joanna266 22.11.12, 14:00 był juz ktos?warto obejrzec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robitussin Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:09 joanna266 napisała: > był juz ktos?warto obejrzec? Podpinam się z pytaniem. Zajawki obiecujące, ale nawet najpodlejszy film ma fajne zajawki Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:21 ja bylam i mnie sie bardzo podobalo, ale ja lubie takie filmy natomiast 3 osoby, z ktorymi bylam, byly bardzo zawiedzione i w ogole im sie nie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:31 Wśród wielu opinii jakie można znaleźć w necie,przeważają te,że film to kompletna klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:39 Ja czytałam recenzję, że to film z rodzaju tych, ze albo zachwyt , albo nuuuda. Amerykanie ponoć uważają, że trudny Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Atlas chmur 22.11.12, 15:11 kropkacom napisała: Amerykanie ponoć uważają, że trudny Od jakiegos czasu mam totalną alergie na amerykańskie produkcje... Wszystko jakieś takie trywialne ułomne zupełnie jak dla widzów niepełnosprytnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Atlas chmur 22.11.12, 15:27 Tak jakby "amerykańskie" oznaczało zawsze to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Atlas chmur 23.11.12, 09:23 No, na ogół oznacza. Daaaawno nie widziałam dobrego amerykańskiego filmu, bo na ogół są to gnioty z bezmózgimi mięśniakami biegającymi przez półtora godziny z mega gnatem . Niestety już dawno nikt nie pokusił się o film w klimacie "Trzech dni kondora", czy coś w tym stylu. A, "Dżejms Błąd" się nie liczy - przynajmniej nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Atlas chmur 23.11.12, 10:01 > No, na ogół oznacza. Daaaawno nie widziałam dobrego amerykańskiego filmu, bo na > ogół są to gnioty z bezmózgimi mięśniakami biegającymi przez półtora godziny z > mega gnatem . No, jak się chadza na TAKIE amerykańskie filmy... "Mistrz" też jest amerykański, żeby daleko nie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Atlas chmur 23.11.12, 15:06 > ech dni kondora", czy coś w tym stylu. A, "Dżejms Błąd" się nie liczy - przynaj > mniej nie dla mnie. uśmiałam się - jakiej produkcji jest Twoim zdaniem James Bond, agent Jej Królewskiej Mości? Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Atlas chmur 25.11.12, 00:22 no jak to, Amerykanie przecież mają królową Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Atlas chmur 26.11.12, 15:51 Skyfall: Eon Productions, ( Metro-Goldwyn-Mayer Studios and Sony Pictures Entertainment eeeeee a skąd niby sa te wytwórnie jak EON i MGM???? Poczekaj poczekaj... pomyslmy pewnie Nowa Zelandia albo Sułtanat Brunei... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Atlas chmur 26.11.12, 15:56 To może inaczej. To koprodukcja amerykańsko-brytyjska. W duchu jednakowoż brytyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Atlas chmur 26.11.12, 19:56 To w takim razie Anna Karenina to produkcja Rosyjska.... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Atlas chmur 26.11.12, 20:11 Jeżu kolczasty, co za uparte stworzenie Sprawdź sobie na jakimkolwiek portalu filmowym, jaka to koprodukcja. Na przykład tu: www.imdb.com/title/tt1074638/ Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Atlas chmur 26.11.12, 16:09 Generalnie chodziło mi o to, że trudno nazwać amerykańskim film, który opowiada o brytyjskim szpiegu i aż ocieka patriotyzmem, poza tym (w przypadku Skyfall) oficjalną huczną premierę z udziałem rodziny królewskiej miał w Londynie, a w Stanach później niż w Polsce Ale z ciekawości sprawdziłam sobie szczegóły produkcji, w branży filmowej nie pracuję, więc podaję za wiki: "Skyfall (2012) is the twenty-third in the James Bond series of spy films, produced by Eon Productions and distributed by MGM and Sony Pictures Entertainment" "Eon Productions is a film production company known for producing the James Bond film series. The company is based in London's Piccadilly and also operates from Pinewood Studios in the United Kingdom." Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Atlas chmur 26.11.12, 19:55 No to sprawdź prosze jeszcze kto jest włascicielem EON.. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_ika Re: Atlas chmur 26.11.12, 16:33 na filmweb piszą że bardzo dobry www.filmweb.pl/film/Atlas+chmur-2012-580801 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Atlas chmur 26.11.12, 16:40 Bo tak o tym filmie piszą: albo że bardzo dobry, albo że pretensjonalny gniot. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:36 Teraz jest tyle ciekawych tytułów w kinach, że ten sobie chyba odpuszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:40 A ja z przyjemnością zobaczę, bo obsada ciekawa i pomysł niecodzienny. Chyba najpierw książkę przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Atlas chmur 22.11.12, 15:19 ja co prawda film juz widzialam, ale tez jestem ciekawa ksiazki zamowilam juz sobie na prezent Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Atlas chmur 23.11.12, 15:17 jak wyzej pisalam- mnie sie podobal, ale 3 osoby z ktorymi bylam byly zawiedzione i znudzone Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:39 Nie byłam ale troche odstrasza mnie długos tego filmu, nawet jak przyjde po reklamach ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:44 To tylko niecałe trzy godziny. Ludzie na Titanicu dłużej wysiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Mnie od tego filmu odstraszają głównie 23.11.12, 15:23 joanna266 napisała: > był juz ktos?warto obejrzec? bracia Wachowscy. Mają tendencję do przesady i wtedy wychodzą im koszmarki w stylu kontynuacji Matrixa. Z recenzji filmu można wnieść, że i tym razem tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Mnie od tego filmu odstraszają głównie 23.11.12, 15:37 To już nie są bracia Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Mnie od tego filmu odstraszają głównie 23.11.12, 15:42 no wlasnie- nie bracia Wachowscy a rodzenstwo Wachowskich Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 byłam dzisiaj 24.11.12, 02:49 przecudowny film.dawno nie widzialam rownie dobrego a oglądam sporo.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 całkiem fajne historyjki... 24.11.12, 22:51 ... stanowiące kompletnie nic nie znaczącą całość Odpowiedz Link Zgłoś
cilantre Re: całkiem fajne historyjki... 25.11.12, 10:17 mnie się bardzo podobał, nie dłużyło mi się wcale, a to za sprawą b. krótkich wątków z różnych epok ( na bondzie momentami prawie przysypiałam ). Oglądam b. dużo i w większości te filmy zlewają mi się w papkę, od czasu do czasu trafiam na jakiś wyjątkowy ( dla mnie ) film i ten właśnie był taki. Z matrixem jakoś wcale nie miałam skojarzeń. Ale widziałam,że młody pan siedzący koło mnie nudzi się. Moja rada - nie wychodźcie od razu po pokazaniu się liter końcowych ... Odpowiedz Link Zgłoś
jelyfish Re: Atlas chmur 25.11.12, 12:08 Mnie film bardzo się podobał. To nie jest lekka historyjka, składa się z wielu, pozornie niełączących się wątków. Najlepiej jednak najpierw przeczytać książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Atlas chmur 26.11.12, 20:11 mnie się film bardzo podobał, lubię takie historie mężowi się trochę dłużyło ale pomysły na "multiplikację" postaci (więcej nie napiszę, żeby nie zdradzać)- cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Atlas chmur 12.12.12, 13:36 ja widziałam tylko zajawki i mi to wystarczyło nie gustuję w takich produkcjach, mogłoby ich dla mnie nie być co do amerykańskich filmów ostatnio OPERACJA AGRO - do polecenia, nie wiedziałam że ben affleck to reżyseruje, bo bym poszła z większą rezerwą, ale że byłam nieuprzedzona w żaden sposób, dałam się filmowi uwieść. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Atlas chmur 12.12.12, 13:59 Bo Ben Affleck okazuje się być lepszym reżyserem niż aktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Atlas chmur 12.12.12, 13:55 A ja gupia poszłam na film nie czytając recenzji. Miałam ochotę popatrzeć na coś ładnego. I mocno się rozczarowałam. To dla mnie był - owszem, ładnie zrobiony - film o niczym. Tak naciąganej historii dawno nie widziałam, i ten patetyzm na końcu, do wyrzygania, żeby na siłę wycisnąć jakieś emocje. Ktoś bardzo chciał zrobić film, tylko nie miał o czym. Jedyna interesująca rzecz, to charakteryzacja aktorów i ich wcielenia w przeróżne postacie, czasem nie do poznania. Po filmie, w czasie napisów wyświetlały się portrety wszystkich postaci filmowych i większość osób w kinie została żeby jeszcze raz je zobaczyć, rozpoznać, więc to akurat chyba nie tylko mi się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
pietiam7 Re: Atlas chmur 01.04.13, 12:33 Polecam recenzję filmu na blogu: krytycywkapciach.blogspot.com/2013/04/atlas-chmur.html Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Atlas chmur 01.04.13, 12:44 Film jest.... ladny... ale o czym to jest to nie wiem zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Atlas chmur 01.04.13, 14:27 I wychodzi na to, że będę musiała to obejrzeć, a tak strasznie nie mam przekonania... Odpowiedz Link Zgłoś