Dodaj do ulubionych

Atlas chmur

22.11.12, 14:00
był juz ktos?warto obejrzec?
Obserwuj wątek
    • robitussin Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:09
      joanna266 napisała:

> był juz ktos?warto obejrzec?

Podpinam się z pytaniem.
      Zajawki obiecujące, ale nawet najpodlejszy film ma fajne zajawki wink
      • princy-mincy Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:21
        ja bylam i mnie sie bardzo podobalo, ale ja lubie takie filmy
        natomiast 3 osoby, z ktorymi bylam, byly bardzo zawiedzione i w ogole im sie nie podobalo
    • thorgalla Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:31
      Wśród wielu opinii jakie można znaleźć w necie,przeważają te,że film to kompletna klapa.
      • kropkacom Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:39
        Ja czytałam recenzję, że to film z rodzaju tych, ze albo zachwyt , albo nuuuda. Amerykanie ponoć uważają, że trudny big_grin
        • adellante12 Re: Atlas chmur 22.11.12, 15:11
          kropkacom napisała:
          Amerykanie ponoć uważają, że trudny big_grin

Od jakiegos czasu mam totalną alergie na amerykańskie produkcje... Wszystko jakieś takie trywialne ułomne zupełnie jak dla widzów niepełnosprytnych....
          • chipsi Re: Atlas chmur 22.11.12, 15:14
            No w końcu dla swoich kręcą big_grin
          • angazetka Re: Atlas chmur 22.11.12, 15:27
            Tak jakby "amerykańskie" oznaczało zawsze to samo...
            • suazi1 Re: Atlas chmur 23.11.12, 09:23
              No, na ogół oznacza. Daaaawno nie widziałam dobrego amerykańskiego filmu, bo na ogół są to gnioty z bezmózgimi mięśniakami biegającymi przez półtora godziny z mega gnatem wink. Niestety już dawno nikt nie pokusił się o film w klimacie "Trzech dni kondora", czy coś w tym stylu. A, "Dżejms Błąd" się nie liczy - przynajmniej nie dla mnie.
              • angazetka Re: Atlas chmur 23.11.12, 10:01
                > No, na ogół oznacza. Daaaawno nie widziałam dobrego amerykańskiego filmu, bo na
                > ogół są to gnioty z bezmózgimi mięśniakami biegającymi przez półtora godziny z
                > mega gnatem wink.

No, jak się chadza na TAKIE amerykańskie filmy... tongue_out
                "Mistrz" też jest amerykański, żeby daleko nie szukać.
              • lacitadelle Re: Atlas chmur 23.11.12, 15:06
                > ech dni kondora", czy coś w tym stylu. A, "Dżejms Błąd" się nie liczy - przynaj
                > mniej nie dla mnie.

smile uśmiałam się - jakiej produkcji jest Twoim zdaniem James Bond, agent Jej Królewskiej Mości?
                • claudel6 Re: Atlas chmur 25.11.12, 00:22
                  no jak to, Amerykanie przecież mają królową wink
                • adellante12 Re: Atlas chmur 26.11.12, 15:51
                  Skyfall:
                  Eon Productions, (
                  Metro-Goldwyn-Mayer Studios and
                  Sony Pictures Entertainment

eeeeee a skąd niby sa te wytwórnie jak EON i MGM???? Poczekaj poczekaj... pomyslmy pewnie Nowa Zelandia albo Sułtanat Brunei...
                  • angazetka Re: Atlas chmur 26.11.12, 15:56
                    To może inaczej. To koprodukcja amerykańsko-brytyjska. W duchu jednakowoż brytyjska.
                    • adellante12 Re: Atlas chmur 26.11.12, 19:56
                      To w takim razie Anna Karenina to produkcja Rosyjska....
                      • angazetka Re: Atlas chmur 26.11.12, 20:11
                        Jeżu kolczasty, co za uparte stworzenie tongue_out
                        Sprawdź sobie na jakimkolwiek portalu filmowym, jaka to koprodukcja. Na przykład tu: www.imdb.com/title/tt1074638/
                  • lacitadelle Re: Atlas chmur 26.11.12, 16:09
                    Generalnie chodziło mi o to, że trudno nazwać amerykańskim film, który opowiada o brytyjskim szpiegu i aż ocieka patriotyzmem, poza tym (w przypadku Skyfall) oficjalną huczną premierę z udziałem rodziny królewskiej miał w Londynie, a w Stanach później niż w Polsce smile

Ale z ciekawości sprawdziłam sobie szczegóły produkcji, w branży filmowej nie pracuję, więc podaję za wiki:
                    "Skyfall (2012) is the twenty-third in the James Bond series of spy films, produced by Eon Productions and distributed by MGM and Sony Pictures Entertainment"

"Eon Productions is a film production company known for producing the James Bond film series. The company is based in London's Piccadilly and also operates from Pinewood Studios in the United Kingdom."

