Dodaj do ulubionych

Data końca świata - strefy czasowe

13.12.12, 13:57
Kiedy 21.21 rozpocznie się w 1. strefie, to w pozostałych będzie jeszcze 20.12. Kiedy rozpocznie się w ostatniej - to w pierwszej będzie już 22.12. To jak to ma być big_grin

Koniec świata zacznie się:
a) kiedy choć jedna strefa czasowa zacznie 21.12
b) będzie się zaczynał w każdej strefie o północy
c) zacznie się jak tereny Majów rozpoczną 21.12

Tak na fali wątków o końcu świata, może tym wszystkim "nie wierzę, w to ALE..." trochę rozjaśni się pod kopułami wink
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 14:07
      Fajnie, bedzie mozna na tefałen24 zobaczyc jak to wyglada,
      nim do nas dojdzie wink
      • anel_ma Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 14:09
        tak kiedyś sylwestra relacjonowano, w 99, albo 2000 chyba - na przełomie milleniów, strefa po strefie przez 24h smile
      • thegimel Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 14:20
        I przepieprzyć szybko pieniądze na dobry alkohol, żarcie i ladacznice, albo raczej na ladaczniców wink Dobrze jest o takich rzeczach wiedzieć wcześniej smile
    • aneta-skarpeta to ja strzele dowcipem 13.12.12, 14:34
      Spotyka się Putin z Miedwiediewem.
      - Słuchaj Dmitrij, trzeba coś zrobić z tymi różnicami w czasie, bo same gafy strzelam. Na przykład dzwonię do Prezydenta Chin, żeby mu złożyć życzenia urodzinowe, a on mi mówi, że to dopiero jutro.
      Przerywa mu Miedwiediew:
      - To jeszcze nic Władimir, ja dzwonię do Tuska, żeby złożyć kondolencje, a on mi mówi, że jeszcze nie wystartowali!
    • asia_i_p Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 14:57
      Obstawiam taką wolno idącą falę zniszczenia, żeby wszędzie była na czas. Twoja wersja c) logiczniejsza, ale moja ładniejsza wink.
      • asia_i_p Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 15:01
        I to nawet było w jakimś opowiadaniu science-fiction - tytuł był "Niestały księżyc", nie pamiętam autora. Tam słońce przekształcało się w supernową i fala zniszczenia szła wraz ze wschodem słońca. Pomysł dość od czapy, ale atmosfera opowiadania świetna.
    • marzeka1 Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 15:16
      Bo to falą pójdzie, fala big_grin
    • olena.s Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 15:33
      Będę daleko na wschodzie, więc mi sie pierwszej kondolencje należą.
      • jematkajakichmalo Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 15:39
        To juz skladam.... wink

Apropos, dzis rano wlasnie sie nad tym zastanawialam.... gdzie to sie zacznie i o ktorej przyjdzie do nas wink
        • olena.s Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 15:44
          A dziękuję, dziękuję.
          Rozsadzi od środka, moim zdaniem. Proste, szybkie, a jakie efektowne....
    • gazeta_mi_placi Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 15:37
      A na jakich terenach zacznie się koniec świata?
    • morgen_stern Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 15:44
      A to nie będzie wg czasu w Nowym Jorku? W filmach obcy zawsze najpierw Stany atakują tongue_out
    • myszmusia Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 15:44
      Gdyby to mialo byc w jakis sposob logiczne to skoro to majow kalendarz to i godziny wg ich czasu
    • iza232 Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 19:19
      Wiesz ira, nie podejrzewałam cię że ty taka rozsądna i mysląca wierzysz w te bzdury wink
      • zlotonaiwnych Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 19:58
        To nie bzdury, amore, to obrzydliwa, skrzecząca rzeczywistość, która niebawem nas DOPADNIE!!!!!!!!
        • robitussin Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 20:00
          zlotonaiwnych napisała:

> To nie bzdury, amore, to obrzydliwa, skrzecząca rzeczywistość, która niebawem n
          > as DOPADNIE!!!!!!!!

Ty się już nie odzywaj wróżbitko od siedmiu boleści.
          Przez Ciebie siedzieliśmy w schronie cały wczorajszy dzień.
        • zlotonaiwnych Re: Data końca świata - strefy czasowe 13.12.12, 20:00
          Poza tym moim skromnym zdaniem kluczowe pytanie to kiedy do ch...ry zacząć pić???!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka