Dodaj do ulubionych

Do mam z cukrzyca

18.10.12, 11:46
Mój poziom cukru we krwi po 2 godz. po posiłku wynosi 72.Robię test kiedy źle się czuję,słabo i kręci się w głowie jakbym miała zaraz zemdleć a do tego drżenie całego ciała i od tyg.wymioty wieczorne.Czy powinnam się martwić,że to hipoglikemia?Powinnam pójść do lekarza-nie lubię chodzić po lekarzachuncertain W ciąży miałam wysoka cukrzycę,ustała po porodzie.Od porodu minęło 6 lat.
Obserwuj wątek
    • mikas73 Re: Do mam z cukrzyca 18.10.12, 12:13
      Ale leczysz się teraz czy nie? Stwierdzono cukrzycę, bierzesz insulinę?
      Wybacz ale wymioty wieczorne przez dwa tygodnie nie skłoniły cię aby pójść do lekarza????
      Mój brat miał dwa razy hipogikemię, bardziej niż objawy osłabienia, zauważalne były zakłócenia w pracy mózgu, gadał od rzeczy- jak nienormalny, źrenice rozszerzone, jest to stan zagrożenia życia, podawałam coś słodkiego i wzywałam natychmiast pogotowie...
    • aagata4 Re: Do mam z cukrzyca 18.10.12, 13:11
      Jednak musisz się wybrać do lekarza i to jak najszybciej. Skoro w ciąży miałaś cukrzycę to powinnaś przynajmniej raz w roku sprawdzić cukier profilaktycznie. Mi to mówili lekarze w ciąży i do tego się stosuję. Na razie wyniki ok. Przypomnij sobie od razu z czym zwlekasz z pójściem do lekarza spisz sobie na kartce i idź z całą listą do internisty. Koleżanka bagatelizowała bóle w biodrze kilka lat. Teraz jak już przestała chodzić a także i jak się nie rusza to ciągle boli. Stale na lekach przeciwbólowych i czeka na operację którą będzie miała za około 15 miesięcy (takie kolejki)... Nie warto zwlekać z niczym ... Gdyby od razu poszła do lekarza to by już pewnie była po operacji a tak za rok dojdą pewnie jeszcze jakieś choróbska które się uaktywnią przez ciągłe branie tabletek przeciwbólowych.

Pozdrawiam

Agata
    • majenkir Re: Do mam z cukrzyca 18.10.12, 14:00
      Porob sobie badania. Moga (nie musza!) to byc poczatki cukrzycy.
      • majka003 Re: Do mam z cukrzyca 18.10.12, 14:12
        Ostatnio choruję na zapalenie płuc-już jest ok.Mówiłam o wymiotach,ale myślałam że to z tego.Mnóstwo leków brałam.Ale jak ostatnio coraz częściej mam takie spadki to zaczęło się łączyć w całość,zakupiłam glukometr no i wyszło...uncertain Ech...w poniedz.idę do kontroli to zapytam.
    • helufpi Re: Do mam z cukrzyca 18.10.12, 18:24
      Sama cukrzycy nie mam, ale chyba w nieleczonej cukrzycy glikemia po posiłku byłaby wysoka i nie występowałyby stany niedocukrzenia (u Ciebie jest niska i masz objawy hipoglikemii), występowałoby za to wzmożone pragnienie, wielomocz itd. Hipoglikemia występowałaby właśnie wręcz przeciwnie - w leczonej cukrzycy (przy nadmiernej dawce leku). Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
      • majenkir Re: Do mam z cukrzyca 18.10.12, 19:34
        Bywa, ze hipoglikemia to preludium do cukrzycy typu 1. Nie mowimy tu o rozwinietej chorobie, to pierwsze oznaki, ze cos jest nie tak. Niskie cukry moga tez byc spowodowane chorobami watroby, nerek czy tarczycy, albo guzem trzustki. Dlatego dobrze by bylo sie przebadac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka