą byc same generalnie meskie osobniki w polsce nie są masowo samotne, tak jak nie kazdy wloch jest bożyszczem tłumów a to, że faceci w polsce sa brzydsi- to na to wiele sie nie poradzi ja tez piekna nie jestem i muszę z tym życ i nie pomaga mi, ze francuzki są ładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: kamelia 11.10.12, 15:28 No pewnie ze ogarniaja w Polsce. Ale watek by ze nie ciesza sie powodzeniem zagranica. I ja mam zdanie na ten temat takie ze to dlatego, ze fizycznie nieatrakcyjni. > a to, że faceci w polsce sa brzydsi- to na to wiele sie nie poradzi Nic na to nie chce radzic tylko o stwierdzenie faktu mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: kamelia 11.10.12, 15:32 ok, nie radzą sobie zagranicą i biora sobie polskie narzeczone- ale czy oni mają z tym problem, czy to problem kamelii? bo to jest interesujące, czy polscy faceci na obczyznie faktycznie chcieliby podrywac zagraniczne panny, ale im nie idzie, czy po prostu nie maja takie potrzeby ( np dlatego ze wolą polkę) Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: kamelia 11.10.12, 15:14 Nie ty jedna zyjesz za granica od lat, nie ty jedna slyszysz opinie na temat (nie) atrakcyjnosci danej nacji. Nie musze sie z toba zgadzac i nie musze nic do wiadomosci przyjmowac. Przyklad Polaka (riki chyba go podal) ktory sobie zmienil chwilowo narodowosc na potrzeby podrywu, potwierdza moje doswiadczenia i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: kamelia 11.10.12, 15:19 dokładnie mamy przed oczami niemiec- przystojny postawny, wysoki niemka- helga francuz- drobny, szczupły, typ romantyka francuzka- modelka włoszka- gorąca, kragła, seksowne włoch- amore i amore, długie czarne włosy i mokasyny w camrio rumun- zebrak ukrainiec- pijak rosjanin- brzydki pijak rosjanka- ładna, ale na bogato i tandetnie fin- blady, małomówny blondyn o białej cerze finka- nóż brytyjczyk- lord brytyjka- panna z pubu, która każdemu daje- lat 16scie, z dwojka dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: kamelia 11.10.12, 15:35 No widzisz w glowie moich wloskich znajomych (ktorzy sa ignorantami ) wyobrazenie o polaku jest wysoki postawny muskularny blondyn A potem szok jak jada i sie okazuje ze wiekszosc to okragle twarze z kartoflowatymi nosami, zakola i brzuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: kamelia 11.10.12, 15:54 franczii napisała: > No widzisz w glowie moich wloskich znajomych (ktorzy sa ignorantami ) wyobrazen > ie o polaku jest wysoki postawny muskularny blondyn Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_z_polnocy Re: kamelia 12.10.12, 21:20 A propos, widziałam jakiś czas temu jakąś starszą wersję filmową "Śmierci w Wenecji", gdzie w postać blond aniołka Tadzia wcielił się aktor ze Szwecji To akurat dosyć częsta przypadłość, że cudzoziemcy mylą urodę słowiańską ze skandynawską. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: kamelia 11.10.12, 15:43 duzeq napisała: > W Holandii widze dosc czesto jakies masakryczne proby noszenia jakiegos > niesamowicie kolorowego plaszczyka a la Custo czy Desigual do bladego lica ale mi nie chodzi o takie kolory walace po oczach, mi chodzi o zwykłe kolory. > Slowianskie wlosy sa inne od poludniowych, od francuskich tez. Noszenie na sile > dluzszych wlosow przy braku mozliwosci zrobienia czegos fajnego z tymi wlosami > nie ma sensu. zacznijmy od tego, że nie dyskutuje o type południowym. Poza jednym wyjatkiem, to nie miałam z nimi do czynienia. Chodzi mi o facetów "urody" niemieckiej i francuskiej. Słowiański typ urody jest atrakcyjny (w końcu sama mam urodę 100% słowiańska), ale w wydaniu a la polski mężczyzna jest taki sobie. Ci Niemcy, czy Francuzi, których spotykalam wygladali normalnie (jedne byl nawet bardzo rudy i piegowaty), ale jakos byli inaczej "utrzymani". Dawało to efekt duzo korzystniejszy. > A to ze Polki, szczegolnie za granica, wola cudzoziemcow nie wynika, naprawde, > z powalajacej urody owych tylko z faktu, ze taki cudzoziemiec oznacza latwiejsz > e zycie. męzowie moich kolezanek wyglądaja na prawde atrakcyjnie, a wszyscy jak jeden, sa juz po 40-tce (a nawet 50-tce). Sugerujesz, ze te związki były zawarte z powodow materialnych, złapac pierwszego lepszego, byle tylko dostac karte pobytu? Dziewczyny sa na prawde zadowolone ze swoich mężów, widac ze oni im nadskakuja, dbaja o nie. Prawie wszyscy gotują. Znajdz mi polskich mężów, ktorzy potrafia gotować. Pewnie cos znajdziesz, ale proporcje beda odwrotne. Wydaje sie, że to drobiazg, ale sie liczy. Mój mąz mnie ująl tym, że był miły, zyczliwy, starajacy się, opiekuńczy. Do tej pory sie stara, choc jestesmy juz iles czasu po slubie, zmieniły nam sie troche sylwetki i mamy dzieci. Poprzedni (polscy) panowie: to sobie zrób tak, ten obraz to bys musiała tam przesunąć, kobiecie mojego samochodu nie dam (i tu rechot), itd, itp. A moj mąż chciał mnie nauczyc jeżdzic swoim samochodem i mu nie przeszkadzało, ze baba trenuje na jego autku. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: kamelia 11.10.12, 15:59 ja zauwazylam inna tendecje pomijam fakt, ze mam opiekunczego, fajnego meza polaka polskim mężom autentycznie zwisa jak bedzie wisiał obraz i jaki obrusk kupi żona, jeansy tez zalozy takie jakie mu żona kupi to tak ogólnikowo- bo za polskiego męża gust odpowiada jego zona Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: kamelia 11.10.12, 16:12 > ale mi nie chodzi o takie kolory walace po oczach, mi chodzi o zwykłe kolor y. Ale zrozum: nie kazdy facet wyglada dobrze w rozowej koszuli. Po prostu. I ja nie widze burowatosci wsrod mlodych facetow na polskich ulicach. > Ci Niemcy, czy Francuzi, których spotykalam wygladali normalnie (jedne byl nawe > t bardzo rudy i piegowaty), ale jakos byli inaczej "utrzymani". Dawało to efekt > duzo korzystniejszy. Ja pracuje z trzema Francuzami. Jeden w lecie smierdzi, drugi ma wiecznie brudne buty, trzeci ma niezwykle zolte zeby, chyba to chorobliwe. Jak mam na tej probce wyrobic sobie zdanie na temat Francuzow, to chyba wiesz jakie bedzie. > męzowie moich kolezanek wyglądaja na prawde atrakcyjnie, a wszyscy jak jeden, s > a juz po 40-tce (a nawet 50-tce). Sugerujesz, ze te związki były zawarte z powo > dow materialnych, złapac pierwszego lepszego, byle tylko dostac karte pobytu? Nie, nie sugeruje niczego zwiazanego z karta pobytu. Ale wiadomo, ze relacje z Francuzem we Francji (tak jak z Anglikiem w UK czy Holendrem w Holandii) oznaczaja latwiejsze zycie z defaultu - bo on jest lokalny, bo zna prawa, bo zna jezyk duzo lepiej, bo ma wiecej znajomych i znajomosci, etc, etc. Nie wiem co do tego ma wyglad bo 99% moich znajomych w POlsce wyglada nadal znakomicie. Chociaz niektorzy sa miedzy 40 a 50. Znakomita wiekszosc par szczesliwa, dzieci, plany na starosc, faceci pomagaja, czesto gesto gotuja. Jezeli dla Ciebie taki fakt jak "meskie" gotowanie jest jakims wyroznikiem wsrod Francuzow, to znaczy, ze mialas pecha w Polsce. > Poprzedni (polscy) panowie: to sobie zrób tak, ten obraz to bys musiała > tam przesunąć, kobiecie mojego samochodu nie dam (i tu rechot), itd, itp. A moj > mąż chciał mnie nauczyc jeżdzic swoim samochodem i mu nie przeszkadzało, ze ba > ba trenuje na jego autku. Ale czy to moja wina, ze ty sie zadawalas z takimi palantami? Bo ja nie mialam ani pol takiego doswiadczenia z Polakami. Kwiatki, sratki, normalne korzystanie z samochodu, zeby wszystkie na miejscu i zadbane. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: kamelia 11.10.12, 16:25 duzeq napisała: . > Ale zrozum: nie kazdy facet wyglada dobrze w rozowej koszuli. to jest włanie kolor walacy po oczach, wiec zły przykład. > Nie wiem co do te > go ma wyglad bo 99% moich znajomych w POlsce wyglada nadal znakomicie. Chociaz > niektorzy sa miedzy 40 a 50. Znakomita wiekszosc par szczesliwa, dzieci, plany > na starosc, faceci pomagaja, czesto gesto gotuja. Jezeli dla Ciebie taki fakt j > ak "meskie" gotowanie jest jakims wyroznikiem wsrod Francuzow, to znaczy, ze mi > alas pecha w Polsce. dobrze, ze ty nie maiałs pecha, ze wtoi znajomi sa piekni i bogaci. faktem jest jednak, że polscy panowie maja mnij szczescia w milości na zachodzie. > Ale czy to moja wina, ze ty sie zadawalas z takimi palantami? Bo ja nie mialam > ani pol takiego doswiadczenia z Polakami. Kwiatki, sratki, normalne korzystanie > z samochodu, znowu dyskusja schodzi na stary dobry ematkowy ton, czyli to nie moja wina, ze masz taka rodzine, znajomych, byłych facetów, czy że w slamsach mieszkasz, itp, itd Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: kamelia 12.10.12, 23:04 > > Ale zrozum: nie kazdy facet wyglada dobrze w rozowej koszuli. > > > to jest włanie kolor walacy po oczach, wiec zły przykład. Jaki walacy po oczach? Ja nie mowie o majtkowym rozu o natezeniu a la sukiekienki barbie, tylko o kolorze w ktorym czesc facetow wyglada ok, a czesc nie. A jezeli masz na mysli zielony czy niebieski, to przesadzasz jak z paryza do warszawy. > dobrze, ze ty nie maiałs pecha, ze wtoi znajomi sa piekni i bogaci. > faktem jest jednak, że polscy panowie maja mnij szczescia w milości na zachodzi > e. Nie mowilam nic o bogactwie. Mowilam o tym, ze znam swietnie wygladajacych facetow, ktorzy nie maja wygladu ziemniakow i ktorzy sa dobrymi partnerami w zwiazkach. I tyle. Stara spiewka pt "Polacy maja mniej szczescia w milosci na zachodzie" zaczyna mnie irytowac, bo znam wielu Polakow pozenionych w przenajrozniejszych konfiguracjach (ostatni ktorego poznalam ma laske z Paryza i mieszkaja w Krakowie, olaboga!), tylko fakt, to nie sa robotnicy z budowy. A ci nie beda mieli szczescia w milosci z zachodnimi kobietami glownie z powodow finansowo-przyszlosciowych. > znowu dyskusja schodzi na stary dobry ematkowy ton, czyli to nie moja wina, ze > masz taka rodzine, znajomych, byłych facetów, czy że w slamsach mieszkasz, itp, > itd Ale to naprawde nie moja wina, ze zadawalas sie z gosciami, ktorzy rechotali na sama mysl, ze moglabys prowadzic samochod. Masz doswiadczenia, ktorych nie dane mi bylo zaznac, stad twoje wnioski, ze Polacy sa be, a Francuzi sa sudowni uwazam za przesade. Odpowiedz Link Zgłoś