• adellante12 Re: Atlas chmur 26.11.12, 19:55
                      No to sprawdź prosze jeszcze kto jest włascicielem EON..
      • monia_ika Re: Atlas chmur 26.11.12, 16:33
        na filmweb piszą że bardzo dobry
        www.filmweb.pl/film/Atlas+chmur-2012-580801
        • angazetka Re: Atlas chmur 26.11.12, 16:40
          Bo tak o tym filmie piszą: albo że bardzo dobry, albo że pretensjonalny gniot.
    • angazetka Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:36
      Teraz jest tyle ciekawych tytułów w kinach, że ten sobie chyba odpuszczę.
      • kropkacom Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:40
        A ja z przyjemnością zobaczę, bo obsada ciekawa i pomysł niecodzienny. Chyba najpierw książkę przeczytam.
        • princy-mincy Re: Atlas chmur 22.11.12, 15:19
          ja co prawda film juz widzialam, ale tez jestem ciekawa ksiazki
          zamowilam juz sobie na prezent smile
          • kropkacom Re: Atlas chmur 22.11.12, 16:02
            I jak film?
            • princy-mincy Re: Atlas chmur 23.11.12, 15:17
              jak wyzej pisalam- mnie sie podobal, ale 3 osoby z ktorymi bylam byly zawiedzione i znudzone
    • bell82 Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:39
      Nie byłam ale troche odstrasza mnie długos tego filmu, nawet jak przyjde po reklamach ;]
      • kropkacom Re: Atlas chmur 22.11.12, 14:44
        To tylko niecałe trzy godziny. Ludzie na Titanicu dłużej wysiedzieli big_grin
        • joanna266 w sumie... 23.11.12, 14:54
          nadal nie wiem czy warto czy tez nie.
    • feel_good_inc Mnie od tego filmu odstraszają głównie 23.11.12, 15:23
      joanna266 napisała:
      > był juz ktos?warto obejrzec?

bracia Wachowscy. Mają tendencję do przesady i wtedy wychodzą im koszmarki w stylu kontynuacji Matrixa. Z recenzji filmu można wnieść, że i tym razem tak jest.
      • angazetka Re: Mnie od tego filmu odstraszają głównie 23.11.12, 15:37
        To już nie są bracia tongue_out
        • princy-mincy Re: Mnie od tego filmu odstraszają głównie 23.11.12, 15:42
          no wlasnie- nie bracia Wachowscy a rodzenstwo Wachowskich big_grinbig_grin
          • joanna266 byłam dzisiaj 24.11.12, 02:49
            przecudowny film.dawno nie widzialam rownie dobrego a oglądam sporo.polecamsmile
    • anias29 całkiem fajne historyjki... 24.11.12, 22:51
      ... stanowiące kompletnie nic nie znaczącą całośćtongue_out
      • cilantre Re: całkiem fajne historyjki... 25.11.12, 10:17

mnie się bardzo podobał, nie dłużyło mi się wcale, a to za sprawą b. krótkich wątków z różnych epok ( na bondzie momentami prawie przysypiałam ). Oglądam b. dużo i w większości te filmy zlewają mi się w papkę, od czasu do czasu trafiam na jakiś wyjątkowy ( dla mnie ) film i ten właśnie był taki. Z matrixem jakoś wcale nie miałam skojarzeń.
        Ale widziałam,że młody pan siedzący koło mnie nudzi się.
        Moja rada - nie wychodźcie od razu po pokazaniu się liter końcowych ...
    • jelyfish Re: Atlas chmur 25.11.12, 12:08
      Mnie film bardzo się podobał. To nie jest lekka historyjka, składa się z wielu, pozornie niełączących się wątków. Najlepiej jednak najpierw przeczytać książkę.
    • mirmunn Re: Atlas chmur 26.11.12, 20:11
      mnie się film bardzo podobał, lubię takie historie
      mężowi się trochę dłużyłosmile
      ale pomysły na "multiplikację" postaci (więcej nie napiszę, żeby nie zdradzać)- cudownesmile
    • volta2 Re: Atlas chmur 12.12.12, 13:36
      ja widziałam tylko zajawki i mi to wystarczyło

nie gustuję w takich produkcjach, mogłoby ich dla mnie nie być

co do amerykańskich filmów
      ostatnio OPERACJA AGRO - do polecenia, nie wiedziałam że ben affleck to reżyseruje, bo bym poszła z większą rezerwą, ale że byłam nieuprzedzona w żaden sposób, dałam się filmowi uwieść.
      • angazetka Re: Atlas chmur 12.12.12, 13:59
        Bo Ben Affleck okazuje się być lepszym reżyserem niż aktorem.
    • peggy_su Re: Atlas chmur 12.12.12, 13:55
      A ja gupia poszłam na film nie czytając recenzji. Miałam ochotę popatrzeć na coś ładnego. I mocno się rozczarowałam.
      To dla mnie był - owszem, ładnie zrobiony - film o niczym. Tak naciąganej historii dawno nie widziałam, i ten patetyzm na końcu, do wyrzygania, żeby na siłę wycisnąć jakieś emocje.
      Ktoś bardzo chciał zrobić film, tylko nie miał o czym.

Jedyna interesująca rzecz, to charakteryzacja aktorów i ich wcielenia w przeróżne postacie, czasem nie do poznania. Po filmie, w czasie napisów wyświetlały się portrety wszystkich postaci filmowych i większość osób w kinie została żeby jeszcze raz je zobaczyć, rozpoznać, więc to akurat chyba nie tylko mi się podobało.
    • pietiam7 Re: Atlas chmur 01.04.13, 12:33
      Polecam recenzję filmu na blogu: krytycywkapciach.blogspot.com/2013/04/atlas-chmur.html
    • aurita Re: Atlas chmur 01.04.13, 12:44
      Film jest.... ladny... ale o czym to jest to nie wiem zupelnie.
    • angazetka Re: Atlas chmur 01.04.13, 14:27
      I wychodzi na to, że będę musiała to obejrzeć, a tak strasznie nie mam przekonania...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka